Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

WISŁAZWE 25.01.2015 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamcio019 (Post 1388639)
W jakim Banku ma konto SKWK ?

Mnie pokazuje Deutsche Bank.

Glazik 26.01.2015 16:06

Prosze o kontakt na priv kogos kto pracuje jako monter zaluzji,rolet,markiz lub ma znajomego ktory pracuje w tej branzy. Pozdr.

Greg91 27.01.2015 11:04

Wie ktoś jak wyłączyć opcje automatycznego odtwarzania kolejnych filmów, kiedy skończy się ten, który wczytaliśmy sami na yt?

David. 27.01.2015 11:23

Po prawej stronie u góry masz Autoodtwarzanie i tam jest taki niebieski przełącznik. Czy o to chodziło?

Greg91 27.01.2015 11:27

Tak o to chodziło, dzięki.

Donki 27.01.2015 13:01

Ktoś poleci jakąś poczte kwiatową w Krakowie ?

siara 27.01.2015 22:12

Korzystał ktoś ze szkoły językowej Speak Up ? Na necie krążą opinie o niezłej nauce, lecz przekrętach finansowych. Ktoś tam się uczył ?

Marcin_fan 28.01.2015 18:37

Jaki kupi laptop ? Na co zwrócić uwagę ? Jakieś rady..

brzydki.brzydal 29.01.2015 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1388820)
Jaki kupi laptop ? Na co zwrócić uwagę ? Jakieś rady..

Przeanalizuj co chcesz robic z tym laptopem i jaki masz budzet.
Jezeli to bedzie "desktop replacement" to ja osobiscie balbym jakas 15. Jezeli masz zamiar z laptopem chodzic, to max 14.

Przede wszystkim podaj jakies minimum informacji o budzecie (plus minus) i do czego go bedziesz uzywal. :-)

Marcin_fan 29.01.2015 15:49

Budżet można podzielić na 3, tzn lapek za około 1500 zł , za około 2000 zł i za około 2500 zł.
Służyć ma raczej do przeglądania neta, oglądania filmów. Raczej nie do gier. Chciałbym na pewno żeby bateria długo trzymała.

IncognitoTSW 29.01.2015 16:18

A to laptop do domu czy będziesz z nim gdzieś chodził?

Marcin_fan 29.01.2015 16:46

99% czasu w domu. Chociaż wiadome, raz na czas trzeba będzie go gdzieś przetransportować.

mastahkillah 29.01.2015 21:40

wie ktoś jak na ps3 ustawić konto sen jako podstawowe?

Marcinnno 29.01.2015 21:57

chciałem zapytać czy wie ktoś gdzie jest w Krakowie jakaś księgarnia, która skupuje książki do matury :) ? Trochę tego mi zostało !

Krav 30.01.2015 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1388988)
chciałem zapytać czy wie ktoś gdzie jest w Krakowie jakaś księgarnia, która skupuje książki do matury :) ? Trochę tego mi zostało !

A nie lepiej Ci porobić zdjęcia i powystawiać np na Allegro, albo ew. bardziej lokalnie na gumtree albo olx ? Jak będziesz chciał hurtem wszystko dać w jedno miejsce to Cię oskubią, a tak możesz dużo więcej wyciągnąć.
Jak Ci się nie chce to wiem, że książki skupują na Dietla, zaraz za skrzyżowaniem ze Stradomską, taki pomarańczowy punkt.

Kaan 30.01.2015 09:11

Pytanie do kurierów lub do kogoś kto przerabiał podobny temat.

Chcę kupić przez internet lodówkę wraz przesyłka kurierską. Ale nie mogę podać dokładnego adresu dostawy (poza nazwą miejscowości) bo pakamera letniskowa takowego adresu nie posiada. Sąsiedzi odpadają bo jakie tam maja numery (jak to na wsi) to jeden pieron wie a nie mam z nimi kontaktu. Oczywiście w dniu odbioru będę na miejscu i czekał na kontakt z kurierem. Czy firma kurierska może przyjąć takie zlecenie?

MatMario 30.01.2015 10:51

Według mnie podaj dobrą nazwę miejscowości i numer z kosmosu. Wtedy zadzwoni kurier i go będziesz instruował jak jechać.

Nr budynków obok sprawdzisz np w googlu w streetview albo dużo nr masz też na targeo.

Największy problem z tym dniem odbioru, bo kurier zadzwoni dopiero jak juz bedzie w drodze i zeby sie nie okazalo ze ciebie nie ma bo planowales ze on jutro dojedzie.

LanceTS 30.01.2015 23:41

Potrzebuje jakiejś szkoly policealnej czy cos zeby miec legitymacje od marca. Tak zeby wyszlo jak najtaniej, ktos cos?

Greg91 30.01.2015 23:57

Trochę za późno zacząłeś ogarniać, ja mam takie coś tutaj: http://cku.krakow.pl/cku_nwww/cku.htm
Przyjmują bez problemu, o ile dobrze zapamiętałem z rekrutacji sprzed roku to jedyne wymagania to zaliczona 3 klasa liceum, nie potrzeba matury, nie ma chyba żadnych opłat, ale nie jestem pewien, zajęcia na moim kierunku zaczynają się od jutra.

Krzysiek 31.01.2015 09:17

Panowie i Panie, pytanie za 100 punktów.

Szukam jakiejś dobrej oferty TV+internet. Gigakablówka odpada, bo akurat na mojej ulicy nie obsługują tego.

Macie jakieś propozycje? Będę bardzo wdzięczny.

Dzięki i miłego dnia.

Zola 01.02.2015 11:12

Czy może polecić ktoś/ sam wynajmuje domek w górach (ogólnie w obrębie Małopolski) na weekend (max 3 noce), dla max. 8 osób?

Byłym wdzięczny za odpowiedzi, dzięki :)

Kocur 01.02.2015 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek (Post 1389135)
Panowie i Panie, pytanie za 100 punktów.

Szukam jakiejś dobrej oferty TV+internet. Gigakablówka odpada, bo akurat na mojej ulicy nie obsługują tego.

Macie jakieś propozycje? Będę bardzo wdzięczny.

Dzięki i miłego dnia.

Ja mam już od ponad roku ISTS i zero awarii, świetny sygnał i dobre pakiety.

Sprawdź na stronce czy się łapiesz na obszar.

http://www.ists.pl/

1906ts 01.02.2015 19:07

Pytanie dotyczące kuriera:
Jeśli chce coś wysłać to muszę zadzwonić na centrale i oni kogoś przyślą?
Jak jest z pudełkiem, muszę zapakować wszystko w domu, czy mogę poprosić go o przywiezienie pudełka?

LanceTS 01.02.2015 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg91 (Post 1389127)
Trochę za późno zacząłeś ogarniać, ja mam takie coś tutaj: http://cku.krakow.pl/cku_nwww/cku.htm
Przyjmują bez problemu, o ile dobrze zapamiętałem z rekrutacji sprzed roku to jedyne wymagania to zaliczona 3 klasa liceum, nie potrzeba matury, nie ma chyba żadnych opłat, ale nie jestem pewien, zajęcia na moim kierunku zaczynają się od jutra.

Mam mature, potrzebuje czegokolwiek zeby od marca mieć legitymacje. Znalazlem Cosinusa, ale widze ze maja jakies ukryte oplaty np. za nieuczesczanie na zajecia.

MatMario 01.02.2015 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1906ts (Post 1389273)
Pytanie dotyczące kuriera:
Jeśli chce coś wysłać to muszę zadzwonić na centrale i oni kogoś przyślą?
Jak jest z pudełkiem, muszę zapakować wszystko w domu, czy mogę poprosić go o przywiezienie pudełka?

Mozesz tak zrobic ale jest drozej. Najtaniej jest przez strony typu sendit ktora nalezy do allegro i jest posrednikiem miedzy toba a kurierem.

Zapakowac musisz sam. Chyba ze to przesylka kopertowa to takie specjalne worki oni maja ze soba.

Greg91 02.02.2015 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1389274)
Mam mature, potrzebuje czegokolwiek zeby od marca mieć legitymacje. Znalazlem Cosinusa, ale widze ze maja jakies ukryte oplaty np. za nieuczesczanie na zajecia.

Jednak w tej szkole, co wrzuciłem linka będzie prowadzana rekrutacja od bodajże marca na kilka różnych kierunków. Tam nie ma żadnych opłat, trzeba złożyć tylko w terminie wniosek i wszelkie dokumenty potrzebne do rekrutacji i legitke dotaniesz bez problemu:)

ABGwislakABG 05.02.2015 15:19

Najlepsze płaszcze zimowe męskie w Krakowie?

adam_09 07.02.2015 23:44

jest na forum ktoś kto zajmuje się sprzedażą AGD ? Potrzebuje kupić sprzęty do nowego mieszkania a jestem zielony w tym jak tablica w podstawówce. Potrzebuję żeby ktoś doradził mi jaką kupić pralkę, lodówkę, piekarnik, płytę i okap.

wiślak 86 10.02.2015 19:51

polecicie jakiegoś złotnika? chodzi o pierścionek bo jak człowiek naczytał sie o apartach i innych sieciówkach to aż mu się nie chce tam wchodzić. jednym słowem chłam.

Coglin 11.02.2015 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1389971)
polecicie jakiegoś złotnika? chodzi o pierścionek bo jak człowiek naczytał sie o apartach i innych sieciówkach to aż mu się nie chce tam wchodzić. jednym słowem chłam.

Jak wrócę do domu wyśle Ci tel na PW.
Gościu robił mi obrączki na ślub na wzór pewnych istniejących ;) Wyszły super.
Możesz pokazać wzór np. z jakiegoś sklepu i gościu zrobi Ci taki, albo ustalić co tam chcesz.
Z tym, że było to 4 lata temu i będziesz musiał sprawdzić czy jeszcze numer aktualny.

Krav 11.02.2015 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1389971)

Zaręczynowy kupowałem w Jubitomie w Bonarce, później jeszcze dwukrotnie tam wracałem i zawsze wyroby były pierwsza klasa, zdecydowanie polecam. A obrączki zamawiałem na Kalwaryjskiej u jubilera, też bardzo polecam bo ceny mają...normalne, tzn. tyle ile coś powinno kosztować, to kosztuje, nie ma jakiś chorych przebitek jak w apartach czy innych krukach.

W ogóle to jak masz jeszcze czas to akurat za takimi rzeczami warto jest się wybrać na targi ślubne, po wielu wystawców ma tam swoje stoiska i nie traci się niepotrzebnie czasu na latanie po mieście.

hunteros 11.02.2015 14:30

Praktyka w dziale promocji i biurze prasowym

Witam, ostatnio klub zorganizował praktyki w dziale promocji i biurze prasowym Wisły Kraków.

W związku z tym, że wiele osób narzekało, że nawet nie dostała odpowiedzi zwrotnej z wynikami rekrutacji, chciałbym zapytać czy ktoś w ogóle dostał się na nią i jak owa praktyka wygląda?

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.

piotek 11.02.2015 15:53

Cytat:

Kraków, 27 stycznia 2015 r.

Szanowny Panie,

Biuro Prasowe oraz Dział Promocji Wisły Kraków SA dziękują za przesłanie CV oraz listu motywacyjnego. Ogromne zainteresowanie naszą ofertą spowodowało, że należało znacznie zaostrzyć kryteria oceny kandydatur w procesie rekrutacji. Informujemy, że tym razem Pana aplikacja została rozpatrzona negatywnie.

Już dziś zapraszamy do wzięcia udziału w drugim naborze na praktyki w obu działach Białej Gwiazdy, który odbędzie się na przełomie czerwca oraz lipca tego roku. Ufamy, że możliwość odbywania praktyk także w kolejnych latach pozwoli osobom zainteresowanym, posiadającym odpowiednie kompetencje, na zdobywanie w Wiśle SA zawodowego doświadczenia.

Z poważaniem
Maks Michalczak
Rzecznik Prasowy Wisły Kraków SA
Ja dostałem coś takiego

wiślak 86 11.02.2015 18:46

coglin dzięki i czekam na maila.
Trochę pojeździłem dzisiaj dniówkę zawaliłem ale są na razie dwie kandydatury które są w stanie zrobić taki z katalogu. Trochę jeszcze cenę trzeba stargować bo o dziwo mieszczę się w tej górnej granicy którą im powiedziałem :)

rzep 12.02.2015 00:17

witam,
mialem aktualizacje windowsa visty, i po włączeniu neta większość czcionek jest jakby rozmazana, cieżko sie to czyta. tak samo mam na mozilli i chrome. to chwilowy bug, ktoś miał podobnie kiedyś? jeśli tak to prosiłbym o rade jak powrocic do wcześniejszego wyglądu

hunteros 12.02.2015 11:50

Ja dostałem dokładnie tę samą formułkę. Zastanawiam się czy ktokolwiek został przyjęty... Może oni tak samo postępują z transferami? Chcą za darmo kogoś na poziomie reprezentanta Brazylii?

maaarcin 12.02.2015 12:18

Hmm. Mieli wypisać na stronie listę przyjętych? ;)

piotek 12.02.2015 16:06

Hunteros, co studiujesz? Bo zakładam, ze jesteś studentem.
Ja jestem na filologii obcej i myślę, że Wisła decydowała się na studentów dziennikarstwa i kierunków pokrewnych z marketingiem. Ja osobiście jestem zadowolony z tego maila- jest zgrabnie napisany i wiadomo, czy czekać dalej- nie wszystkim firmom chce się nawet coś takiego wysyłać.

Kaan 13.02.2015 14:06

Wiadomo po co (bleeee....) szukam miejsca gdzie kupię mini storczyk. Byłem w kilku kwiaciarniach ale nie mieli a przez brak czasu nie będę jeździł po całym Krakowie. Gdzie - najlepiej NH lub Podgórze - znajdę bez pudła? Widział kto?

alterego 14.02.2015 16:09

OBI na Bora.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl