![]() |
Cytat:
|
Czy ze strony TS Wisła ktoś w ogóle potwierdził ze wplynęła taka propozycja? Czy wszyscy dyskutują o jednej dziennikarskiej(?) informacji?
|
Cytat:
|
Pani rzecznik potwierdziła.
|
Rzecznik TSW potwierdziła.
|
A mi sie wydaje że w świat poszła fama że jest w Polsce taki klub w który ma naiwnego właściciela(TF) i latwo jest na nim zarobić i zrobić kilka wałków? Jak takiemu Meresinski się udało to czemu nie ma się udać tajemniczemu inwestorowi?!
|
Rzecznik potwierdziła
|
Na pewno jakby chcieli prać hajs czy kręcić wały to kupowaliby jeden z najbardziej medialnych klubów w Polsce, po historii z JM gdzie oczywistym jest, że media czy TF ich prześwietlą na wylot...
Jutro w PS mają być kolejne nowe informacje, a dziś M Miga w radiu Krk o 19.05. Moze ktos będzie słuchał. Edit. A co do pytania skąd inwestycja w klub. Polska to stosunkowo młody rynek, wciąż wiele się buduje. Kiedyś policzono i gdyby Comarch chciał zapłacić za taka reklamę i ekspozycje nazwy firmy jaką zapewnia mu Cracovia plus wszelkie informacje w mediach z tym związane, musiałby zapłacić jakaś astronomiczną kwotę. Więc jesli tylko firmę stać to promocja przez klub jest mega opłacalna i skuteczna. |
Cytat:
|
Rzecznik potwierdzila to
|
http://www.sportowetempo.pl/strefa_b...ej_katolickiej
Ludzie, co ten Niemiec pie...li o 50 milionach wyprowadzonych z klubu przez Meresia?? :shock: |
Panowie osobiście nie wierzę że w tym momencie TF poleci na kasę i bez sprawdzenia sprzeda Wisłę byle komu. Po pierwsze sparzyli się po Meresinskim i to bardzo. Wszyskie gazety w Polsce to opisywały i to bardzo w negatywny sposób. Kibice strzelali do wujka Bogusia jak do kaczki. Na pewno nie o taki rozgłos chodziło TF. W tamtym czasie TF było pod ściana albo oddadzą Wisłę albo nie dostana kredytów na ratowanie firmy. W tym momencie TF jest trochę w innej sytuacji. Odbili się od dna kredyty już przyznane wiec nie ma szans aby banki naciskały na sprzedaż Wisły jak ktoś tutaj insynuował. Jestem 100% pewien ze TF po ostatniej wpadce prześwietli kontrahenta nie będą znowu się wystawiać na taki odstrzał po raz drugi. Wisła przede wszystkim!
|
Cytat:
może na stare :rotfl::rotfl::rotfl: |
Cytat:
Nikt mu nic nie zrobił za wyprowadzenie 50 baniek? Poza tym te peny pochwalne nad niemaszkami jacy to oni fajni amerykanscy jak mawiał klasyk. |
Jak Niemiec pisze pochwały to ja mam ....a złe przeczucia
|
Cytat:
|
Czyli wg Ciebie w TF liczą tylko na kasę. Wyrwą 60% z 40 baniek i całujcie nas w dupę bez sprawdzenia i bez żadnego rozeznania z kim robią deal? Wiesz o tym że czasem dobra prasa i dobra reklama jest dużo kosztowniejsza niż 24 bańki? Wiesz co by się działo w Polsce jakby drugi raz TF zrobił wałek? Prasa by ich zjadła. Raz się im udało a to tylko dla tego ze nie było upadłości klubu tylko TS to przejął i wyprowadził na prostą. Teraz jeśli by zrobili to samo i to w sytuacji kiedy wychodzimy na prosta to byłaby rewolucja.
|
Jak czytam większość tych postów to mam ochote sobie przyznać autobana :) zeby nie marnować do reszty urlopu...
nie wiem jak duże trzeba mieć pokłady dobrej woli, naiwności i hmm wyobraźni , żeby dopatrywac się w działaniach TF jakiegokolwiek pozytywu jesli to jest element gry , a wszystko na to wskazuje, to jasnym jest że zostało to zaplanowane rok temu , zbieżność dat , i terminów nie może byc przypadkowa JM był pierwszym aktem, a teraz mamy drugi pytania tylko czy "cupiał" (cudzysłów specjalnie bo nie chodzi mi o personifikacje tylko pewien symbol środowiska) po prostu rozegrał TSem no cóż pożyjemy zobaczymy najbardziej kuriozalny to jest felieton tego starego ubeka wklejany powyżej , aczkolwiek tez może to dać do myślenia |
Cytat:
to się nazywa demencja starcza (inaczej ; otępienie umysłowe, choruja na to osoby powyzej 65 roku zycia) .. i nie ma sie z czego smiac. moj dziadek tez ma tą dolegliwośc. Lekarz powiedzial zeby takiej osobie tylko przytakiwac i nie wdawac sie w dyskusje. Takie osoby żyją we własnej iluzji |
Cytat:
|
Cytat:
|
https://twitter.com/DJuszczyk/status/889044229774880768
Juszczyk twierdzi, że powinno być w porządku |
ile masz lat ?
|
no jeśli mieszkasz w Stanach i masz tyle lat co wynika z nicka, to po prostu usprawiedliwia cie to że nawykłeś w cywilizowanym kraju do po prostu nieco wyższych standardów etycznych niż obowiązują u nas...
|
To raczej Ciebie trzeba by było się zapytać skoro masz taka wybujałą wyobraźnie
Po prostu nie wierze w szatański plan pozbycia się Wisły z mapy Polski. Rozumiem i popieram patrzenie na ręce każdego kontrahenta. Pamiętam co działo się ze Slaskiem jak miał przejąc Solorz. Jaka to miała być potęga. Zaczęli budować galerie której dochód miał wpływać na konto klubu. Jaka to miał być potęga na cala Polskę. Nagle wyszło że Slask dalej jest na garnuszku miasta i nikt nie chce go kupić. Morał taki że nawet w Polsce ludzie z wielka kasa są nie wiarygodni. |
dlaczego pozbycia, egzystencja jak za czasów schyłkowego "cupiała" dawała godnie zarobić sporej ilości osób które sie wokół tego kręciły...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A skąd takie info?
|
z forum :D
|
Nie wiem nic wiecej niz reszta na forum ale wg mnie kilka rzeczy jest do przewidzenia:
Jesli dojdzie do dealu z Niemcami: Cały zarzad (czyli w sumie 2 osoby)+ rada nadzorcza do wymiany. Każda firma obstawia takie stanowiska swoimi ludźmi. Niemniej jednak 3/4 ludzi w klubie powinno zostać, głównie na niższych stanowiskach. Dyrektor Junco, może utrzymać posadę, aczkolwiek obstawiam że sam z niego zrezygnuje majac nowych przełożonych. Pewna nadzieja jest jednak fakt, że za Cupiala też u nas pracowal, ale byl duzo mlodszy i mniej wymagający. Może też sie na nim Niemcy poznają. Jeśli Junco odejdzie to u dni Kiko będą policzone. Musi byc w zarzadzie ktos znający Hiszpanski bo niby jak Kiko będzie im raportowal swoja pracę? Niemcy sa bardzo skrupulatni w takich aspektach. Oczywiscie to wywroci wszystko do gory nogami. Taki jak wywolalo odejście Holendrow. I mowie tu o aspekcie sportowym. Opcja ze ktos przychodzi i mowi: daje Wam kasę i róbcie dalej swoje nie przejdzie. Muszą mieć na to swoj plan. Chyba że ktos z Niemcow widzi jaka pracę wykonal TS wraz z Junco i to doceni, ale śmiem w to wątpić. Wystarczy popatrzec co zrobiono z Bartoszkiem w Koronie. Sam prezes powiedzial że nie potrafi racjonalnie uzasadnic jego zwolnienia poza checia wprowadzenia swoich ludzi. Pocieszajacy jest fakt że jak ktos wyklada 40 mln zl w tak ryzykowany interes jak piłka nozna to nie po to by na niej zarobić 40 mln + 1. Na pewno ktos na zachodzie mysli o zarobieniu ponad 100 baniek i to raczej w bliższej niż dalszej perspektywie. Takie pieniądze można zarobić w futbolu w jeden sposób i raczej nikomu nie trzeva tłumaczyć jak. To co robią w Lechii to pikus przy tym co moga zrobic nasi nowi wlasciciele. To że determinacja bedzie duża można być pewnym. Reasumując, choc możemy znów sie stać krezusami to jestem na nie. Pasowala mi Wisla ktora widziałem w tym roku z przemyslanym zarzadzaniem. Jest biednie ale normalnie i w dodatku byly przesłanki że w sposob zrównoważony za jakies 3 lata będą znowu sie z nami liczyli w Europie. Obawiam sie rewolucji ktora jeśli nie zacznie się zwracać w 2 lata będzie skutkowala porzuceniem biznesu i niwelacji strat finansowych. |
Cytat:
Plynnosc finansowa (nie mowie ze ten wlasciciel ja zapewni) jest potrzebna od zaraz. |
Ja Wam życzę bogatego sponsora , bo w takim wypadku reszta będzie musiała ruszyć dupsko by doskoczyć do Was. Wystarczy zobaczyć co się dzieje w Czechach, i jak oni teraz chcą wykorzystać swój czas. U nich jedna-dwie drużyny, u nas mogą i 4. Trzeba tylko zaryzykować i zainwestować. Zero spiny.
|
W temacie poruszonych wiele spraw ale gdzieś umknęło albo nie zauważyłem, odniesienia do drużyny.
Podejrzewam, że w głowach zawodników może nie być spotkania z Górnikiem, a myśli jak to będzie, czy faktycznie będą pieniądze, czy mnie tu będą chcieli, czy trener Kiko zostanie, a jak nie to pewnie Hiszpania staną za nim murem itp itd. Żeby się nie okazało, że zamiast lidera trzeba będzie mówić i pisać "God Save The Queen" jak na transparencie w meczu z "Kogutami" Zastanowiło kogoś dlaczego znów w trakcie sezonu dochodzi do tego zamieszania? Przecież to wywróci klub jeśli dojdzie do zmian kadrowych. W ostatnim okresie rządów Cupiała zaległości sięgały 7 miesięcy, więc 2-3 to nie jest dramat. |
Dokładnie, nie mówiąc już o tym że wszystkie ruchy transferowe na pewno nie dojdą przez to zamieszanie do skutku...
Oj naprawdę słaby czas na takie zmiany |
Niestety możesz mieć racje. My to przeżywamy poprzez sentyment do klubu oni oprócz sentymentu ( pewnie nie wszyscy) patrzą przez pryzmat finansowy. Nie wiem co piłkarze myślą może akurat się cieszą że wejdzie ktoś kto będzie im płacił w terminie a może maja takie same obawy jak my. . Nikt nie wie co czas przyniesie. Każdy z nas życzyłby sobie bogatego właściciela z głowa na karku. Niestety takich w Polsce jest bardzo mało o ile wogóle. Sam mam obawy i to duże ale z drugiej strony może własnie to jest to miejsce to jest ten czas żeby ruszyć do przodu.
|
Cytat:
|
Owszem masz racje nie ma dramatu ale my nie mamy żadnej pewności że te zaległości nie będą się powiększać. Na razie potrzebujemy kasy jak studnia wody. Wiem ze transza miała wpłynąć od nc+ wiem że za mąke(cwks) już kasę dostali ale czy to wystarczy na uregulowanie najważniejszych spraw tego nikt nie wie oprócz zarządu.
|
Wiem, że piłkarze (wielu z kadry) byli zadowoleni z zarządzania klubu przez TS. Były poślizgi w wypłatach ale było dobre zarządzanie. Ludzie co się znali na robocie, fajna atmosfera. Piłkarze w kuluarach mówili, że klub pomału ale rzetelnie staje na nogi.
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl