Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Maciuś 22.11.2008 16:15

Strzelil Nowak, strzelil Gargula a my dalej w lesie z transferami.

Clapham 22.11.2008 16:18

Jagiellonia dzisiaj nie istniala. Wystarczy lekki mroz i Jaga rozpada sie nie tylko w sensie pilkarskim, ale rowniez w sensie jak najbardziej fizycznym :shock:.

wolfy 22.11.2008 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 632543)
"Kolejna piłkarska perła o krok od Lecha"
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

Czy, kiedy i ilu naszych skautow go ogladalo?

Tak, dzisiaj, kilka tysięcy - na onecie.

Łagodnie przypominam, że to nie jest temat transferowy. Idź frustrować się gdzie indziej.

harthausen 22.11.2008 18:07

coś nie idzie strzelanie karnych w tej kolejce.
Wczoraj strzał w bramkarza, dziś w słupek (Odra W. z Arką).
Loteria.

ToTylkoJa 22.11.2008 18:22

trochę to śmieszne. Lechowi udało się jedno okno transferowe i teraz wszyscy uważają (no prawie), że każdy zakupiony teraz przez Lecha zawodnik będzie dobry. Lech może się sam w tym pogubić (jak Legia- sprowadzili dwóch dobrych Brazylijczyków i myśleli, że wszyscy tacy będą, to samo z Hiszpanami). Widzę, że teraz Lech po udanym Stilicu znów chce innego Bośniaka. Co z tego wyjdzie to się okaże, ale takie pisanie, że czemu Lech się interesuje tym zawodnikiem a np Wisła czy Legia nie jest trochę przesadzone. Spokojnie można wymienić sporo nietrafionych transferów Lecha (chodzi mi o czasy rządów Amicii)

TYLKO___WISŁA 22.11.2008 18:26

dajcie mecz na justin.tv icków z Amicą, bo nie potrafię wyszukać na justinie, a meczyki.pl mi nie działają..

ja_ka_ 22.11.2008 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 632633)
Strzelil Nowak, strzelil Gargula a my dalej w lesie z transferami.

Przepraszam Was bardzo. Mam pytanie: Kto jest liderem tej ligii??? Ograrnijcie się. Na transfery bedzie czas w styczniu. To, że ktoś strzelił bramkę jeszcze nic nie znmaczy. W każdej kolejce strzelców jest kilkunastu, Wisła ma zatrudnić wszystkich?

darotsok73 22.11.2008 18:32

W tym sezonie Lech transferowo się "wstrzelił" ale poprzednie kilka sezonów miał większość niewypałów.
Przyznam że liczy się że wogóle coś robią w tej naszej "extra"-klasie.

harthausen 22.11.2008 18:33

Na justinie meczyk zaczną transmitować, jak on się już zacznie, na pewno odpowiedni link się szybko znajdzie.

Ja wiem, że będzie ciężko na sercu, ale w meczu Lecha kibicujemy tym drugim, oder? :D

edytka:
mecz Craxy z Lechem http://www.justin.tv/djcris1991

i tu też http://www.blogtv.com/People/astro164

ToTylkoJa 22.11.2008 18:38

http://www.justin.tv/widgets/jtv_pla...nel=djcris1991

mecz Cracovia Lech

wolfy 22.11.2008 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 632692)
trochę to śmieszne. Lechowi udało się jedno okno transferowe i teraz wszyscy uważają (no prawie), że każdy zakupiony teraz przez Lecha zawodnik będzie dobry. Lech może się sam w tym pogubić (jak Legia- sprowadzili dwóch dobrych Brazylijczyków i myśleli, że wszyscy tacy będą, to samo z Hiszpanami). Widzę, że teraz Lech po udanym Stilicu znów chce innego Bośniaka. Co z tego wyjdzie to się okaże, ale takie pisanie, że czemu Lech się interesuje tym zawodnikiem a np Wisła czy Legia nie jest trochę przesadzone. Spokojnie można wymienić sporo nietrafionych transferów Lecha (chodzi mi o czasy rządów Amicii)

To działa sezonowo. Jeszcze przed rozpoczęciem rundy wzorem byliście Wy i Lech. Dwa lata temu na topie było Zagłębie i Bełchatów, wcześniej Kolporter, Groclin, Amica. Tak naprawdę co rok frustrują się Ci sami goście i nie ma ich aż tak wielu - po prostu są uciążliwi, pisząc w kółko to samo.

Pewnie ta analogia się wielu nie spodoba, ale nasze kluby przypominają zbieraczy na śmietniku - czasem trafi się coś działającego, ale nawet ludzie dobrze usytuowani rzadko rezygnują z czegoś, na czym mogliby jakoś zarobić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen
Ja wiem, że będzie ciężko na sercu, ale w meczu Lecha kibicujemy tym drugim, oder? :D

Ja kompromisowo stwierdzę, że w każdym z możliwych rozstrzygnięć punkty straci klub którego nie toleruję. Ale najlepszy byłby obustronny walkower.

Bądźmy jednak realistami - Cracovia nie ma większych szans.

ToTylkoJa 22.11.2008 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 632709)
To działa sezonowo.

Święta prawda. Nic dodać, nic ująć.

arti 22.11.2008 19:26

Craxa-Lech bez goli w 36 i niech tak zostanie.ewentualnie np. 2-2 może być.
Zabole do roboty!W Wawie też przydałby się remisik...

1q2 22.11.2008 19:37

Dokladnie - liczylem ze Gornik w koncu sie przelamie, bo Polonia od pewnego czasu nie gra dobrze ale chyba nie dzis.
Byle niepokalanej dziewicy chciaz sie dzis udalo.

medyk 22.11.2008 19:52

panowie z C+ mnie rozpierdalają nie sa pewni czy Hajto powinien dostac czerwoną.. teraz porównajmy to z sytułacją Boguskiego za ktora dostal pauze na 2 mecze..
ja na meczu Kasperczaka bym tego żelmena zesłał do rezerw jak mozna .......nac cos takiego 75min jak jest jeszcze szansa na remis?

Smirnovs.. i nie trzeba nic wiecej dodawac :lol:

arti 22.11.2008 20:02

no w Wawie mecz niestety rozstrzygnięty.
Jakkolwiek Hajto to znany cham to akurat w tej sytuacji nie dałbym mu czerwonej tylko żółtą.
Smirnovs... :D
Połowa graczy na boisku i to dotyczy obu drużyn prezentuje się jak półinwalidzi (sprawność, koordynacja ruchowa, szybkość)
pozostaje liczyć, że choć KSC skubnie Lecha.

harthausen 22.11.2008 20:05

abstrahując (:)) od Boguskiego, to w tej sytuacji Hajty i Ivanowskiego to wina tego pierwszego dyskusyjna. Obaj byli w walce, trzymali się nawzajem. Czy Ivanovski się cwanie wyłożył, czy rzeczywiści Hajto go po przewróceniu w brzuch butem nie trącił - nie dojdziesz, tu każdy dobrze aktorzy.

Tomuś se opinię brutala wyrobił, od czasu do czasu potwierdza czynem i dokłada słowem no to niech się nie dziwi, zawsze będzie na niego, jak się jest czarnym Piotrusiem to się tak ma.

Tak czy tak jego czerwona kartka plus swojak Smirnowsa załatwiają wynik meczu. Tabela dla nich zaczyna rozpaczliwie wyglądać

medyk 22.11.2008 20:15

moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega podgrzewana murawa? przeciez Cracovia posiada takową a śniegu po kostki?

Chorynatrzykolory 22.11.2008 20:24

ciekawy jestem jak dzisiaj nasza mogła wyglądać :) . Może poprostu to podgrzewanie nie wyrabia

Konrad. 22.11.2008 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 632757)
moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega podgrzewana murawa? przeciez Cracovia posiada takową a śniegu po kostki?

W Polskiej ekstraklasie, mamy obowiązek posiadania podgrzewanej murawy, a nie jej włączania.

Tak, tak, żyjemy w kraju pełnym paradoksów :D.

Lech strzelił na 1-0 właśnie...

TYLKO___WISŁA 22.11.2008 20:27

0-1 for Amica.. szkoda, było blisko.

4fan_player 22.11.2008 20:30

****a już mógł zostać ten remis.

ToTylkoJa 22.11.2008 20:33

z przebiegu gry to Cracovia zasługiwała na remis, tak samo Górnik z Polonią

Lemoniadowy Joe 22.11.2008 20:53

ostatni raz trzymam kciuki za Craxe , wszystkich chciałbym za to przeprosić i jednocześnie liczę na przebaczenie

:(

pytong 22.11.2008 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 632768)
z przebiegu gry to Cracovia zasługiwała na remis, tak samo Górnik z Polonią

zapomniałeś jeszcze o Ruchu

ToTylkoJa 22.11.2008 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pytong (Post 632782)
zapomniałeś jeszcze o Ruchu

no tak, zapomniałem o Ruchu. Tyle, że tamten mecz był wczoraj i już został skomentowany. Dobrze zrobił to kreseq:) To w każdym poście mam wspominać o tym? To chyba jednak bezsensu. Taki wyrzut zrobiłeś, jakbyś twierdził, że mecz był pod dyktando Lecha

harthausen 22.11.2008 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 632779)
ostatni raz trzymam kciuki za Craxe , wszystkich chciałbym za to przeprosić i jednocześnie liczę na przebaczenie

:(

nie Ty jeden to raz.
A dwa, to jeszcze nie raz będziesz za nich trzymał, wystarczy choćby, że na Mazowsze pojadą :D

Krissu 22.11.2008 21:29

A ja liczyłem na remis.
1:1.

Po pięknej cabajadzie i samobóju Lewandowskiego
:D

prober 22.11.2008 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 632794)
nie Ty jeden to raz.
A dwa, to jeszcze nie raz będziesz za nich trzymał, wystarczy choćby, że na Mazowsze pojadą :D

będą jeszcze okazje :-p
kwiecień-maj 2009: Lech - Cracovia, Cracovia - Polonia, Legia - Cracovia

Lemoniadowy Joe 22.11.2008 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 632794)
nie Ty jeden to raz.

jeżeli będę w takim samym stanie % jak dziś to całkiem możliwe :)

harthausen 22.11.2008 21:37

żarty żartami, ale jutro trzeba wygrać, bo kolejka chociaż remisowa była.
No nieładnie ci nasi rywale, nikt się nie chciał w tym tygodniu podłożyć :)

gackos 22.11.2008 21:38

Najlepszy byłby wiadomo remis, ale zawsze trzeba szukać dobrych stron. Dzięki tej porażce nasza sąsiadka jest o 1 punkt bliżej do spadku:D

Lemoniadowy Joe 22.11.2008 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 632804)
żarty żartami, ale jutro trzeba wygrać, bo kolejka chociaż remisowa była.
No nieładnie ci nasi rywale, nikt się nie chciał w tym tygodniu podłożyć :)

dokładnie biorąc pod uwage że czekają nas ciężkie wyjazdy jest się czym martwic a wiadomo jaki komfort dawała nam zeszłoroczna przewaga przed rundą wiosenną dziś dużo mniejszą przyjął by z wielką przyjemnością

K_2 22.11.2008 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gackos (Post 632805)
Najlepszy byłby wiadomo remis, ale zawsze trzeba szukać dobrych stron. Dzięki tej porażce nasza sąsiadka jest o 1 punkt bliżej do spadku:D

Mimo wszystko caly czas tweirdze ze Cracovia i górnik sie utrzymaja,bo maja jako takich sponsorów,i na pewno zima sponosrzy im pomoga,bo juz Comarch i Allianz wlozyli troche kasy,a 2 liga to bylaby klapa.

maTyS. 22.11.2008 22:31

cytat z onetu podsumowujący dzisiejszy "mecz przyjaźni" :

",,PSEUDOZGODA" http://sport.onet.pl/_g/_d/forum2/0.gif Powiem szczerze, od dziecka chodzę na KOLEJORZA, nie mam nic do kibiców Pasów, ale ta zgoda z nimi to taka pospolita ,,męczypała". Dajmy sobie spokój ! I Wy i My mamy już tego dosyć. Sandecja i Tarnovia to są partnwrzy dla Was. My już od lat osiągnęliśmy inny pułap, wam tylko scyzoryki w głowie.
Mam was serdecznie dosyć !!! Spadówa do II ligii !! Mam już dosyć meczów ,,przyjaźni" dla 2 tys.osób."

Kolumbus 22.11.2008 22:58

dobra tylko kto czyta komentarze na onecie i...

1q2 23.11.2008 01:08

A ile ludzi zawitalo dzis na jedyna i najlepsza strone blon:>?

ps.
W ten week 0 prezentow - wszyscy wymeczyli te punkty...wymeczmy i my!

Kolumbus 23.11.2008 01:41

podobno 2500

harthausen 23.11.2008 09:37

taką rzecz znalazłem na innym forum:
Z grzaną murawą jest atk, że jak się włączy, to trzeba grzać do wiosny, bo inaczej trawa się ukisi. To nie jest farelka, którą się włącza na noc i daje nawiew na zmarzniętą dupkę. (Lech, autor Vivace).

Jeśli to prawda, to nie opłaca się robić przerwy zimowej na rozgrywki, który klub w Polsce stać na próbę zmiany mikroklimatu w mieście w bliskich okolicach stadionu?
Wtedy nie ma się co dziwić, że ogrzewania owszem jest, nawet sprawne :), ale po co włączać skoro nie ma obowiązku :D ?

Wie ktoś coś bliżej na ten temat? Rzeczywiście trawa tak ma?

hoho 23.11.2008 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 632914)
taką rzecz znalazłem na innym forum:
Z grzaną murawą jest atk, że jak się włączy, to trzeba grzać do wiosny, bo inaczej trawa się ukisi. To nie jest farelka, którą się włącza na noc i daje nawiew na zmarzniętą dupkę. (Lech, autor Vivace).

Jeśli to prawda, to nie opłaca się robić przerwy zimowej na rozgrywki, który klub w Polsce stać na próbę zmiany mikroklimatu w mieście w bliskich okolicach stadionu?
Wtedy nie ma się co dziwić, że ogrzewania owszem jest, nawet sprawne :), ale po co włączać skoro nie ma obowiązku :D ?

Wie ktoś coś bliżej na ten temat? Rzeczywiście trawa tak ma?

Liga powinna byc rozgrywana jak w Rosji,systemem wiosna-jesień. U nas w trakcie jednych rozgrywek,czyli 30 meczó rozgrywa sie praktycznie dwa sezony.Jesień,3 miesiące przerwy,wiosna.Sezon powinien zaczynac sie na poczatku marca i konczyc okolo 30 listopada.dodatkowo w pucharach druzyny bylyby w optymalnej formie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl