![]() |
Cytat:
|
Cytat:
mowisz jakby Maciej tam na kolonie karną pojechal a u szejkow to on ze zlotych tac bedzie sniadanko wcinał :) |
Skorża wygrał szczęśliwy los na loterii i bardzo dobrze, niech mu się wiedzie!
http://www.weszlo.com/news/12031 |
Taka mała ciekawostka apropo meczu z Wartą:
Biała Gwiazda zagrała w spotkaniu Pucharu Polski w składzie, którego średnia wieku wyniosła 25,64 roku. Warto dodać, że w pierwszej kolejce T-Mobile Ekstraklasy dokładnie taką samą średnią wieku miała najmłodsza wtedy drużyna Jagiellonii Białystok. Wisła spotkanie z Wartą kończyła jedenastką, której średnia wieku wynosiła zaledwie 25,09 roku. Tak młodego składu w meczu o sporą stawkę Biała Gwiazda nie miała od dawna!! Najbardziej średnią wieku zawyżył Jaliens oraz Frederiksen... Z jednej strony pojawiają się głosy o tym, że Wisła gra piach, z drugiej jednak są naciski by wstawiać młodych. Tak więc młodzi są wstawiani! Znów pojawiają się głosy że Burliga słaby, że Czekaj drętwy... ja od początku sezonu nie widzę w ich grze rażących błędów. Grają na tyle na ile potrafią, ale jeśli będą dalej sadzani na ławce nigdy nie osiągną przyzwoitego poziomu. To nie oni załatwili mecz z Polonią, to nie oni załatwili mecz z Pogonią! Patrząc na Szewczyka co chłop wyrabiał w zeszłym roku z Limanovią krew mnie zalewała. Dziś widać duży progres. Podobnie z Chrapkiem i Burasem wiążę nadzieje w środku pola. Mogło by być jeszcze sympatyczniej jeśli chodzi o wychowanków w pierwszym składzie gdyby na skrzydle zagrał Małecki, a Genkova wspierał w ataku Brożek zamiast Sikorskiego. |
Cytat:
zgadzam się , o ironio teraz największą padakę grają gracze wiekowi od których wymagamy najwięcej średnia wieku w przyszłym sezonie pomimo + 1 w metryce każdego zawodnika powinna być jeszcze niższa . Regularnie powinien grać już Chrapek, być może również Uryga Nalepa zbiera dobre recenzje w reprezentacji oraz regularnie gra w I lidze . Brud , przez większość skreślony ( przeze mnie również ) o dziwo jest chwalony w ŁkSie , być może za rok nie poznamy tego zawodnika. Małecki wróci zapewne z podkulonym ogonem . Wciąż ma przed sobą dużo lat grania ( rocznik 88 ) Burasa na ten moment nie oceniam , według mnie to melodia dużej przyszłości - 2 lat ( o ile wrzucimy go do ogrania w I lidze ) a i zobaczymy kto w ciągu sezonu jeszcze "nam błyśnie" PS. Oczywiście nie zakładam że wszyscy młodzi będą grać w 1 składzie *** |
Gwoli przypomnienia
Tabela Młodej Ekstraklasy Lp Drużyna M Pkt Bramki 1 Legia Warszawa 17 37 41:17 2 Górnik Zabrze 17 31 29:17 3 Korona Kielce 17 31 32:24 4 Śląsk Wrocław 17 31 25:17 5 KGHM Zagłębie Lubin 17 31 34:27 6 Widzew Łódź 17 30 22:16 7 Lech Poznań 17 29 32:22 8 Jagiellonia Białystok 17 22 23:21 9 Polonia Warszawa 17 22 26:27 10 PGE GKS Bełchatów 17 22 23:31 11 Ruch Chorzów 17 21 21:23 12 Cracovia Kraków 17 17 27:28 13 Lechia Gdańsk 17 14 19:37 14 Wisła Kraków 17 13 13:30 15 Podbeskidzie Bielsko-Biała 17 12 18:35 16 ŁKS Łódź 17 11 16:29 |
Najgorszym posunięciem w Wiśle było zrezygnowanie z rezerw, które grały by dziś pewnie w IV lidze. Tam poziom wcale nie jest słaby i taktycznie jest to wszystko poukładane. Jest jakiś cel, a nie granie na wiwat, co będzie to będzie... i tak spadek nam nie grozi. W IV lidze jest wiele mocnych zespołów, wielu graczy z przeszłością ekstraklasową i w konfrontacji z takimi drużynami napewno młodzi gracze byli by bardziej ukształtowani piłkarsko.
|
Dokładnie!
Poziom naszej młodziezy oscyluje w granicach 3,4 ligi. |
brak nakładów -brak bazy- brak chęci + zdolna młodzież= marni piłkarze.
Niestety. Najgorsze, że w kolejnych latach nie widać, żeby coś się zmieniło. Gdyby za czasów Szymkowiaka, Kuźby, lania Parmy i Shalke zainwestowano w młodzież, teraz mieli byśmy komfort jak w np. Legii. Mam wrażenie że nie tylko czołówka nam ucieka, bo coraz więcej klubów inwestuje w szkółki. Ale jeszcze nie jest za późno.. |
na pocieszenie w najbliższych czasach zmienią się w Wiśle 3 rzeczy : 1 Wisła powróci po wyrównanej walce z Legią i Lechem Wronki na mistrzowski tron niestety zgodnie z tradycją będzie miała pecha z załapaniem się do fazy grupowej Champions League ale zawita w LE do której ostatnio miała szczęście .2 Dużo mniej szczęścia będzie miał Legionista który zapłaci za swoją nieudolną politykę i zapewne skończy w Śląsku albo Legii 3 Probierz dostanie wolną rękę w transferach i na dobry początek zrobi 2 kluczowe transfery dzięki czemu Wisła będzie walczyć do końca w fazie grupowej LE .Niemożliwe nie istnieje bynajmniej jeśli chodzi o Wisłe i puchary.Zresztą zawsze warto mieć nadzieje
|
Cytat:
Moja przyjacielska rada: kształć się na bajkopisarza albo chociaż dziennikarza sportowego do ps. masz spory potencjał. |
Cytat:
W ogóle lubię Cię :D |
Ja bym chciał wiedzieć u kogo JOSE się zaopatruje w środki farmakologiczne i w jakich dawkach się to bierze?
|
A tuz obok stadionu znajda zloza lupkow.
|
Matejas_ u nikogo post po prostu napisany dla rozluźnienia tematu.Aczkolwiek możliwe że bynajmniej któraś z tych rzeczy się wydarzy jeszcze w tym sezonie
|
Cytat:
|
JOSE jak to mówią "daj Bóg" ale z drugiej strony lepiej nie liczyć na nic i miło się zaskoczyć, niż liczyć na cud i niemiło się rozczarować
|
Cytat:
|
No coś jest na rzeczy. Na sluchaweczkach 'leci' mi 'Michał Probierz przed meczem z Piastem' i.. nie mogąc przebrnąć przez myśli trenera, w międzyczasie, na szybko, przeczytałem post Jose. Dysonans miażdży.
Z drugiej strony zastanawiam się po co nam Dyzma - przecież Faster wypowiedziami, a pewnie i tokiem myślenia, jest blisko ex selekcjonera. Nie wiem gdzie jeden i drugi zdanie kończy, gdzie nowe zaczyna, mam problem z namierzeniem orzeczenia (podmiot przeważnie jest). Wy też macie problemy ze zrozumieniem Michała czy tylko ja mam taki lewy odbiór? |
Brawo Panie Michale: http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...wie,nId,638552
W pół roku ja bym odkrył jakiego koloru papieru toaletowego używają piłkarze. |
tak sobie mysle o tym naszym trenerze i o wynikach osiaganych i dochodze do kilku wnioskow.
- jestesmy w okresie przebudowy druzyny i to raczej calkowietejzmiany jej charakteru; - jestesmy w stanie powaznego kryzysy finansowego Wisly, wiec nie ma co sie oszukiwac i liczyc na super transfery; - czy w zwiazku z tym mamy liczyc na jakis szczegolny sukces? bardzo watpliwe, dla mnie bedzie sukcesem miejsce w top 5; - czy w zwiazku z tym jest sens zmieniania trenera po po roku, czy ile tam probierz pracuje? wydaje mi sie, ze nie. po pierwsze po co placic kolejnemu za odejscie? po drugie, przy wszystkich wadach, zlym trenerem nie jest. czy wiec nie lepiej, zeby to on nas przeprowadzil przez ten trudny czas przebudowy i kryzysu?na lepsza laternatywe i tak nie ma co liczyc. psioczylo wielu na kazia, a dzis wydaje sie, ze to wlasnie bylby czlowiek, ktory na trudne czasy nadawalby sie jak znalazl. wiec moze zostawic probierza, niech pracuje, a przyjda lepsze czasy, to zmieni sie i trenera, a o probierzy zapomni. a jesli mu sie uda, to wszyscy beda ochać i achać... |
Przy przebudowie drużyny nie można liczyć, że "jesli mu sie uda"....
Przy przebudowie drużyny musza pracować fachowcy, a nie zenki, które o przebudowie tylko słyszały. Jesli chciałbys przebudowac dom, (no, albo chociaż swój komputer) zatrudniłbyś sprawdzonego fachowca,czy gościa, o którym napiszesz, że "może mu sie uda"? |
Cytat:
który trener przyjdzie do Wisły i powie " Gwarantuję nam mistrzostwo , ligę mistrzów, komplet ludzi na trybunach i widowiskwą grę " znajdz mi takiego (albo chociaz który zadeklaruje 1 z tych elementów ) , to pora mu przy okazji podesłać kaftan do psychiatryka co to za porównania dom czy komputer ( rzecz martwą ) do drużyny piłarskiej , na którą mają wpływ czynniki od których nawet trener jest niezależny |
Cytat:
|
Nikt Ci tego nie zagwarantuje, ale wieksze szanse ma fachowiec, ktory juz niejeden dom zbudowal (czy druzyne postaiwł na nogi) niż wujek Kazik ze śwagrami, który budowania uczył się stawiając szopę z paru desek.
|
Cytat:
@Dariook Każdy (kto potrzebuje pracy/pieniędzy/nie szanuje się itp. itd.) Ci (czy raczej Cupiałowi) to "zagwarantuje"...:) Ale niestety cuda mają swoje szczegóły... |
Cytat:
|
Cytat:
Z drugiej strony, tak trochę sobie tej ligi pooglądałem ostatnio i na prawdę ciężko znaleźć drużynę która by grała aż taką chujnię jak my.Większość drużyn ma jakiś pomysł, mniej lub bardziej efektowny.Patrząc na Wisłę to jakbym KacWawa oglądał(tak hipotetycznie bo tego dzieła nie widziałem). To jest pytanie czy to w większości wina Probierza czy składu 2012/13...chciałbym żeby to było to pierwsze ale tak to widząc to bardziej skłaniam się ku drugiej opcji. |
Cytat:
|
Ale nie ma już się czym martwić, ani zastanawiać nad zmianą trenera !!
Nasz "Pep" genialnie zdiagnozował wszystkie bolączki Wisły - przed nami już tylko różowe dni :) Swoją drogą, diagnoza błyskawiczna i odkrywcza. Pierw myślałem, że Probierz za Moskala to zmiana bez sensu. Później, że głupia zmiana na trochę gorsze. Teraz zaczynam być przerażony - wiem, że Kaziu nie ma osiągnięć, praktyki itp natomiast zastąpienie go Probierzem wygląda na sabotaż, pewnie bardziej z głupoty wynikający niż chęci zaszkodzenia Wiśle, ale jednak. |
Prawda jest jedna , Probierz wygrywajc odpowiednio z Piastem i Legią , bez względu na styl , już odwróci tendencje na forum co do jego osoby o 180 stopni.
mnie wypowiedzi Probeirza nie mierdzą , musi o czymś mówić , dla mnie facet przynajmniej sprawa wrażenie inteligentnego i rozgarniętego , czego np nie można powiedziec o naszym domniemanym nowym-starym trenerze Smudzie jeśli tylko nie powie ' że przegrana z Cracovią to tylko kolejny przegrany mecz " jak mówił Maaskant to moze sobie tworzyc niestworzone opowieści na konferencjach -- z tego i tak nie będzie rozliczany, |
szklana kula powiedziała mi że predzej świnia niebo zobaczy niż my wygramy w Piastem i Legią
|
Cytat:
|
Cytat:
Musi! |
Cytat:
|
w meczu z Wsłą ma grać w bramce ex Wiślak więc jeśli się potwierdzi to Piast będzie grał w 10tke bo Trela raczej nie da rady i wpuści kilka bramek więc 2:1 albo 3:2 z Piastem.Co do meczu z Legią mogą być schody i Legia będzie chciała się przełamać ale ponieważ Legia ma szczęście ostatnio do remisów więc Wisła podzieli się z Legią punktami po wyrównanym meczu i mocno zachwieje stołkiem Urbana.Ljuboja i Kucharczyk otworzą wynik do szatni .W drugiej połowie 60 min kontrowersyjny karny pewny strzał Wilka i szmata Kuciaka 2:1 w 75 min Wisła pójdzie za ciosem a Legia będzie zepchnięta do obrony która popełni błąd akcja w wykonaniu Meleksa z Wilkiem wykończenie Genkowa i wyrównująca bramka dla Wisły na pożegnanie Urbana z Legią.Aczkolwiek nazwiska wykonawców akcji i strzelcy mogą się ulec zmianie ale remis w meczu z Legią jest w zasięgu Wisły
|
Gdzie wy kupujecie te szklane kule? Wyprzedaż była dziś na Żydzie czy jak?
|
Cytat:
Jak długo można się oszukiwać i czekać na rycerza na białym koniu, skoro , z każdego zrobią w tym klubie głupka co się nie nadaje. |
Jak przegramy z Piastem i Legią spadniemy na 13-14 miejsce. Jak wygramy te dwa mecze wskoczymy na miejsce nawet 3-4 co przy tej grze brzmi jak jakiś żart. To obrazuje jak wyrównana jest liga i to, że każdy może wygrać z każdym. Ale kluczowy jest styl. Pod tym względem Wisła jest obecnie na dnie ligi. Brak charakteru, brak chęci, motywacji, wszechogarniający minimalizm. Nikt nie gra tak źle w lidze w stosunku do tego jaki posiada potencjał. Póki co punkty Wisła zdobywa bardziej fartem niż na nie zasługuje a fart się kończy prędzej czy później.
Cytat:
|
Cytat:
i cała przyjemność z oglądania obu meczów poszła na marne |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl