![]() |
Wiorex 35 tys dla najwiekszego klubu z miasta ktory z aglomeracja liczy 1,5 mln mieszkańców to jest malo a nie max . Zobaczcie Największe miasta Portugalii :
Lizbona: 600 000 Porto: 263 000 Braga: 170 858 Coimbra: 148 470 Setúbal: 114 000 nic dziwnego ze sa pustki jak w miesie mieszka 170 000 mieszkancow, stadion jest na 40 i do tego jeszcze jest kilka klubow w mieście ... Michal666 dobrze mowi wiele zalezy od ceny biletów __________ pozdr |
Idąc Twoim tokiem rozumowania stadion na 100 tyś byłby optymalny, bo przecież w promieniu 100 km od rynku głównego mieszka 8 mln ludzi, więc 1/5 ludności Polski.
Moim zdaniem 34 tyś to optymalna pojemność, zwłaszcza, że Kraków to miasto podzielone tak naprawdę na 3 kluby. Wisła, Hutnik i cracovia. |
Cytat:
PS. I jeśli chodzi o kulturę na stadionach to nie chodzi mi o to, że mamy siedzieć na dupie i jeść kiełbaskę, ale o to by ze stadionów w Polsce kompletnie zniknęły rozruby, zadymy. Bić się można poza stadionem. |
A dodatkowo jarecki zobacz co się teraz z wieloma z tych stadionów dzieje! Są puste i tylko to, że kluby są całkiem bogate chroni je od ruiny. Większy stadion - większe koszta. To musi być optymalnie spasowane.
|
Dokładnie. Ale myślę że w przyszłości rozbudowa stadionu do 40 tys nie będzie problemem. Mam nadzieję że wielki architekt umożliwił bezproblemową modyfikację obiektu.
|
Wiem że mocno odbiegam od tematu ale wyżej nawiązaliście do tego. Niestety ale drużyny takie jak Odra, Piast czy Polonia Bytom nie będą raczej nigdy napędzać kibiców na stadiony. Co innego Śląsk czy Jaga, a nawet jeśli wrócą do ekstraklasy Widzew czy Korona.
Myślę, ze przy odpowiednich do spotkania cenach biletów jesteśmy go w stanie zapełniać na średnim poziomie 25 tys. |
Jesteśmy 4,5 razy więksi od Portugalii .Nie mówiąc już o Holandii,Belgii,Czechach....
W każdym razie taka pojemność przez parę lat powinna spasować . |
Ekhm leją betonik wreszcie ;) Do tego z dwóch konkretnych pomp,spory ruch na budowie i kamerka działa ;)
Arturo Qr2nów- nie wystarczyło że ja to napisałem ? |
Nareszcie coś ruszyło do przodu :) Mam nadzieję, ze teraz znowu nie będzie dłuższej przerwy na wyschnięcie betonu tylko będą wylewać płytę etapami :)
|
No, no :-) Lecą na dwa baty :D
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ |
http://sport.onet.pl/0,1260069,1953580,wiadomosc.html
Cytat:
|
gruszki wylewające beton w pełnym słońcu, sielankowy obrazek, jeszcze zielone drzewa w parku:D licze ze pod wieczór pojawią sie fotki swiezego betonu:)
|
I aż żal że nie ma kamerki w koncie D lub E,wolałbym żeby była odświeżana raz na minutę nawet niż na żywo,ale żeby było coś widać jak na Legii chociażby.Orientuje się ktoś czy w ogóle są jakieś szanse na to ?
**** nie ****,przydała by się nie gadaj,czemu mogą być wszędzie tylko nie u nas ? |
**** z kamerami. Ważne że robota idzie do przodu.
|
No wreszcie coś robią...
|
Cytat:
Ależ się ucieszyłem, gdy dzisiaj spojrzałem na kamerkę :D |
Praca wre, cały czas :) Serce sięraduje, choć projekt jaki jest wszyscy wiemy ;)
|
No no wreszcie chłopaki robią wylewke .A potem to juz chyba z górki w kazdym razie coraz lepiej to wyglada.
|
Wiadomo ile taki beton będzie sechł? koło tygodnia, dwóch czy może miesiąc?
|
Nikt tu nie wie co to za cement zastosowali. Teoretycznie beton uzyskuje żądaną wytrzymałość po 28 dniach. Ale jeżeli jest to jeden z tych szybkowiążących to może być i tydzień. Ważne są też warunki atmosferyczne.
Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. |
To co teraz przez miesiąc będą robić skoro tyle czasu trzeba żeby żeby ten beton wysechł?
|
Dobrze zaplanowany harmonogram prac przewiduje plynnosc pracy, zastoj w jednym aspekcie projektu nie powinien powodowac opoznienia calosci.
Jesli w Polimexie jest dobry project manager to nie powinno byc problemow |
Nawet jeśli ten beton który zastosowano pełną wytrzymałość uzyskuje po 28 dniach wcale nie oznacza to że na płycie nie można nic robic przez ten czas, myśle ze jak skoncza zalewac ostatni fragment na pierwszym mozna juz bedzie zaczac prace
|
Cytat:
Dokładnie to będzie tak, że on (beton) będzie sie tzw.'' wiązał'' przez 28 dni ale proqace dalsze przy budowie bedzie mozna prowadzic już za jakiś 2 dni |
Dzisiaj jest jakaś przerwa?Jak narazie nie ma pomp i betoniarek.
|
Płyta miała być wylewana etapami, ale nikt nie mówił, że będzie to dzień po dniu. Jak widać na kamerce, ruch na budowie jest spory, i nie ma się czym przejmować;-)
|
No i teraz widać na kamerce że będą również pracować wieczorami przy sztucznym oświetleniu :D dla mnie bomba :)
23:45 dalej robią :D |
No ładnie panowie nam pracują, ładnie :-). Ciekawe do której :-]
|
pisałem juz raz napisze i drugi
beton dojrzewa 28 dni ale sa pewne sposoby aby dojrzewanie skrócic do 24godzin np: metody elektryczne parownie czy specjalne dodatki do betonu - żelbetu konkretnie:) |
Wczoraj przechodziłem około 23:00 i robotnicy wciąż pracowali.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl