Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

el Nuero 22.10.2009 14:37

Na futbol.pl też o tym piszą.
W pewnym sensie to ja nie rozumiem pretensji Kasperczaka. Dopóki był zatrudniony w Wiśle, miał bardzo solidną pensję. Później mu podziękowano, w pewnym sensie go "blokując" bo Wisła nadal musiała mu płacić, a Kasperczak nie mógł podjąć nowej pracy. Jednak gdy Mr. Heniu został trenerem Senegalu, a potem (gdy już stamtąd odszedł) - Górnika - niejako sam zrezygnował z zaległych $$$ do końca kontraktu w Wiśle.

Dobrze, że wyrok jest prawomocny i definitywnie odpadły roszczenia Kasperczaka, który po odejściu z naszego klubu już większych sukcesów nie odniósł. Teraz tylko nasz Nadprezes może zastanawiać się, jak dziwny jest los ex-trenera Wisły. Jeden z nich (Dan) "rozbija się" po Lidze Mistrzów, inny (Mr. Henry) notuje coraz ostrzejszy zjazd w dół (Senegal - Górnik - co dalej?)...

brasilia79 27.10.2009 19:40

Może mi ktoś powiedzieć jak tam radzi sobie w Grecji Zieńczuk? Ława czy trybuny?

arti 28.10.2009 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 808852)
Może mi ktoś powiedzieć jak tam radzi sobie w Grecji Zieńczuk? Ława czy trybuny?

Na ile śledzę info podawane w gazetach to trybuny (poza składem), w porywach ławkach.

kosaTS 28.10.2009 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 806046)
Miał swoje 5 minut- np z Iraklisem.

Pysio, wróć do Pysiolandii :-)

Z Iraklisem to Okuka nie był trenerem ??

spirit 28.10.2009 10:42

W pierwszym meczu na Reymonta przegranym 0:1 trenerem był Petrescu, w meczu rewanżowym trenerem był już Okuka.

kpn 28.10.2009 16:45

Dudu strzelil dwie bramki w meczu pucharowym, a jego Debreczyn wygral 4:3

brylant17 28.10.2009 19:59

Maciej Żurawski strzelił gola w 55 minucie w meczu z Olympiakos Nikozja( Puchar Cypru) a Omonia wygrała 5:1

__Cobra__ 29.10.2009 08:07

Cytat:

Nikola Mijailović: Z sympatią dla rywala

Nikola Mijailović w latach 2004 - 2007 występował w Wiśle Kraków i był ulubieńcem kibiców "Białej Gwiazdy". W piątek, już jako zawodnik Korony Kielce, zagra przeciwko swojemu byłemu klubowi. Pojedynki serbskiego obrońcy z krakowskimi napastnikami powinny być atrakcją tego spotkania.
INTERIA.PL. W ostatniej kolejce twoi koledzy - Edson i Vuković grali przeciwko Legii, czyli klubowi w którym spędzili kilka sezonów. Teraz ciebie czeka mecz przeciwko byłej drużynie. Jak traktujesz to spotkanie?

NIKOLA MIJAILOVIĆ: Normalnie.
Na pewno? Nie widzisz żadnej różnicy pomiędzy grą z Wisłą, a na przykład Odrą Wodzisław?

- Oczywiście, że są różnice. W Wiśle grałem przez trzy i pół roku. Dalej czuję sympatię do tego klubu, ale teraz jestem w Koronie i muszę zagrać, tak jak przeciwko innym zespołom. Po prostu zrobię wszystko, abyśmy wygrali.

Czy po odejściu z Wisły interesowałeś się losami zespołu, miałeś kontakt z zawodnikami?

- Byłem na bieżąco z tym co się dzieje w klubie. Sprawdzałem wyniki, kontaktowałem się z zawodnikami.

Z kim?

- Z Tomkiem Dawidowskim, z Mauro Cantoro.

Oglądałeś już mecze Wisły w tym sezonie. Czy jest to zespół lepszy czy gorszy od tego, w którym ty grałeś?

- Trudno ocenić. Tamten zespół znałem dużo lepiej, bo byłem jego częścią. Obecnych zawodników nie znam z treningów, więc trudniej mi ich oceniać. Zaraz po moim przyjeździe do Krakowa Wisła była naprawdę mocna. Grało w niej przecież z ośmiu reprezentantów Polski.

Z Wisłą rozstałeś się już ponad dwa lata temu, ale podobno nadal masz problemy z wyegzekwowaniem należności kontraktowych?

- Z Wisłą nie mam żadnych problemów.

A więc z kim?

- Z moim byłym menedżerem - Adamem Mandziarą. Nie przekazał mi sporej sumy pieniędzy. Nie mam nawet zamiaru z nim już o tym rozmawiać. Sprawa trafiła do niemieckiego sądu. Prowadzi ją niemiecki adwokat.

Koronie ostatnio nie wiedzie się najlepiej. Dopiero jedenaste miejsce w tabeli i dwie kolejne porażki...

- Takie jest życie. Z Arką powinniśmy wygrać, mieliśmy tyle sytuacji. Z Legią też prowadziliśmy 1:0, dobrze graliśmy. Czegoś zabrakło...

Właśnie czego? Szczęścia, doświadczenia, umiejętności...

- Na pewno trochę szczęścia, zwłaszcza w meczu z Arką. Wierzę, że to się zmieni.

Liczysz, że mecz z Wisłą może być takim na przełamanie?

- Z Wisłą będzie ciężko się przełamać, ale na pewno nie odpuścimy. Zrobimy wszystko, aby wygrać, albo przynajmniej zremisować. Wisła do tej pory tylko raz przegrała, jest bardzo dobrym zespoły. Zwłaszcza jej defensywa jest bardzo mocna.

A wy zagracie w piątek mocno osłabieni...

- Tak. Nie będzie Vukovica, Gajtkowskiego i Wilka.

Kto według ciebie jest w tej chwili najgroźniejszym zawodnikiem Wisły?

- Wiadomo - Paweł Brożek i Patryk Małecki. Również Piotrek Ćwielong jest dobrym napastnikiem, ale jak już mówiłem siłą Wisły jest defensywa.

Jesteś w Koronie od dwóch miesięcy. Zdążyłeś się zaadoptować w klubie i mieście? Uważasz, że był to dobry wybór?

- Wszystko jest w porządku i idzie w dobrym kierunku.

A jak oceniasz swoją dyspozycję?

- Z moją formą nie jest jeszcze najlepiej.

Czego ci brakuje? Treningów, ogrania?

- Przede wszystkim meczów. Przez ostatnie dwa lata rzadko grałem. Trzeba dokończyć tę rundę, a jak się zimą dobrze przygotuję, to wiosną powinno być dużo lepiej.

Gdy przychodziłeś do Korony pojawiały się głosy, że możesz znowu sprawiać kłopoty pozasportowe. Sam z kolei deklarowałeś, że się zmieniłeś i jesteś innym człowiekiem. To prawda?

- Rzeczywiście zmieniłem się. W Kielcach znakomicie mnie przyjęli, płacą na czas. Nie ma żadnych problemów. Wszystkie moje sprawy sądowe w Polsce zostały uregulowane. Nie robię niczego złego. Nie wiem, o co niektórym chodzi. Muszę tylko lepiej grać.

A jaki będzie wynik piątkowego meczu?

- Oj, nie wiem, naprawdę nie wiem.
Nikola !!! Nikola !!!

brylant17 29.10.2009 09:49

Gdyby nie te wybryki Nikoli.... nic do niego nie mam ale byśmy mieli teraz obrone nie do przejścia Nikola,Marcelo,Głowacki,Alvarez może przesadzam z tym nie do przejścia, ale jakby był jeszcze Cleber

KOMINEK 29.10.2009 10:18

Cytat:

Byłem na bieżąco z tym co się dzieje w klubie. Sprawdzałem wyniki, kontaktowałem się z zawodnikami.

Z kim?

- Z Tomkiem Dawidowskim, z Mauro Cantoro.
Swój zawsze ciągnie do swojego :-)

Silvestro 31.10.2009 11:20

Wczoraj Apoel wygrał na wyjeździe z Arisem 2:0. Kamil nie grał (cd bolącego kolana) natomiast od 65 min grał Jasiek.

Nehiar 31.10.2009 12:24

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czyżby kolejny "możny" klub spuszczony przez Henia :) ?

Romy S. 31.10.2009 12:39

Cytat:

http://www.iv.pl/images/c8x8ujlg8dlt1vt3gor.jpg

........

:-/

ziuk_NYC 01.11.2009 01:08

Hmmm ... tak od paru lat sie zastanawiam co takiego kibice Wisly widzieli/widza w panu Nikoli Mijailović ze az taka darzyli/darza go sympatia ? Jak dla mnie to bardzo ograniczony, prosty chlopaczyna ktory fakt mial serce do gry ale swoim zachowaniem robil wiecej szkody Wisle niz pozytku na boisku jak i poza nim.

HEDu 01.11.2009 07:13

ale miał (ma) charyzme, on po prostu się wyróżnia, kiedys na boisku nawet pozytywnie.

JrQ- 01.11.2009 09:42

Przynajmniej ma jaja chłop.
Jakbyśmy mieli 11 takich Mijailoviciów (tyle ze poztywnie nakreconych) to nie bylo 'niespodziewanych porazek', a wiekszosc to by miala jeszcze bardziej mokro niz teraz, gdyby z nami grala...

kolend 01.11.2009 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 810828)
Przynajmniej ma jaja chłop.

faktycznie ma jaja - jego problemem jest jednak to, że te jego jaja są większe niż jego mózg

FredzIo 01.11.2009 11:55

Zajebista jaja ma Mijailovic. Wyjebal z lokcia Lobodzinskiemu na poczatku meczu, bez zadnego powodu. Przez co oslabil druzyne i znacznie przyczynil sie do porazki. Gosc z Lidze+ opowiadal ciekawa sytuacje z pewnej knajpy z Mijailovicem w roli glownej... Mijailovic to kretyn, a w glowie ma tylko sodówke.

AYALA 01.11.2009 13:40

Mijailovic jest jak drzewo, musi sie wyszumieć

Wojtas 02.11.2009 00:16

dajcie spokoj.

Mjajlovic to chodząca bomba ktora caly czas tyka i co najgorsze niewidomo kiedy wybuchnie.

Ostatni raz wlasnie wybuchnela na meczu z nami,a jestm pewien ze bedzie i kolejny raz.

1q2 02.11.2009 01:37

Liczyłem na Nikole i się nie zawiodłem...W sumie szkoda bo chciałem zobaczyć jak damy radę z w pełni kompletnym rywalem a tak to znów ktoś naszych graczy wyręczył - pomijając nerwówkę w ostatnich minutach, ale to wyolbrzymione było...A co do Nikoli jeszcze - dziwny jest ten kraj - po takich numerach jak tu nam zaprezentował, żeby znalazł się ktoś kto będzie ładował kasę w tego psychopatę.

Ja wiem, Nikola był cool - nawet se fryza z gwiazdką zrobił ale ****a mać - jak bym kogoś tak jebnął na ulicy to miał bym sprawę w sądzie...dziwny jest ten sport:)

AS82 02.11.2009 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 811170)
Ja wiem, Nikola był cool - nawet se fryza z gwiazdką zrobił ale ****a mać - jak bym kogoś tak jebnął na ulicy to miał bym sprawę w sądzie...dziwny jest ten sport:)

Nikola to psychopata ,teraz już nie można mieć watpliwosci..
Co do agresji ,to co powiedziec o hokeju,szczegolnie NHL ,tam sie niezle leją a tez sa nietykalni przez wymiar sprawiedliwosci

arti 02.11.2009 08:42

Nikola-swój chłop jak się okazuje.
Że jest niezrównoważony to inna sprawa, na szczęście to nie nasz problem w tej chwili...

pan_premier 02.11.2009 09:07

Brawa dla NIkoli za rozgrzewkę:
dla niezorientowanych, pilkarze Korony rozgrzewali sie pod naszą trybuną, w penym momencie poleciało gromkie"Cwel,Cwel Korona"na co NIkola przystanął i bił brawo :lol:

po operacji na Łobo, zaśpiewalismy "dziękujemy", może i jebnięty, ale przynajmniej nasz :D

FredzIo 02.11.2009 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 811186)
Brawa dla NIkoli za rozgrzewkę:
dla niezorientowanych, pilkarze Korony rozgrzewali sie pod naszą trybuną, w penym momencie poleciało gromkie"Cwel,Cwel Korona"na co NIkola przystanął i bił brawo :lol:

To prawda? Ktoś może potwierdzić?
Jeśli tak, to czy widzieli to jeszcze kibice Korony, albo pilkarze?

Tiramisu 02.11.2009 10:22

Prawda. Ci, którzy siedzieli w pobliżu czerwonego narożnika widzieli na pewno.

MichauSzczu 02.11.2009 11:12

Aha akurat on wie co to znaczy Cwel Cwel Korona :P Może zamiast Korona zrozumiał NIkola a cwel cwel ze to cos pochlebnego :P

pan_premier 02.11.2009 11:14

chłopie ja nie wchodze do jego głowy bom za mały na takie rzeczy
mówie jak było :)

Nikola jest jest nasz, Nikola...:lol:

FredzIo 02.11.2009 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 811234)
Aha akurat on wie co to znaczy Cwel Cwel Korona :P Może zamiast Korona zrozumiał NIkola a cwel cwel ze to cos pochlebnego :P

4 lata w Polsce i nie wie?

MatMario 02.11.2009 12:04

Nikola nie mógł patrzyć na Łobodzińskiego i za te wszsytkie poprzednie mecze poprostu mu wyjebał, ma chłopak Wisłe w sercu i pewnei nie jeden z was po jakimś występie Wojtka potraktował by go podobnie.

tofik 02.11.2009 12:17

Jak to kiedyś powiedział Kałużny niektórzy powinni dostać kopa w dupę, albo w ryja i wtedy może sobie uświadomią jak grają.
Jak widać Łobo też tego potrzebował, bo zaczął od tego momentu grac calkiem nieźle :lol:

AS82 02.11.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 811253)
Nikola nie mógł patrzyć na Łobodzińskiego i za te wszsytkie poprzednie mecze poprostu mu wyjebał, ma chłopak Wisłe w sercu i pewnei nie jeden z was po jakimś występie Wojtka potraktował by go podobnie.

Tak teraz wyjdzie ,że najlepsze co zrobił Łobodziński w Wiśle ,to to ,że mu Nikola wyje*ał osłabiajac Korone :rotfl:

Marcinkrakwoj 02.11.2009 20:23

Nie bardzo wiedziałem gdzie to dac wiec dałem tutaj.
Byłem 1 listopada na grobie Henryka Reymana, zapaliłem świeczkę, pomodliłem sie a nawet po cichu zaspiewałem Mu hymn Wisełki. I zauwazyłem miły akcent ze strony Cracovii. Ktos wstawił tam mała flagę na patyczku Cracovii obok MZPN i Nalepki "Ku pamieci" Wisły. TO miłe ze ktos pamieta o ogolnie wielkich piłkarzach nawet z druzyny wroga. Tak to odebrałem. Bedac dzis ponownie na cmenatrzu podszedłem i zauwazyłem dwie bardzo duze zmiany po pierwsze szalik Wisły w grobowcu (szacun dla autora) i... urwaną flage Cracovii z zostawionym kijkiem... Mimo niecheci do tych barw i to nie tylko mnie pytam sie: czy to było potrzebne. Czy ktos nie mógł akurat na cmentarzu kilka metrów od trumny Reymana z Jego prochami powstrzymac sie od Tego? Przeciez to nie było jakies chamskie tak mi sie wydaje tylko ze zwykłego szacunku do Reymana....

wolfy 02.11.2009 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 811392)
Tak teraz wyjdzie ,że najlepsze co zrobił Łobodziński w Wiśle ,to to ,że mu Nikola wyje*ał osłabiajac Korone :rotfl:

Najlepsze może nie, ale do pierwszej dziesiątki na razie się łapie.

:D

jerry.lii.lewis 03.11.2009 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinkrakwoj (Post 811472)
Nie bardzo wiedziałem gdzie to dac wiec dałem tutaj.
Byłem 1 listopada na grobie Henryka Reymana, zapaliłem świeczkę, pomodliłem sie a nawet po cichu zaspiewałem Mu hymn Wisełki. I zauwazyłem miły akcent ze strony Cracovii. Ktos wstawił tam mała flagę na patyczku Cracovii obok MZPN i Nalepki "Ku pamieci" Wisły. TO miłe ze ktos pamieta o ogolnie wielkich piłkarzach nawet z druzyny wroga. Tak to odebrałem. Bedac dzis ponownie na cmenatrzu podszedłem i zauwazyłem dwie bardzo duze zmiany po pierwsze szalik Wisły w grobowcu (szacun dla autora) i... urwaną flage Cracovii z zostawionym kijkiem... Mimo niecheci do tych barw i to nie tylko mnie pytam sie: czy to było potrzebne. Czy ktos nie mógł akurat na cmentarzu kilka metrów od trumny Reymana z Jego prochami powstrzymac sie od Tego? Przeciez to nie było jakies chamskie tak mi sie wydaje tylko ze zwykłego szacunku do Reymana....

Słusznie mówisz, kolego.
Einstein mawiał, że dwie rzeczy są nie ograniczone -> wszechświat i ludzka głupota (z tym, że tego pierwszego nie był pewien).

ziuk_NYC 04.11.2009 01:17

Tomasz Frankowski w meczu Jagiellonii Bialystok w Gdynii w meczu Pucharu Polski strzelil dwie bramki, obie z karnego

JOSE 841 04.11.2009 23:15

drużyna Petrescu właśnie zremisowała z Rangersami i zamuje 2 miejsce w tabeli chyba zbyt wcześnie go skreślili na Reymonta a ta propo prawda że aktualny trer bramkarzy niedługo będzie na wylocie z Wisły???? pytanie kogo Wisełka weźmie w jegomiejsca może trener z zagranicy???

szczepanwislak 04.11.2009 23:47

Jak to mówił Skorża ma kogoś na oku ciekawego ale jeszcze nie współpracował nigdy z nim, no i nie chce nam pan trener zdradzic narazie kim on jest. Ale fakt po co , gdyż Kazimierski będzie z nami do końca roku i jak to sam mowi nie wie nawet czy pojedzie na najbliższe zgrupowanie przed meczami z Rumunią i Kanadą. Mimo wszystko trzeba sie cieszyć z dostrzeżenia naszego sztabu szkoleniowego

1q2 05.11.2009 00:32

Mecz o wiele cięższy niż w Glasgow ale tego należało się spodziewać.Wynik sprawiedliwy choć mi osobiście bardziej podobała się gra gospodarzy - nie dali się stłamsić , groźniej atakowali - bardzo pechowa bramka, szczególnie że bramkarz Unirei jest mimo młodego wieku, czołową postacią - Tu zawalił ale gra do końca opłaciła się.
Teraz przed Unireą najważniejszy mecz ,z Sevillą - to drużyna z innej planety w tej grupie, z drugiej strony awans już mają więc może uda się coś ugrać.

To w ogóle ciekawe bo Unirea miała być dla Dana tylko przystankiem przed Steauą - Teraz, po zarobieniu już ok 6 mln ojro, wygląda na to że Dan zostanie w tej małej mieścinie - Ciekaw jestem jak właściciel spożytkuje tą sumę.

JOSE 841 05.11.2009 15:23

może jescze kiedy Petrescu zawita do Wisły??????a ta propo jak obstawiacie następcą Kazimierskiego będzie trener z zagranicy czy z Polski?????????

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl