![]() |
Najlepszym tematem zastepczym jest teraz to co dzieje sie w Vatykanie , czyli abdykacja papieża. 10 razy dziennie informacje zza spiżowej bramy , czy papież pomachał , czy wydukał coś po polsku ,jak sie czuje ,gdzie bedzie spedzał emeryture , jak wielkim był człowiekiem (choć jakby kogoś zapytać to nikt nie wie na czym jego wielkość polegała ) czyli typowe wieści dla polskiego Katolandu
|
Społeczeństwo szybko przestanie się nudzić polityką jak nagle zaczną tracić pracę, płacic wyższe podatki, opłaty za śmieci, prąd, wodę itp., o zasiłku pośmiertnym nikt już nie pamięta, ze rząd okradł każdego z nas ale przeciez umiera się raz :) i wtedy bedzie za późno, zresztą ktoś inny z rodziny zapłaci niedobór, zaraz pewnie trzeba bedzie płacić za wizyty u lekarza, niebawem będzie mozna dostać pałą w łeb od np. niemieckiego pałkarza gdy Tusk sprowadzi sobie na mocy ustawy (właśnie przygotowywanej) gdy nie bedzie już ufał miejscowej tubylczej policji, gdy polska ziemia w całości znajdzie się w obcych rękach. Może wtedy łaskawie Polak przestanie się nudzić polityką ?
|
Cytat:
|
A na czym polega interesowanie sie polityką ? Na tym że sie oglada sześciu debili ,po jednym z kazdej partii w studio teleizyjnym , którzy przez godzine mówią a tak naprawdę nie mówią nic, kłócą się a po programie przybijają sobie piątki ? Każdy już od dawna wie ,ze poltycy są dla siebie , a obywateli mają w dupie . Coraz bardziej racjonalne jest nie chodzenie na wybory i wrzucanie kartek na złodziei niż interesowanie się polityką w nadziei ,że coś komuś z tego skapnie.
|
Cytat:
|
Szczerze mówiąc, byłbym za, by osobom takim jak Ty, odebrać jeden z argumentów, do którego można się przyjebać.Teraz wkońcu napieprzanie na kościół jest takie modne...
Sam jestem marnym katolikiem- chodzę do kościoła rzadko, modlę się jeszcze rzadziej, ale wiem, że kościół robi więcej dobrego niż złego na tym świecie.Znam osoby świeckie ale inteligentne- im kościół nie przeszkadza, nawet po części są nim zafascynowane, ale traktują wiarę jako filozofię.Filozofia wzbogadza duszę i osobowość, skoro to robi, to po co się jej pozbywać? Zawsze się znajdą wrogowie, którzy przypieprzą się o komisjie , pedofilii, bo wszystko co ludzkie nie jest idealne i idealne nigdy nie będzie. |
No widzisz ,a ja jestem zdania ,że Kościół a w zasadzie kler ,a nie cały Kościół robi i robił więcej złego niż dobrego i nie wiem czemu mają być nadal pod parasolem ochronnym choćby mediów czy polityków .
|
Cytat:
Mnie mimo wszystko bardziej interesuje co robi rząd z moimi podatkami, co robi z ziemią, za którą ginęły miliony Polaków z różnych generacji, co robi z zakładami pracy, co robi z Polską ? Róznica jest taka, ze państwo ze mnie zdziera ile chce a pieniądze dla kościoła daję tyle ile ja chcę i z własnej nie przymuszonej woli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
"Aferę" lewactwo rozkręciło - bo wg.nich za dużo Koscioł dostawał i za nie taką kase oddawali działki - a jak sami dostają kasę z różnych urzędów przez dotacje, zaniżane czynsze, reklamy w ich antypolskich gazetkach to szumu nie robią. "postepowcom" to nie przeszkadza - ważne uderzyć w Kościół bo to teraz modne i mają poparcie tefalenów i wybiorczych. Cóż póki zdrowy i ma na grilla to lewak kozakuje.A jak ciężko zachoruje bliska osoba albo sam "postępowiec" to jeden z drugim będą jeździc do Częstochowy,Lourdes czy Fatimy błagać o zdrowie ,cuda i obiecywać poprawę. Mało takich każdy z nas zna? Na każdego przyjdzie czas i - spokojnie -niech walczą z Bogiem - we właściwym czasie zostanie im odpłacone. Jak powiedział stary góral " Pon Bócek powolutku chodzi ale każdemu dogodzi" Amen. |
Cytat:
Ponad 30 lat musiałem przeżyć żeby dowiedzieć się że Kościół a w zasadzie kler odpowiada za kryzys w strefie Euro oraz tragiczną sytuację finansową Polski w większości dziedzin życia. Dzięki chłopie !:gp: |
Cytat:
100% racji, sam znalem czlowieka ktory byla zawsze anty kosciol, opowiadal ze tylko kradna, dzieci gwalca itp i dopadla go choroba i nagle wielkie nawrocenie, chodzil do spowiedzi co 2,3 tydzien i siedzial w pierwszej badz drugiej lawce....... |
wreszcie zdjęty ban ... demokracja na forum pelną gębą.
do powyższego: co innego kochać Boga, a co innego Kościół. Kościół to instytucja, wiara to stan umysłu. |
Cytat:
Inna sprawa, że w dobie informacji dostępnych na wyciągnięcie ręki pisanie o "tematach zastępczych" jest dla mnie niezrozumiałe. Oglądać telewizję i narzekać, że opowiadają w niej o pierdołach to w sumie tak, jakby żywić się kompostem i ubolewać, że od niego zajeżdża. |
|
Cytat:
|
Jak na luidzi którzy nie ogladaja pierdół w TV, nie czytaja tabloidów, świetnie sie orientujecie (chyba) o czym sie w nich rozpisują dziennikarzyny...
|
Cytat:
Tobie nie wystarczyło pare wywiadów z Kondratem...tobie wystarczyło to, że Kondrat nie prezentuje jedynie słusznej wizji i nie popiera jedynego słusznego "męza stanu"...Typowe |
Jak to nie prezentuje? Przecież się boi powrotu Kaczyńskiego ... jak każdy leming. hehehe
|
Cytat:
Podejrzewam, że nawet pół wywiadu z tym pożal się boże znawcą win nie przeczytałeś. Dostosował ten - nawiasem mówiąc - dobry aktor ton swoich wypowiedzi do ogólnie przyjętego na salonach straszenia PiS-em. I powiedz mi - jaka jest wizja Kondrata? Co Ci się w jego przekonaniach podoba? Jesteś mi w stanie wymienić? Siedzisz w tej Anglii, mało wiesz co się w kraju dzieje a do udzielania się jesteś pierwszy. Skoro jest tak dobrze jak to przedstawiają te Twoje "elity", to dlaczego tu nie wracasz? Śmigaj z powrotem na "zieloną wyspę"! Czeka tu na Ciebie wysyp ofert pracy a jak chcesz, to i swoją firmę na pewno dasz rady otworzyć. Kaczyński już dawno nie rządzi, nie musisz się go bać... |
Cytat:
|
Cytat:
To znowu w swoich podejzeniach sie mylisz...Powiem wiecej, miałem nawet okazje uscisnac mu rekę i zamienić pare słów. Przyzwoity inteligentny facet. Nie wiesz jaka jest wizja Kondrata? No przeciez wywiady czytałes? Wiesz, mamy XXI wiek i nie musze byc na słońcu, żeby wiedzieć, że tam goraco jest także argument, ze jak mnie nie ma to nie wiem jest kompletnie chybiony z czego sam sobie zdajesz pewnie sprawe. Nigdy nie napisałem, ze jest dobrze, nigdzie nigdy nie napisałem, że to są moje "elity"...wykazujesz sie naprawdę jenokierunkowym myśleniem wg którego własnie "jak ktos nie jest z nami to jest przeciwnko nam"...a czemu nie wracam? Bo wole angielska flegmę od ułańskiej fantazji. Wyjeżdżałem za Kazcynskiego i nie zamierzam wracac ani za Tuska ani za zadnego innego... PS. mógł bys w koncu skumać o co mi chodzi bo sie ciskasz i zaraz zyłka ci peknie a jestem przekonany, ze gdybysmy tak usiedli przy browaze albo czyms jeszcze mocniejszym to okazało by sie, że w wielu sprawach jesteśmy zgodni jak stare dobre małzeństwo... Nie, nie zapraszam cie na wódke...jestes tak zacietrzewiony, że i tak byś go nie przyjał... |
Cytat:
No ale o czym ja tu piszę. Tak wiele tutaj kryptosocjalistów, którzy oczekują od rządu zapewnienia pracy i mieszkań, więc i pewnie media też chcieliby kontrolowane odgórnie, żeby zamiast dyrdymałów puszczali w eter tylko ważne rzeczy™. |
PiS przyjdzie i da 1000zl miesięcznie na każde dziecko !! Głosuje na nich !!
|
Cytat:
|
Jakby dał tysiaka to przebiłby Orbana i wtedy zwolennicy Fideszu będą chcieli u siebie "drugą Warszawę", a Kaczyńskiego na premiera.
Na szczęście to tylko sen :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Nie męcz kolegi bo może nie pamiętać ;) Oto nieśmiertelna karma dla przeciętnych inaczej: Cytat:
EDIT: Cytat:
|
Cytat:
Rozrost "budżetówki" pod względem zwiększenia etatów i wysokosci pensji to najlepszy sposób na pozyskanie wyborców. Za takie postulaty politycy powinni być wysyłani przez wyborców na emeryture polityczną. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl