Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tomasz_19 07.07.2010 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 929575)
Teraz widze że kasa ze sprzedaży Marcelo nie pójdzie na wzmocnienia. Liczyłem ze się wzmocnią przed pucharami. Gdyby zależało im na wyniku to by poczekali i sprzedali go po meczu z litwinami skoro nie mają nikogo dobrego na zastępstwo. Tu się liczy tylko kasa, ciekawe dokąd taka polityka nas zaprowadzi. Wkońcu skończą się gracze do sprzedaży...tzn tacy których będa chcieli kupić...jakość drużyny od porażki z PAO z roku na rok się obniża...już nie ma obrony....za rok nie będzie pomocy...a za dwa ataku

Ty chcesz wzmocnień przed meczem z Litwinami? Wisła tymi zawodnikami, którzy są obecnie do dyspozycji trenera powinna rozjechać ich aż miło, w innym wypadku nie mamy czego szukać w pucharach... ja liczę na jakieś porządne wzmocnienia dopiero po meczu z nimi... niestety takie, a nie inne realia panują na Reymonta i trzeba się z nimi pogodzić...

kolend 07.07.2010 09:00

spokojnie, czy Wisła w tym okienku zatrudniła kogoś, o kim wcześniej wspomniano w gazetach?

ps Jednak nie wystarczy mieć tylko kasę, trzeba mieć rozum - 380k ojro dla Nowaka... patrzysz i nie grzmisz...

Mar85 07.07.2010 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 929580)
Ty chcesz wzmocnień przed meczem z Litwinami? Wisła tymi zawodnikami, którzy są obecnie do dyspozycji trenera powinna rozjechać ich aż miło, w innym wypadku nie mamy czego szukać w pucharach... ja liczę na jakieś porządne wzmocnienia dopiero po meczu z nimi... niestety takie, a nie inne realia panują na Reymonta i trzeba się z nimi pogodzić...

A co było rok temu kolego??? Mamy gorszy skład niż rok temu a przegraliśmy...na jakiej podstawie mamy z nimi wygrać???...realia są chore

westersyl 07.07.2010 09:02

Z tym Włochem to byłby bardzo dobry pomysł gdybyśmy nie mieli kasy. Na ławkach przeciętnych włoskich klubów siedzą zawodnicy którzy mogliby być u nas gwiazdami.
Dysponujemy naprawdę ogromny środkami i szukanie zawodników na chybił trafił to dla mnie robienie sobie jaj z kibiców.
Ciekawe co z Milinkovicem, chłopak jest w martwym punkcie, trenuje z rezerwami, nie wiadomo gdzie będzie grał.

AYALA 07.07.2010 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 929569)
nie wipalili ale moze ten wypali ? przypominam ze Christov mial podobny status jak Tibonie tylko ze w lidze Bułgarskiej a ten ma w Serie B

Atalanta to chyba mocniejszy zespół od Lewskiego a Tiboni jest o 3 lata młodszy od Hristova.Pozatym Atalanta dopiero teraz spadła do serie B tak jak Reggina z Alvarezem który sie w Wiśle sprawdził no ale to tylko teoretyczne rozważania bo wszystko zweryfikuje boisko

wislakrakow124 07.07.2010 09:06

to pismaki mowia o tym Tibonim WIsla nic sie nie odzywa pewnie szykuje jakis cichy transfer:)

lysy9055 07.07.2010 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 929575)
Teraz widze że kasa ze sprzedaży Marcelo nie pójdzie na wzmocnienia. Liczyłem ze się wzmocnią przed pucharami. Gdyby zależało im na wyniku to by poczekali i sprzedali go po meczu z litwinami skoro nie mają nikogo dobrego na zastępstwo. Tu się liczy tylko kasa, ciekawe dokąd taka polityka nas zaprowadzi. Wkońcu skończą się gracze do sprzedaży...tzn tacy których będa chcieli kupić...jakość drużyny od porażki z PAO z roku na rok się obniża...już nie ma obrony....za rok nie będzie pomocy...a za dwa ataku

I stoczymy się na dno. Wisła Kraków, zawsze trzymała przyzwoity poziom, czasem jak czytam co niektórych wypowiedzi, to chce mi się płakać. Widzę, że wy wiecie lepiej od zarządu. Dajcie czasu, poczekajmy, do zamknięcia okienka, a potem będziemy oceniać. Płacze na forum nic nie pomogą, panowie - trzymajmy jakiś poziom. Taka jest polska liga i wiecie to już kilkanaście lat, a jednak dalej w kółko trąbicie. Zaakceptujmy to co mamy i wspierajmy chłopaków na stadionie. Heniu wie co robi, ogra dobrą taktykę i będzie dobrze. Tak, tak jestem optymistą.

TeeS 07.07.2010 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 929585)
Atalanta to chyba mocniejszy zespół od Lewskiego a Tiboni jest o 3 lata młodszy od Hristova.Pozatym Atalanta dopiero teraz spadła do serie B tak jak Reggina z Alvarezem który sie w Wiśle sprawdził no ale to tylko teoretyczne rozważania bo wszystko zweryfikuje boisko

Tyle że on nie grał w Atalancie. Był wypożyczany wcześniej do Verony i ostatnio do Ascoli, w której to drużynie strzelił 1 bramkę właśnie.

pozdrawiam

dzollo 07.07.2010 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 929565)
Christian Tiboni bliski przejścia do Wisły

.

Spokojnie moze sie pomylili i chodzi o Toniego, jest podobno do wziecia ...:lol:

rozarian 07.07.2010 09:42

O matko!Kiedy wreszcie przestaną krążyć na Wisłą te duchy Skorży?Przez dwa lata słuchałem tego jego stękania o wysokiego napastnika.Ta idee fix byłego zajmowała czas ludziom i zastępowała umiejętność przygotowania zespołu do sezonu.Jako że Kasperczak nie ma nic do gadania w sprawie transferów,to jadą na starych pomysłach jak np.z Makinwą.

Ogryzek 07.07.2010 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 929608)
no i dostał 380 tyś € za sezon w Polonii.

Niewiele mniej niż Nasz Łobo. To czy zapracuje na te pieniądze pokaże przyszłość, bo na razie to może zostać jeszcze w Bełchatowie pół roku i trenować z rezerwami.

Dla mnie Nowak to jeden z najlepszych napastników ligi, świetna technika, umiejętność gry kombinacyjnej itd Ale to człowiek ze szkła. Albo leczy się po kontuzji albo ją zaraz złapie:) A my po doświadczeniach z Dawidowskim powinniśmy sobie odpuszczać takich piłkarzy. Nie z powodu że są słabi, bo nie są, ale z powodu tego ze mogą się wiecznie leczyć, a na to sobie nie możemy pozwolić.

Natomiast Nowak zdrowy przez cały sezon (nie wiem czy tak kiedykolwiek było) i w formie to poziom Lewandowskiego.

bridgeburner 07.07.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 929613)
...

Natomiast Nowak zdrowy przez cały sezon (nie wiem czy tak kiedykolwiek było) i w formie to poziom Lewandowskiego.

A to wywnisokowałeś z??
Nowak w swoim nalepszym sezonie strzelił 10 goli
To jest najbardziej przepłacony w naszej lidze piłkarz w parze z Łobodzińskim:rotfl:
A zachowanie Bełchatowa to jest najlepszy przykład
dlaczego państwowe pieniądze nie powinny być pompowane w jakikolwiek klub

emj10 07.07.2010 10:00

Ja przypominam, że wziąż wolnym zawodnikiem jest... Bartłomiej Grzelak, który przez wielu na tym forum był pozytywnie oceniany :)

młody
wysoki
bramkostrzelny

WiślakMyślenice 07.07.2010 10:04

Cytat:

Ja przypominam, że wziąż wolnym zawodnikiem jest... Bartłomiej Grzelak, który przez wielu na tym forum był pozytywnie oceniany :)

młody
wysoki
bramkostrzelny
Nie przejdzie do nas bo będzie miał przejebane na Legii :)

arrosmay 07.07.2010 10:07

Myślę, że jeżeli mamy kogoś ściągnąc do gry z Bunozą w linii obrony to najlepszym kandydatem byłby ktoś z Bałkanów, bo myślę, że podobny język byłby dla nich ułatwieniem w współpracy na boisku, co dla nas też byłoby korzystne, więc w poszukiwaniu obrońcy chyba powinniśmy obrac kierunek Bałkański.

Ogryzek 07.07.2010 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 929620)
A to wywnisokowałeś z??
Nowak w swoim nalepszym sezonie strzelił 10 goli
To jest najbardziej przepłacony w naszej lidze piłkarz w parze z Łobodzińskim:rotfl:
A zachowanie Bełchatowa to jest najlepszy przykład
dlaczego państwowe pieniądze nie powinny być pompowane w jakikolwiek klub

A ile meczy rozegrał w tym sezonie gdzie strzelił 10 bramek? 30? Nie, bo trochę odpadło przez kontuzje. Ponadto kilka jeszcze meczy "dochodził" po kontuzji itd

Pewnie 20 meczy rozegrał i licząc w proporcji jakby był zdrowy i w formie i zagrał w 30 meczach to strzeliłby 15.... Tak trudno coś takie sobie wyobrazić? Ale że jak sam piszę że chyba nigdy nie zagrał 30 meczów w sezonie to nie warto go brać.

A to że to świetny piłkarz to wg mnie fakt. Tylko problemy zdrowotne powodują że nie jest wielką gwiazdą i pewnie przez szklane zdrowie nie zostanie. Nie dla nas tacy piłkarze.

Żeby lepiej to wyrazić (bo widzę że ligi naszej nie oglądasz) - widziałem Nowaka w wielu meczach i po jego grze wywnioskowałem że to dobry piłkarz. A ze zdrowie liche to inna rzecz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 929621)

młody
wysoki
bramkostrzelny

Wysoki jest tylko. Ani młody ani bramkostrzelny

max TS 07.07.2010 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 929627)
A ile meczy rozegrał w tym sezonie gdzie strzelił 10 bramek? 30? Nie, bo trochę odpadło przez kontuzje. Ponadto kilka jeszcze meczy "dochodził" po kontuzji itd

Pewnie 20 meczy rozegrał i licząc w proporcji jakby był zdrowy i w formie i zagrał w 30 meczach to strzeliłby 15.... Tak trudno coś takie sobie wyobrazić? Ale że jak sam piszę że chyba nigdy nie zagrał 30 meczów w sezonie to nie warto go brać.

A to że to świetny piłkarz to wg mnie fakt. Tylko problemy zdrowotne powodują że nie jest wielką gwiazdą i pewnie przez szklane zdrowie nie zostanie. Nie dla nas tacy piłkarze.

Żeby lepiej to wyrazić (bo widzę że ligi naszej nie oglądasz) - widziałem Nowaka w wielu meczach i po jego grze wywnioskowałem że to dobry piłkarz. A ze zdrowie liche to inna rzecz.

Wysoki jest tylko. Ani młody ani bramkostrzelny

nie zmienia to faktu ze w swoim najlepszym sezonie strzelił 10 bramek...a ma już 26 lat..

Ogryzek 07.07.2010 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez max TS (Post 929634)
nie zmienia to faktu ze w swoim najlepszym sezonie strzelił 10 bramek...a ma już 26 lat..

I właśnie dlatego nie jestem zwolennikiem Nowaka w Wiśle.

Albo inaczej, wolałbym 26 letniego wiecznie leczącego się Nowaka który strzela 10 goli w sezonie za 380 tysięcy euro niż zdrowego 28 letniego ale przez 2/3 sezonu bezproduktywnego Łobo za 350 tysięcy euro. To tak na zasadzie wyboru mniejszego zła:D

Snow 07.07.2010 10:34

Na przykładzie tego Włocha wychodzi wasze skrajne histeryzowanie.
Jeszcze w tamtym roku strzelił 7 bramek w 20 meczach, a nawet został powołany do U21 Włochów.
O tym nie raczyliście wspomnieć? http://www.youtube.com/watch?v=Q4S0ISuU_YU

michi96d 07.07.2010 10:50

Lech prowadził rozmowy z kilkoma takimi graczami w czasie, gdy szukał alternatywy dla planowanych na tę pozycję wzmocnień. Wstępne rozmowy przeprowadzono m.in. z Euzebiuszem Smolarkiem i Pawłem Brożkiem, ale były to tylko rozmowy sondujące, bez jakichkolwiek debat o możliwości transferu. Dyrektor Marek Pogorzelczyk zaprzecza w ogóle faktowi prowadzenia takich rozmów, a już tym bardziej koncepcji sprowadzenia do Lecha Smolarka. Pomysłowi sprowadzenia Artura Wichniarka klub, jak pamiętamy, również zaprzeczał.

Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań

lol

volasTSW 07.07.2010 10:53

http://www.bergamonews.it/sport/articolo.php?id=28487

z tego wynika, ze jesli beda go chcieli to go zakontraktuja dzis badz jutro..jesli nie, tzn ze odpada

i ze on czeka na telefon z Polski..nie wiem czy dobrze zrozumialam;)

brasilia79 07.07.2010 10:55

pamiętacie Stuaniego? też w Regginie mu nie szło, a jak poszedł do Albacete to strzelił chyba 22 gole
a wtedy niektórzy byli za sprowadzeniem go więc tak naprawdę nie wiadomo było by jak by sobie poradził ten Włoch u nas

jason wiślak 07.07.2010 10:58

Ja bym postawił na tego Włocha. Po pierwsze młody, grał we włoskiej młodzieżówce a to coś znaczy. Po drugie liga włoska jest tak trudną dla napastników,że naprawdę trzeba byc wybitnym zeby tam walic po 10 bram w sezonie....:-)

wiśnia 07.07.2010 11:09

dlaczego takie półśrodki jak wypożyczenie? czy po sprzedaniu Głowy i Marcelo nie stac nas na kupno wmiare porządnego napadziora? a może mamy ich za dużo? co to za polityka wypożyczania? i tak wiadomo że w razie jeśli się sprawdzi nie kupimy go bo znowu będzie kosztował 400 tys euro...to jest takie chwilowe łatanie braków w składzie....

wislakrakow124 07.07.2010 11:12

@wisnia niczego nie mozna byc pewnym moze jak sie sprawdzi to go wykupimy?? Nie ma co brac takich za wodnikow np na 3 lata a pozniej zalowac ze tylko kase bierze

sportnh 07.07.2010 11:13

no fajnie ale kurva na 10 rozegranych meczow ten Wloch strzelil 1 bramke, a to z tego sie rozlicza napadziorow

Cannavaro 07.07.2010 11:16

@sportnh

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 929641)
Na przykładzie tego Włocha wychodzi wasze skrajne histeryzowanie.
Jeszcze w tamtym roku strzelił 7 bramek w 20 meczach, a nawet został powołany do U21 Włochów.
O tym nie raczyliście wspomnieć? http://www.youtube.com/watch?v=Q4S0ISuU_YU

A tego posta widziałeś? Może mu nie wyszedł ostani sezon ale wydaje mi się, że nie jest taki zły.

westersyl 07.07.2010 11:18

Nie oszukujmy sie gdyby on strzelał regularnie bramki to nie byłoby jego tematu w naszym klubie.To oczywiste.

AYALA 07.07.2010 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 929667)
no fajnie ale kurva na 10 rozegranych meczow ten Wloch strzelil 1 bramke, a to z tego sie rozlicza napadziorow

no ale jakby strzelił 10 bramek to nigdy w życiu nie udałoby sie go ściagnac.Cantoro zanim przyszedł do Wisełki to grał w 3 lidze Włoskiej a w Polsce przez lata był czołowym pomocnikiem w lidze

jason wiślak 07.07.2010 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 929667)

Tez zachwycony nie jestem, ale tak jak wcześniej pisałem....lepszego nam nie kupią więc pozostaje liczyć na to że jego talent ( jeśli posiada) eksploduje u nas...:shock: ....W sumie kupno zawodników, takich którzy wzmacniali by skład to w naszym klubie fikcja. Kirm którego kupiliśmy w poprzednim okienku przyszedł w miejsce Zienia, teraz Bunoza w miejsce Głowy, Cikos w miejsce Alvareza. I jak my mamy o coś grać jak u nas tylko sie wymienia zawodników albo uzupełnia skład, bez jaj...ten zespól nie został wzmocniony od dobrych 3-4 lat....możecie się zgadzać lub nie...ale tak jest i już...

tomasz_19 07.07.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 929654)
pamiętacie Stuaniego? też w Regginie mu nie szło, a jak poszedł do Albacete to strzelił chyba 22 gole
a wtedy niektórzy byli za sprowadzeniem go więc tak naprawdę nie wiadomo było by jak by sobie poradził ten Włoch u nas

Dokładnie, też chciałem podać przykład Stuaniego, którym się interesowaliśmy. W Regginie mu nie szło to poszedł na wypożyczenie do Albacete i pokazał pełnię swoich możliwości... te całe włoskie catenaccio zabija ofensywne zapędy niektórych napastników, nie trzeba długo szukać, przykład Huntelaara, który był gwiazdą w Ajaxie gdzie strzelał po 30 bramek na sezon, a w Milanie ledwo 7 bramek w poprzednim sezonie mówi sam za siebie, a o Matusiaku nie wspomnę. Nie zapominam także o konkurencji na każdą pozycję która we Włoszech jest standardem.

I jeszcze jedno, chyba najważniejsze... gość grał w kadrze Włoch w każdym przedziale wiekowym oprócz seniorów, a to wystarczająca rekomendacja jak na polskie warunki...

Jestem za Włochem :)

Maćko 07.07.2010 11:55

Mówiąc szczerze - gdyby przyszedł ten Włoch, to mam jakieś dziwne przeczucie, że z miejsca stałby się gwiazdą. W ostatnich sezonach miał skuteczność lepszą od Makinwy, przeliczając mecz/gol, do tego powołania do U-21 Włoch. Wydaje mi się, że każdy piłkarz, który się przez tę kadrę przewija musi być lepszy od takich, którzy przewijają się przez naszą dorosłą.

tofik 07.07.2010 11:58

Na początek niech dojdzie do transferu. Później będziemy się martwić czy będzie gwiazdą, czy niewypałem. Kasę mają niech zaczną działać bo ofensywa jest badziewna, a i w defensywie potrzeba wzmocnień.

sportnh 07.07.2010 12:25

do ktorej godziny jutro (?) trzeba zglosic pilkarzy na mecz z Litwinami? Orientuje sie ktos?

Pytam w kontekscie zgloszenia Wlocha...

dzollo 07.07.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 929714)
do ktorej godziny jutro (?) trzeba zglosic pilkarzy na mecz z Litwinami? Orientuje sie ktos?

Pytam w kontekscie zgloszenia Wlocha...

Z tego co sie orienuje do konca czwartku (24:00)

szczepanwislak 07.07.2010 12:38

Tak dokładnie do czwartku , no zobaczymy kto jeszcze z testowanych dołączy do składu na ów mecz. Na pewno jutro wiele się okaże po meczu z Hanowerem , wiadomo już , że nie zagra Kirm , a w angaż tego napastnika Atlanty Bergamo to nie wierze.

brylant17 07.07.2010 13:10

Wzmocnić obroną ktoś porządny za Marcelo(wiem, że nie realne no ale może :P)Pomoc może ten Holender z dobrym CV oraz Milinković i kogoś do ataku

Markus 07.07.2010 13:17

Bawią mnie pojawiające się od czasu do czasu "argumenty", że Litwini to najwyżej "środek naszej ekstraklasy" wiec Wisła w związku z powyższym powinna ograć ich bez problemu.

Otóż ostatnie dokonania naszej drużyny z zespołami "środka ekstraklasy" pokazują, że to bzdura. Wystarczy wspomnieć na "fantastyczną postawę" w meczach nawet nie "ze środkiem", a ocierającymi się o spadek Arką, Koroną, Cracovią, spadkowiczem Odrą, męczarnie z Polonią Bytom jeszcze w Sosnowcu, itd. by niektórym musiało zapalić się ostrzegawcze światełko. O Lewadi litościwie już nie wspominam. A teraz jesteśmy jeszcze bardziej osłabieni.

Wniosek jest prosty: jeśli działacze nie pójdą w końcu po rozum do głowy i nie wzmocnią znacząco zespołu przed 9 lipca, postąpią w sposób skrajnie nieodpowiedzialny. Wisłę nie stać na kolejne kompromitacje w europejskich pucharach.

kha1 07.07.2010 13:19

Cytat:

Myślę, że jeżeli mamy kogoś ściągnąc do gry z Bunozą w linii obrony to najlepszym kandydatem byłby ktoś z Bałkanów, bo myślę, że podobny język byłby dla nich ułatwieniem w współpracy na boisku, co dla nas też byłoby korzystne, więc w poszukiwaniu obrońcy chyba powinniśmy obrac kierunek Bałkański.
Ja nie mam pojęcia skąd wśród tylu kibiców Wisły znalazło się przekonanie, że gracz z bałkanów to prawdziwa perełka i trzeba ich ściągać całymi tuzinami.

Dla mnie gracze z tamtego regionu są co najwyżej przeciętni i trafienie kogoś o wyjątkowo dobrych umiejętnościach graniczy niemal z cudem. Naprawdę jesteście w stanie wymienić ze 20 klasowych graczy z bałkanów? Ja nie.

Gucio25 07.07.2010 13:25

a czy nam trzeba 20? nie, trzeba nam jednego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl