Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Marszałek 29.10.2009 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 809606)
Faworytem hitu 12-tej kolejki jest oczywiscie Legia, chociaz nie brakuje glosow wieszczacych niespodzianke (Mielcarski, Srutwa).
.

Rozumiem,że Ruch coś gra obecnie, ale z całym szacunkiem, to co napisał Wojtas, Legia to Legia i zweryfikuje obecną rzeczywistą dyspozycję Ruchu. Drugi poważny rywal, z tego co pamiętam to z nami Niebiescy coś cieniutko co nie przeszkodziło im siedzieć nam teraz na ogonie.

swirson 29.10.2009 21:03

Ciekawi mnie czy Lechia odda Piastowi punkty za ostatni mecz zeszłego sezonu.

saklak1906 29.10.2009 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 809630)
Ruch wreszcie zagra z kims konkretniejszym i jestem bardzo ciekaw co pokaża.

Czy sa naprawde silni ,i maja jakis pomysl czy tylko tak sobie graja ,cos tak strzelą ale mecze wygrywaja?

Dlatego mecz z Legia moze pokazac im miejsce w szeregu ,i na co NAPRAWDE ich stac.

Eustachy ...Legia to Legia ,i to ich obstawiam jako walczacych z nami na finiszu o tytuł :)

Zgadzam sie zupelnie, dla Ruchu to jest mecz prawdy

Kamson 29.10.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 809630)
Ruch wreszcie zagra z kims konkretniejszym i jestem bardzo ciekaw co pokaża.

Grał już w pierwszej kolejce z kimś konkretniejszym i nie istniał :)

royalmichael 29.10.2009 21:39

Zagłębie 1:0 Polonia Bytom :D 78'
No niech wreszcie się podniosą z Jagą i może wreszcie ktoś z tej ekipy: Odra/Cracovia/Arka spadnie

grzechu1991 29.10.2009 21:49

już 2-0 Traore;) No i Polonie chyba kryzys dopada...

Ogryzek 29.10.2009 21:53

Może niektórym odejdzie bezkrytyczne zauroczenie Szatałowem co to (jak niektórzy głoszą na forum) Skorże powinien taktyki uczyć i ogólnie fachu trenerskiego:D

Jest to dobry trener, ale nie aż tak dobry jak się niektórym wydaje.

AYALA 29.10.2009 21:55

ale i tak Szatałow osiaga z Polonią wyniki grubo powyżej ich możliwości.Uważam że to ciekawy trener, który z mocniejszym klubem może namieszac w lidze.

WISŁAZWE 29.10.2009 22:08

Zagłębie w drugiej połowie bardziej przycisnęło Polonię czego efektem były 2 bramki, pierwsza po zbyt słabym wybiciu obrońców Polonii piłka odbija się od słupka i pleców Skaby i wpada do siatki coś al'a Pawełek w meczu z Jagiellonią.
Druga bramka z kontry i strzał z przed pola karnego.
Co do Polonii to odważniej zaatakowali już w ostatnim fragmencie meczu. Fakt faktem że trener Szatałow robi w Bytomiu dobrą robotę, bo jak ktoś by mi przed sezonem powiedział że po 12 kolejkach Polonia będzie mieć 20 punktów to chyba bym nie uwierzył.
Ale złapali trochę zadyszki co było dziś widać i tak chyba skończy się ich przygoda z walką o czołowe lokaty w Ekstraklasie.

mcovalski 29.10.2009 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 809784)
Zesrałow a nie Szatałow.
Niektórzy to mają fantazje z tymi trenerami.
Bez urazy dla tego Szatałowa czy jak mu tam, po prostu rozpierdalają mnie teksty typu "trener xxx dużo wygrał, zesrał, przegrał".
Nie on gra, nie on trafia do bramki z 3 metrów i nie on z dokładnością szkolną podaje piłkę do partnera.
On jedynie tłumaczy profesionalnym piłkarzom tą samą bajkę co reszta.
I tylko od nich zalezy czy im się zachce troszkę śmigać po trawniku.
Bo umiejętności zadnych i więcej szczęscia niż rozumu.
I tak jak każdy przysłowiowy bohater jednej akcji skończy prawdpodobnie tak jak Zagłębie Lubin i inne wymysły.
Wdech wstecz i wielkie bum na pare sekund, dziś walka o utrzymanie.

@ pewnie że trener w jakimś tam stopniu robi swoje ale często niektórzy przesadzają.

dobra dobra ale Polonia Bytom dzięki trenerowi pokazuję ciekawą grę(efektowną i efektywną), poukładaną taktycznie. A to że kopacz nie potrafi trafić z 3m do bramki to rzeczywiście nie wina trenera.
I myślę, że jednak warto żebyś nazwisko tego trenera zapamiętał.

Wojtas 29.10.2009 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 809762)
Grał już w pierwszej kolejce z kimś konkretniejszym i nie istniał :)

No wlasnie.

Jak siegne pamiecią do tego meczu ,to oczy przecieram ze zdumienia ze tak niedoulnie grajacy wtedy znami Ruch moze byc za nami w tabeli...

Dla mnie mecz Ruchu na Lazienkowskiej pokaze "oblicze" tego zespolu.

A dzis kto ogladal mecz Lubina z Bytomiem i okrzyknal Szatalowa super trenerem bo wygrywal z Polonia Bytom mecze, musi porzadnie popukac sie w czółko,zwykly trenerzyna jakich w Polsce cala masa :)

Ta Liga jest tak słaba ze tu sa tylko słabi i słabsi.

vote-for-mikey 29.10.2009 23:24

kto był na ławce Zagłębia?

Smuda? Czy może już jakiś nowy trenejro?

Proud 29.10.2009 23:32

Smuda.

chyba będzie nadal prowadził Zagłębie. Do grudnia przynajmniej.

jaszczur90 29.10.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 809818)
kto był na ławce Zagłębia?

Smuda? Czy może już jakiś nowy trenejro?

Smuda.. komentatorzy z OrangeSport cały czas się śmiali, że tak głośno gestykuluje... :-D

PS. W "Sportowy Wieczór" na TVP3 był wywiad na żywo ze Smudą, i gdy dzienikarz się zapytał czy będzie dzielił robotę na reprę i Zagłębie, to powiedział. że będzie tylko trenerem Reprezentacji Polski. Jestem ciekaw kogo Zagłębie Lubin znajdzie na zastępcę

GemHZR 30.10.2009 00:20

Michniewicza i za rok mistrz xD

Uran235 30.10.2009 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 809816)
No wlasnie.

Jak siegne pamiecią do tego meczu ,to oczy przecieram ze zdumienia ze tak niedoulnie grajacy wtedy znami Ruch moze byc za nami w tabeli...

Dla mnie mecz Ruchu na Lazienkowskiej pokaze "oblicze" tego zespolu.

A dzis kto ogladal mecz Lubina z Bytomiem i okrzyknal Szatalowa super trenerem bo wygrywal z Polonia Bytom mecze, musi porzadnie popukac sie w czółko,zwykly trenerzyna jakich w Polsce cala masa :)

Ta Liga jest tak słaba ze tu sa tylko słabi i słabsi.

Ośmielę się nie zgodzić. Fakt- Legia jest faworytem tej konfrontacji, chociażby dlatego, że u siebie nie zwykła przegrywać, ale nie spisywałbym Ruchu na straty. Z nami grali w pierwszej kolejce i mecz przegrali przed przerwą, kiedy brakowało im przede wszystkim ambicji. Ruch przed sezonem miał bronić się przed spadkiem i nikt w Chorzowie nie liczył na zwycięstwo z nami. Teraz sytuacja jest inna, od dwóch czy trzech kolejek Ruch uwierzył, że może walczyć o puchary i to widać po grze całej drużyny. Ruch to nie jest Polonia Bytom. Bytomianie z całym szacunkiem jadą na sile woli i słabości ligi, ale nie ma tam ani weteranów, którzy graliby kiedyś na wysokim poziomie, ani młodych obiecujących, ani piłkarzy w szczytowym okresie kariery( no może poza Podstawkiem, który i tak jest cienki).
Natomiast w Ruchu to wszystko jest. Zając, Niedzielan- dwóch piłkarzy z międzynarodowym doświadczeniem, przebojowe indywidualności. Grzyb, Scherfchen- co by o nich nie mówić olbrzymie ligowe doświadczenie, zawsze reprezentowali pewien poziom( wiem, że Scherfchen to przecinak, ale jeden z niewielu rozpoznawalnych w lidze- to o czymś świadczy). Sadlok, Sobiech- o obydwu mówi się już głośno w kontekście reprezentacji, może nawet na Euro. Straka, Brzyski- obaj w najlepszym piłkarsko wieku i w szczytowej formie, kto wie czy przy Smudzie Brzyski nie załapie się do kadry. Do tego sporo graczy którzy trzymają przynajmniej przeciętny ligowy poziom- Baran, Nowacki, Janoszka, Grodzicki, Balaz i mają potencjał by przynajmniej w pojedynczych spotkaniach być postaciami czołowymi. Do tego dwóch dobrych bramkarzy. Drużyna świetnie trzyma dyscyplinę taktyczną i zaczyna być świadoma swojego ofensywnego potencjału. Ich akcje z meczu na mecz wyglądają coraz lepiej. Na dziś Ruch jest drugi, jest przed Legią i w dodatku na Łazienkowskiej niewiele może stracić( jeśli przegra nadal będzie drugi), za to wiele zyskać. Tymczasem gdyby Legia się potknęła, na zespół spadłaby olbrzymia fala krytyki, taka jakiej jeszcze w tym sezonie nie widzieliśmy( 7 punktów straty do wicelidera to już sporo).

A z Szatałowem to dajcie spokój. Facet jest dobrym trenerem i kto wie, może zagranicą zrobi karierę, jeśli zna język. Ale w Polsce to może prowadzić Polonię Bytom. W czołowym klubie, mając gwiazdeczki za podopiecznych, nie wierzę żeby mógł powtórzyć sukces( tak, to co na dziś prezentuje Polonia to jest sukces- grają w piłkę, choć piłkarzy to tam za bardzo nie ma). Media na siłę zrobiły z niego gwiazdę i wykreowały szum, którego on sam szukał. Dajcie facetowi spokój, bo to nie on pcha się do mediów, tylko dziennikarzyny szukają sensacji. Słuchając ich głupot tylko napędzacie im koniunkturę i zachęcacie do dalszego kreowania "rzeczywistości".

arti 30.10.2009 09:44

trzymam kciuki za remis w meczu Legia-Ruch. To by było najlepsze dla nas, oczywiście sami musimy dziś wygrać. Jednak w Wawie faworytem będzie na pewno Legia.

saklak1906 30.10.2009 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 809822)
Smuda.

chyba będzie nadal prowadził Zagłębie. Do grudnia przynajmniej.

Z tego co uslyszalem to po zakonczeniu rundy ma podpisac kontrakt tak wiec dwa pierwsze mecze kadry poprowadzi za friko.

harthausen 30.10.2009 15:45

Cytat:

arti napisał:
trzymam kciuki za remis w meczu Legia-Ruch. To by było najlepsze dla nas, oczywiście sami musimy dziś wygrać. Jednak w Wawie faworytem będzie na pewno Legia
nie wiem, czy nie lepiej dla naszych, by Ruch wygrał (oczywiście nasi powinni też wygrać). Te trzy punkty przed Ruchem to dobry bat na nasze gwiazdki, by się im w główkach nie poprzewracało.

Ale, niestety :D, mało prawdopodobne, by Ruch nie przegrał, choć trzymał za nich będę ile sił w spracowanych dłoniach :)

Kocur 31.10.2009 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 808516)

Tak więc trzymam kciuki za utrzymanie Pasów.

Pozwolę sobie powtórzyć cytat - trzymaj chłopie kciuki za nich niech grają jak z Bełchatowem :D

EDIT:
Cytat:

Jan Wejchert zmarł dziś - podał TVN24; Współtworzył również telewizję TVN i był współwłaścicielem klubu piłkarskiego Legia Warszawa

Wasiu 31.10.2009 17:05

Napewno Bosacki i Peszko.
Mozliwe, ze jeszcze ten Balkaniec co wylecial w meczu z Lechia (Djurdevic?) ale pewny nie jestem.

A co do Legii - to chyba Iwanski i Rzezniczak.

For_FuN_ 31.10.2009 17:32

Haha, jesli takie patalach, jak Lukaszewicz, graja w polskiej ekstraklasie, to o czym my mowimy :D? Dramat.

jabadabaryba 31.10.2009 17:37

To co Śląsk gra w ataku to jest ogólnie dramat, z wykończeniem jest straszna padaka :D

Gin 31.10.2009 17:49

ogladam mecz Lech - Ślask z całym szacunkiem to wczorajszy mecz Korony z Wisła o 3 klasy lepszy , tu goscie kopia sie po czołach a ten Łukasiewicz to dramat a sotirovic to musi miec z 20 okazji aby bramke strzelic

wislacki 31.10.2009 17:56

Śląsk zaczął grać od 85 minuty, cała druga połowa przespana...
Nie można było tak od początku?

For_FuN_ 31.10.2009 18:00

Zespol przegrywa 0 : 1 i nic nie robi zeby to zmienic...komedia.

Mam nadzieje, ze dzisiaj Ruch ladnie ogra Legie ;).

Proximus 31.10.2009 18:08

Trzymamy dziś kciuki nie tylko za Ruch ale też za kartki dla Iwańskiego i Rzeźniczaka. Z kolei Gizie i Astizowi brakuje 2-óch. Może w sumie dostaną?:D

Z kolei w Lechu dziś kartki dostali Gancarczyk i Peszko co oznacza że nie zagrają za tydzień. Zagrożeni są Djurdjevic, Stilic i Bosacki.

Acima 31.10.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 810576)

Jak narazie to Ruch ma 4 punkty przewagi nad Legia, wiec chyba lepszy bedzie remis :)

killzone 31.10.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 810576)

Marzenia ścietej głowy :D

darotsok73 31.10.2009 18:38

WKS marniutki , co ten Taraś zrobił z tą drużyną ?
W meczu Legii z Ruchem liczę (naiwnie) na szybką i ostrą grę , przydałby się remisik , ogólnie dobrze by było gdyby bezpośredni rywale remisowali swoje mecze.
Może tak krzywdzony i niedoceniany u nas Wtorek coś pokaże. ??

kibic sukcesu 2007 31.10.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 810609)
Może tak krzywdzony i niedoceniany u nas Wtorek coś pokaże. ??

Tym razem niestety nie, bo został w Chorzowie.

trial 31.10.2009 18:39

Wie ktoś czemu nie gra Niedzielan? Kiedy nabawił się kontuzji?

Vinci 31.10.2009 18:45

Coś bardzo niespokojnie na trybunach Legii od samego początku... najpierw bluzgi na zmarłego Wejcherta, a teraz ostro po ITI jadą...przykry widok, jak na mecz czołowych zespołów ligi...

AS82 31.10.2009 18:46

Mieciel 1-0 dla Legii

kibic sukcesu 2007 31.10.2009 18:46

Te okrzyki "jeszcze jeden" to lekkie przegięcie mimo wszystko.

Pan Jotka 31.10.2009 18:54

weekend bojowy dosyć teraz. Na trybunach:"zostaw kibica" , Iti spadaj ;-)" gestapo itd...Oj dzieje , sie dzieje.

flamengista 31.10.2009 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 810615)
Coś bardzo niespokojnie na trybunach Legii od samego początku... najpierw bluzgi na zmarłego Wejcherta, a teraz ostro po ITI jadą...przykry widok, jak na mecz czołowych zespołów ligi...

:shock:

Że co ja się pytam?

To już takie bydło chodzi na mecze? Nie chce mi się wierzyć, może się przesłyszałeś...

luke1906 31.10.2009 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 810615)

chyba nie liczyłeś na to, że zapałają nagle miłością do ITI?
z tego co poczytałem na ichniejszym forum to ten Wejchert miał raczej Legię gdzieś, o większe zło posądzają towarzysza Waltera

węgorz2 31.10.2009 18:56

ja rozumie że sie nienawidzi ITI ,ale te bluzgi wobec zmarłego to przesada ,a pamietacie jak przyjechali do nas z flagą ARYSTOKRACJA Z WARSZAWY?
SZALACHOWSKI kontuzja, zmiana!

ToTylkoJa 31.10.2009 18:59

jakie bluzgi? ''Jeszcze jeden'' zalicza się do bluzgów?
Chyba, że słyszałeś jeszcze coś, to się podziel

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl