Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

Gwiaździsty 12.04.2014 19:02

Smuda śrubuje rekord 2 pkt. w ...7 meczach !!!!!

SharksiK 12.04.2014 19:06

Smuda szacuneczek!

radekogi 12.04.2014 19:17

odkąd Smuda powiedział że brakuje nam 3 pkt do pewnego utrzymania zdobyliśmy ich 2... Chyba czas na zmiany... poważne zmiany

ladek1989 12.04.2014 20:55

Ewidentnie zostało coś spieprzone w przygotowaniach drużyny+ wąska ławka+kontuzje+aspekty pozasportowe (protest) i jest kicha. Ten sezon dograć i jak się skończy to Zarząd musi myśleć co dalej z trenerem zrobić. My tu możemy sobie gdybać, ale tak B. Cupiał zadecyduje. Ja wśród polskich trenerów nie widzę nikogo lepszego. Chyba, że Boss stwierdzi koniec zabawy i zabierze zabawki.....a to nie jest nierealne patrząc co się dzieje.

Adenalix 12.04.2014 21:07

każde jego tłumaczenie po porażce z pseudopiłkarzami z Widzewa, Podbeskidzia i Zagłębia jest coraz bardziej groteskowe. Zasłanie się brakiem składu jakby co najmniej Widzew miał skład albo Podbeskidzie. Zaraz wyjdzie, że nie ma kim grać, a Gargułą,m Stilić, Brożek i Głowacki to piłkarze w naszej lidze anonimowi. Jesteśmy na dziś NAJGORSZĄ drużyną w ekstraklasie. Ani przygotowania siłowego, ani taktycznego, ani mentalnego, ani piłkarskiego, technicznego. Winę za ten stan rzeczy powinien wziąć na siebie trener. Dla mnie możliwe są trzy przyczyny takiego stanu rzeczy: 1. przygotowania zimowe przeprowadzone przez trenera-dyletanta zapatrzonego we własny warsztat 2. piłkarze Wisły grający przeciwko trenerowi chcą go zwolnić wynikami 3. Odgórny nakaz nie wchodzenia do pucharów. Tak czy siak - wstyd, kabaret, kompromitacja i pośmiewisko.

arti 12.04.2014 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ladek1989 (Post 1357939)
Ewidentnie zostało coś spieprzone w przygotowaniach drużyny+ wąska ławka+kontuzje+aspekty pozasportowe (protest) i jest kicha. Ten sezon dograć i jak się skończy to Zarząd musi myśleć co dalej z trenerem zrobić. My tu możemy sobie gdybać, ale tak B. Cupiał zadecyduje. Ja wśród polskich trenerów nie widzę nikogo lepszego. Chyba, że Boss stwierdzi koniec zabawy i zabierze zabawki.....a to nie jest nierealne patrząc co się dzieje.

Nikogo lepszego... bez jaj...:)
Niestety Frankie ma trzyletni kontrakt, który trzeba będzie wypłacić dlatego o kimś lepszym możemy przez ten czas zapomnieć (chyba że zacznie się dziać naprawdę źle... tfutfutfu).

silver03 12.04.2014 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1357945)
Nikogo lepszego... bez jaj...:)

Michniewicz? Probierz? Stokowiec? Engel? Bo na Skorże to nas raczej stać nie było.

brylant17 12.04.2014 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1357948)
Michniewicz? Probierz? Stokowiec? Engel? Bo na Skorże to nas raczej stać nie było.

Dobry żart :rotfl:

SharksiK 12.04.2014 21:46

Cytat:

Łazarka zapomniałeś wymienić

Wojtas 12.04.2014 21:48

Ratuje nas tylko Albin Mikulski,lub Jerzy Fiutowski .

arti 12.04.2014 21:50

Cytat:

"Ja wśród polskich trenerów nikogo lepszego nie widzę" - o kasie tu ani słowa w wypowiedzi Kolegi.
Więc pomijając finanse to wg mnie na pewno lepsi są choćby Skorża i Fornalik, Nawałka (obaj jak na warunki ligowe).
@Wojtas
Bardziej "cenię" Baniaka. Sprawdził się niejeden raz w klubach płn-zach Polski. Pytanie czy na płd jego warsztat:D też by zadziałał?

Gwiaździsty 12.04.2014 21:57

Jak czytam teorie smudziarzy to pusty śmiech ogarnia. Ruch np. potrafił znaleźć takiego Kocjana, który z 13 miejsca potrafił ich wywindować na 3 miejsce w tabeli. W dodatku minał nas w tabeli w stylu jak się mija syrenkę na autostradzie, wyprzedził nas o 5 pkt. a w Krakowie sklepał nas jak uczniaków. Następny trener Wdowczyk, wyraźnie potrafił dobrze przygotować zespół do rundy wiosennej. Chyba nie ma nikt wątpliwości, ze byli niżej nas a są nad nami i widać, ze będą walczyć o puchary. A Smuda ? może sobie dalej opowiadać bzdety na konferencjach prasowach dla swoich zwolenników.

ladek1989 12.04.2014 22:06

Śpieszę z wyjaśnieniem-M. Skorża może jest i leszym trenerem od F. Smudy ale, że był już u nas i tani nie jest odrzuciłem go z moich rozważań dotyczących polskich trenerów, których można ewentualnie brać pod uwagę. Za nieprecyzyjność wypowiedzi wybaczcie:)

Z kolegą Artim się nie zgodzę-Nawałka to pozom Smudy. A ekspertem przygotowania do rundy wiosennej to on też nie jest:) Co do Fornalika-niby sukces w Ruchu w 1 sezonie, po za tym nic specjalnego.... no nie wiem

adam_09 12.04.2014 22:13

Nie no lepszy Smuda, który ciągle .......i, że nie ma składu a jakoś w dzisiejszym meczu czy w poprzednich gdzie grali : Miśkiewicz, Pi. Brożek, Bunoza, Głowacki, Uryga, Nalepa, Bury - Gerrier, Guła, Stilic, Chrapek, Stiepa, Sarki - Brożek to ja nie odnotowałem żeby większość z nich pochodziła z rezerw czy juniorów. Co on więc .......i, że składu nie ma ? Ja rozumiem jakby w obronie był tylko Głowa i Bunoza, na bramce Misiek bez rezerwy, w pomocy Guła z Chrapkiem a z przodu tylko Paweł i meczową 11-tkę byśmy każdorazowo uzupełniali 5-6 juniorami czy chłopakami z 3 ligi ale no k...a mać, kadrowo to my nie jesteśmy taki słabi jeśli chodzi o tą pierwszą 11-tkę ? Jeśli ktoś jest zmęczony to dać mu odpocząć 2 kolejki i powrót do składu. Z resztą co ja pierdzielę, jakie zmęczenie ? 37 meczów w ciągu roku ? Piłkarze powinni mu być wdzięczni, że mają szansę równać do zachodu.

Gwiaździsty 12.04.2014 22:18

A oto wypowiedź Łatki o Wiśle:

Cytat:

- Tamta Wisła grała jak na nasze warunki kosmos. A dzisiejsza ma swoje problemy. My cieszymy się ze zwycięstwa. Inna sprawa, że będę śledził mecze Wisły i będę jej kibicował w grupie mistrzowskiej. Mam nadzieję, że się szybko podniesie. Znam niektórych chłopaków z tej drużyny, grają w mojej Wiśle, więc trzymam za nich mocno kciuki. Na razie chyba fizycznie nie wyglądają najlepiej i to jest ich problem. Umiejętności jak na naszą ligę, mają bowiem bardzo duże.
Chyba mówi wszystko o tych wspaniałych przygotowaniach Smudy, polegających na rzyganiu w tuje.

Adenalix 12.04.2014 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1357959)
A oto wypowiedź Łatki o Wiśle:

Chyba mówi wszystko o tych wspaniałych przygotowaniach Smudy, polegających na rzyganiu w tuje.

To nie Smuda jest winien tylko piłkarze bo za delikatni. I tuje.

SharksiK 12.04.2014 22:30

Smuda to by nawet murzyna na plantacji zajechał.

AYALA 12.04.2014 22:43

zmiana trenera raczej nie wchodzi w gre bo Klub musiałby Franzowi za cały sezon zapłacić a następce gwarantującego lepsze wyniki ciężko znaleźć w naszej sytuacji finansowej.Fajnie jakby takiego drugiego Kociana udało sie sprowadzić ze Słowacji ale może sie też trafić ktoś pokroju Liczki,Libora Pali albo Pavla Hapala...loteria.

Opcja krajowa ......Hajto ? Mroczkowski ? Kubicki ? Sasal ? to już wole Tomka Kulawika , Marka Motyke albo Kazia Moskala bo Oni mają Wisłe w sercu.

adam_09 12.04.2014 22:47

10 x wolę żeby zaczęli budować normalną Wisłę niż przeznaczali kasę w dotychczasowej wysokości na kolejnego "eksperta" na ławce trenerskiej bo jak pokazuje przykład Ojrzyńskiego niezłego trenera można też wyhaczyć tanio. Za różnicę niech zatrudnią jakiegoś fachowca od marketingu dla Wisły i przeznaczą na muzeum.

FraMat 12.04.2014 22:51

Gdzie się podziali wszyscy zwolennicy Smudy?
Jeszcze 2-3 miesiące temu zbrodnią było pisanie, że to amator.

enzo 12.04.2014 23:07

A ty twierdzisz oczywiście, że taka paranoja jaką na wiosnę obserwujemy w poczynaniach drużyny, to w całości zasługa Smudy?

Adenalix 12.04.2014 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1357969)

W porównaniu do Kuli Smuda do profesor

ziz99 12.04.2014 23:29

Cytat:

Aż taki regres sportowy wydaje się mało prawdopodobny. Problem jest chyba gdzie indziej...

Lechista69 12.04.2014 23:43

Cytat:

Amator ?? Bo gość ma jednego słownie jednego napastnika który musi grać z kontuzją bo niema innego ? Widziałeś dzisiejszy skład ? Smuda jest pyskaczem, .......i nieraz głupoty ale w tym wypadku zobacz jakim składem dysponował na wiosnę.. popatrz na kontuzje i kartki.. powiesz że jak miał braki kadrowe to mógł do łysego iść po wzmocnienia.. to się pytam za co.. wiesz jaką kasą dysponuje Wisła na transfery ? Powiedz bo ja niewiem.. co się dowiaduje to słyszę tylko że tutaj nawet papier z kibla kradną..

I jeszcze jedno, w takiej sytuacji jaka jest obecnie na Wiśle wszyscy powinni się solidarnie martwić o ten klub a nie jeden przez drugiego się przekrzykuje bo on wiedział.. dobra dyspozycja z jesieni dobitnie świadczy o tym jaka słaba jest nasza liga.. i wcale się nie zdziwię jak Wisła znowu zacznie po 2 tyg przerwie wygrywać.. a wtedy to ja powiem a nie mówiłem..

//edit

Wywalić Smudę najłatwiej.. tylko tak naprawdę czy Wisłę stać na fachowca podobnej klasy który zapewni temu klubowi poprawę wyników z tymi grajkami.. może Orest lub Henio Kasperczak wejdą w to bagno ? (oczywiscie ironia bo pewnie beda i tacy ktorzy nie zrozumieja ;/)

adam_09 12.04.2014 23:57

A nie uważasz, że może lepiej by było posadzić Brożka na ławkę na 2 mecze żeby się wykurował a w tym czasie na boisko wpuścić Klarica, który dzisiaj zaprezentował się całkiem okay ? Tak to zostawił Brożka, który sabotuje i pozoruje grę i jest / był absolutnie bezproduktywny.

RAFi89 13.04.2014 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1357980)
Amator ?? Bo gość ma jednego słownie jednego napastnika który musi grać z kontuzją bo niema innego ? Widziałeś dzisiejszy skład ? Smuda jest pyskaczem, .......i nieraz głupoty ale w tym wypadku zobacz jakim składem dysponował na wiosnę.. popatrz na kontuzje i kartki.. powiesz że jak miał braki kadrowe to mógł do łysego iść po wzmocnienia.. to się pytam za co.. wiesz jaką kasą dysponuje Wisła na transfery ? Powiedz bo ja niewiem.. co się dowiaduje to słyszę tylko że tutaj nawet papier z kibla kradną..

I jeszcze jedno, w takiej sytuacji jaka jest obecnie na Wiśle wszyscy powinni się solidarnie martwić o ten klub a nie jeden przez drugiego się przekrzykuje bo on wiedział.. dobra dyspozycja z jesieni dobitnie świadczy o tym jaka słaba jest nasza liga.. i wcale się nie zdziwię jak Wisła znowu zacznie po 2 tyg przerwie wygrywać.. a wtedy to ja powiem a nie mówiłem..

A ile klubów w tej lidze ma 2 napastników, (nie mówię o zawodnikach udających napastników)?

Lechista69 13.04.2014 00:09

To akurat jest bląd Smudy, bo powinien go na tej ławce posadzić i dać mu odpocząć.. ale pewnie wierzył że wkońcu odpali.. ta wiara go zgubiła, Brożek sam powinien wiedzieć że nie daje rady i poprośić o ławkę.. ale pewnie sam wierzył że wkońcu coś wpadnie.. no ale jak ma wpasc jak nagle Chrapki, Garguly czy Stilice zaczynaja sie bawic w klepanie na 40 metrze i nie oddaja celnego podania w pole karne przez no niewiem .. 3-4 mecze ? Ja niewiem jak się ten Klaric na treningach spisuje.. to już robota trenera.. i to on odpowiada za wyniki.. nie bronie go żeby nie było.. tylko jak zmieniać to na kogoś kto realnie wyciśnie więcej z obecnej kadry.. a patrząc na kadrę można wątpić że coś się da z tym zrobić.. na pewno by trzeba Smudzie zatrudnić kogoś do pomocy przy przygotowaniu fizycznym zawodników .. ale czy Wisłę stać na kogoś takiego ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 1357982)
A ile klubów w tej lidze ma 2 napastników, (nie mówię o zawodnikach udających napastników)?

Mówimy o Wiśle w tym momencie.. a tutaj na teraz jest tylko ten niewiadomy Klaric.. Brożek to teraz cień zawodnika z jesieni.. Wiśle by się przydał nawet ktoś kto symuluje grę w napadzie.. zawsze by była szansa że coś wpadnie o ile piłki by zaczęły dolatywać w 16.. tutaj go niema.. Brożek kontuzja poważniejsza i już tylko Klaric na szpicy.. ludzie kochani naprawdę materiał jest mierny i niestety trzeba się pogodzić z faktami :/

wolfy 13.04.2014 02:34

Cytat:

Już się uaktywniłeś, jak widzę.

Pisanie o kimś z - mimo wszystko - takimi osiągnięciami jak Smuda generalnie Cię dyskwalifikuję w poważnej rozmowie.

Zawsze rozczulają mnie "znawcy" widzący problem tylko w kolejnych trenerach. Założę się, że Petrescu by w obecnych warunkach pozamiatał!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1357983)
na pewno by trzeba Smudzie zatrudnić kogoś do pomocy przy przygotowaniu fizycznym zawodników .. ale czy Wisłę stać na kogoś takiego ?

Smuda zdaje się chciał, ale klub w ramach oszczędności odmówił.

Gwiaździsty 13.04.2014 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1357980)
Amator ?? Bo gość ma jednego słownie jednego napastnika który musi grać z kontuzją bo niema innego ?

A ilu napastników miał Kula czy Kaziu ? Też jednego i do tego Sikorskiego, który strzelił raptem ....1 bramkę. Paweł Brożek strzelił ich aż 11. I te bramki ratują narazie dupę Smudzie.

Cytat:

W porównaniu do Kuli Smuda do profesor
Ale chyba od dendrologii (nauka o drzewach i krzewach), specjalista od użyzniania tuji. Niebawem ten "profesor" co nie potrafi dobrze przygotować zespołu do rundy wiosennej wyśrubuje swoisty rekord czyli wielce prawdopodobne 2 pkt. w ....8 meczach. Ciekawe czy w historii Wisły jest taki fatalny okres ?

Kocur 13.04.2014 08:13

Cytat:

- Pracujemy w trudnych warunkach, ale ja sam wiedziałem o tym już w czerwcu. Pamięta wasze wypowiedzi sprzed sezonu: "Trzeba walczyć, żeby się utrzymać w tej ciężkiej sytuacji." Jest ciężko. Klub potrzebuje każdego grosika - tłumaczył Franz.

- Tym bardziej szkoda, że tak mało kibiców było. Wiadomo, że jak drużyna przegra trzy mecze z rzędu, to każdy myśli: "Nie będę przychodził, bo nie ma na kogo patrzyć." Ale żeby ratować klub, to kibice muszą nam pomóc - apeluje do fanów Smuda. - Każda złotówka teraz jest dla tego klubu czymś arcyważnym. Dlatego szkoda, że nie przyszło więcej kibiców, przydałby się lepszy doping.

Proponuję zrzutkę na jakiegoś lekarza bo widać że gość odleciał kompletnie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl