Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

saklak1906 25.09.2009 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 796905)
Ale chyba dla pyr spotkanie z Wami to nie to co dla Was spotkanie z nimi.

W Poznaniu w dniu meczu to prawie jak swieto naroodowe, sklepy zamykaja juz o 12 a zaklady o 2, ulice pustoszeja i maja uroczyste kolacje w domu z rodzina:D :D :D

Ale to chyba raczej kompleks Warszawy i Legii bo inaczej tego nazwac nie mozna.

spidey 25.09.2009 11:23

Nie no to normalne, strasznie ziemniaki się ciśnieniują.
Ale to już rozmowa na inny całkiem osobny temat. Można by księgę na ten temat naskrobać :)

harthausen 25.09.2009 11:24

to może być dobry mecz, najprawdopodobniej oba zespoły zagrają otwartą piłkę, nawet jeśli ze skutecznością będą problemy to tu i tu będą atakować.
Dla nas najlepszy chyba remis, choć gdyby Lech wygrał też bym nie płakał :). Byle po dobrym meczu, tej naszej (polskiej, po całości) padaki w kopanej piłce i już serdecznie dosyć mam. Najgorsze, że przerzucić się na inną dyscyplinę nie potrafię.

Edytka:
a co za teorie wymyślacie o tym, że w Poznaniu się strasznie tym przejmują? Przejrzałem gazety stamtąd, ich stronki , z paroma znajomkami stamtąd pogadałem - żadnych extra nastrojów nie wyczułem. Owszem, mecz z gatunku ważniejszych , ale żeby zaraz decydujący moment historii był to bajki w Warszawce wymyślane.
Na tej samej zasadzie kiedyś w Moskwie na Placu Czerwonym mercedesy rozdawali :D.
Grubo więcej bzdur o wadze i nastrojach przed meczem to raczej w lokalnych mazowieckich gazetkach (PS, GW) oraz legijnych stronkach przeczytać można.

spidey 25.09.2009 11:27

Coś czuję, bo mnie w kościach strzyka, że będzie padaka w tym spotkaniu.
Dla mnie typowo zapowiada się na remis, i to niestety szybciej 0:0 niż 2:2.
Pospinają chłopki zwieracze i usztywnią kolanka. Jedni i drudzy będą bali się ruszyć zdecydowanie. No chyba że szybko padnie dla kogoś bramka.

studio2 25.09.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 796910)
a co za teorie wymyślacie o tym, że w Poznaniu się strasznie tym przejmują? Przejrzałem gazety stamtąd, ich stronki , z paroma znajomkami stamtąd pogadałem - żadnych extra nastrojów nie wyczułem. Owszem, mecz z gatunku ważniejszych , ale żeby zaraz decydujący moment historii był to bajki w Warszawce wymyślane.

Grubo więcej bzdur o wadze i nastrojach przed meczem to raczej w lokalnych mazowieckich gazetkach (PS, GW) oraz legijnych stronkach przeczytać można.

Wkońcu jakiś sensowny post i to podparty rzeczowymi argumentami a nie z dupy wziętymi jak poprzednicy.

Będzie remis, żadna drużyna nie będzie chciała wygrać tego meczu.

!!IRIVER!! 25.09.2009 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 796940)
Będzie remis, żadna drużyna nie będzie chciała wygrać tego meczu.

Też tak sądzę, z odróżnieniem tylko, że nikt nie będzie chciał przegrać. :-/

kot 25.09.2009 14:03

Cytat:

Derby Polski już tuż,tuż. Cała Polska zamiera w bezruchu. Stawką jest jak zwykle tytuł viceMISTRZOWSKI. Razem dodane, drużyny Legii i Lecha zdobyły dotychczas 13 tytułów mistrzowskich i zrobią wszystko, aby najstarszy klub Polski nie zdobył ponownie przypadkowo, 13 tytułu mistrzowskiego i nie zrównał się w tytułach z tymi dwoma gigantami polskiej piłki nożnej. Bowiem o mianie Derby Polski decydują przecież wyłącznie tytuły mistrzowskie.
Oto mój własny przykład, jak media potrafią kreować wirtualną rzeczywistość. Bo tak naprawdę tak w Poznaniu, jak i tym bardziej w Warszawie, kibice aż tak bardzo nie odlatują od rzeczywistości, nawet po pijanemu. Prawdziwe derby Polski to Ruch-Górnik. Może za dwa lata będą nimi Wisła/Ruch lub Górnik.

konrad89 25.09.2009 15:31

Derby. klasyk? To po prostu jeden z ciekawszych meczów w sezonie dla bezstronnego kibica. Derby Polski jakby się ktoś uparł to nie jest mecz Legii z Lechem ani Wisły z Lechem tylko Wisły z Legią. Bo przynajmniej od 10-11 lat walczą o mistrza i te pojedynki mają już jakąś historię no i animozje Kraków-Warszawa . Nie to co mecz Amiki z Legią, który jest ważny dla ziemniaków z powodu ich kompleksów na tle Warszawy. A tak na marginesie to liczę na remis obojętnie jaki nawet 0:0.

7 kotów 25.09.2009 16:27

Legia wygra. 3:0.

FraMat 25.09.2009 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 797045)

faktycznie Legia gra dużo solidniej, a skoro Ty tak twierdzisz, lecę obstawić u buka

Wojtas 25.09.2009 17:42

Klasyki to sa derby Slaska ,Krakowa ,Lodzi mecze Wisla-Ruch,Cracovia-Ruch ,Widzew-Legia itd.

To sa mecze gdzie ludzie pamietaja wyniki tych spotkan sprzed 30 lat ,ojciec czy dziadek wspomina jak to pilkarze tych druzyn walczyli i biegali,jak na sedziego sie kalosz wołało,jak w niedziele najpierw na msze potem na mecz...., maja one TRADYCJE I HISTORIE.

Mecz Legia -Amika nie ma nic ...ot kolejny meczyk do zaliczenia z piwkiem u boku :)

Pozdro dla tych co nazywaja to Derbami Polski :lol: :lol: :lol:

mam ubaw po pachy :)

Ogryzek 25.09.2009 17:43

Mam nadzieję że będzie remis:)

A jeśli już ma ktoś wygrać to niech wygra Lech. Mimo wszystko traci do nas o 1 punkt więcej niż Legia. A może to być punkt na wagę MP? :D

Żmijka 25.09.2009 17:47

Protest przeciwko decyzjom Komisji Ligi

Cytat:

Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców zapowiada na wszystkich weekendowych spotkaniach ekstraklasy i I ligi protest przeciwko ostatnim decyzjom Komisji Ligi Ekstraklasy, która ukarała kluby i kibiców za wywieszenie transparentów o 17 września. I choć teraz komisja zarzeka się, że kara nie dotyczyła treści transparentów tylko faktu nieprzestrzegania procedur ich zgłoszenia, w czwartek sprawę komentowali w Sejmie nawet parlamentarzyści.

Europoseł Jacek Kurski zwołał w tej sprawie konferencję prasową i ubrany w klubowy szalik apelował, aby Lechia nie odwoływała się od nałożonej na nią kary. "Po to, żeby nie stwarzać wrażenia, że chodzi tylko o te 5 tysięcy złotych" - mówił Kurski. W podobnym tonie wypowiadał się już wcześniej także Ryszard Czarnecki. Prezydent Gdańska Paweł Adamowicz karę dla Lechii nazwał z kolei "idiotyzmem". Gdańscy radni PO i PiS wspólną uchwałą potępili postępowanie Ekstraklasy SA.

Problem z tego typu flagami nie dotknął tylko Lechii Gdańsk. W Łodzi podczas meczu ŁKS-u z Flotą Świnoujście delegat PZPN zakazał wywieszenia transparentu "17.IX.1939 - CHWAŁA OBROŃCOM POLSKOŚCI" z przekreślonym sierpem i młotem. Zagroził również karą, jeśli w uzasadnieniu minuty ciszy padną słowa "napaść, agresja, Rosja".

Jeszcze wcześniej zakaz dotknął także flagę Legii Warszawa "Better Dead Than Red", na której również widoczny jest przekreślony sierp i młot.

W związku z tym kibice wszystkich klubów podjęli decyzję o nie prowadzeniu dopingu przez pierwsze 45 minut w czasie meczów rozgrywanych w ten weekend. Dopingu nie będzie także przez pierwszych 45 minut dzisiejszego spotkania Legia - Lech.
Zobaczymy jak to będzie ...

tofik 25.09.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 797045)

Wygrać mogą. Ale 3:0 ? Chyba na "plej stejszyn"

lolek10 25.09.2009 18:17

Mecz na zywo Legii i Lecha: http://je.pl/ixbt

Charlie 25.09.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lolek10 (Post 797096)
Mecz na zywo Legii i Lecha: http://je.pl/ixbt

A na sopcascie sie nie da obejrzeć :/ ? Bo cały czas mam "channel is offline"

frano_rozrywka 25.09.2009 19:10

[FONT=Arial]sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/80258[/FONT]

bofff 25.09.2009 19:29

zajebisty doping

sq 25.09.2009 19:34

no chyba wąsy nie słyszały o akcji OZSK i raz po raz śpiewają "Legia (klask klask klask)"
kolega też zapewne niedoinformowany

bofff 25.09.2009 19:39

trochę byłem nieobecny. Chodzi o PZPN, o flagi?

Luu... 25.09.2009 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bofff (Post 797126)

wszystko jest wyjaśnione kilka postów wyżej

ArturTS 25.09.2009 19:54

Ogląda ktoś mecz Legia-Lech? Jak dla mnie jedna wielka kopanina, na palcach jednej ręki można policzyć akcje które jako tako mogły zaciekawić kibica. W każdym razie mecz na szczycie a jak dla mnie poziom żenada.

sqallpl 25.09.2009 19:55

Wydaję mi się, czy z roku na rok jest coraz gorzej z ekstraklasą?

ArturTS 25.09.2009 19:56

Nie wydaje Ci się. Odczuwam to samo.

martin_6 25.09.2009 19:57

Eee tak źle to nie jest. Legia coś tam momentami próbowała grać kombinacyjnie, początek był niezły, potem zapanował chaos, ale umówmy się - ile przez ostatnie lata było w polskiej lidze meczów, które możnaby bez żenady pokazać komuś zagranicą?

AS82 25.09.2009 20:04

To co sedziuje Małek to jest nieporozumienie...
Mecz dobry , Legia gra długa pilka , Leszek probuje cos tam rozgrywac. Najlepszy na bosiku poki co Grzelak ,taki wysoki napastnik to chyba to ,o czym mówił Skorża ,że mu brakuje w Wiśle

Pan Jotka 25.09.2009 20:07

Mecz lepszy niz ostatnie "pokazy" Wiślaków jak mam byc szczery....
Na plus zwłaszcza Legia. Indywidualnie najlepsi: Peszko oraz Grzelak. Najgorsi to :Lewandowsk i Bandrowskii oraz Chinyama z Rybusem w druzynie Legii. Po takim meczu wysłannicy ZVioli wyleczą sie skutecznie z Lewandowskiego :P

DJ Hazel 25.09.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bofff (Post 797126)

Jak to ciężko przeczytać kilka postów wyżej...

szprotson 25.09.2009 20:33

fajnie ich slychac

Pan Jotka 25.09.2009 20:41

Łezka się kręci jak doping kręcą...Czekam na wyjazd na LEgie wręcz niecierpliwością. To zawsze były dobre mecze(kibicowsko).
Poki co: Chinyama opuszcza klub najgorszych, natomiast do tegoż klubu dochodzi Bosacki.Zdecydownaie zbyt dużo błedów.
Lechia póki co 0:0 i raczej to nie jest dobry rezultat:/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl