![]() |
Cytat:
|
Cytat:
uff super wiadomosc :) Co do Bakero to sam powinien odjesc juz dawno ,co do Janasa to madre wydaje sie powiedzenie "kto pod kim dolki kopie ten sam w nie wpada" ,zobaczymy ile popracuje :) |
Tak obserwuje od jakiegoś czasu co wyprawia ten Wojciechowski i mam nieodparte wrażenie, że albo on naprawdę wierzy w to co robi i myśli, albo po prostu ma coś z głową... W każdym razie jedno nie wyklucza drugiego:D
|
Cytat:
Jak się na koniec zatrudnia Mourinho to przynosi efekty :) Co do Legii, to włodarzom klubu jeszcze długo zejdzie zanim zwolnią Skorżę. Wskazuje na to casus Urbana, którego trzymano na dobrą sprawę nie wiadomo po co. Legia bardzo się stara być profesjonalnym klubem i robią wszystko aby nie być porównywanym z Polonią. To znaczy z Groclinem ;) |
Cytat:
Łatwo rozpoznawalny - idzie się do centrum handlowego i patrzy gdzie na zakazie albo na miejscu dla inwalidy stoi fura za 100/200k PLN. |
Maciek na pewno dostanie szansę do końca rundy ale jak się nie sprawdzi to dla dobra jakiejkolwiek rywalizacji mam nadzieje że sięgną po kogoś z zagranicy bo na naszym podwórku nie ma porządnych trenerów już. Może Probierz a tak to nikt nie kwalifikacji do bycia trenerem.
|
Falstart Cracovii cieszy ale zaraz smuci to,że mają mimo wszystko małą stratę do przed ostatniej Polonii i to chyba trzyma jeszcze Ulatowskiego na stolcu brzydkiej damy. Ale tak czy siak 5 porażek z rzędu to jakaś masakra.
|
Marszałku a czy nie bardziej byśmy się tu wszyscy cieszyli jak by wyśrubowali rekord na 10 meczy bez punktów. Polonia i Zagłębie już ostrzą zęby na myśl o spotkaniu z pasiastymi myślę że Ulatowski ma góra dwa mecze na uzyskanie 3 punktów jak mu się nie uda to myślę że profesorek go wypier....
|
Idą naszym sladem z temtego sezonu, tylko im sie kierunki pojebały. My mielismy bodajze 6 zwycięstw, remis i chyba kolejne 2 zwycięstwa. Wyglada na to ze parchy teraz dostaną w pałę od Lechii, później remis i znów dwa razy w łeb. Tego im szczerze życze.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do samochodów to on raczej nie wsiada do takich za 100/200k PLN, bo nawet jego dzieci jeżdzą Bentleyem za bańkę. |
Janas raczej potrafi dogadywać się z ludźmi, w Polonii jest dużo Polaków więc jak dla mnie ich szanse w tym momencie wzrosły. Poza tym to on pościągał tych Sobiechów, Smolarków, Pietrasiaków więc całkiem możliwe, że będą grali dla niego... o cóż i m.in. chodzi.
Ogólna radość z "osiągnięć" Pasów - mnie to też nie martwi tym bardziej, że obnaża jak dotąd Ulatowskiego, który miał tu wielu zwolenników. Ale... z nami przecież też niezbyt bogato szczerze mówiąc więc po co ta triumfalna napinka? PS. Ulatowski miał w GKS śmieszne serie typu 4 w plecy, 5 do przodu, 5 w plecy, 6 do przodu - ciekawe czy coś takiego będzie w KSC? |
Raczej chodziło mi o poziom Legii i jej rywalizacji z innymi. Jak Legia padnie pod rządami Macieja to liga też dużo straci, i to czysto finansowo mimo wszystko to duży klub plus duża liczba kibiców. My musimy robić po prostu swoje i skoczyć do przodu, ale kilka innych klubów też musi się ogarnąć żebyśmy w przyszłym roku jakoś dwa kluby przetransportowali do fazy grupowej LE.
|
Cytat:
" Półdebil w błyszczącym dresie " - choć ostatnio zamienionym na garnitur od Versace. Poza tym budynki J.W. Construction słyną ze słabej jakości. W Polonii jest podobna. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Cracovi to ich gra nie wygląda aż tak tragicznie jeśli chodzi o atak, dwie bramki strzelili Śląskowi i Górnikowi z Legią też potrafili stwarzać sytuacje. Dramatem tej drużyny jest ich gra defensywna (chyba jeszcze gorzej niż u nas), ilość straconych bramek mówi sama za siebie. Dodatkowo Radomski który miał dowodzić tym zespołem to chyba jeden z najsłabszych zawodników na boisku. Natomiast nie ma co się znęcać nad Legią, Cracovią czy innymi zespołami. Sami mamy swoje problemy i jak się z nimi w miarę nie uporamy to u nas też różowo nie będzie. |
Ze Skorżą to ja widzę taki problem że on w pewnym momencie przestał się rozwijać a przynajmniej takie zaczął dla mnie robić wrażenie.
W pewnym momencie powiedział że przestaje sprawdzać przeciwników, był wywiad że "szpiegowanie" go brzydzi itp. System gry Wisły i Legii przeczytali z jakieś półtora roku temu, zawodników do gry ataku pozycyjnego aż takich nie ma żeby na to co robi przeciwnik, coś storzyć. Zresztą i obrońców do tego nie miał. To była gra taka jak Liverpool w zeszłym roku, męczarnia. Bicie głową w mur. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja też, nic nie zmieniać jest bardzo dobrze. Trwaj w tym Rafał, jest nieźle będzie jeszcze lepiej. Jedziecie z tą ligą jak z taczką gnoju. Pamiętaj gdyby nie sędzia, układy, masoni, policja, fbi, kgb było by mnóstwo punktów, może nawet jakieś pucharowe miejsce :D
'oczywista ironia :) Ale Ulatowski dobrze mówi. Mi się podoba. |
Cytat:
Tak samo jak za Maciejem. |
a propos z GW:
Najbardziej "dziurawe" obrony w Europie Willem II (Holandia) 5 16 3,2 (0) Carmarthen Town (Walia) 5 16 3,2 (3) Kecskeméti FC (Węgry) 5 16 3,2 (3) West Ham United (Anglia) 4 12 3 (0) Jauniba Ryga (Łotwa) 18 51 2,83 (12) Cracovia (Polska) 5 14 2,8 (0) OFK Bar (Czarnogóra) 5 14 2,8 (3) Manisaspor (Turcja) 4 11 2,75 (0) Dynamo Bender (Mołdawia) 8 22 2,75 (4) Donegal Celtic (Irlandia Płn) 7 19 2,7 (4) * miejsce, drużyna, kraj, mecze, bramki stracone, średnia, liczba punktów |
Cytat:
A wracajac do tematu Cracovia jest juz chyba zespolem walczacym o utrzymanie ...bo watpie ,zeby zespol zapalil od razu i liczyl w stawce koncowej. Jak Ulatowski trenowal PGE to kazdy sie nim zachwycal ale ja sadze ,ze tam mial lepsza kadre bardziej ograna przez seniora Ornesta ciekawe jak skonczy w tym sezonie...:-) |
Skorża szuka winy słabej postawy Legii u zawodników.Do młodej ekstraklasy przesunięci :Iwański,Giza i Wawrzyniak
http://www.90minut.pl/news/134/news1...straklasy.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Bardzo dobrze zarząd klubu robi. (o Legię chodzi). Ciekawe, co tam szatnia próbowała wyprawiać, bo chyba nie o grę chodzi, Iwański z tego ich badziewia jeszcze jeden z lepszych a Giza zdaje się tylko raz na zmianę wyszedł, więc wiele pokazać nie miał okazji.
Niejednemu naszemu takie zesłanko plus dup po kieszeni dobrze by zrobiło (choć widać, że Maaskant to sobie na łeb wchodzić nie daje na razie, więc jest nadzieja :) ) |
Iwański to według mnie uosobienie wszystkiego, co niedobre w polskiej piłce. To co wyprawiał w Lubinie zdyskredytowało go w moich oczach. Zarząd Legii zrobił bardzo dobrze, gdyż nie zbuduje się nowej drużyny, gdy znajdują się w niej ludzie symulujący profesjonalne podejście do zawodu. W Wiśle też jest kilku takich amatorów i jeśli się ich nie pozbędziemy, to przebudowa się nie uda.
|
Cytat:
|
Giza? on tam jeszcze gra w ogóle? Iwański? dla mnie zaraz po Manu najlepszy zawodnik, ale co mnie tam, niech tracą
|
A czy niektórzy piłkarze Wisły nie uderzali w klub kompromitując się w pucharach, a także grając na zwolnienie trenera? Czy my mówimy o Wiśle zwycięskiej, czy o Wiśle skompromitowanej, z której śmieje się pół Polski? Ktoś doprowadził do takiego stanu. W dużej mierze wina leży po stronie piłkarzy, którzy hańbią Białą Gwiazdę.
|
Te pół polski przepraszam ale gdzie gra,że mają prawo się śmiać?A może zwyczajni jest tak iż ci chłopcy mają tak mizerne umiejętności?Ot zwyczajnie, i niczego specjalnie nie robią,choćby chcieli. Hańba leży tylko po stronie tego, który sprowadzał takich grajków, proponując im gigantyczną gażę. Nie wiem, ówczesny dyrektor sportowy,trener. To jest problem,bo ja jestem w stanie zrozumieć choć z trudem takiego Łobodzińskiego,kiedy kopie się po czole a tutaj wpływa oferta na duży geld. Byłby głupcem gdyby nie skorzystał. Nie ma co liczyć na to,że ktoś powie,nie dziękuje,za cienki w uszach jestem.
|
Cytat:
|
Cieszy mnie, że Skorża ma silną pozycję w Legii. Trzeba mu dać czas. Nie od razu Kraków zbudowano.
Niech popatrzą na Fergusona, też nie miał na początku wyników. |
Cytat:
Mi się wydaje że za atmosferę jaką wytwarzali nowym i tyle. W szatni ma być kolektyw, a że nie ma i są jacyś winni... |
Cytat:
Zawsze fajnie pojechać po warsztacie Skorży, nawet nie będąc czegoś w 100% pewnym, co? No, ale co by ten trener nie zrobił to niektórzy nadal się do niego nie przekonają... Wśród ukaranych znajduje się też Pączek, który jednak coś na tle pozostałych prezentował.Raczej w Legii jest kilka mocniejszych kandydatur na grę w ME. To są tylko moje domysły, ale moim zdaniem to nie gra zdecydowała o karze. Rozp*****lali "szatnię" krótko mówiąc. |
Oczywiście, że nie polecieli za grę :)
Jak widać w szatni były tarcia od samego początki i już trzech z "grupy krajowej" wylądowało w ME. Pewnie to początek przymusowej zsyłki, co mnie niezmiernie cieszy bo wolę takiego Kucharczyka lub Efira, którzy dadzą z siebie wszystko, choć nie zawsze im to wychodzi od zawodników, którzy odpieprzają manianę inkasując przy tym to grube $$$ |
Cytat:
|
Sprawa jest prosta jak drut. Polecieli nie tyle za to ze sie opierdalali ( Wawrzyniak ) ale za to ze zrobili sobie grupe wzajemnego wlazenia w dupe i jatrzenia. Najlepszy ruch ze strony klubu. Lepiej slabszych brac ale chcacych i nie strzelajaych fochow, niz te gwiazdki bez ambicji.
Mamy piec swin w skladzie ( tak swin, bo jesli sie gra przeciwko trenerowi to gra sie przeciwko Legii ) i te swinie poleca na dywan. Albo sie w tepych lbach poystawia albo wypad z baru i do konca zasranej kariery w Legii beda grac z mlodymi. Ten sezon i tak jest na straty wiec w tym czasie wywalic wszystkie mendy bez ambicji. |
Nie powiedziałbym, że jest na straty. Oczywiście o MP będzie niezmiernie ciężko, bo środek tabeli jest bardzo wyrównany i o pierwszą trójkę będzie walczyło z 7-8 zespołów, jednak wciąż są szanse na dobrą grę i poukładanie zespołu.
Nie wiem kto zdecydował o takim ruchu, ale biję brawo. W końcu trzeba się wziąć za takich ludzi bez ambicji i wywalić z polskiej piłki Gizów i Łobodzińskich. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl