![]() |
Cytat:
|
Dobrze, że Szpakowski zaczął dopiero pod koniec :O. Mógł w ramach podsumowania po prostu zamilknąć, to byłby najlepszy komentarz do gry naszych.
|
Jestesmy w przedziwnym momencie. Do Euro 2012 mamy 3 lata, wiec trudno budowac od teraz nowa kadre, bo skad mamy pewnosc jacy pilkarze pojawia sie przez te lata i jacy pilkarze beda grali w swoich klubach w sezonie 2011/2012? 2,5 roku spotkan o pietruiszke, to tez nie pomoze, dlatego arcywazny byl awans na MS i to jeszcze z takiej ogorkowej grupy. Nie chce nic mowic, ale w rankingu FIFA znowu spadniemy o kilka pozycji. Przypominam, ze jak Janas konczyl bylo to 20 miejsce z szansa na awns na 18. Co za tym idzie bylismy losowani z II koszyka.
Mam ndzieje, ze nastepca Leo bedzie Smuda lub Kasperczak, ale znajac zycie po eliminacjach selekcjonerem zostanie Stefan Majewski. Blad zostal popelniony w przerwie zimowej sezonu 2008/2009, wowczas nalezalo zmienic trenera i dzisiaj pewnie swietowalibysmy awans. |
"Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." Benauer dał radę
|
Kirm dwie asysty i kilka niekonwencjonalnych zadań, mam nadzieje,że Skorża jakieś wnioski z tego wyciągnie, choć wątpie.
Że Leło nic nie wart,wiadomo było już wcześniej. Eidt.Kasperczak za loło? Taka zamniana to nie zamiana. Kasperczak pokazał ile jest wart w Zabrzu. Nawet tmata drużyna stylu nie miała. Jak już podpisać to kogoś konkretnego z topu światowego. A,że to nie możliwe bo beton zaraz by się zaczął bać,to pewnie Smuda będzie, lub Stefan,bo nie pije:) |
Wstyd...żal...hańba...Przed meczem mówiłem inaczej, naprawde spodziewałem się że Nasi siępodniosą i powalczą o zwycięstwo, ale onie nawet nie powalczyli.Ten sezon to kompletna kompromitacja polskiej piłki nożnej.Leon niech zabiera swoje zabawki i wypier.. do Roterdamu!"interantional level" już osiągnął... Brak słów poprostu...aż sie człowiekowi wszystkiego odechciewa...
|
Pisalem tu na tym forum po kompromitacji na Euro, ze pozostawienie siwego aroganta na stanowisku zle sie skonczy, jednak nie sadzilem ze skala katastrofy bedzie az tak ogromna. To mozna porownac jedynie ze zrzuceniem bomby na Hiroszime :evil:
|
Opis monologu Szpaka na z czuba.pl: :-D
90. min. Wszystkim się zdawało, że Polacy grają jeszcze A to Szpakowski gadał. Andrzej ratuj! Juskowiak przerwał na cztery sekundy, ale po tym zaczęła się druga część monologu. Minutowa. 89. min. 5 MINUTA! SZPAKOWSKI OSZALAŁ! 88. min. TEN MONOLOG TRWA TRZECIĄ MINUTĘ! Nawet Szpakowski nie dałby rady tyle bez kartki. Puenta, chłopie, puenta! 86. min. Do tych, którzy wysłuchali podsumowania eliminacji w wykonaniu Szpakowskiego - czy on to czytał z kartki? |
Tych wszystkich Smolarkow i innych Krzynowkow powinnos ie do kadry nie powolywac. Powinna byc prosta zaleznosc, chcesz grac w reprezentacji to graj w takim klubie gdzie mozesz liczyc na granie co tydzien a nie na grzanie lawy. Przeciez to paranoja ze pol kadry grzeje lawy w klubie swoim a pozniej sie oczekuje ze zaczna zapier...c. Ale to jet po prostu mentalnosc Polaka, po co ja mam grac w Wisle Krakow czy innym Lechu za marne grosze jak moge sobie co tydzien grzac lawe w Hannoverze w Auxerre albo sobie miec wakacje w Hiszpanni czy gdzie tam ten Ebi teraz sobie zyje. Taki pilkarz co sobie woli grzac lawe niz grac to widac ze nie ma wcale ambicji do uprawiania tego sportu wiec jak ma miec ambicje na gre w reprze. Ahh gadac sie odechciewa. Do jutra, trzeba ochlonac troche
|
Wkleję jeszcze raz moje małe podsumowanko:
. . . Co do naszych piłkarzy i ich liczby w najsilniejszych ligach Europy... - Hiszpania, w pierwszej i drugiej lidze razem 42 zespoły, jeden Dudek na ławce w Madrycie, Smolarek na liście plac - Portugalia, 32 zespoły, zdaje się 0, - Anglia - 44 zespoły, na ławce Szczęsny i Kuszczak, Majewski i Rasiak zdaje się I liga, Saganowski II - Francja - 40 drużyn, Jeleń, Dudka, Obraniaka nie liczę - Szkocja, w pierwszej lidze 12 drużyn, Boruc i zdaje się ktoś jeszcze - Niemcy - 36 drużyn, Krzynówek i Kuba, - Holandia - 38 druzyn, zero - Belgia - 35 drużyn, Wasilewski - Włochy - 42 drużyny, Kokoszka i ktoś jeszcze. Łącznie przyjmując na kadrę pierwszego zespołu 22 piłkarzy wychodzi że w tych ligach gra 7062 piłkarzy - ponad 7 tysięcy !!!! Ilu naszych z pola? 11 nie uzbierasz... |
jedyne co cieszy po tym meczu to bardzo dobra gra Kirma, oby tylko w lidze tak grał,
a co do postawy 'naszych' to brak słów |
Szpakowski:
Cytat:
Kwintesencja. Ciekawe co przekaże nam po tym meczu sam Leo. Czy weźmie odpowiedzialność na siebie i przyzna się do błędu ? Szczerze, śmiem wątpić. Edit: Franek Smuda czyni cuda. :-) |
Dać Smudzie selekcjonera. Chłopinie się należy, w Polsce już prawie wszystko trenował, teraz zaczyna się już powtarzać, w Europie raczej sobie radził, dać mu reprezentacje na Euro 2012, myślę, że źle nie będzie.
|
mówcie co chcecie ale Łobodziński zagrał najlepiej z naszych. Choć cięzko było zagrać gorzej. Ale moim zdaniem grał nieźle. Lepiej jak w Wiśle. A Kirm to naszych deklasował.
aha...co do Kirma...w lidze też tak gra...co już pisałem wcześniej. Tylko że nasze "asy" nie potrafią zrozumiec jego intencji. A Małecki go opierda*a co akcja...a pół forum speców nie potrafi zauważyć że Słoweniec gra piłkę o poziom wyższą niż nasi kopacze. |
Cytat:
W Belgii gra na przykład Janczyk. Polak jak w mordę strzelił. Serie A - Błażej Augustyn ostatnio zadebiutował, Serie B - Salomon. Anglia - Fabiański chociażby, Paweł Abott league 1. Szkocja - Załuska w Celticu, nie jestem pewny co do Szamo i małkowskiego (?) to tak na gorąco. |
Cytat:
|
ahhaha Szpakowski przemowę na ten pogrzeb przygotował :D
|
Cytat:
Nam się udział w imprezach typu Liga Mistrzów czy Mistrzostwa Świata i Europy poprostu nie należy. |
Katastrofe zobaczymy jak teraz stery obejmie...Majewski
|
Ejj, a może to drużyna grała na wy.......enie siwego? Jak Lesiaka ostatnio? :lol:
Z meczu zapamiętałem no look passa Kirma i monolog Szpaka. Mi tam jest do śmiechu, żałuję tylko ze buka nie odwiedziłem. |
o co im chodzilo z tymi drewnianymi domkami. Pytam powaznie.
|
Lato właśnie wywalił Benhałera>>TVN24
|
Dno ,dna... ale to jest dno które jeszcze można swobodnie i intensywnie pogłębiać. I pomyśleć ,że już gdzieś blisko ,za rogiem czai się doktor Stefan Majewski z magicznym laptopem.
Co Leon powie to chyba wiadomo (come on wyjdźcie z drewnianych chatek). Co sobie pomyśli też wiadomo (a co ja się będę martwił , do dymisji się nie podam , niech mnie wyrzucą to odszkodowanie zapłacą, ****a muszę się spieszyć bo za chwilę lęcę na kawę do Rotterdamu). PS. Ooo!!!! Grzegorz Lato postanowił zapłacić Leonowi odszkodowanie. Ciekawe jutro pewnie Lato obwieści ,że po pijaku się nie liczy... Leon nadal trenuje bo kasy szkoda. |
Cytat:
Ale jeżeli mamy być już tacy drobiazgowi, to: Holandia: Tytoń, Janota, Anglia: Cywka, Niemcy: Piszczek, Tylko że ja nie widzę GRAJĄCEGO Polaka za granicą(poza Borucem) i to grającego dobrze. Może Kosowski, ale może. |
Lato teraz cos gadał na N-ce o Skorży!!!!
|
Cytat:
|
Siwy out. Info telefoniczne :)
EDIT: Na TVP Info siwy szkoli Kurowskiego jak być dobrym dziennikarzem :D |
A najlepsze jest, że jak sobie popatrzyłem na tabelę to ona wcale nie wygląda tak źle. Wygrywamy dwa mecze, Słowacja wygrywa ze Słowenia i drugie miejsce o krok. Tylko nie wiem czy to wtedy nie byłoby ostatnie drugie miejsce we wszystkich grupach.
|
niech spierdala od Skorży :D
Chociaż na nasze możliwości to jedyny sensowny kandydat |
Cytat:
|
Cytat:
Czas na Franka Smudę. |
Porażka porażką, trener trenerem, wszystko do kitu.
Tylko dlaczego tak mało ludzi w porażce dostrzega słabość polskich piłkarzy? Tworzymy ołtarze po zwycięstwach z Portugalią, czy Czechami (którzy w tym trakcie przechodzili większy kryzys niż nasza reprezentacja), a przegrane, z mało uznanymi zespołami (choć np. dzisiaj - z lepszymi) uznajemy za każdym razem jak katastrofę? Wina nie leży wcale po środku. Leży po stronie tych, którzy przez dziesiątki lat kierowali rozwojem naszej piłki. Czarno na białym widać skutki korupcji i przez to braku 100% rywalizacji wśród piłkarzy. I choćby najlepszy trener świata miał bzika na punkcie Polski i zasiadłby na jej ławce, spełniając swoje marzenie, będzie to samo - gin bez toniku. Zginie pamięć po komunie, będzie piłka w Polsce. |
Weszło:
"Raca na boisku. Wreszcie coś ciekawego na tamtej połowie boiska." "Szpakowski łudzi się, że może wygramy walkowerem. Zła wiadomość - jesteśmy tak słabi, że walkowerem też byśmy przegrali." "Podobno Smolarek zmienił zdanie - już nie chce od nowego klubu 900 tysięcy euro, tylko półtora miliona. Natomiast cena Lewandowskiego skończyła do niebotycznych rozmiarów - 50 milionów euro plus Samuel Eto'o." Co do meczu to narazie wstrzymam się od komentarza bo nie chcę bana wyłapać.... |
Zwolnili Benhakkera, nie poprowadzi juz reprezentacji!
- Maciej Skorża, Franciszek Smuda, Henryk Kasperczak, Stefan Majewski - to według prezesa PZPN niektórzy z kandydatów na stanowisko nowego trenera reprezentacji Polski. Podobno Smuda jest zaklepany ale skoro wymienił na gorąco Skorże i innych to nic nie wiadomo... Oby tylko nie Majewski i nie Skorża. |
Cytat:
Jańczyk jest wypożyczony z CSKAA,gdzie wracać nie ma po co. A w Belgii też na każdy mecz się chyba nie łąpie. A i u Helmutów kopie Wichniarek. |
Cytat:
Ale wydaje mi się, że nie będzie to takie proste i jego dżentelmeńskie zasady pójdą w kąt. Będziemy się z nim męczyć do końca kontraktu albo płacić odszkodowanie. Inna sprawa, że lepiej dla reprezentacji byłoby zapłacić mu to odszkodowanie i podziękować za współpracę. Czasu do EURO 2012 coraz mniej, a my potrzebujemy trenera z pomysłem na tą drużynę, z zapałem do pracy, a przede wszystkim takiego, który trafiłby do tych zawodników i przekonał, że są w stanie wygrywać. Po doświadczeniu z Beenhakkerem na 100% następcą zostanie Polak. Pytanie tylko kto? Straszy nas Majewski, to byłby strzał w stopę. Chcę wierzyć, że plotki głoszące, że posadę selekcjonera ma on gwarantowaną są tylko plotkami. Najpoważniejszym kandydatem jest Smuda. Tyle tylko, że on dopiero co podpisał kontrakt z Zagłębiem Lubin. Miałby odejść po jednym meczu żeby zajmować się reprezentacją? Trzeciej kandydatury nie widzę. Skorża - na pewno nie, ma u nas mocną pozycję i zapewne chciałby się odwdzięczyć Cupiałowi za zaufanie i jeszcze raz wywalczyć z Wisłą mistrzostwo i powalczyć o awans do LM. Urban? Nie żartujmy, Legia z meczu na mecz sprawia wrażenie jakby cofała się w rozwoju. Kasperczak? Nie dał rady utrzymać Górnika, a miałby odbudować drużynę narodową? |
"wchodzi w to jeszcze Skorża powiem uczciwie"
Grzesiu.L o przyszlym trenerze kadry. |
Hurra Majewski na dwa najbliższe mecze jako tymczasowy :D
|
TVP INFO - wywiad z Leo ! DRAMAT!!!!
Idź do diabła!!! |
"Mysle o Stefanie Majewskim na najblizsze dwa mecze". Ojajebie.
Steeeeeefaaaaaaaan... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl