Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

PiotrG 08.09.2011 14:47

Cytat:

No ale juz po ptokach. Osoba która zrobiła to zdjęcie zepsuła misterny plan markietingowców, super hiper impreze w Bagateli i Bóg wie co jeszcze. Ja .......e, tylko u Nas w sklepach są szybciej koszulki niż na piłkarzach. KPINA panie Basałaj.
Ta, bo to Basałaj wystawia koszulki w sklepach. Po prostu ktoś chciał zarobić i wystawił koszulkę na sprzedaż przed "premierą". Takich sytuacji jest pełno, w każdej branży.

szprotson 08.09.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1161373)
Ta, bo to Basałaj wystawia koszulki w sklepach. Po prostu ktoś chciał zarobić i wystawił koszulkę na sprzedaż przed "premierą". Takich sytuacji jest pełno, w każdej branży.

Basałaj podpisuje umowę z adidasem w której szanuje się bądź nie szanuje się.

Podaj mi taką sytuację z branży, czyli który klub tak miał.
Ze najpierw pojawiają sie koszulki w sklepach a potem klub je prezentuje. Tylko zauważ ze u nas prezentacja to wielkie HALO w Bagateli, zaproszenia etc. Który klub tak miał ?

E: fakty proszę.

Krakow-Berlin 08.09.2011 15:04

Szprotson, idz na footballshirtculture.com. Tam sa co rok artykuly, ktore sie tak zaczynaja: This seems to be the new shirt....

PiotrG 08.09.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1161383)

Podaj mi taką sytuację z branży, czyli który klub tak miał.
Ze najpierw pojawiają sie koszulki w sklepach a potem klub je prezentuje. Tylko zauważ ze u nas prezentacja to wielkie HALO w Bagateli, zaproszenia etc. Który klub tak miał ?

E: fakty proszę.

W tym roku wyciekły zdjęcia koszulek Realu Madryt, FC Barcelony, Manchesteru United, Arsenalu i pewnie innych drużyn.

Z innych branż - gry komputerowe. Bo to w jednym sklepie zaczęto je sprzedawać przed premierą, czy zgrano i wrzucono do sieci.

Tutaj jest po prostu problem rzetelności sklepów i ludzi, którzy znają model. Umowa między Adidasem i Wisłą to jedno, jej respektowanie przez postronne osoby to drugie.
Prezentacja i tak może być z wielkim przytupem. Zabieg marketingowy. Od wielu lat się narzeka, że nic się w tej kwestii nie robiło. Teraz działania są i to wyraźne, a dalej narzekacie.

szprotson 08.09.2011 15:50

w sumie może i masz racje

ale dla mnie żenujące jest podawanie takiej informacji "Specjalna uroczystość, w trakcie której po raz pierwszy pokazane zostaną nowe koszulki piłkarzy Wisły, odbędzie się w najbliższy poniedziałek w sali Teatru Bagatela przy ulicy Sarego." w środe, a my w środe już wiemy jak wyglądają dokładnie te mityczne koszulki.

nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi, robimy wielką GALĘ, zaproszenie duperele, to jakim cudem sklep ma tą koszulke szybciej ? (chociaz nie wiem ktory adidas bo w Krakowskiej nie wiedzą nic nt. koszulek). Przecież takie rzeczy powinny być uzgadniane w umowach, jeszcze biorąc pod uwage ze w KRK są ze 4 adidasy w których taki stroj mozna dostać.

PiotrG 08.09.2011 16:06

Sklep ma koszulkę szybciej, bo to normalne, że sklepy otrzymują produkt od producenta szybciej, tak aby w dniu premiery był dostępny. A im większe ciśnienie medialne jest wywierane na prezentacji (tj. opóźnienia, zapowiedzi, szum kibiców) tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś wyczuje interes i zacznie sprzedawać wcześniej.
Oficjalna prezentacja jednak z tym nie ma nic wspólnego, koszulki zostaną zaprezentowane mediom przez klub po raz pierwszy. Cała otoczka to całkiem niezły zabieg marketingowy, nawiązujemy do największych klubów, które takie "szopki" odstawiają.
To, że strój wyciekł nie oznacza, że trzeba odwołać galę i wrzucić 2 zdjęcia na oficjalną. Nie na tym ten biznes polega.

szprotson 08.09.2011 16:11

nie no jasne, ale mi chodzi o to że strój nie powinien wyciec wcześniej, a jeśli tak sie stało to napierdalać im kary za to.
Chyba ze wyciekło specjalnie.
przeciez nie tak trudno dojsc kto "wyczuł interes" szczegolnie ze u Nas te sklepy liczy sie na palcach jednej ręki. Jakby było 200 sklepów adidas z naszym asortymentem to rozumiem ze cos moze wyciec, ale ....a 4 czy 5 sklepów?

wiertar 08.09.2011 16:13

a tak poza tym 95% kibiców Wisły nie wie o tym że te koszulki już można gdzieś dostać, zobaczyć...

PiotrG 08.09.2011 16:17

Czasem jest 1 i wystawi produkt. Ewentualne kary to już tylko sprawa Adidasa, bo to jego sklepy za to odpowiadają. Wisła mogłaby karać, gdyby to ktoś z klubu posłał zdjęcie w sieć.
wiertar, co prawda, to prawda.

Barti 08.09.2011 16:17

A czy jest jakaś szansa że to będzie inna koszulka niż ta na zdjęciach? Czy jest jeszcze cień szansy na Białą Gwiazdę bez herbu S.A.?

WislaFan123 08.09.2011 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1161383)

Basałaj niczego nie podpisuje. Podpisał umowe z Adidasem poprzedni dyrektor marketingu, i podobno ta umowa byla duzym sukcesem bo jest duzo lepsza finansowo niz byla ta z Umbro. A to ze teraz mam stroje... to bardziej dalej burdel w klubie, ze nikt nie potrafil ich przynisnac...

eMAGieIKa 08.09.2011 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1161422)
A czy jest jakaś szansa że to będzie inna koszulka niż ta na zdjęciach? Czy jest jeszcze cień szansy na Białą Gwiazdę bez herbu S.A.?

Basalaj sie wypowiadal, ze nie bedzie kosuzlek z BG, wiec nie ma na to szans.

tsw biała gwiazda 08.09.2011 16:34

Koszulka może różnic się jedynie detalami, BG nie będzie niestety. Nowa koszulka mi osobiście przypadła do gust, koszulka pewnie wygląda lepiej w realu niż na zdjęciu podanym wyżej. Ten model ma Real, więc co dedykowanych stroi to Real mógłby narzekać i sądzić się z adidasem, a my powinniśmy się ciszyć.

Mocny 08.09.2011 16:45

co tu duzo kryc stroj jest KOTEM , naprawdde nie spodziewalem sie az tak fajnego zwlaszcza po prezentacji Legii

fantom chicago 08.09.2011 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1161360)
A przelewy z Telefoniki to co ? I nie mów że to pieniądze B. Cupiała które mógłby włożyć w transfery. To że chce żeby Wisła promowała TF zamiast np. reklam w telewizji (jak już kiedyś było) to tylko się cieszyć. Nie nauczyłeś się w Ameryce co to biznes ? :)

Tylko , ze Cupial sam chcialby znalezc sponsora na koszulke , z ktorego zbieralby pieniadze . Wcale by to nie przeszkadzalo w reklamach TF na stadionie i poza nim . A odnosnie biznesu w Ameryce - pewnie wiesz wszystko na ten temat i odpalasz cygaro banknotem studolarowym ,pijac mojito na Hawajach

Chrisman 08.09.2011 20:13

mam nadzieje ze to replika a meczówka będzie się dużo lepiej prezentowała

borowik 08.09.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1161563)
mam nadzieje ze to replika a meczówka będzie się dużo lepiej prezentowała

Tylko, że ta domniemana replika kosztuje 249 PLN :>

Wi$l@1906 08.09.2011 21:05

Co jak co ale ten herb prezentuje sie przepieknie!

kornd 08.09.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wi$l@1906 (Post 1161577)
Co jak co ale ten herb prezentuje sie przepieknie!

A według mnie to prezentuje się okropnie. A poza tym to nie herb Wisły, tylko logo spółki akcyjnej.
Zdecydowanie za duże to logo jest na koszulce, może dożyjemy czasów kiedy wróci BIAŁA GWIAZDA.

Chrisman 08.09.2011 21:24

już widze Małeckiego z podniesionym kołnierzykiem

Żmijka 08.09.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borowik (Post 1161575)
Tylko, że ta domniemana replika kosztuje 249 PLN :>

I tyle ma kosztować. replika.

Koszulki w których grac będa piłkarze mają być w ogóle nie dostępne w sprzedaży.

cinekw 08.09.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1161586)
I tyle ma kosztować. replika.

Koszulki w których grac będa piłkarze mają być w ogóle nie dostępne w sprzedaży.

Przecież zawsze te w sprzedaży różniły się od tych w których grają.

Żmijka 08.09.2011 22:04

Czym? Brakiem naszywek ekstraklasa ewentualnie (które i tak można sobie dorobić). Teraz mają podobno bys znaczące różnice. Zobaczymy w pon.

Wi$l@1906 08.09.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1161578)
A według mnie to prezentuje się okropnie. A poza tym to nie herb Wisły, tylko logo spółki akcyjnej.
Zdecydowanie za duże to logo jest na koszulce, może dożyjemy czasów kiedy wróci BIAŁA GWIAZDA.

To jest nowy herb. Jest jeden z najpiekniejszych w Europie i Biala Gwiazde ma w srodku takze nie jest ominieta. Biala Gwiazda zostala na koszulkach...i poprostu dodany zostal piekny wieniec oraz korona JAK NAJBARDZIEJ odpowiednia dla naszego klubu!

PAC 08.09.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1161592)
Przecież zawsze te w sprzedaży różniły się od tych w których grają.

Właśnie, że nie bo teraz w sprzedaży były meczówki i repliki w różnych cenach.

Fiti 08.09.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1161578)

Ja sądzę że Białej Gwiazdy można spodziewać się... już za 2 sezony! Czyli przy następnych koszulkach. W tym roku akcja została przeprowadzona zdecydowanie za późno, a to że stroje dostajemy z taką obsuwą to tylko zaciemniło. Nie sądzę żeby załatwienie BG stanowiło jakiś problem. Ja wiem Basałaj nie jest idealny, ale co mu szkodzi poprostu przekazać adidasowi że taki jest symbol klubu i taki mają naszyć? Tylko musi to zrobić w odpowiednim czasie.

vote-for-mikey 08.09.2011 22:14

Co tu dużo mówić - koszulka wygląda świetnie. Chyba najlepsza od czasów Nike 90. A na pewno najładniejsza w naszej lidze. Ciekawe co zrobią z logo Te-Debile Ekstraklasy...

kornd 08.09.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wi$l@1906 (Post 1161594)
To jest nowy herb. Jest jeden z najpiekniejszych w Europie i Biala Gwiazde ma w srodku takze nie jest ominieta. Biala Gwiazda zostala na koszulkach...i poprostu dodany zostal piekny wieniec oraz korona JAK NAJBARDZIEJ odpowiednia dla naszego klubu!

Nie wiem jak ty, ja się z tym herbem nie identyfikuje. Dla mnie symbolem jest Biała Gwiazda i herb Towarzystwa Sportowego. Te wszystkie wieńce i korony, o których piszesz to jakieś niepotrzebne wynalazki.
Właściwie to nie rozumiem dlaczego Cupiał chciał zmienić ten tradycyjny herb TS z którym utożsamiają się prawdziwi kibice. W Cracovii - Filipiak odkupił sekcje piłkarską od MKS Cracovia, ale herbu nie modyfikował.

Nat_alia 08.09.2011 22:33

kornd masz racje, nie potrzbnie zmienali herb TS-u na logo SA, z cięzkim sercem musze przyznać, ale mi sie nie poodba :(:(, marzy mi się koszulka z BG, a jesli nie BG to chociaż herb TS-u

Wi$l@1906 08.09.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1161601)
Nie wiem jak ty, ja się z tym herbem nie identyfikuje. Dla mnie symbolem jest Biała Gwiazda i herb Towarzystwa Sportowego. Te wszystkie wieńce i korony, o których piszesz to jakieś niepotrzebne wynalazki.
Właściwie to nie rozumiem dlaczego Cupiał chciał zmienić ten tradycyjny herb TS z którym utożsamiają się prawdziwi kibice. W Cracovii - Filipiak odkupił sekcje piłkarską od MKS Cracovia, ale herbu nie modyfikował.

Rozumiem Cie oprocz tego zdania o "prawdziwych kibicach". Nie mysle ze to za ktorym herbem jestes decyduje czy jestes prawdziwym kibicem czy nie. Moj Tata jest kibicem od dziecka, gral w Wisle (nie pierwszy sklad czy cos ale gral). Ma w Wisle w krwi, przekazal mi ja ale odkad Wisla wzbogacila herb wydawal sie on nam odpowiedni do klasy druzyny za ktora sie uwazamy. Kupuje dziesiatki rzeczy z Wisly, z Biala Gwiazda, herbem TS i herbem SSA i wydaje mi sie ze kazde reprezentuja Wisle i tak samo ja, jak i on, wiem ze jestesmy najprawdziwszymi kibicami jakich ma nasz klub.

szymon_k 09.09.2011 08:20

A mnie koszulka bardzo się podoba...wygląda fachowo i ładnie. Właśnie taką chciałem :-D

bobysoprano 09.09.2011 08:39

Moim skromnym zdaniem:

Nowe stroje są tragiczne z 2 powodów, a może nawet 3:

1. Czas oczekiwania >>> i do tego opóźnienie dawało nadzieję, że adidas przygotuje naprawdę coś specjalnego i dedykowanego dla Wisły - coś co będzie ładne, modne i nawiązujące do klubu. Niestety nic z tego nie nastąpiło.

2. Model >>> jest tandetny, oblatany, oblookany, masowy, nijaki. Stroje Legi przy tych to mistrzostwo świata.

3. Podejście do Mistrza Polski - tutaj pozostawię samo hasło bez wyjaśnienia.

na poparcie mojej wypowiedzi zaprezentuje coś co jest dedykowanym, przygotowanym dla konkretnego klienta produktem, który na dodatek ma być związany z danym klubem/reprezentacją. Prezentacja odbywa się na czas, nie ma wcześniejszych przecieków. Jest jak w zegarku. JAK SIĘ CHCE TO Można DROGI ADIDASIE.

http://img192.imageshack.us/img192/4917/dedyks.jpg

Marcinklon 09.09.2011 08:44

ciekawe który będzie jak Cantona odwijał kołnierzyk hehe

http://1.bp.blogspot.com/-LtVDc7viM3...antona37jk.jpg

Pero 09.09.2011 08:54

Pewniak to KIRM :)

heoij 09.09.2011 09:08

Adidas dla Legii i Wisły miał wykonać w tym sezonie "dedykowane" stroje, po przecieku i jednym zdjęciu naszej koszulki i porównaniu jej z koszulką Legii, z żalem muszę stwierdzić, że Adidas projektując je bardziej postarał się dla Legii i jednak zrobił im ładniejsze koszulki od naszych.

http://legionisci.com/zdjecia/koszulki_n2011-12_d.jpg

Kajto 09.09.2011 10:07

Ale przecież prezentacja jest w poniedziałek... Baba w sklepie powiedziała i tutaj lament.
Krytykować jak co będziemy w poniedziałek jak będą pierwsze zdjęcia z prezentacji nowych strojów.

Franeklowcabramek 09.09.2011 10:13

My dostajemy koszulkę Schalke i Dynama Kijów z zeszłego i z tego sezonu bo domowe Schalke się nie zmieniły a Legia dostała koszulki HSV z tamtego sezonu ;)
http://i312.photobucket.com/albums/l...10/HSVaway.jpg

Gucio25 09.09.2011 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1161662)
My dostajemy koszulkę Schalke i Dynama Kijów z zeszłego i z tego sezonu bo domowe Schalke się nie zmieniły a Legia dostała koszulki HSV z tamtego sezonu ;)
http://i312.photobucket.com/albums/l...10/HSVaway.jpg

te koszulki HSV są całkiem inne, niż te Legii.
pomyślcie zanim coś wstawicie.

ps. poczekajcie do poniedziałku.

JOSE 841 09.09.2011 15:10

Kajto niektórzy już dali sie nakręcić i pewnie nabrać z powodu jednego zdjęcia które niewiadomo na ile jest prawdziwe.Dla wszystkich krytyków jeszcze 3 dni do poniedziałkowej prezentacji więc się jeszcze wstrzymajcie ze swoją krytykom.bobysoprano a nie przyszło ci do głowy że Wisła może negocjuje ze starym nowym sponsorem który zawita na koszulkach i dlatego wszystko przesuwa sie w czasie.Zresztą jeszcze prezentacji nie było a już mówisz że tragiczne.Co do strojów Legii to jest forum dotyczące strojów Wisły a nie Legii ale widziało się lepsze niż nowe stroje Legii więc nic ciekawego

gosc2332 09.09.2011 15:23

Ogólnie ta koszulka która tu była pokazana jest inna niż ta Schalke, więc pisanie że to model Schalke jest śmieszne

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl