Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

crux.a 09.07.2013 13:22

Wtrące swoje trzy grosze. Wybryk chuligański. Sprawcy powinni ponieść koszty usunięcia napisów. Poza tym sugerowałbym skazanie ich nie na grzywnę, tylko na kilkadziesiąt godzin pracy społecznej w hospicjum. Wiecie dlaczego? Bo zdaje mi się, że to wcale nie są złe i głupie chłopaki ci sprawcy, nawet jeśli zachowali się głupio. Kontakt z prawdziwym życiem mógłby świetnie im zrobić, ustawić właściwą hierarchię, nauczyć odróżniać rzeczy ważne od mniej ważnych. A jeśli nie, to przynajmniej zrobią coś pożytecznego. A grzywna? Nasze kochane państwo nie takie pieniądze potrafi zmarnować:)

Poza tym zgadzam się z Dariookiem, pierwszy raz w życiu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1321665)
No co tu się panowie będziemy rozwodzić i rozmieniać na drobne.

+ za akcję.

Faktycznie plus za akcję, z reguły policja pojawia się za późno;)

WISŁAZWE 09.07.2013 15:03

Powtórzę swoje pytanie..

Dlaczego większość z Was przechodzi obojętnie obok takich newsów:

1. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dzieci_za_1zl/
2. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_reymonta_22/
3. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dziecka_14259/

Bo tak ciężko napisać dobre słowo? Tak ciężko jest pochwalić takie akcje? Czy może większość z Was nie wiedziała o takich akcjach - bo Onet i Interia nie poinformowały o takich ''akcjach'' bo przecież to mało ważne.

Nadajcie na media, że łapią się chwytliwych tematów - a Wy? Robicie dokładnie to samo! Lepiej, szybciej i wygodniej jest ponarzekać, powytykać błędy, wymądrzać się w Internecie. Trzecia, czy już nawet czwarta storna leci tematu, który powinien się już dawno skończyć . A dlaczego? A dlatego, że nie zabieracie głosu w akcjach pozytywnych, nie wyraźcie swojej opinii. Czekacie tylko aż komuś powinie się noga, zrobi głupstwo - i temat gotowy.

Nagle pojawia się wyspy komentarzy osób, które w większości nie udzielają się w żadnych tematach oprócz tych gdzie można komuś dopiec, lub wytknąć błędy.

jerry.lii.lewis 09.07.2013 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321671)
jerry.coś.tam to znany prowokator, pewnie do tego pasiasty. Trolluje tu od lat, pojawia się tylko po to żeby popisać sobie o kibolach, bydle, faszystach i innych swoich urojeniach.
Nie ma sensu reagować na jego zaczepki.

wilczku, Nie sądź wszystkich względem siebie.
Oczywiście, że ta durnota, którą wykonali "kibice" Wisły nie zasługuje na taki szum, tak samo jak nie zasługuje na taką obronę. Kretynom, którzy to zrobili powinni dosolić kary poważne, tak na opamiętanie i pobudzenie myślenia - to "państwowo".
Kibice powinni ich wykląć za bezmyślne narażanie Wisły na takie komentarze w mediach, a w konsekwencji psucie PR klubu i kibiców.
To przecież przez takich idiotów, tych od wlepek i maczet kibic = bandyta, a co najmniej brutalny, faszyzujący debil.
Można oczywiście olać zdanie tzw opinii społecznej ale ze świadomością, że to nie 5000 kiboli zapewni klubowi kasę na przetrwanie i rozwój. Myślę, że Wisła znacznie lepiej pod każdym względem wyszłaby na 40.000 pikników + 5.000 kiboli na stadionie, a bez takich "przejawów kibicostwa" jak w Zakopanem niż przy częściowo zapełnionej trybunie tzw "kumatych" i garstce kibiców tu i tam na trybunach.

wolfy 09.07.2013 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1321683)
Powtórzę swoje pytanie..

Dlaczego większość z Was przechodzi obojętnie obok takich newsów:

1. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dzieci_za_1zl/
2. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_reymonta_22/
3. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dziecka_14259/

Bo tak ciężko napisać dobre słowo? Tak ciężko jest pochwalić takie akcje? Czy może większość z Was nie wiedziała o takich akcjach - bo Onet i Interia nie poinformowały o takich ''akcjach'' bo przecież to mało ważne.

Nadajcie na media, że łapią się chwytliwych tematów - a Wy? Robicie dokładnie to samo! Lepiej, szybciej i wygodniej jest ponarzekać, powytykać błędy, wymądrzać się w Internecie. Trzecia, czy już nawet czwarta storna leci tematu, który powinien się już dawno skończyć . A dlaczego? A dlatego, że nie zabieracie głosu w akcjach pozytywnych, nie wyraźcie swojej opinii. Czekacie tylko aż komuś powinie się noga, zrobi głupstwo - i temat gotowy.

Nagle pojawia się wyspy komentarzy osób, które w większości nie udzielają się w żadnych tematach oprócz tych gdzie można komuś dopiec, lub wytknąć błędy.

Myślę, że kluczowe są te same powody dla których o akcjach takich jak pomoc dla domów dziecka zorganizowana przez OZK możesz przeczytać tylko i wyłącznie na "Weszło". Proponuję zainteresowanym sprawdzić czego dotyczyły ostatnie posty wspomnianego czosnkowego prowokatora. Maczety i kibole "debile".

Są tu kolesie którzy ewidentnie chcą się intelektualnie polansować, wskazać drogę "bydłu" i "debilom", ewentualnie potępić w czambuł. A że sami merytorycznie prezentują nic i są w stanie rzucać jedynie sloganami...

Nie doszło do żadnej zbrodni, po prostu zrobiono z aktu drobnego wandalizmu aferę medialną o szkody szacowane na dwa i pół kafla. W efekcie na forum cztery strony tematu. O czym?
Nie była to zorganizowana akcja, po prostu kilku gości po pijaku zaczęło "ozdabiać" ścisły rezerwat przyrody. Cóż, chcieli dobrze :lol: Złapali ich, odpowiedzą za to. Koniec tematu.

Uran235 09.07.2013 16:13

W pierwszej chwili też się wk*rwiłem, bo czy incydent poważny czy też nie - to jest publiczne robienie wsi. Co może warto tutaj wytknąć, reszta Polski nie widzi Zakopca jako przedmieścia Krakowa, więc ten sprej w górach wydaje się równie nielogiczny, co walnięcie podobnego grafu na Kolumnie Zygmunta, albo nawet mniej, bo w Warszawie jest Legia, a na drodze do Morskiego Oka chyba tylko niedźwiedzie.

Ale tak przeglądam ten wątek, patrzę ile stron już nabito. Widzę jakieś artykuły, słyszę, że "poważne" media wzięły się do roboty (sam staram się unikać polskich mediów). Naprawdę nie widzicie, że to już dawno stało się śmieszne? Akt wandalizmu? Tak. Przejaw debilizmu? Najpewniej. Siara dla klubu? Trochę tak - ale raczej ze względu na rozgłos nadany sprawie niż jej faktyczny kaliber. Nie dość, że skrzykują na nas wściekły tłum, to widzę, że niektórzy tutaj gotowi podawać kamienie. Przecież cała sprawa nie zasługuje na więcej jak notkę prasową, ewentualnie ciut więcej uwagi mogą temu poświęcić media regionalne. Ale jak tak dalej będziecie wałkować ten temat, to się zrobi burza na cały kraj.

CMSNero 09.07.2013 16:25

Widzę w Polsce dobrobyt macie a nasza Wiselka nie żadnych problemów ze tyle naspamowaliscie postów o .......e o której nie powinno być słowa , tu powinna być dyskusja o zrzutce na kary dla kibiców Wisły .... wam się chyba fora pomyliły !!!!

element 09.07.2013 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lenny_77 (Post 1321554)
Po wejściu na stadion gość powinien dostać takiego liścia , żeby się nakrył nogami idiota

Tylko żebyś się od nich nie odbił.

Nie są to wyżelowani z metra cięci goście, ale nieco więksi i ze starej gwardii. I są inteligentniejsi od 80% wypowiadających się w tym temacie. Zapewniam Cie.

Po akcjach z maczetami tyle stękania nie ma, a tu 5 stron rozpiski bo ktoś wymalował dwa kamyki i kawałek asfaltu :lol:

Chłopaki już na wolności, prawdopodobnie zakończy się na grzywnach. Oby.

Grantar 09.07.2013 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1321697)
Siara dla klubu? Trochę tak - ale raczej ze względu na rozgłos nadany sprawie niż jej faktyczny kaliber. Nie dość, że skrzykują na nas wściekły tłum, to widzę, że niektórzy tutaj gotowi podawać kamienie. Przecież cała sprawa nie zasługuje na więcej jak notkę prasową, ewentualnie ciut więcej uwagi mogą temu poświęcić media regionalne. Ale jak tak dalej będziecie wałkować ten temat, to się zrobi burza na cały kraj.

Mam wrażenie że przeceniasz siłę tego forum.
Fakt że mamy sezon ogórkowy i pismaki chwytają byle gówienka ... ale nie dlatego że my tu dyskutujemy. Myślę że gdyby paru szpanerów, chcących być (jak zwykle) trendy na forum, nie wyraziło "prawie pochwały" głupiego zachowania paru naszych kibiców to na forum nikt by za wiele nie flekował tatrzańskich graficiarzy ...

Dla mnie to nawet nie jest kwestia kultury ...a raczej estetyki. Zawsze kochałem góry i zawsze mnie wk..ło jak co kilka metrów na szlaku widziałem puszki, papierki i butelki ... Nigdy tego nie zrozumiem.
Podobnie z graffiti na murach .. Ładne kamieniczki krakowskie a do 2 metrów "J..ć Wisłę" albo " Cracovia do gazu" ... żenada ... Komu to tak naprawdę się podoba ?
W każdym razie temat jest szerszy i niepotrzebnie wiąże się go z kibicami a zwłaszcza jednego klubu.

Ktoś tu napisał że jakby mu na domku graffiti zrobili w ogóle by mu to nie przeszkadzało.
Proszę o adres.

Dla mnie sprawa jest prosta: chłopaki wytrzeźwieli , wypożyczają "karchera" i przywracają stan pierwotny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1321700)
tu powinna być dyskusja o zrzutce na kary dla kibiców Wisły .... wam się chyba fora pomyliły !!!!

Taaak.
Jeszcze trzeba im zapłacić ....
Powiem szczerze:
Na mnie nie licz.

fialo 09.07.2013 17:39

Mam taki świetny pomysł dla was chłopaki, ponieważ wykazujecie zdecydowanie nadmierne pokłady energii w te piękne, słoneczne dni. Jest taka wspaniała strona. Nazywa się : www.bilety.wisla.krakow.pl . Można tam kupić sobie karnet na całą rundę i wspomóc swój klub w trudnej chwili. Można też wspomóc konto UW, żeby można było godnie pożegnać Sobola oraz zapewnić sobie elegancką rundę na trybunach.

To jak ? Działamy ? :>

Czy może tacy wyszczekani jesteśmy w rozdawaniu internetowych liści i chwaleniu policyjnych akcji przeciwko chłopakom od nas ?

dizzy 09.07.2013 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1321662)
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Nie porównuje cie z Wisłą, stawiam jedynie w identycznej sytuacji, żebyś dostrzegł brak logiki w proponowanych przez ciebie działaniach. Ułatwię zadanie: napisze na szlaku "Real Madryt wita! Jebać FC Barcelone!!!" czy Real ma sfinansować usunięcie napisu?

Nie, nie ma. Jedynie może.
Trudno żeby klub się interesował każdym takim przypadkiem (gdyby taki napis jak na drodze do Morskiego Oka powstał jeden i gdzieś tam na jakimś szlaku w górach to nikt by wielkiego problemu nie robił). Ale jeśli napis jest w jakimś wyjątkowo niestosownym miejscu, robi się afera publiczna to dla zachowania własnego dobrego imienia klub mógłby to zrobić. I myślę, że Real by to zrobił. Nawet myślę, że Wisła kilka lat temu też by to zrobiła. Tak się to robi - klub odcina się od sprawców wydając jakieś oświadczenie. A jeśli do tego jeszcze naprawi czy pomoże w naprawieniu szkody to tylko może na tym zyskać w oczach postronnych osób. Poważny klub nie może sobie pozwolić na tolerowanie wandalizmu. W tej sytuacji (choć absolutnie bez winy klubu) został on jednak w sprawę zamieszany. Jak pisałem, nikt nie kojarzy tego zdarzenia z jakimiś tam facetami z Krzeszowic a jest to w odbiorze społecznym kojarzone z Wisłą. Moim zdaniem Wisła powinna coś zrobić tym bardziej, że jest to naprawdę okazja do poprawy nadszarpniętego ostatnio wizerunku.

aNouc 09.07.2013 17:58

Ależ Tyś jest... nie wiem jak to nazwac.

klub ma sie odcinac od kazdego napisu na murze, stacji benzynowej, kamyku, asfalcie, bloku, mostu? to by musieli sie odcinac po 200 razy dziennie..

od czego oni maja sie k.. odcinac? paru kibicow Wisly pojechalo na wczasy, wymalowalo troche muru i tyle

juz widze to oswiadczenie

Klub odcina się od malunków w Morskim Oku. Kropka.

Ile ty masz lat czlowieku???? klub niech sie zajmie sciaganiem pilkarzy, nie studentow, a nie zajmuje rzeczami im kompletnie obcymi.. ktos wymalowal asfalt a ten chce oswiadczenia na stronie oficjalnej.. no ja .......e :lol:

jaro1985r 09.07.2013 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1321711)
Mam taki świetny pomysł dla was chłopaki, ponieważ wykazujecie zdecydowanie nadmierne pokłady energii w te piękne, słoneczne dni. Jest taka wspaniała strona. Nazywa się : wis.la/o3tbe . Można tam kupić sobie karnet na całą rundę i wspomóc swój klub w trudnej chwili. Można też wspomóc konto UW, żeby można było godnie pożegnać Sobola oraz zapewnić sobie elegancką rundę na trybunach.

To jak ? Działamy ? :>

Czy może tacy wyszczekani jesteśmy w rozdawaniu internetowych liści i chwaleniu policyjnych akcji przeciwko chłopakom od nas ?

Pisać na forum to oni sobie mogą. A dla społeczniaków, którzy chcą kar dla braci po szalu... damskie się nie liczy

arti 09.07.2013 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1321704)
Tylko żebyś się od nich nie odbił.

Nie są to wyżelowani z metra cięci goście, ale nieco więksi i ze starej gwardii. I są inteligentniejsi od 80% wypowiadających się w tym temacie. Zapewniam Cie.

Po akcjach z maczetami tyle stękania nie ma, a tu 5 stron rozpiski bo ktoś wymalował dwa kamyki i kawałek asfaltu :lol:

Chłopaki już na wolności, prawdopodobnie zakończy się na grzywnach. Oby.

Czyżby?:rotfl:
Niech to jak najszybciej naprawią albo dadzą kasę komuś kto to naprawi i zapomnijmy o sprawie.
Swoją drogą sytuacja idealnie pasująca do tego lata głupot w Wiśle - powrót Smudy, bajki o 3 okienkach, sprawy Sorina i Hajduka, LO z Nigerii, który nie wiadomo co robił przez ostatnie 2 lata... jakie jeszcze upokorzenia czekają Wisłę tego lata?

element 09.07.2013 18:02

Tyżby.. w przeciwieństwie do Ciebie znam ich kilkanaście lat. Jak osiągniesz w życiu osobistym tyle co oni to pogadamy. Nie wspominając o latach spędzonych na Reymonta.

Ty się zajmij sobą, a dyktuj co kto ma robić i komu co płacić.
Tam nie ma czego naprawiać, tylko przejechać myjką ciśnieniową = 5 min roboty.

Zapomnimy o sprawie - arti z sądu czy komendy rzekł. hehe . Upokorzenie jak s....ysyn. hehe. Wisła upokorzona napisem na murze. Weż coś na uspokojenie i się tak nie ciśnij jak 12 latka.

jaro1985r 09.07.2013 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1321716)
Czyżby?:rotfl:
Niech to jak najszybciej naprawią albo dadzą kasę komuś kto to naprawi i zapomnijmy o sprawie.
Swoją drogą sytuacja idealnie pasująca do tego lata głupot w Wiśle - powrót Smudy, bajki o 3 okienkach, sprawy Sorina i Hajduka, LO z Nigerii, który nie wiadomo co robił przez ostatnie 2 lata... jakie jeszcze upokorzenia czekają Wisłę tego lata?

Ok, tak zrobią :D

jaro1985r 09.07.2013 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1321691)
wilczku, Nie sądź wszystkich względem siebie.
Oczywiście, że ta durnota, którą wykonali "kibice" Wisły nie zasługuje na taki szum, tak samo jak nie zasługuje na taką obronę. Kretynom, którzy to zrobili powinni dosolić kary poważne, tak na opamiętanie i pobudzenie myślenia - to "państwowo".
Kibice powinni ich wykląć za bezmyślne narażanie Wisły na takie komentarze w mediach, a w konsekwencji psucie PR klubu i kibiców.
To przecież przez takich idiotów, tych od wlepek i maczet kibic = bandyta, a co najmniej brutalny, faszyzujący debil.
Można oczywiście olać zdanie tzw opinii społecznej ale ze świadomością, że to nie 5000 kiboli zapewni klubowi kasę na przetrwanie i rozwój. Myślę, że Wisła znacznie lepiej pod każdym względem wyszłaby na 40.000 pikników + 5.000 kiboli na stadionie, a bez takich "przejawów kibicostwa" jak w Zakopanem niż przy częściowo zapełnionej trybunie tzw "kumatych" i garstce kibiców tu i tam na trybunach.

Nawet sobie nie zdajesz sprawy ,że to ty psujesz takim wpisem wizerunek kibica Wisły. A co do końcówki twojego wpisu... Zejdź ,że ju na ziemie :D

dizzy 09.07.2013 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1321714)
Ależ Tyś jest... nie wiem jak to nazwac.

klub ma sie odcinac od kazdego napisu na murze, stacji benzynowej, kamyku, asfalcie, bloku, mostu? to by musieli sie odcinac po 200 razy dziennie..

Proponuję przeczytać jeszcze raz to, co napisałem Na pewno nie wynika z tego, że ma się odcinać od każdego... itd.
To dosyć szczególny przypadek. Wyjątkowo niestosowny. Tą drogą idzie codziennie bardzo wielu ludzi z całej Polski. Zapewniam, że dla 95% z nich (jeśli nie więcej) takie napisy są mocno nie na miejscu. Po ich przeczytaniu bynajmniej nie zapałają miłości ą do Wisły a raczej wręcz przeciwnie. Co bardziej rozeznani w temacie uznają kibiców Wisły za kompletnych buraków.
Powodów do chwały dla tej czwórki nie ma wcale. Malowali na pustej drodze i później dali się złapać. Jedynie obciach dla klubu z całej tej imprezy.
Niech chłopcy za karę wezmą wielką flagę Wisły i ją wywieszą na przykład z 30 któregoś tam piętra Pałacu Kultury w stolicy. Nikt ich o wandalizm nie posądzi a i gratulować będzie czego.

aNouc 09.07.2013 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dizzy (Post 1321723)
Tą drogą idzie codziennie bardzo wielu ludzi z całej Polski.

no i dobrze, przynajmniej duzo osób to zobaczyło :D nic tam zlego nie bylo napisane, tylko wychwalanie wlasnego klubu :)

przynajmniej zrobilo sie glosno o Wisle, po raz kolejny :-) ja w tym nic zlego nie widze, mnostwo kibicow Wisly wyjezdza gdzies na wczasy i okleja wlepkami jakies zabytkowe miejsca czy je maluje :-)

Uran235 09.07.2013 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1321707)
Mam wrażenie że przeceniasz siłę tego forum.
Fakt że mamy sezon ogórkowy i pismaki chwytają byle gówienka ... ale nie dlatego że my tu dyskutujemy. Myślę że gdyby paru szpanerów, chcących być (jak zwykle) trendy na forum, nie wyraziło "prawie pochwały" głupiego zachowania paru naszych kibiców to na forum nikt by za wiele nie flekował tatrzańskich graficiarzy ...

Sęk w tym, że temat już chwycili i jak nie pojawi się nic nowego, to będą go wałkowali do znudzenia. Prędzej czy później zajrzą na to forum, bo od czasu do czasu tu zaglądają - widać po artykułach. A jak dogrzebią się do niektórych wypowiedzi, to dopiero będą mieli pożywkę. Tak - panowie którzy usilnie tutaj bronią wandali srają właśnie do własnego gniazda nie mniej od tych, którzy zapowiadają jakieś liście na trybunach. Obym się mylił, ale spodziewam się "artykułu" z wypowiedziami kibiców Wisły w tym temacie.

Co do reszty posta pełna zgoda.

Drozd 09.07.2013 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1321726)
no i dobrze, przynajmniej duzo osób to zobaczyło :D nic tam zlego nie bylo napisane, tylko wychwalanie wlasnego klubu :)

Tyle że forma delikatnie mówiąc obleśna. Gdyby jakiś szablon z herbem albo choć trochę estetyki ... Gdyby na kamieniu zamiast jakichś bazgrołów była symetryczna biała gwiazda trudniej byłoby mediom złorzeczyć.

aNouc 09.07.2013 19:24

wez puszki farb, szablony, drabine i idz w to miejsce cos namalowac, wrzuc fotke i porownamy ;)

to jest nielegal na przypale w poludnie, szybka akcja i tyle.. takich oblesnych napisow masz tysiace w Krakowie i w okolicach, nie wszystko jest na legalu robione z przyzwoleniem majac odpowiedni sprzet do tego

zaznaczylismy swoje miejsce w specyficznym miejscu (znaczna czesc osob by nie podolala takiemu zadaniu bo by sie najzwyczajniej posrala ze strachu) i gitarka, poszlo w Polske :) , wlasnie za tak specyficzne miejsce i rozglos w mediach akcje uwazam na mega plus, ale kazdy ma swoje gusta :)

generalnie ten wątek nie puje tu zbytnio, tu sie wiecej gada o sportach i pilkarzach, a to byla akcja kibicowska

CMSNero 09.07.2013 19:56

Ogarnijcie sie , Kapki z Bednarzem osmieszaja nasz klub min. sprowadzajac jakiegos studenta do klubu , Smuda jeszcze go wystawia ... smieje sie z nas cala Polska a wy sie przejmujecie grafem na ulicy , nie daje wiary ze takie kwiatki mamy jako kibicow Wisly !!!!

jerry.lii.lewis 09.07.2013 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321692)
Myślę, że kluczowe są te same powody dla których o akcjach takich jak pomoc dla domów dziecka zorganizowana przez OZK możesz przeczytać tylko i wyłącznie na "Weszło". Proponuję zainteresowanym sprawdzić czego dotyczyły ostatnie posty wspomnianego czosnkowego prowokatora. Maczety i kibole "debile".

Są tu kolesie którzy ewidentnie chcą się intelektualnie polansować, wskazać drogę "bydłu" i "debilom", ewentualnie potępić w czambuł. A że sami merytorycznie prezentują nic i są w stanie rzucać jedynie sloganami...

Nie doszło do żadnej zbrodni, po prostu zrobiono z aktu drobnego wandalizmu aferę medialną o szkody szacowane na dwa i pół kafla. W efekcie na forum cztery strony tematu. O czym?
Nie była to zorganizowana akcja, po prostu kilku gości po pijaku zaczęło "ozdabiać" ścisły rezerwat przyrody. Cóż, chcieli dobrze :lol: Złapali ich, odpowiedzą za to. Koniec tematu.

Biorąc pod uwagę ilość postów ty powinieneś dobrze wiedzieć o czy tu rozmowa - w końcu gardłujesz tu na ten temat dość obficie :rotfl:.
No cóż - lans przede wszystkim :> - prawda wilczku ??

alexx6 09.07.2013 20:04

Najlepiej dzisiaj powiedział rano Wojewódzki w radio. Jak Ci kibice muszą kochać swój klub że za własne pieniądze kupili farby, weszli ponad 2000 m.n.p. i jeszcze dróżkę pomalowali. Pełne poświęcenie

FraMat 09.07.2013 20:05

No cóż... narażę się prawdziwym kibicom :cenzura:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1321733)
zaznaczylismy swoje miejsce w specyficznym miejscu (znaczna czesc osob by nie podolala takiemu zadaniu bo by sie najzwyczajniej posrala ze strachu)

Znaczna część osób nie jest po prostu burakami, żeby takie akcje robić
Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1321733)
i gitarka, poszlo w Polske :) , wlasnie za tak specyficzne miejsce i rozglos w mediach akcje uwazam na mega plus, ale kazdy ma swoje gusta :)

Skoro buractwo uważasz za plus i to mega, to nie mam pytań

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6
Najlepiej dzisiaj powiedział rano Wojewódzki w radio. Jak Ci kibice muszą kochać swój klub że za własne pieniądze kupili farby, weszli ponad 2000 m.n.p. i jeszcze dróżkę pomalowali. Pełne poświęcenie

No, skoro Wojewódzki to powiedział to nie mam pytań... autorytet się odezwał :cenzura:

Aha.
I faktycznie można byloby przejść nad tą "akcją" do porządku dziennego gdyby nie takie rozpaczliwe próby bronienia buraków.... o... przepraszam: najlepszych, pelnych poświęcenia kibiców.
:shock:

aNouc 09.07.2013 20:07

Dlatego nadmienilem o "gustach"..

Dla Ciebie to buractwo, dla mnie wrecz przeciwnie :) fajna akcja i tyle. Lepsze to niz malowanie koszy na smieci czy stodoły na obrzezach miasta o ktorych nikt nic nie wspomni.

po prostu nie moge zrozumiec co jest buraczanego w tym ze paru fanow Wisly wymalowalo napisami "WISLA KRAKOW" oczojebne miejsce, po ktorym przechadza sie mnostwo osob :) no ale ... o gustach.. .sie nie dyskutuje :-)

alexx6 09.07.2013 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1321741)
No cóż... narażę się prawdziwym kibicom :cenzura:

Znaczna część osób nie jest po prostu burakami, żeby takie akcje robić

Skoro buractwo uważasz za plus i to mega, to nie mam pytań

No, skoro Wojewódzki to powiedział to nie mam pytań... autorytet się odezwał :cenzura:

Aha.
I faktycznie można byloby przejść nad tą "akcją" do porządku dziennego gdyby nie takie rozpaczliwe próby bronienia buraków.... o... przepraszam: najlepszych, pelnych poświęcenia kibiców.
:shock:

Było to oczywiście w pełnej ironii

FraMat 09.07.2013 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1321743)
Było to oczywiście w pełnej ironii

Ty, czy Wojewódzki?

alexx6 09.07.2013 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1321745)
Ty, czy Wojewódzki?

Wojewódzki. Posłuchaj jego audycji, wyśmiewa wszelkie patologie

serek.c2 09.07.2013 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1321747)
Wojewódzki. Posłuchaj jego audycji, wyśmiewa wszelkie patologie

To siebie samego też wyśmiewa?

mic 09.07.2013 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1321749)
To siebie samego też wyśmiewa?

Tak :)

1234567890

Grantar 09.07.2013 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1321740)

Pan Kuba ... chyba kończy zwiedzanie Tatr na Krupówkach ...
Gdzie droga do Morskiego Oka leży na wysokości "ponad 2000 m n.pm ???
Ledwo 1400 ... u celu ....
No chyba że chłopaki zaczynąli z drugiej strony ...od Rysów ...
:-)

JacobCFC 09.07.2013 21:41

Tak czytam i czytam i mam z was mega polewkę. Następnym razem jak zobaczycie kogoś jak rozwiesza komuś na szybie czy gdzieś na przystanku vlepkę zróbcie zdjęcie i zanieście na komisariat, nie mówiąc już o tagowaniu miasta. Jakoś nie płakaliście tak, jak tychy pół Krakowa nam "pobazgrała", nie było takiej nagonki = brak płaczu? Ludzie, wyjdźcie czasem na świeże powietrze dotlenić mózgi, skoro braci po szalu chcecie potępiać policją.

PS: Teraz sobie przypomniałem- pamiętacie jak rok temu chłopaki od nas "wkradły" się w Londynie na stadion? Przecież w waszym to był prawdziwy skandal, a z tego co pamiętam, 100% ludzi piało z zachwytu.

Dariook 09.07.2013 22:11

A co wy na to? Toż to się w pale nie mieści!

http://www.przelom.pl/media/online/onl_3262.jpg

Pan_Wątrobian 09.07.2013 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1321497)
Tylko idioci mogli na cos takeigo wpasc, WSTYD.
Tak samo jak malowanie blokow. Przepraszam ale jestem przeciwny malowaniu blokow itd.
ew. malowac mizna smietniki bo nie sa na nic potrzebne.

Przydupcasz sie ze ktos nabrudzil na asfalcie a sam chcesz smietnisko na ulicy skoro ci smietniki niepotrzebne:D

Lukasz 09.07.2013 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1321683)
Powtórzę swoje pytanie..

Dlaczego większość z Was przechodzi obojętnie obok takich newsów: (..)
.

Odpowiem - to nie jest argument. Rozumiem Twój żal i pewne rozgoryczenie - goście zrobili promocję za 20 zł i zaistnieli w mediach na kilka dni. Zrobili coś czego klub nie jest w stanie zrobić - przebili się. Może gdyby napisali 'Wisła Kraków rozdaje słodycze' akcja miałaby lepszy wydzwięk. Gdyby nawet napisali coś na 'L' lub w ten deseń, ale nie zrobili - jedynie obsikali i 'zdobyli' teren. Więc ta akcja była całkowicie bez sensu. Podstawowy wniosek - była bez sensu.

Dlatego tez nie rozumiem dlaczego niektórzy z Was bronią czegoś co sensu nie ma?
To tak jakbyście bronili zasad 'meczu podzielonego na trzy połowy' albo 'szwajcarskiego morza'.

Oczywiście nie każdy musi być nauczony szacunku do rezerwatów natomiast brak znajomości zasad nie jest usprawiedliwieniem - są tablice przy wejściu, czytać większość umie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321633)
Cóż za niepowetowana strata dla przyrody - wyceniona na 2,5 kafla :lol:

To dużo czy mało dzieląc na kilku chłopa? Albo inaczej - na ile powinni wycenić? Na dwie puszki rozpuszczalnika? Może gratis i usunąć w ramach sprzątania?

W tle 'wyceny szkody' jest pytanie co zrobić z ludźmi którzy na własną rękę modyfikują wygląd cudzych lub wspólnych miejsc. Mnie się taki spontan nie podoba, choć wiem że inni myślą inaczej, a nawet skrajnie rożnie - np. mam wrażenie że za 2.5 tysiąca spokojnie byś pozwolił na oficjalne graffiti w tamtym miejscu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1321756)
A co wy na to? Toż to się w pale nie mieści!

Myślę że to samo. Słoma i brudne buty. Nie widzę różnicy. Brak kultury nie jest dla mnie przykładem dobrego tonu i oraz nie jest definicją 'normy'.

wolfy 10.07.2013 01:04

Dawajcie, panowie:popcorn: Jest moc!
Myślę, że spokojnie dobijemy do dziesięciu stron tematu!
:>

For_FuN_ 10.07.2013 01:12

Podajcie namiary na tych "inteligentow", to mysle ze bez problemu uda sie im zalatwic podobne napisy na autach, domach, drzwiach wejsciowych :). Potem powinni wszyscy poklepac po plecach, bo w koncu to dobry czyn i slawienie swojego klubu. Chlopaki potem spedza te 5 minut z myjka cisnieniowa lub z rozpuszczalnikiem(bo to przeciez zadna afera) :). Az dziw, ze sami na to nie wpadli!?!? Na swojej wlasnosci cos takiego stworzyc... to przeciez powinien byc honor :)!

silver03 10.07.2013 01:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1321773)
Dawajcie, panowie:popcorn: Jest moc!
Myślę, że spokojnie dobijemy do dziesięciu stron tematu!
:>

Cóż sezon ogórkowy...

serek.c2 10.07.2013 07:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1321774)
Podajcie namiary na tych "inteligentow", to mysle ze bez problemu uda sie im zalatwic podobne napisy na autach, domach, drzwiach wejsciowych :). Potem powinni wszyscy poklepac po plecach, bo w koncu to dobry czyn i slawienie swojego klubu. Chlopaki potem spedza te 5 minut z myjka cisnieniowa lub z rozpuszczalnikiem(bo to przeciez zadna afera) :). Az dziw, ze sami na to nie wpadli!?!? Na swojej wlasnosci cos takiego stworzyc... to przeciez powinien byc honor :)!

Oho - temu już się namiary marzą... Patrolujesz tamte okolice?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl