![]() |
Cytat:
|
Obecnie Wisła S.A nie ma prawa do herbu S.A ?
|
Oczywiście, że ma.
|
Cytat:
|
|
W takim razie po co im prawa do herbu TS ? Czy coś źle rozumiem.
|
Chodzi nie o herb TS, ale o znak słowny "Wisła Kraków" (słowa mogą być znakiem towarowym, w ten sposób, co do zasad, nikt poza uprawnionym ze znaku nie może tym znakiem opatrywać produktów/usług z zakresu zastrzeżenia; np. Wisła Płock nie może zacząć sprzedawać kubków kibica z napisem "Wisła Kraków"). Prawa do tego znaku ma rzeczywiście TS.
|
Było wyżej wspomniane, że również chcą herb, dlatego pytam.
|
Chodzi i o herb i o znak słowny.
|
To jest trochę igranie z ogniem, bo gdybyśmy odpukać spadli i doszło do upadłości spółki, to wtedy ewentualny restart pod szyldem TS byłby bez prawa do nazwy i herbu, który zapewne trzeba by wylicytować u komornika za ciężkie pieniądze..
|
A mnie ciekawi co innego.
Jeśli faktycznie ten dług jest Wisły Kraków SA wobec TS'u - i ostatnie papiery w tej kwestii były podpisywane ok 2 lata temu to czy ten dług nie ulega przedawnieniu w najbliższym czasie? Nie jestem prawnikiem, ale większość długów i zobowiązań ma jakiś termin i formę przedawnienia (przy sprzedaży towarów jest to dwa lata od zawarcia transakcji lub wyznaczonego terminu spłaty w ostatniej ugodzie). Jak to wygląda w przypadku finansowania klubu piłkarskiego? Bo to pewnie wygląda trochę inaczej, a nie mam wiedzy typowo prawniczej. Mimo wszystko jakiś czas przedawnienia zobowiązania na pewno obowiązuje. |
Z jednej strony dobrze, że poruszono ten temat, który trzeba w końcu unormować, ale dlaczego tak późno? Za chwilę minie cały rok jak nasze trio przejęło Wisię i takie sprawy powinno się załatwiać na początku, a nie na końcu, chyba, że tak długo trwają już rozmowy i nie mogą dojść do porozumienia, aż musieli w końcu to nagłośnić.
Dla mnie TS miał już swoją szansę i pokazał jakim jest właścicielem, także Panowie trochę skruchy i posypcie głowy popiołem. Wiadomo, że nazwa i herb = kasa ze sprzedaży, ale nie może być tak, że właściciel klubu, który inwestuje swoje miliony nie może sprzedawać gadżetów, bo nie ma do tego pełnego prawa. To jest jakiś absurd. Powinno to już być dawno ustalone, że SA to piłka, a TS inne sekcje. |
Tylko o czym Ty teraz piszesz? Właścicielem spółki jest nadal TS Wisła. To jedyny prawowity właściciel praw do herbu i nazwy. Spółka powinna mieć po prostu prawo do posługiwania się tymi "znakami", powinna to regulować odpowiednia umowa.
|
Cytat:
Mamy listopad i prawdopodobnie nie ma widoków na inwestora (i pewno nigdy nie było), więc chłopaki postanowili, że trzeba to ciągnąć dalej samemu. Stąd teraz, tak późno, niezbędne rozmowy i ustalenia. A to że oprócz nazwy chcą mieć prawa do herbu to mnie nie dziwi. Przypuszczam, że pamiątki z herbem będą się lepiej sprzedawać niż z logo SA. Może nawet byłaby szansa na powrót do tradycji i odejście od tego paskudnego logo? Marketingowo byłby to strzał w dziesiątkę. |
Cytat:
|
TS grabarzem piłkarskiej Wisły.
|
Kryminaliści prowadzili ten klub lepiej niż (nie wiem jak ich nazwać) przyszli ludzie sukcesu?
https://youtu.be/O_4OfD-wmGs Jutro wyprzedzi nas korona i jesteśmy czerwona latarnia. |
Cytat:
|
Rabini na swoim forum fetują Obiedzińskiego i trzymają kciuki za jego dalszą pracę u nas..
Tak tylko ....a piszę, ostatnio tak fetowali Sarapatę.. |
Gaście światło, już się pogodzilem, szans na utrzymanie już nie ma. Było fajnie, nie okuopacja zniszczyla Wisle ani nie komuna. Pożegnamy Wisłę w najlepszych dla tego kraju czasach.
|
Cytat:
Straciliśmy piłkarzy na których mogliśmy coś zarobić za darmo, mamy gigantyczne długi i cesje na głównym źródle dochodu m.in. przez poprzedników. Tobie się wydaje że jak nas uratowano to wszystko się wyzerowało? |
I mając te gigantyczne długi tworzymy drużynę szorującą dupą o dno tabeli tańszą o 13%.
Wolfy, skończ. |
Cytat:
|
Przecież to są debile. Obidziński nie ma nic wspólnego z pionem sportowym.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze jest jakis punkt krytyczny w oszczędnościach który rzutuje na normalną działalność firmy. My już sezon temu jechaliśmy na oparach, a Ty zwyczajnie nie zauważasz że STRACILIŚMY WSZYSTKIM WYMIENIONYCH ZAWODNIKÓW W POŁOWIE SEZONU. ZESZLIŚMY Z ICH KONTRAKTÓW. Zapomniałeś jeszcze o Bartkowskim i Kostalu btw. W dodatku większość z nich odeszła za darmo. Druga rzecz, że po upadku klubu straciliśmy pion sportowy co wpłynęło na trafność transferów. Z różnych powodów. Co do porażek, to są różne powody. Z taką Wisłą Płock przegraliśmy pechowo, na niektóre mecze z powodu plagi kontuzji jechaliśmy jak na ścięcie, generalnie jednak przegrywamy przez błędy indywidualne obrony oraz braki ofensywy, czasem brak po prostu skuteczności. Stolarczyk ma swoje za uszami, ale nie da się tego co mamy ustawić defensywnie bez nowych obrońców i defensywnego pomocnika. Bezmyślnie upraszczasz i wrzucasz wszystkie problemy do jednego worka z napisem trener. |
Do wszystkich co chcą wywalenia Piotra Obidzińskiego mam pytanie - jaki wg Was powinien być idealny prezes Wisły? Chodzi mi o wasz idealny wzór, czyli cechy, umiejętności itp. Nie chce żadnego konkretnego nazwiska.
|
Gdzie ja wrzucam wszystko do worka z napisem trener? Jeśli się nie mylę, to jesteśmy w temacie właścicielskim, nie o Stolarczyku.
Tak, STRACILIŚMY WSZYSTKIM WYMIENIONYCH ZAWODNIKÓW W POŁOWIE SEZONU. ZESZLIŚMY Z ICH KONTRAKTÓW. I jednocześnie ZATRUDNILIŚMY PATAŁACHÓW, KTÓRZY NIE UMIEJĄ GRAĆ W PIŁKĘ, MAJĄC TRENERA NA DOROBKU, KTÓRY OGARNIA JEDEN SYSTEM GRY I BĘDZIE NIM GRAŁ NAWET PO 100 PORAŻKACH Z RZĘDU, TWIERDZĄC, ŻE JEST ZAJEBIŚCIE. A to wszystko za magiczne 13% taniej, KTÓRE - JEŚLI JAKIMŚ CUDEM SIĘ UTRZYMAMY - I TAK W ŻADEN SPOSÓB NIE ZOSTANIE ZRÓWNOWAŻONE WPŁYWAMI Z TELEWIZJI, BO ZAJMIEMY O KILKA POZYCJI NIŻSZE MIEJSCE W TABELI. Innymi słowy - dali dupy wszyscy. Zarząd, trener, reszta sztabu szkoleniowego i piłkarze. A mi chodzi tylko, że wszystko tłumaczysz faktem, że jest taniej. ALE TANIEJ MOŻNA ZROBIĆ MĄDRZE. A MY ZROBILIŚMY TANIO I DEBILNIE GŁUPIO. Rozumiesz? |
Cytat:
|
I mając opinię klubu niepłacącego, bankrutującego i niemającego pionu transferowego dajemy taką pensję Wasilewskiemu, 39-letniemu zawodnikowi, jaką daliśmy.
Wszystko logicznie się spina. :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl