![]() |
Złożyłem z początkiem lutego PIT e-deklaracją , dostałem zwrot podatku na konto i myślałem,że temat zamknięty.
A na pocz. marca przyszedł mi następny pit-11 od jeszcze jednego pracodawcy. Co w takiej sytuacji, skladac korekte przez e-deklaracje? Z góry dzięki |
Potrzebuję rozliczyć działalność za ubiegły rok. Może ktoś polecić jakiegoś księgowego?
|
Cytat:
|
Jest jakaś rozsądna strona ze streamami, którą możecie polecić, gdzie po zaplaceniu faktycznie nie przycina i jest rozsadna jakosc transmisji?
|
Pany ! (I Panie)
Chciałbym mieszkanie ubezpieczyć. Standardowo - jakieś pożary, włamania, zalania, tego typu rzeczy. Gdzie i do kogo uderzać w takiej sprawie ? Na co zwracać uwagę przy wyborze ? Kto kogoś poleci ? Wszelkie uwagi i propozycje mile widziane. |
Co sadzicie od wódce Krakus albo Wratislavia na wesele?
|
Pytanie do znających html lepiej ode mnie (to nietrudne). Na stronce w zaznaczonym miejscu mam znak "<" którego nie chcę mieć i co więcej nie widzę go w kodzie html. (linia 25) Próbowałem usuwać już całą zaznaczoną linijkę, ale nic to nie dało. Jakieś porady?
1). Tak to wygląda na stronce -> http://s1.postimg.org/h4lg3wsof/strona.png 2) kod html, podany fragment jest w linijce 25l -> http://s24.postimg.org/7epkvwldh/html.png |
.............
|
Cytat:
|
dobry tablet do czterech setek (prezent dla dzieciaka na komunię) ?
|
Rozważyłbym sensowność zakupu tego typu urządzenia w tak niskiej cenie. Z doświadczenia wiem, że prędzej czy później będzie trzeba odesłać na serwis. Tym bardziej, że w rękach ośmiolatka tablety z reguły są bardziej narażone na różne, dziwne przygody :) Poszukaj czegoś z oferty Samsunga, Sony, Lenovo, ewentualnie Asusa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Polecicie jakieś książki lub materiały do ściągnięcia z neta do nauki języków ? Interesuje mnie na pewno angielski oraz niemiecki lub hiszpański. Mój angielskie jest niezły, powiedzmy poziom B2 , natomiast 2 kolejne języki od podstaw. Warto kupić jakies książki z Empiku, książki Pawlikowskiej ? Jakie macie doświadczenia z nauki języków ? Wszelkie rady mile widziane.
|
Cytat:
|
Książki Pawlikowskiej to mają wymowę taką, że lepiej nawet tego nie tykać. Polecam Ci na początek jakiś kurs intensywny np w instytucie Cervantesa. Zrób sobie jeden poziom a potem sam łatwo pojedziesz z tematem. Polecam Gazetkę La Revista plus youtube plus supermemo (fiszki ze slowkami) plus tablice gramtyczne (końcówki i czasowniki nieregularne)
Ja w ten sposób bardzo szybko doszłam do B2 |
Jaki warto kupić tablet ? Droższy ponad 2k czy taki do tysiaka ? Na co zwrócić uwage. Które marki są najbardziej chodne ?
|
a do czego Ci będzie potrzebny?
|
Głównie przeglądanie neta i filmy, ale właśnie chce kupować jakiegoś chłamu za 400zł żeby potem sie w....iać że to że tamto.. Więc skończy sie pewnie na tym że wogóle nie kupie. Albo zapytam na forum jaki warto kupić lapek, jakiej marki itp itd śmieszny jestem czasami..
|
ja mam Samsung Galaxy tab 3, 7 cali i jestem bardzo zadowolony
|
Cytat:
|
Dobra jednak chce sobie sprezentować tablet. Mam co prawda smartfon który ma dośc duży wyświetlacz 4,8" ale chce dodatkowo tablet. Brać Samsunga np Galaxy Note 10.1 czy Lenovo Yoga 2 10 LTE ?
Chce 10" , czas pracy baterii przynajmniej 8h i niezłą rozdzielczość ekranu. Edit: Na przykład ten http://allegro.pl/pl-lenovo-yoga-2-l...232757728.html Oczywiście szukam w Krakowie żeby sobie osobiście odebrać. Jak myślicie, kupie taniej jakiś tablet z tymi parametrami ? |
Wiecie gdzie korzystnie kupić linki holownicze w Krakowie? Najlepiej centrum lub zachód miasta. Chodzi mi o takie najtańsze, bo to ma być do zrobienia huśtawki na drzewie, więc nie potrzebuje wytrzymałej specjalnie. Widziałem na Centralnej po 11zł i takie coś byłoby idealne, ale może gdzieś bliżej centrum/zachód miasta?
|
Cytat:
|
Poleci ktoś tanie lub darmowe korty do tenisa?
|
jaki program do rozliczenia pitu 37 polecacie? tak żeby od razu połączyło mnie z tym serwisem e-deklaracje i tam wysłał rozliczenie a do domu przyszło potwierdzenie
|
Miał ktoś może doświadczenie z usuwaniem tatuażu w Krakowie ? Gdzie ew. ?
|
Napisz do Radka, zmienil dode na starego indianina wiec doswiadczenie ma :D
|
byłk ktoś na mistrzostwach w hokeju?
da się iść na wcześniejszy mecz i zotać na następny? ewentualnie ma ktoś jakieś tańsze wejściówki na Polaków? |
Pytanie do kumatych. Chodzi mi o https://www.google.pl/maps
Zmienili trochę wygląd , dodali pierdół i pytam czy da się wrócić do poprzedniego ? |
Mam zamiar sprzedać rower. Nie chcę wystawiać na allegro czy innym gumtree tylko pojeździć po komisach rowerowych w Krakowie. Stąd pytanie, do których komisów się udać żeby go nieźle wycenili i kupili. Jak wogole wygląda taka transakcja, podpisuje się jakąś umowę? Ktoś coś?
|
Chciałbym ściągnąć filmik z YT za pomocą programu Freemake Video Converter, i mam do wyboru kilka formatów jak AVI, MKV, WMV, MPEG, MP4 czy też BLue-ray i inne. Przy założeniu, że na YT jest filmik z 720 i 1080 to który wybrać?
Jeśli się już zdecyduję na format to który z kodeków jest najodpowiedniejszy H.264, xVid czy MPEG? A dalej który kodek do dzwięku? mp3, ac3 czy pcm? Jakie połączenie tych formatów i kodeków stosować, a jakich unikać. Waga pliku ma mniejsze znaczenie zależy mi na jak najlepszej jakości i płynności filmu. Bardzo bym prosił o uzasadnienie czemu ten akurat kodek i czym się różni od pozostałych. |
Cytat:
|
czy da sie ksiazke 'sen o potedze" zamowic z wysylka za granice?
|
Cytat:
10. Poza terenem Polski przedmiot zamówienia jest dostarczany za pośrednictwem Poczty Polskiej pod wskazany przez Kupującego adres wg cen indywidualnie ustalonych z Kupującym. Skontaktuj się z nimi najlepiej. |
Poleci ktoś dobry i dokładny trymer do przystrzygania i stylizacji zarostu ?
Opinie w internecie są strasznie zróżnicowane, a możę jakiś Wiślak używa ;) Z góry dzięki |
Cytat:
Najlepiej iść do jakiegoś sklepu pooglądać, wybrać niekoniecznie najdroższy i poszukać w internecie najlepszej ceny. |
Podzielam opinie kolegi wyżej. Też jakiś czas temu kupiłem trymer "lidlowy" i bardzo sobie chwalę. W relacji "cena do jakości" 5 na 5, poza tym na prawdę fajnie się z niego korzysta. Dodatkowo w zestawie było sporo końcówek do ścinania włosów, fryzjerskie nożyczki (bardzo się przydają), nawet taka profesjonalna narzutka jak u fryzjera jest :D . A całość zapakowana w czarną zapiną kosmetyczkę. Jak jest teraz czy będzie niebawem w lidlu to jak najbardziej polecam
|
witajcie bracia :) mam takie pytanie: korzystał ktos kiedys ( lub osoby z waszego otoczenia ) z tej agencji posrednictwa pracy w holandii? _ jobxion vakmensen b.v.?
A jesli nie to moze macie jakies sprawdzone agencje z którymi mozna bezpiecznie szukac pracy? |
Do którego roku (mniej więcej) czynny był otwarty basen Cracovii przy błoniach?
Szukałem w necie i jedyne co znalazłem to, że w latach 80 jeszcze działał. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl