Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

kreseq 11.07.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 932624)
A czy Hiszpanie grają lepiej ?? :>:P

Ogladasz moze mecz? Mysle ze z przebiegu 45 minut wywnioskowac mozna, ze Hiszpanie lepiej. Nie jest to w ich wykonaniu dobry mecz, ale przynajmniej potrafia dosrodkowac,wymienic kilka podan i nie bawia sie w Van Damma.

Slepocie Webba zawdzieczaja to, ze nei graja w 9.

Krissu 11.07.2010 21:23

Holandia gra antyfutbol.

Hiszpania kopie się z koniem.

brylant17 11.07.2010 21:25

Robben to pipa :P powinien to strzelić no ale.... :D Mam nadzieję, że Hiszpania to wygra

P.s dajcie namiary na tego Paula czy jak mu tam,moje 130 zł poszło się ....

Elendil 11.07.2010 21:25

Cytat:

Holandia gra antyfutbol.
Inter tak grając zwyciężył. O ile w ogóle takie pojęcie występuje. Słaby mecz, ale co Robben zmarnował...

Ogryzek 11.07.2010 21:25

Tak jak przewidywałem - mecz zachowawczy - podobny do meczu Hiszpania - Portugalia:)
(nawet agresja podobna)
Zresztą nie tylko ja, większość kibiców którzy widzieli chociaż 3 MŚ nie miało wątpliwości że otwartej gry tu nie uświadczysz.

Przecież to chyba logiczne - nie po to wycierpiałeś tyle meczy i doszedłeś do finału, żeby naiwnie grać otwart futbol i zaryzykować:)
(A statystycznie otwarty futbol to najczęściej przegrać 3-0 jak Chile z Brazylią... to już lepiej grać jak Paragwaj to chyba oczywiste)

Nie wiem jak będzie w dogrywce, ale na dzisiaj już koniec z forum

PS
Tu chodzi o zwycięstwo nie o piękno gry. Te dwie rzeczy są rozłączne i dlatego tak bardzo się pamięta te zespoły które potrafiły to połączyć.

Damianek_ABG 11.07.2010 21:26

Moim zdaniem Hiszpania miała lekką przewagę, ale wszystko za nerwowo. Miejmy nadzieję, że skończy się dobrze dla Hiszpanii xD

W Casillasie moc ! ! !

brylant17 11.07.2010 21:58

Iniesta goooooooooool dziękuje ci Hiszpanio España Campeones

harthausen 11.07.2010 22:03

Torres to ma takie szczęście jak nasz Garguła. Szkoda chłopa.

pawelwislak 11.07.2010 22:04

Sędziowanie w tym meczu powiedziałbym że podsumowuje całość sędziowania Howarda czytaj PORAŻKA!

_ukoL 11.07.2010 22:06

Czyli brakuje Nam tylko sześciu bramek do bycia najlepszym zespołem globu. :lol:
Tylko sześć bramek i mamy puchar świata w gablocie PZPN-u. :-D

Żmijka 11.07.2010 22:07

Ciekawe czy w nurt panującej mody Iker zostanie nazwany teraz płaczkiem ...

Vinci 11.07.2010 22:09

Puchar trafił tam, gdzie powinien. Chyba nie ma w tym momencie bardziej utytułowanych piłkarzy na świecie, niż Hiszpanie. Grają tam ludzie, którzy wygrali wszystko co tylko się da w piłce klubowej i reprezentacyjnej... to chyba najbardziej utytułowane, piłkarskie pokolenie, jakie mamy okazję oglądać na przestrzeni ostatnich lat. Pomyśleć, że w pierwszym meczu ulegli Szwajcarom...:)

Szkoda Holendrów, bo ich klątwa trwa nadal, ale cóż zrobić. Zwycięzca może być tylko jeden..:)

kreseq 11.07.2010 22:09

Nie lubie Realu ale... Iker jest WIELKI. Za mecz i za zachowanie po koncowym gwizdku :) Az ciary przeszly.

Elendil 11.07.2010 22:10

Brawo Hiszpanie, byliście lepsi.

No to cóż - czekamy na Euro 2012 :D

krzywy 11.07.2010 22:10

spalony przy bramce!! skandal!! pierwsze podanie do zawodnika na spalonym. To, że zostało przecięte w ostatniej chwili nie zmienia faktu, że spalony powinien być odgwizdany. Sędziowanie na tym turnieju to jedno wielkie złodziejstwo!!!!!!!!!

arrosmay 11.07.2010 22:10

Ja Pie****e!
Kto daje takiemu pajacowi sędziowac finał Mundialu? Tylu fuksa Holandii, by na końcu zostac oszukanym przez sędziego.
Brawo, k***a!

mitmichael 11.07.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 932652)
Inter tak grając zwyciężył. O ile w ogóle takie pojęcie występuje. Słaby mecz, ale co Robben zmarnował...

Nie wystepuje takie pojecia jak antyfutbol ani w polsce ani za granica. Hiszpania nie miala łatwo ale miała Inieste. Jak pech to pech - Holandia po raz trzeci Wicemistrzem Swiata.

PS: Chyba najbrzydszy i najbrutalniejszy Finał w Historii MS

RoS 11.07.2010 22:14

Na szczęście wygrał futbol. Niestety holenderska pomarańcza okazała się co najwyżej mandarynką i to mocno nadmuchaną. Byli dzisiaj wyraźnie słabsi.

arrosmay 11.07.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 932674)
Nie wystepuje takie pojecia jak antyfutbol ani w polsce ani za granica. Hiszpania nie miala łatwo ale miała Inieste. Jak pech to pech - Holandia po raz trzeci Wicemistrzem Swiata.

PS: Chyba najbrzydszy i najbrutalniejszy Finał w Historii MS

Tyle, że nie powinna go miec, bo z boiska powinien wyleciec jeszcze przed dogrywką, ale ofc sędziowie jak zwykle oszczędzają Hiszpanów, ale Holendrom dawał kartki za byle co.

Krissu 11.07.2010 22:24

Iniesta najlepszy piłkarz meczu.

Casillas przy drugiej syt z Robbenem wielka klasa, ale wydaje mi się, że przy pierwszej to po prostu Robben sfrajerzył, a Casillas miał furę szczęścia.

Sam mecz jutro zapomnę.

Oby.

For_FuN_ 11.07.2010 22:28

Niestety, drukarz Webb w akcji i wszystko jasne. To co ten facet odpieprzal w dogrywce, wola o pomste do nieba! Akcja, z ktorej padla bramka poszla po jego bledzie, bo nie odgwizdal rzutu roznego dla Holendrow. Poza tym przy samej bramce Iniesta byl chyba na spalonym przy pierwszej probie podanie i to reklamowali pomaranczowi. Nie mowie juz o kartkach z pupy oraz wykluczeniu Heitingi...faul tak, ale nie zolta kartka. Nie wiem tez jakim cudem Puyol dotrwal do konca zawodow, bo chlopak w sposob zapasniczy powala Robbena i nic. Szkoda, bo niesmak pozostanie. Hiszpania zostala przez sedziow doholowana(bledy w meczach z Paragwajem, Portugalia i Niemcami) do finalu i tutaj tez sedziowanie nienajlepsze. A Szpakowski, to chyba urodzil sie na polwyspie Iberyjskim, bo znowu stronniczy komentarz i niezdrowa podnieta.

P.S - Engel w studiu rozbraja...Hiszpanie najpiekniejsza pilka na tym Mundialu :D? Rozwalil mnie ten tekst.

mitmichael 11.07.2010 22:28

Tydzien daje i nikt po za Hiszpanami nie bedzie pamietał MS. Jak kazdy turniej tak i ten odchodzi w zapomnienie. Jeszcze miesiac i ruszaja najlepsze ligi swiata. Koniec wuwuzeli, koniec marnego sedziowania - Mistrzostwa jak szybko sie rozpoczeły tak szybko odchodza w niepamiec.

Maxior 11.07.2010 22:30

A co z Shakira?? Tylko puścili waka waka i koniec, a ona gdzie?:P

Eternit 11.07.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 932684)
Niestety, drukarz Webb w akcji i wszystko jasne. To co ten facet odpieprzal w dogrywce, wola o pomste do nieba! Akcja, z ktorej padla bramka poszla po jego bledzie, bo nie odgwizdal rzutu roznego dla Holendrow. Poza tym przy samej bramce Iniesta byl chyba na spalonym przy pierwszej probie podanie i to reklamowali pomaranczowi. Nie mowie juz o kartkach z pupy oraz wykluczeniu Heitingi...faul tak, ale nie zolta kartka. Nie wiem tez jakim cudem Puyol dotrwal do konca zawodow, bo chlopak w sposob zapasniczy powala Robbena i nic. Szkoda, bo niesmak pozostanie. Hiszpania zostala przez sedziow doholowana(bledy w meczach z Paragwajem, Portugalia i Niemcami) do finalu i tutaj tez sedziowanie nienajlepsze. A Szpakowski, to chyba urodzil sie na polwyspie Iberyjskim, bo znowu stronniczy komentarz i niezdrowa podnieta.

P.S - Engel w studiu rozbraja...Hiszpanie najpiekniejsza pilka na tym Mundialu :D? Rozwalil mnie ten tekst.

Akcja poszła po stracie zawodnika Holandii...

Mario Nh 11.07.2010 22:31

Robben to chyba do końca życia będzie miał do siebie pretensje, wyrzut sumienia.
Sami Holendrzy cieszyli się z wyboru sędziego, chociaż według mnie nie sędziował tak tragicznie.
Huuurrraaa koniec wławazeli wracamy do naszej piłki, już w czwartek.

arrosmay 11.07.2010 22:33

jesczze na koncu komentarz Lubanskiego:"To byla Hiszpania, ktora wszyscy chcieli ogladac. Hiszpania, ktora przez caly turniej zaprezentowala poziom mistrzowski"
Myślałem, ze go wyśmieje
I to pieprzenie, że rozgrywali się z meczu na mecz? Tyle, że ja nie zauważyłem ANI JEDNEGO dobrego spotkania w ich wykonaniu, ofc na tych mistrzostwach.
Najgorsze mistrzostwa jakie oglądałem chyba, no może mecze z udziałem Korei Płd w 2002 były gorsze, ale to zaraz za tym

Syn Kangura z 1984 11.07.2010 22:33

Wygrał FUTBOL! Brawo HISZPANIA!

arrosmay 11.07.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 932688)
Akcja poszła po stracie zawodnika Holandii...

Tyle, że Elija był ewidentnie faulowany przez Ramosa. Nawet powtórki potem nie dali

Mario Nh 11.07.2010 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 932690)

Najgorsze mistrzostwa jakie oglądałem chyba, no może mecze z udziałem Korei Płd w 2002 były gorsze, ale to zaraz za tym

Jak dla mnie były o niebo lepsze. Jedynie poziom sędziowania był żenujący, ale piłkarsko i kibicowsko biły ten mundial na głowę!

RAFi89 11.07.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 932678)
Tyle, że nie powinna go miec, bo z boiska powinien wyleciec jeszcze przed dogrywką, ale ofc sędziowie jak zwykle oszczędzają Hiszpanów, ale Holendrom dawał kartki za byle co.

Tylko że van Bommel to jak dla mnie na czerwoną też ostro pracował bo kilka wejść w nogi rywala zasługiwało na żółtą. Karate de Jonga też mogło się skończyć czerwoną i tyle dobrze że Xabi mógł kontynuować grę.
Co do finału to głównie walka ale mimo wszystko kilka sytuacji które powinny zakończyć się bramkami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl