Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

Smyrgu 13.06.2022 16:46

powiem Wam tak... bez względu czy mamy takie czy inne zdanie ...możemy mieć rożny pogląd na rzeczywistosć....ale "dziennikarze"na tej konferencji...WYMAZAĆ !!!!...nie macie żadnego warszatu ani umijetności...rozwiązać konferencje prasowe ktore niczemu nie służą....
kilku ćwierć intelignetów próbuje coś wybełkotać....

Elokwencja, wiedza kultura........a mać....

wolfy 13.06.2022 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1586238)
Oświeć mnie...
że będziemy mnie wydawali na piłkarzy i na trenera?

To nie jest żaden plan. To jest konieczność.

Że będą bardziej stawiać na piłkarzy znających polskie realia, trener będzie miał większy wpływ na transfery, będą bardziej patrzeć na charaktery piłkarzy, zmiany będą wprowadzane stopniowo w strukturach (czyli nie tak jak chcą kibice), dyrektor sportowy jeśli trafi się ktoś z odpowiednią wizją, będą starali się awansować już teraz ale deklarowanie awansu jest bez sensu, jeśli braknie kasy to właściciele dosypią, wielu piłkarzy godzi się na zamrożenie części poborów, młodzi na sprzedaż tylko za dużą kasę, Fernandez i Coley zostają, Poletanović chyba chlew robił, cięcia nie obejmą Akademii, w klubie będą niewielkie zwolnienia, przedstawili miastu plan zamknięcia trybun i obniżki kosztu wynajmu, wciąż dyskutują ze sponsorami, liczą że OI zostanie i sporo więcej.

Czego Ci zabrakło?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1586242)
powiem Wam tak... bez względu czy mamy takie czy inne zdanie ...możemy mieć rożny pogląd na rzeczywistosć....ale "dziennikarze"na tej konferencji...WYMAZAĆ !!!!...nie macie żadnego warszatu ani umijetności...rozwiązać konferencje prasowe ktore niczemu nie służą....
kilku ćwierć intelignetów próbuje coś wybełkotać....

Elokwencja, wiedza kultura........a mać....

Forumowy cytat roku już jest.

FraMat 13.06.2022 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1586243)
Że będą bardziej stawiać na piłkarzy znających polskie realia, trener będzie miał większy wpływ na transfery, będą bardziej patrzeć na charaktery piłkarzy, zmiany będą wprowadzane stopniowo w strukturach (czyli nie tak jak chcą kibice), dyrektor sportowy jeśli trafi się ktoś z odpowiednią wizją, będą starali się awansować już teraz ale deklarowanie awansu jest bez sensu, jeśli braknie kasy to właściciele dosypią, wielu piłkarzy godzi się na zamrożenie części poborów, młodzi na sprzedaż tylko za dużą kasę, Fernandez i Coley zostają, Poletanović chyba chlew robił, cięcia nie obejmą Akademii, w klubie będą niewielkie zwolnienia, przedstawili miastu plan zamknięcia trybun i obniżki kosztu wynajmu, wciąż dyskutują ze sponsorami, liczą że OI zostanie i sporo więcej.

Czego Ci zabrakło?

Tak, jak to przedstawiłeś brzmi znacznie lepiej niż ta, pożal się Boże, konferencja.
Wolfy na rzecznika!!!

:rotfl:

Czego mi zabrakło?
- deklaracji o tworzeniu trwałych struktur, gdzie będą konkretne zakresy uprawnień i odpowiedzialności bez odwoływania się we wszystkich decyzjach do jednego, nie podlegającego podważeniu zdania super-właściciela,
- zdecydowania się na konkretny model budowania pionu sportowego, bo na razie biegamy od sasa do lasa. Najpierw trio decyduje o "krakowskiej piłce" i zmusza do tego Gulę, teraz cała władza w ręce wuja, żeby sobie sam dobierał piłkarzy pod swoje koncepcje (a co, kiedy wujek odejdzie czy zostanie zwolniony? Nowy trener będzie dalej budował drużynę według koncepcji Brzęczka?). Niby jest to jakaś decyzja, ale mam wrażenie, że bardziej wymuszona niż przemyślana.

nero 13.06.2022 17:19

Ja mam wrażenie, że oni wcale nie chcą wrócić do Ekstraklasy, nie było widać żadnego ciśnienia na to. Tylko takie pierdzelenie, że każdy mecz ważny.

PAWEŁ 13.06.2022 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1586243)

Czego Ci zabrakło?

Forumowy cytat roku już jest.

Tak bedą patrzeć kogo sprowadzają?? I sprowadzili szklanego Albanca czy uj wie kogo, który rozegrał ostatnio 71 minut. No ....a zajebiscie.
Jesteś takim the bilem od urodzenia czy po prostu ci płaca za ten cyrk?? Bo wcześniej wspominam ze pisałeś z sensem.

R33 13.06.2022 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero
Ja wiem, że to tylko przejęzyczenia, ale Błaszczykowski żyje w roku 2020 i spadł do 2 ligi. Jak się tak zastanowić, kadra składała się z wielu obcokrajowców, może oni faktycznie nie dogadali się jaki jest cel Wisły.

Dla mnie najlepszy jego tekst o tym, że się stadion śmiał z niego jak wchodził na murawę w ostatnim meczu sezonu..... Przecież on dostał oklaski....

wolfy 13.06.2022 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1586244)
Tak, jak to przedstawiłeś brzmi znacznie lepiej niż ta, pożal się Boże, konferencja.
Wolfy na rzecznika!!!

:rotfl:

Czego mi zabrakło?
- deklaracji o tworzeniu trwałych struktur, gdzie będą konkretne zakresy uprawnień i odpowiedzialności bez odwoływania się we wszystkich decyzjach do jednego, nie podlegającego podważeniu zdania super-właściciela,
- zdecydowania się na konkretny model budowania pionu sportowego, bo na razie biegamy od sasa do lasa. Najpierw trio decyduje o "krakowskiej piłce" i zmusza do tego Gulę, teraz cała władza w ręce wuja, żeby sobie sam dobierał piłkarzy pod swoje koncepcje (a co, kiedy wujek odejdzie czy zostanie zwolniony? Nowy trener będzie dalej budował drużynę według koncepcji Brzęczka?). Niby jest to jakaś decyzja, ale mam wrażenie, że bardziej wymuszona niż przemyślana.

- Stałe struktury są, zapowiedziali ich modyfikację z czasem zamiast szukania kozłów ofiarnych.
- Brzęczek nie decyduje sam o wszystkim, ale ma głos w kwestii wyboru piłkarzy. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z konkretnym modelem pionu, skoro de facto to jedyna na razie zmiana, czyli konkretny model pionu sportowego jest.

W skrócie - w strukturach bardziej ewolucja niż rewolucja.

TSWojtas 13.06.2022 17:57

Wyszło hujowo jak zwykle. A wystarczyło:

Dawid podał się do dymisji - dymisja została przyjęta - odchodzi z dniem 30 lipca
Zostają walczyć o awans Fernandes, Biegański i Savic na 100 % Walczymy o pozostałych.
Sprowadzić jedno znane nazwisko i zaprezentować je na konferencji
Ogłosić przedłużenie kontraktów ze sponsorami - np Orlen Astor LVBET
Ogłosić walkę o awans - żadnych uników
Ruszyć z akcją karnetową z bardzo przystępnymi cenami

MaLk 13.06.2022 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1586248)
- Stałe struktury są, zapowiedziali ich modyfikację z czasem zamiast szukania kozłów ofiarnych.
- Brzęczek nie decyduje sam o wszystkim, ale ma głos w kwestii wyboru piłkarzy. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z konkretnym modelem pionu, skoro de facto to jedyna na razie zmiana, czyli konkretny model pionu sportowego jest.

W skrócie - w strukturach bardziej ewolucja niż rewolucja.

Przecież nie ma żadnego konkretnego modelu pionu sportowego, skoro co pół roku zmieniamy jego strukturę i zasady podejmowania decyzji, dopiero co było kolegialne podejmowanie decyzji w oparciu o jakąś jednomyślność, potem przez chwilę model z dyrektorem sportowym, a teraz wdrażamy od zera model menedżerski...

To wszystko są trzy kompletnie, skrajnie różne podejścia do działania, trzy kolejne rewolucje podjęte w krótkich odstępach czasu, a nie żadna ewolucja.

s1mone 13.06.2022 17:58

Oglądnąłem 1:20 konferencji i musiałem zamknąć i zająć się czymś innym, coś ciekawego później czy można sobie odpuścić? Bo jeśli padło coś ciekawego to sobie puszczę.

Z tych rzeczy które ja wyłowiłem a były ciekawe, poza całym tym słodkim pierdzieleniem i poprawnością polityczną :
- najprawdopodobniej właściciele dofinansowali Wisłę dodatkowo jakimiś środkami, mowa była o 11 MLN PLN a wkład przy zakupie Wisły był bodajże po milionie.
- Poletanović czy Frydrych nie chcieli tu zostać lub nie chcieli zejść z wymagań finansowych (roześmiałem się w głos z komentarza Jażdżyńskiego, bo powiedział prawie kropka w kropkę do dziennikarza, co ja tu do niektórych, którzy krytykują wszystko jak leci nie znając szczegółów i nie mając żadnych podstaw do oceny tych dwóch rozstań. Czyżby czytał forum?:P)
- Kuba twierdzi, że nie miał praktycznie żadnego wpływu na transfery (jakoś tak średnio mu uwierzyłem)
- podobno Dawid złożył dymisję do brata i jego kumpli współwłaścicieli ale nie została ona przyjęta - heheheh, pewnie SMSem w żołnierskich słowach :D Albo przy wieczornym piwie w piąteczek :D Nawet jeśli tak było to mogli sobie ten komentarz darować - od początku było wiadomo, że to zostanie odebrane jako mało wiarygodne.
- budżet Wisły powinien się zamknąć na kwocie wyższej niż 15 MLN PLN - czyli zdecydowanie najwyższy w 1 lidze
- władze Wisły boją się jednoznacznie powiedzieć, że walczymy o awans już w pierwszym sezonie (WTF ?) Nie wiem po co ta fałszywa skromność.
- Basha dokładnie przebadany pod względem zdrowotnym i wydolnościowym i jest do gry na tą chwilę
- Basha jest na niskim kontrakcie 1 ligowym (znowu trafiłem :>) z premią motywacyjną i zwiększeniem kontraktu w przypadku awansu
- Większość piłkarzy, którzy przystają na obniżki poborów ma wpisaną dużą premię w przypadku awansu (często jest to niejako zamrożenie pensji, którą można odmrozić jedynie w przypadku awansu). Tutaj duży plus
- Wszyscy nowi piłkarze mają proponowaną wysoką premię motywacyjną za awans. Sensownie.
- Kuba myśli, że jest rok 2020 a Wisła spadła do 2 ligi :D sorry nie mogłem się powstrzymać.
- Trener dostanie większą autonomię w przypadku doboru zawodników. OK, myślę, że to nie jest zły pomysł. Tylko szkoda, że akurat ten trener.....
- sponsorzy zostają z nami, są prowadzone negocjacje i tak dalej. Widać, że tu bali się coś więcej powiedzieć i nawet moim zdaniem niepotrzebnie powiedzieli, że niektórzy zmniejszają finansowanie. Teraz inni mogą pomyśleć, 'skoro można to my też chcemy!'. Niepotrzebny był ten wtręt, wiadomo, że negocjują.
- Brzęczek za 1/4 pensji (więcej bym mu nie dał :D)
- Colley i Fernandez mają zostać - chyba, że ktoś złoży ofertę nie odrzucenia albo wydarzy się coś nieprzewidywalnego.
- właściciele się nie zmienią i żaden sponsor nie zdecydował się odejść całkowicie.
- nie było poważnych ofert kupna Wisła Kraków

Ogólnie można było wyłuskać parę ciekawych informacji, ale 90% to mowa trawa, czego się można było spodziewać. I tak powiedzieli więcej niż sądziłem. A co z oceną?
No cóż, ja się wstrzymam z oceną do momentu aż zobaczę co gramy w 1 lidze. Dostali u mnie dużego plusa za uratowanie klubu, dużego minusa za spadek - to nie matematyka, że minus i plus daje minus. Raczej skłaniam się do warunkowego wotum zaufania. Ocenię to co widzę po rundzie. Wiadomo, że od strony medialnej i poziomu wypowiedzi, ilości mowy trawy oraz 'poprawnej polityczności' wszystko będzie top notch. I tak właśnie było. Zobaczymy co teraz się stanie w rzeczywistości a nie czego sobie życzą właściciele. Życie różną prozę pisze.

sevenheaven 13.06.2022 18:01

oni nie mają żadnych ambicji, Ty TSWojtas przedzwiłeś plan klubu, powtarzam PLAN, którego u nas brakuje, zero pomysły, czysta amatorka, czlowiek miał wrażenie, że wczoraj przestali pić i dzisiaj na kacu siedza

Kurz 13.06.2022 18:15

Zbudowanie drużyny niemal od podstaw przez ludzi, którzy przez 3 lata nie byli w stanie nic sensownego stworzyć, oczywiście chodzi o stronę sportową, pachnie ogromnymi "emocjami" w najbliższym sezonie...

manson777 13.06.2022 18:34

nie
oni nie mają kompetencji
i to jest gorsze

co więcej żyjąc w oblężonej twierdzy

nikomu nie są w stanie zaufać kto nie należy do rodziny+

i to jest chyba najgorsze :help:

LucjuszWielki 13.06.2022 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1586220)
Panie Jażdzyński. Ten klub od lat utrzymują KIBICE.

Na resztę konferencji... ha tfu. Wyceńcie mi rynkowo moje utracone dwie godziny.

10zł

Żygać się chce jak czytam te żale i frustracje....

Jakbyście prowadzili chociaż knajpe z 10cioma pracownikami to wiedzielibyście czy pandemia miała jakiś wpływ na funkcjonowanie biznesu czy nie... To żadna nowość, bo już wiele razy było wałkowane, no ale każdy żyje w świecie szóstego budżetu eklapy, więc te jęki są w jakimś stopniu wytłumaczalne :/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1586223)
A wystarczyło wynająć kogoś kto zna się na prowadzeniu klubu.

Jeden z moich ulubionych tekstów :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1586230)
Leżacego sie nie kopie... tym bardziej Wisły Kraków której jest sie kibicem....ale oni naprawde nie wiedzą dlaczego spadli....szatnia,piłkarze,nieodpowiedni timeing....oni są poprostu zasłabi na Wisłe Kraków...na oczekiwania, na presje, na historie...tu potrzeba pieniędzy !!!

A kto byłby odpowiedni, albo inaczej: kto był odpowiedni przez ostanie dziesięciolecia? Skrobowski? Czy dalej cofamy się w czasie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1586245)
Ja mam wrażenie, że oni wcale nie chcą wrócić do Ekstraklasy, nie było widać żadnego ciśnienia na to. Tylko takie pierdzelenie, że każdy mecz ważny.

Przecież mówili, że z pokorą podchodzą i nie chcą znów buńczucznych zapowiedzi bo jak życie pokazało nie zawsze się spełniają....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1586247)
Dla mnie najlepszy jego tekst o tym, że się stadion śmiał z niego jak wchodził na murawę w ostatnim meczu sezonu..... Przecież on dostał oklaski....

a byłeś w każdym zakątku stadionu, że wiesz?

MaLk 13.06.2022 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1586255)
Jakbyście prowadzili chociaż knajpe z 10cioma pracownikami to wiedzielibyście czy pandemia miała jakiś wpływ na funkcjonowanie biznesu czy nie... To żadna nowość, bo już wiele razy było wałkowane, no ale każdy życje w świecie 6 budżet eklapy :)

A jaki konkretnie miała w sezonie 2021/22? Pokażesz na liczbach?

Bo średnia frekwencja w tym sezonie wynosiła na Wiśle 15,3 k, czyli specjalnie nie odbiegała od przeciętnej z ostatniej dekady, ograniczenia covidowe nie przeszkadzały w jakimś drastycznym wymiarze.

Owszem, pandemia dała nam mocno po tyłku. Ale we wcześniejszym sezonie.

Ten sezon finansowo był akurat naprawdę sensowny. Bez rewelacji oczywiście, ale też bez potrzeby zaciskania pasa. W tym sezonie były m.in. normalne przychody z dnia meczowego, 4,8 mln zł od nowych akcjonariuszy, mocny główny sponsor, dwa duże transfery wychodzące, przez większość czasu "tylko jeden" trener na liście płac. Naprawdę, nie tłumaczmy tej katastrofy sportowej mitycznym wpływem pandemii. Nie w tym sezonie.

AgresywnyChomik 13.06.2022 19:04

Ta konferencja mnie przekonala... O ile wierzylem ze trio jest ok i dzis wyjda na pelnej... tak teraz uwazam ze absolutnie nie wiedza co robic.

Smutni, przerazeni ludzie bez jasno sprecyzowanej wizji.
Zadna osoba tam za stolem nie pokazala pierwiastka "lidera" kogos kto wizalby ta konfe za ryj i ja poprowadzil jak trzeba.
Smutne, smetne wywody, mowa ciala Dawida ktory twarz podpieral reka.... Chlop sie absolutnie nie nadaje...
Jak ma byc rodzinny biznes to niech sie zacznie od przycinania trawy, poznajac wszystko od dolu za 5-10 lat niech zostanie tym prezesem ale obecnie brak slow.

Wszyscy dzis schowani za Balazinskim? Ja .......e naprawde nie tego oczekiwalem.

Jestem mocno zawiedziony i zaczynam sie bac.

Jaroo1 13.06.2022 19:10

Ta konferencja to totalny roz........ Mamy zarząd, niby powaznych ludzi i biznesmanów, którzy trzęsą portkami przed jakąkolwiek odpowiedzialnością i podejmowaniem decyzji, a ich jedynym pomysłem jest proszenie rodzinki o zostanie w klubie (Dawid, Jurek).

Zamiast wy.......ić winowajców spadku to wyszło na to, że proszą Dawida aby w klubie został. W sumie do końca okienka chociaż, a później się zobaczy. Co się zobaczy?! Co za 2 miesiące się zmieni? Okaże się we wrzesniu, że wykonał zajebistą pracę? Nic się nie okaże. To o ile chcieli mieć argument za nie przyjęciem dymisji żeby nie robić bałaganu, to powinni powiedzieć, że bezdyskusyjnie Dawid leci we wrześniu z klubu, a do tego czasu znajdzie się zastępce.
Z kolei Jurek w nagrodę za 1 z 14 dostał wiecej swobody i władzy, stanie się kimś ala menedżerem.

To wszystko się w głowie nie mieści. Kuba jak to Kuba, dalej będzie grał w piłkę, kiedy to nie wiadomo, ale on pomoże.
Poza tym to nic więcej nie wiadomo. Plucie jakimiś pojedynczymi informacjami. Żadnego realnego podsumowania sezonu od A do Z. Żadnego powiedzenia po kolei, którzy sponsorzy są z nami nadal, o ile zmalały wpływy od nich, kto przestanie sponsorować, a z kim rozmowy jeszcze trwają. To samo co do piłkarzy, żadnego nie było podsumowania kto odszedł, i wyjaśnienia dlaczego, kto został na ten moment, podsumowania jaką kadrę mamy na dziś dzień, jaki jest pomysł na kolejne tygodnie tzn ilu piłkarzy szukamy, na jakie pozycje.

Ja przy tym stole widziałem 5 zbitych psów. Smęcących coś pod nosem. Nieprzygotowanych do konferencji. Bez pomysłu co dalej. Bez wiary w ten klub i w siebie. Oni po prostu się do tego nie nadają. A Dawid widać wykonuje zajebistą pracę skoro jest zapowiedziana miesiąc wcześniej konferencja i na niej nie ma żadnych konkretów, podsumowania pracy przez ostatni miesiąc, poinformowania na czym stoi klub dzisiaj, 13 czerwca.

LucjuszWielki 13.06.2022 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1586259)
A jaki konkretnie miała w sezonie 2021/22? Pokażesz na liczbach?

Bo średnia frekwencja w tym sezonie wynosiła na Wiśle 15,3 k, czyli specjalnie nie odbiegała od przeciętnej z ostatniej dekady, ograniczenia covidowe nie przeszkadzały w jakimś drastycznym wymiarze.

Owszem, pandemia dała nam mocno po tyłku. Ale we wcześniejszym sezonie.

Ten sezon finansowo był akurat naprawdę sensowny. Bez rewelacji oczywiście, ale też bez potrzeby zaciskania pasa. W tym sezonie były m.in. normalne przychody z dnia meczowego, 4,8 mln zł od nowych akcjonariuszy, mocny główny sponsor, dwa duże transfery wychodzące, przez większość czasu "tylko jeden" trener na liście płac. Naprawdę, nie tłumaczmy tej katastrofy sportowej mitycznym wpływem pandemii. Nie w tym sezonie.

aha czyli jak pandemia dała w kość w 2020 roku to odcinamy kreską ten rok i 1 stycznia 2021 już jest wszystko ok.

Na konfie powiedzieli , że budżet, o którym gadają w sieci to brednie, więc mam snuć domysły, że skoro 15 koła była frekwencja to jest inaczej?

Levis88 13.06.2022 19:16

Juz się licytują, który więcej dla klubu wniósł..ten układ dawno jest wyczerpany.
Nie sądziłem, że tak łatwo mnie zniechęca do kibicowania.

MaLk 13.06.2022 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1586263)
aha czyli jak pandemia dała w kość w 2020 roku to odcinamy kreską ten rok i 1 stycznia 2021 już jest wszystko ok.

Na konfie powiedzieli , że budżet, o którym gadają w sieci to brednie, więc mam snuć domysły, że skoro 15 koła była frekwencja to jest inaczej?

Nie, pokazujemy na konkretach jaki był lub mógł być prawdziwy wpływ, a nie opowiadamy głodnych kawałków ani nie wierzymy ślepo w to, co mówią.

Dajesz, pokaż co potrafisz, w końcu na pewno ogarniasz ten temat lepiej od przeciętnego użytkownika tego forum, którzy nigdy nie prowadził nawet knajpy.

Aha, sezony, o ile mi wiadomo, liczy się od 1 lipca do 30 czerwca roku kolejnego.

jendrus 13.06.2022 19:22

termalica jest dla bruk betu traktowana dla firmy. żeby o bruk becie gadać. w nastepnym sezonie oni awansują na 99% i potem spadną. właściciel się tym nie przejmuje.
U nas prezes złozyl dymisje. Wie ze sknocił i pozwalaja mu rzadzić jeszcze okienko transferowe...

Elendil 13.06.2022 19:28

Dawid może i być dobrym pracownikiem, ale dobrym prezesem dużej firmy nie będzie - nie ten kaliber. Ale dobrze, teraz jego dymisja i tak nic by nam nie dała, można poczekać do końca lipca.

Kuba mam nadzieje, że faktycznie nie ma wiele do gadania... mówił najmniej, a walił największe gafy. A już z tym że "zajebał", bo rozwalił wiązadła, to przesadził.

Mam nadzieję, że zatrudnią prezesa, który ma doświadczenie i zna się na swojej robocie, bo inaczej nic się nie zmieni.

Wojtas 13.06.2022 19:35

Gdzie kucharek 6 tam nie ma co jesc

wystarczylo mi 15 minut zeby stwierdzic ze tam nie ma winnego,kazdy mądrala wie swoje i te 6 kucharek dobrego rosołu nie ugotuje.

irytuje tez brak ciśnienia na awans,a panowie pogadają ,ze niby są plany itd ale jakby byly plany to przez 3 lata bylisbysmy zupelnie gdzies indziej.

LucjuszWielki 13.06.2022 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1586265)
Nie, pokazujemy na konkretach jaki był lub mógł być prawdziwy wpływ, a nie opowiadamy głodnych kawałków ani nie wierzymy ślepo w to, co mówią.

Dajesz, pokaż co potrafisz, w końcu na pewno ogarniasz ten temat lepiej od przeciętnego użytkownika tego forum, którzy nigdy nie prowadził nawet knajpy.

Aha, sezony, o ile mi wiadomo, liczy się od 1 lipca do 30 czerwca roku kolejnego.

Pandemia za wieloma ciągnie się jak smród po gaciach Kononowicza, więc to nie jest tak, że 15k frekwencji i ślad po tym ginie.

MaLk 13.06.2022 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1586270)
Pandemia za wieloma ciągnie się jak smród po gaciach Kononowicza, więc to nie jest tak, że 15k frekwencji i ślad po tym ginie.

Aha. Czyli nie potrafisz podać żadnych konkretów. Ale zarzucić innym, że się "nie znają" potrafisz.

Jaroo1 13.06.2022 19:50

Pandemia, srandemia, kontuzje, sędziowie... wszystko i wszyscy winni tylko nie zarząd. Jest spadek i można sobie teraz wyliczać, że gdyby nie kontuzja Urygi i Kuby to byśmy mieli np 6 pkt wiecej, gdyby nie sędziowie to kolejne 6 więcej, gdyby nie sraczka Pani sprzatającej to może z 1 pkt więcej itp itd
A czego zabrakło? Powiedzieć szczerze kto i co zjebał. Powiedzieć, ze wzięcie skauta na dyrektora sportowego to był błąd zarządu, że wpisy na tweeterze i panoszenie się w wywiadach Kuby, walka z całym światem zamiast skupienia się na klubie to był błąd (brak pokory i rozpraszanie się na inne tematy), że Brzęczek s.......ić bardziej nie mógł bo 1/14 oraz najwazniejszy mecz z 2:0 na 2:4 to hańba dla całego rodu Brzęczków i Błaszczykowskich, powiedzieć, że jest za dużo rodzinki w szatni i gabinetach, powiedzieć, że Kuba schodzi ze sceny jako piłkarz bo tworzy tą swoją multifunkcyjnością kwasy, a jak jest od wszystkiego, to jest od niczego, powiedzieć, że sprzedaż dwóch najlepszych piłkarzy zimą to był nóż w plecy dla tej drużyny, powiedzieć, że przez 3 lata żaden piłkarz nie zrobił progresu. I tak można wymieniać godzinami.

Jesteśmy dzięki takiemu bezrefleksyjnemu podejściu zarządu w pieprzonej dupie. Uważam, że ten sezon to będzie taka powtórka z ostatnich 3 lat i z miesiąca na miesiąc oswajanie się z tym, że ta liga nas przerasta i że awans nie jest dla nas.

s1mone 13.06.2022 19:50

Nie wiem czego się ludzie spodziewali.

Od początku było wiadome, że oni mają za wysoki poziom kultury, żeby wziąć kogoś z z zarządu zepchnąć go pod tory i powiedzieć JEGO WINA, PRZEZ NIEGO SPADLIŚMY !

Z resztą co inteligentniejsi by to wyśmiali.

Generalnie decyzje podejmowano kolokwialnie to i odpowiedzialność się rozmywa.

Pisanie tutaj o braku kompetencji, umiejętności to moim zdaniem strzał obok tarczy. Mamy bardzo kompetentny zarząd pod względem prowadzenia działalności i firmy. To są goście, przynajmniej dwaj z nich, którzy wiedzą jak robić pieniądze i jak ma funkcjonować firma. Wisła pod kątem organizacyjnym funkcjonuje świetnie. Pod kątem PR również. Wiarygodność biznesowa? Z najwyższej półki.

Wszystko się rozbija o wyniki. Dlaczego nie podano co dokładnie źle zrobiono i które błędy były kluczowe? Tylko tak ogólnikowo? Bo tego nie wiedziałby nawet Florentino Perez - nawet mając wszystkie szczegółowe informacje - analizując poczynania trio. Mógłby tylko zgadywać a i tak nie miałby pewności co było kluczowe. Dlaczego? Bo futbol jest NIEPRZEWIDYWALNY.

Trener Gula na papierze wyglądał poważnie?
Wg dziennikarzy? TAK
Wg kibiców? TAK
wg fachowców NO TAK

Czy sprowadzani piłkarze wyglądali poważnie na papierze?
Wg dziennikarzy TAK
Wg kibiców - czytając to forum - wyglądało, że raczej TAK

Trio pokazało, że jest pechowe, brakuje im nosa. Przydałby się im nos, taka intuicja. Coś jak u Rutkowskiego z Lecha. Znaczy z tego sezonu oczywiście, a nie z wszystkich wcześniejszych. Acha, ale to ten sam człowiek. Kurde może go kosmici podmienili jednak, bo w końcu coś mu się udało. Przydałby się Rutkowski wersja 2022 :D

Wiadomo - postawiono na złe konie. Wszyscy to widzą, wszyscy są mądrzy po fakcie.
I nie, nie bronię ich. Zaparafrazuje stale gejmerskie powiedzienie luck > skill.
Trzeba wyciągnąć mityczne wnioski, puknąć się w przysłowiową pierś a na końcu i tak siedzi babcia fortuna i zrywa boki patrząc na Wisłę Kraków w walce o powrót do ekstraklasy. Może się w końcu zlituje? Sam nie wiem. Mamy do czynienia z wybitnymi futbolowymi pechowcami, więc i tak możliwe, że nic z tego nie będzie.

Ja uwielbiam te slogany i frazesy, te gadające głowy, które myślą, że na sukces w życiu składa się tylko know-how. Te puste okrągłe słówka o profesjonaliźmie, o dyrektorach sportowych z prawdziwego znaczenia, o tysiącach godzin analizy a potem wpadał Franek Smuda i rozstawiał ligę po kątach rzyganiem w tujach i anegdotkach o walce o spadek i tym podobnych.

No niestety nie - know-how nie wystarczy. Trzeba mieć jeszcze trochę szczęścia czy jak kto woli intuicji. W sporcie po trzykroć.

Ja trzymam kciuki za włodarzy. Może faktycznie zmienią trochę tryb podejmowania decyzji, może było trochę za dużo obcokrajowców. Może Brzęczek zacznie punktować przyzwoicie. Może to w końcu wypali. Bardzo bym chciał. Większość forum powie, cokolwiek by nie zrobili, że robią źle - tylko dlatego, że jest na nich wkurzona. I tylko czeka taki Koalik z innym Markusem, jeden by grzmieć słusznym gniewem, drugi by prawić o profesjonaliźmie i potrzebnych zmianach.

A ja otwieram popcorn czy inne chipsy i czytam z przekornym uśmiechem. Tylko potem nagle tak w sercu zaczyna kłuć jak sobie zdaję sprawę, że tu o Wisłę chodzi.... Moją Wisłę. Naszą. Niestety.

Co za chujowe czasy.

LucjuszWielki 13.06.2022 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1586271)
Aha. Czyli nie potrafisz podać żadnych konkretów. Ale zarzucić innym, że się "nie znają" potrafisz.

:haha:

Szefie, ale co ja mam Ci podać? Jakie konkrety? Mam streścić zarządzanie finansami knajpy w jednym zdaniu, czy na podstawie frekwencji określić budżet w danym sezonie?

A może na podstawie danych z czapy albo braku danych mam patykiem na wodzie określić co, jak, ile, gdzie i kiedy?

No zastanów się co piszesz...

Patryko 13.06.2022 20:22

Vulnet dostał przegląd, teraz tylko odpowiedni wpis do CEPIKu i może śmigać jak kozica górska po I-ligowych pastwiskach.

wolfy 13.06.2022 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1586276)

Szefie, ale co ja mam Ci podać? Jakie konkrety? Mam streścić zarządzanie finansami knajpy w jednym zdaniu, czy na podstawie frekwencji określić budżet w danym sezonie?

A może na podstawie danych z czapy albo braku danych mam patykiem na wodzie określić co, jak, ile, gdzie i kiedy?

W sumie muszę się z Tobą zgodzić. Krytykanci są jałowi, goście ze zdziwieniem stwierdzający "Długi?! Przecież to było trzy sezony temu?! Jak oni śmią wspominać o długach?!" - żałośni, ale Ci od "Co wyście takie ...syny zrobili z WIELKĄ WISŁĄ zamiast wpompować w nią miliony, dziady!" to już zwykłe ....y.

Poza KOALIK-iem, choroba nie wybiera, nie robię sobie jaj. Chłopak pisał niedawno że Rybusem powinno się ABW zająć bo zdradza kacapom tajemnice wojskowe z czasów Legii. To nie jest wcale śmieszne, jak o tym pomyśleć.

Wątek dowalania się na siłę o wszystko do trio już się wyczerpał.

MaLk 13.06.2022 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1586276)

To Ty się zastanów. Jeśli powołujesz się na jakieś okoliczności i wytykasz innym, że się nie znają przy uwzględnieniu ich wpływu musisz być w stanie choć w przybliżeniu określić ich doniosłość. Inaczej narażasz się na śmieszność albo co najmniej to, że pokazujesz, że sam nie masz pojęcia jaki mogły mieć wpływ.

Etap rzucania haseł mamy już za sobą, dopełniony przez blisko dwie godziny dzisiejszej konferencji bez konkretów.

Mnie interesują konkrety. Nie potrafisz podać konkretów, nie potrafisz nawet zgrubnie oszacować czy i ile pandemia mogła mieć wpływu na sytuacji, to nie wytykaj innym domniemanej nieznajomości działania tego biznesu przy okazji wyśmiewając działania, które mogą akurat oszacować jaki mógł być ten wpływ.

Nie wiem, może masz bogate doświadczenie w zarządzaniu 10-osobową knajpą, ale popełniasz podstawowy błąd usiłując z automatu przenieść mechanizmy z jednego biznesu na drugi.

Ja chętnie podyskutuję o tym, jaki realnie mógł być ten wpływ, ale na klub piłkarski Wisła Kraków, a nie na knajpę. O tym na jakie sfery przychodów i kosztów pandemia mogła mieć wpływ w konkretnych okresach i rzędach wielkości. Ja chętnie podyskutuję jaki mógł być wpływ ciągniony, ale na liczbach z zeszłych lat, które akurat są znane. Wszystko da się mniej lub bardziej oszacować, o ile ktoś potrafi. Ale na przykładzie klubu, konkretnego, a nie knajpy, która podlegała innym regulacjom i innej specyfice działalności.

Ale zamiast tego dostaję jakieś ogólniki, że wpływ na pewno był przeogromny, bo w knajpie też był i za wieloma klubami się ciągnie.

Po prostu nie masz pojęcia ani jaki ten wpływ był, ani jak go oszacować.

KOALIK 13.06.2022 21:14

Agent Rybusa Piekarski lub Piekariov od lat robi interesy w Rosji - z Kadyrowem, z oligarchami powiązanymi z Putinem, teraz wypowiada się jak wprost agent rosyjski, bredzi o prześladowanych Rosjanach, więc władze w Polsce muszą te sprawy wyjaśnić dla bezpieczeństwa Polski.

To oczywiste. Skoro Piekariov i Rybusov chcą działać na korzyść Rosji, Putina i jego ludzi, to niech zrzekną się naszego obywatelstwa. Przecież Rybusov sam wybrał Rosję, zdradził Polskę, więc musi ponieść konsekwencje.

Zresztą tego gościa nigdy nie darzyłem szacunkiem. Kiedyś gwiazdorek strzelił dwie bramki Wielkiej Wiśle i przez długi czas na tym jechał, bo nie miał nic innego.

s1mone 13.06.2022 21:20

MaLk : oczywiście, że Pandemia nie miała wpływu na finanse Wisły. Człowieku weź się rąbnij.

Powiem tak. Jako przedsiębiorca, najpierw pandemia, teraz wojna odbiły ogromne piętno na prowadzeniu biznesu. Każdego. To są naczynia połączone. Jak knajpy nie działają to ich właściciele / pracownicy nie zarabiają. Nie zarabiają to z oszczędności zamiast kupić telewizor czy kanapę, zamiast pójść na mecz obejrzą go w TV. Jeśli ktoś ma kłopoty finansowe to się na tym skupia i nie płaci towary luksusowe, ogranicza płatną rozrywkę. Tylko branże pierwszej potrzeby przetrwały pandemię bez uszczerbku. Chcesz dokładne liczby? Po co? Nawet jeśli ktoś je ma to nie będzie Ci tego udostępniał. Spadki były wszędzie. W każdej branży, która nie jest uważana za podstawową.

W pandemii hulała spożywka, hulały sklepy hydrauliczne, elektryczne, bo żarówkę trzeba zmienić, cieknącą rurę zatkać, hulały prywatne usługi związane ze zdrowiem, bo każdy jak ognia unikał szpitali. Wszystko to co niezbędne do życia miało się dobrze, cała reszta jedynie liczyła straty.

I tak. Jestem przedsiębiorcą. Znam swoje liczby.

Koalik : weź się w czapę .......nij. Nie wnoś tego pseudo-politycznego syfu na forum Wisły, nikt nie ma ochoty słuchać tych wysrywów.

MaLk 13.06.2022 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1586288)
MaLk : oczywiście, że Pandemia nie miała wpływu na finanse Wisły. Człowieku weź się rąbnij.
(...)
Chcesz dokładne liczby? Po co? Nawet jeśli ktoś je ma to nie będzie Ci tego udostępniał. Spadki były wszędzie. W każdej branży, która nie jest uważana za podstawową.

Nie chcę żadnych dokładnych liczb. Chcę zgrubne szacunki, które pokażą czy rzeczywiście jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem w minionym sezonie, a nie rzucania hasłem "bo pandemia".

Póki co żaden z głosicieli tej tezy nie jest w stanie podać żadnego konkretu, który stałby w kontrze nawet do tego, co napisałem o frekwencji. Żaden.

Ale potraficie powyzywać i powoływać się na bliżej nieokreślone doświadczenia, które... nie mają nic wspólnego ani z liczbami Wisły, ani z tym konkretnym biznesem. Tylko tyle.

No to proszę, skoro to takie oczywiste, to pokażcie mi w którym miejscu i w jakiej skali pandemia w tym sezonie:
- wpłynęła na przychody Wisły z tytułu biletów i karnetów,
- wpłynęła na przychody Wisły z tytułu sponsoringu,
- wpłynęła na przychody Wisły z tytułu praw telewizyjnych,
- wpłynęła na koszty Wisły z tytułu organizacji dnia meczowego,
- wpłynęła na koszty Wisły z tytułu obsługi długu ciągnionego,
- wpłynęła na koszty Wisły z tytułu wynagrodzeń
itp., itd

Oszacujmy to wspólnie, jako przedsiębiorcy, doświadczeni zarządzający knajpami itp. bez problemu jesteście w stanie wziąć udział w takiej analizie, zamiast powoływać się na oczywiste oczywistości, prawda?

tomytom 13.06.2022 21:30

W sumie ciekawe, bo każdy na konferencji usłyszał coś innego :-)
Ja proponuję odczekać dzień - dwa aż emocje opadną i odsłuchać jeszcze raz NA SPOKOJNIE.
Kilka konkretów (poza oczywistym laniem wody) jednak padło, o których IMHO można dyskutować zamiast obrzucać się błotem nawzajem.

I uprzedzając ew. ataki: nie jestem opłacany przez Trio :-)

Przywykłem wchodzić na forum dla przyjemności a poziom dyskusji z każdym dniem leci na pysk ...

s1mone 13.06.2022 21:35

Ale co mam Ci liczby brać z powietrza? Skoro chcesz porównywać, to pokaż jaką Wisła miała frekwencję sezon przed pandemią. Wyciągnij wnioski. Pandemia rzuciła cień, a ten cień przedłużyła wojna i nie każdego jest stać na to, żeby regularnie oglądać mecze na żywo. A część woli sobie odmówić tej przyjemność bo zaraz tona węgla może przekroczyć kwotę 3000 zł, a czymś w zimie trzeba palić.

To, że trio tak świetnie sobie poradziło finansowo to tylko zasługa ich kompetencji w zakresie prowadzenia działalności.

Drozd 13.06.2022 21:36

Ale h... kogo obchodzą finanse. To nie finanse są przyczyną spadku. MIELIŚMY SZÓSTY W LIDZE BUDŻET I GÓWNO Z TEGO.

Dzisiaj mieliśmy się dowiedzieć dlaczego kopacze u nas grają słabiej niż potrafią i co trzeba poprawić żeby to się zmieniło.

Ale skoro Kubuś największy swój błąd widzi w złapaniu kontuzji to znaczy, że ma coś z głową...

Ambicja którą pokazali dzisiaj całkowicie tłumaczy dlaczego jesteśmy w takiej dupie. Tylko frajer będzie dalej łożył kasę na ten ....idołek wzajemnej adoracji...

Żal...

Jaroo1 13.06.2022 21:36

Pandemia miała taki wpływ, ze wjebaliśmy kasę z świra Hyballę, pozoranta Pasiecznego, 5 wagonów szrotu piłkarskiego, 500 tys e za Fazlagicia i jeszcze .... wie na co, a na deser dostaliśmy 20 baniek za transfery w zimie.

Frekwencję mieliśmy w tym sezonie drugą w lidze, drugą!!!

Wiadomo, że jeszcze sezon wcześniej było gorzej ale jak się weźmie te wszystkie liczby pod uwagę, kase od kibiców, sezon, ktory minal gdzie odbiliśmy się z kasą dobrze - frekwencja, transfery - to czego wy płaczecie?

Tak już wam to trio i narracja garbatej doli mózgi spraała, ze ciągle tylko się żalicie jak Wisła Kraków ma źle. A niestety, od 2019 roku problemem Wisły nie jest już WSH, nie była nawet pandemia, problemem Wisły jest trio i patologiczny układ przyjacielsko-rodzinny, który sprawia, że nie ma żadnych pomysłów i wiary w rozwój, są tylko puste słowa i niemoc. Przecież oni sami w swój projekt nie wierzą. Wisła Kraków, tacy kibice, 15 tysięcy frekwencja w sezonie spadkowym i oni mówią, że teraz to my będziemy się w 1 lidze ogrywać, poznawać ją itp bo to inna liga, oni nie powiedzieli z pianą w mordzie, ze idziemy po awans, oni już się boją siebie i swoich pomysłów.

Oczywiście uratowali Wisłę finansowo ale od 3 lat wszelki rozwoj klubu jest sparaliżowany przez nich.

wolfy 13.06.2022 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1586289)
Nie chcę żadnych dokładnych liczb. Chcę zgrubne szacunki, które pokażą czy rzeczywiście jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem w minionym sezonie, a nie rzucania hasłem "bo pandemia".

Póki co żaden z głosicieli tej tezy nie jest w stanie podać żadnego konkretu, który stałby w kontrze nawet do tego, co napisałem o frekwencji. Żaden.

Ale potraficie powyzywać i powoływać się na bliżej nieokreślone doświadczenia, które... nie mają nic wspólnego ani z liczbami Wisły, ani z tym konkretnym biznesem. Tylko tyle.

No to proszę, skoro to takie oczywiste, to pokażcie mi w którym miejscu i w jakiej skali pandemia w tym sezonie:
- wpłynęła na przychody Wisły z tytułu biletów i karnetów,
- wpłynęła na przychody Wisły z tytułu sponsoringu,
- wpłynęła na przychody Wisły z tytułu praw telewizyjnych,
- wpłynęła na koszty Wisły z tytułu organizacji dnia meczowego,
- wpłynęła na koszty Wisły z tytułu obsługi długu ciągnionego,
- wpłynęła na koszty Wisły z tytułu wynagrodzeń
itp., itd

Oszacujmy to wspólnie, jako przedsiębiorcy, doświadczeni zarządzający knajpami itp. bez problemu jesteście w stanie wziąć udział w takiej analizie, zamiast powoływać się na oczywiste oczywistości, prawda?

Ja .......ę, serio nie potrafisz przyjąć do wiadomości że pandemia i zamknięte stadiony miały wpływ na finanse klubów? Czy to po prostu sztuka dla sztuki, będziesz dzielił włos na czworo, domagał się danych samemu nie dysponując żadnymi?

MaLk 13.06.2022 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1586295)
Ja .......ę, serio nie potrafisz przyjąć do wiadomości że pandemia i zamknięte stadiony miały wpływ na finanse klubów? Czy to po prostu sztuka dla sztuki, będziesz dzielił włos na czworo, domagał się danych samemu nie dysponując żadnymi?

Na ślepo bez podania danych?

Oczywiście, że nie potrafię przyjąć do wiadomości tez z d*py, niepopartych żadnymi, nawet najbardziej podstawowymi szacunkami, zwłaszcza jeżeli liczby, które znam przemawiają przeciwko tej tezie.

Ale rozumiem, że dla was jeśli liczby mówią inaczej, to tym gorzej dla liczb.

Ja podstawową liczbę podałem - w tym sezonie frekwencja była taka, jak przeciętnie w ostatnich sezonach, wiec nic nie konkretnego się nie zmieniło w wyniku pandemii. Nigdy w tym sezonie nie mieliśmy tego problemu, żeby w wyniku ograniczeń covidowych nie mogło wejść zauważalnie więcej osób niż było chętnych. Nie wzrosły żadne znaczące kwoty wynajmu stadionu, ochrony, organizacji dnia meczowego. Nie w tym sezonie. Co więc zmieniło się w tym sezonie z powodu covid?

Na pewno potraficie to pokazać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl