Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

WioReXXX 10.02.2010 17:27

PRZESTAŃCIE już.
Ciągłe i ciągłe narzekanie. Issa Ba? Beznadziejny. Ustawienie Wisły? Debilne. Cleber? Stary. Skorża? Nagorszy polski trener.
Co się z wami dzieje? Jest, jak jest, na transfery nie ma pieniędzy, mamy to co mamy. Ale trzeba grać. Tym składem, okrojonym i tak niesamowicie przek kontuzje, zdobylismy pierwsze miejsce rundy jesiennej. Doszli do tego Juszczyk, Issa Ba, Cleber. Wraca do pełnego zdrowia Boguski, Głowacki, Sobolewsi.
Wasze narzekanie jest już nudne. Nie mówię by pisać, że jest zajebiście, bo nie jest. Ale jak czytam, "Skorża OUT", bo straciliśmy bramkę w SPARINGU to mi się już scyzoryk w ręce otwiera.
Zastanówcie się, naprawdę.

someonewisp 10.02.2010 17:46

Znów geniusz Juszczyka się odezwał :D

mic 10.02.2010 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 853146)
Znów geniusz Juszczyka się odezwał :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 853148)
No i 2-3 brawo Johuuu aż boję się o ligę Mario będzie nie będzie się bał o konkurencje więc bedą mu się zdarzały babole.Transfer Juszczyka strzał w 10 :lol:

Wytlumaczcie jasnowidze, co takiego Juszczyk zrobil ?

Moze jeszcze na Pawelka i Lobodzinskiego bedziecie psioczyc ?

brylant17 10.02.2010 17:48

No i 2-3 brawo Johuuu aż boję się o ligę Mario będzie nie będzie się bał o konkurencje więc bedą mu się zdarzały babole.Transfer Juszczyka strzał w 10 :lol:

Kluvi 10.02.2010 17:55

właśnie ja też za Juszczykiem nie jestem ale nie oceniajcie tych sytuacji dopóki nie zobaczymy ich!!!
swoją drogą tracimy zawodnika i nie potrafimy w końcówce utrzymać wyniku... nie wiem nie potrafią pograć na czas? ..

someonewisp 10.02.2010 18:00

A co oni potrafią? :D

szprotson 10.02.2010 18:05

ile juz kartek czerwonych w tych przygotowaniach ? 5 ?

westersyl 11.02.2010 18:06

Co do sparingu z Metalurgiem:
Dwa ostatnie strzały, po których Metalurg zdobył gole byłby jak najbardziej do obrony, pokuszę się o stwierdzenie że przy pierwszej bramce nasz bramkarz nie był bez szans. Na podstawie poprzednich skrótów ze sparingów Filip Kurto wyglądał dla mnie dosyć solidnie. Przedewszystkim fizycznie wygląda bardziej jak bramkarz.

IncognitoTSW 11.02.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 853584)
Przedewszystkim fizycznie wygląda bardziej jak bramkarz.

Był jedną rundę taki Trabalik. On to wyglądał fizycznie dobrze:rotfl:

sandbender 11.02.2010 19:19

A te bramki 1 i 3 dla Metalurga to nie za spalonych przypadkiem?

pablo92TSW 11.02.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 853602)
A te bramki 1 i 3 dla Metalurga to nie za spalonych przypadkiem?

Też odniosłem takie wrażenie, chociaż może z tej kamery źle widać ;)

someonewisp 11.02.2010 19:45

Przy 3 bramce jestem 100% pewny, że był spalony.

kosaTS 11.02.2010 20:24

Co z tymi testowanymi?? Napastnik, lewy obrońca??

63.5 Kg 11.02.2010 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 853620)
Co z tymi testowanymi?? Napastnik, lewy obrońca??

Pewnie nie bedzie...

blanco 11.02.2010 21:52

Przy golu na 1-1 akcja bardzo ładna,wiec jest jakiś progres;)

zim zum 12.02.2010 14:24

Cytat:

Ostatni sparing w trakcie zgrupowania w Hiszpanii piłkarze Wisły Kraków rozegrają z hiszpańskim zespołem Ayamonte CF. Jest on wiceliderem jednej z grup Tercera División, czyli hiszpańskiej czwartej ligi.

Mecz ten zostanie rozegrany na stadionie Ayamonte CF 16 lutego, czyli we wtorek, o godzinie 19:00.

Źródło: wisla.krakow.pl
aż do Hiszpanii trzeba jechać żeby takie spotkanie rozegrać

cyke 12.02.2010 14:31

chyba się czepiasz teraz. gdzie u nas mieli by rozegrać taki mecz?

felipe 12.02.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 853873)
aż do Hiszpanii trzeba jechać żeby takie spotkanie rozegrać

O k***a :shock:

No ale co - obiecała Wisła rywala z ligi hiszpańskiej? Obiecała. Nie dotrzymała słowa ? Dotrzymała !

Bardziej trendy grać z Hiszpanami niż jakimś tam Rużomberokiem, czy inną Duklą BB... W Hiszpanii... Ch*j, ze leje...

zim zum 12.02.2010 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cyke (Post 853876)
chyba się czepiasz teraz. gdzie u nas mieli by rozegrać taki mecz?

Chociazby na Nadwiślanie. Nie ma tam nawet grama śnieg i lodu.

Chodzi mi tylko o bzdurne zapowiedzi Skorży, że planują zagrać z dobrym rywalem z tamtejszej ligi. No to mają dobrego rywala. Zresztą nie ma co mówić, może się jeszcze okazać, że i to będą za wysokie progi. Bo póki co liga ukraińska nas punktuje mecz po meczu w zasadzie.

cyke 12.02.2010 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 853879)
Chociazby na Nadwiślanie. Nie ma tam nawet grama śnieg i lodu.

Chodzi mi tylko o bzdurne zapowiedzi Skorży, że planują zagrać z dobrym rywalem z tamtejszej ligi. No to mają dobrego rywala. Zresztą nie ma co mówić, może się jeszcze okazać, że i to będą za wysokie progi. Bo póki co liga ukraińska nas punktuje mecz po meczu w zasadzie.

nie wiem może wg Ciebie zasłużyli sobie na to by trenować w kraju, ale ja miałbym mimo wszystko obawy aby nasi "profesjonaliści" nie nabawili kolejnych kontuzji na mimo wszystko chyba zmrożonej murawie.
to, że wyjazdy do ciepłych krajów przy obecnej sytuacji finansowej to "lekka" przesada to inna sprawa. coś wydaje mi się, że udało by się znaleźć coś tańszego i bliżej.

rafal777 12.02.2010 14:48

Zdaje mi się czy Polonia Warszawa gra z Valencia? Ale w sumie oni mają Bakero to wiadomo łatwiej było o taki sparing. Jak widać kontakty naszego klubu sięgają tylko do 4 ligi hiszpańskiej. Ktoś powie, że się czepiam, no bo się czepiam, ale przypomnijcie sobie słowa Skorzy po kolejnej bolesnej klęsce w lidze (Lech, Legia). Mowa była o tym iż musimy grać częściej z tak mocnymi rywalami bo tylko wtedy podniesiemy swoje umiejętności. No to nieźle je podniesiemy w tym spotkaniu...

cyke 12.02.2010 15:03

Zdaje się, że było to w jakimś artykule opisane iż organizator obozu Polonii przedstawił wcześniej tę samą ofertę Wiśle. Po czym nasz klub pewnie ze względów finansowych wybrał (zapewne tańszą) obecną.

Donki 12.02.2010 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 853885)
Zdaje mi się czy Polonia Warszawa gra z Valencia? Ale w sumie oni mają Bakero to wiadomo łatwiej było o taki sparing. Jak widać kontakty naszego klubu sięgają tylko do 4 ligi hiszpańskiej. Ktoś powie, że się czepiam, no bo się czepiam, ale przypomnijcie sobie słowa Skorzy po kolejnej bolesnej klęsce w lidze (Lech, Legia). Mowa była o tym iż musimy grać częściej z tak mocnymi rywalami bo tylko wtedy podniesiemy swoje umiejętności. No to nieźle je podniesiemy w tym spotkaniu...

Tak Polonia już grała z Valencjią zremisowała 1-1

zim zum 12.02.2010 15:09

http://www.wisla.tv/?v=87

Zwróćcie uwagę od 1.40 na moment z treningu bramkarskiego. Proponuję popatrzeć jak łapią/nakrywają piłkę Kurto i Juszczyk a jak to robi Pawełek. Mario na treningu utrwala sobie błąd, który popełnia w każdym meczu, gdy ma mocniejszy strzał. Każde silniejsze uderzenie i piłka jest wypluwana przed siebie. (tak jak to zwykle ma miejsce)

Donki 12.02.2010 15:12

Własnie miałem pisac to samo co zim zim ;)
Już na treningu przy lekkich strzałach Pawełkowi piłka odskakuje.

dj_ibutti 12.02.2010 17:17

Ludzie jemu ta pilka nie odskakuje, tylko na tym polega to ćwiczenie... masz tą piłkę sparować i lecieć do następnej. A nie łapać i leżeć. Fakt, że najlepiej technicznie zrobil to Kurto, o niczym nie świadczy.

BRTS39 12.02.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 853900)
Własnie miałem pisac to samo co zim zim ;)
Już na treningu przy lekkich strzałach Pawełkowi piłka odskakuje.

On tej piłki nie wypluwa poprostu nie łapie jej tylko zatrzymuje i podaje ja w druga strone z reszta kolega wyżej też tak twierdzi.

koyoot 12.02.2010 18:32

Ja tam nie widze jakichs specjalnych bledow w chwycie Pawelka... Blagam was, nie piszcie czegokolwiek byleby sie na sile przyczepic bo to wyglada smiesznie...

zim zum 12.02.2010 18:43

Nie mogę się teraz doszukać, ale jak znajdę to Wam pokaże w jaki sposób stara się łapać strzały Pawełek podczas meczów i jest to dokładnie identyczny styl i dlatego tak dużo uderzeń wypluwa.

saklak1906 12.02.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 853899)
http://www.wisla.tv/?v=87

Zwróćcie uwagę od 1.40 na moment z treningu bramkarskiego. Proponuję popatrzeć jak łapią/nakrywają piłkę Kurto i Juszczyk a jak to robi Pawełek. Mario na treningu utrwala sobie błąd, który popełnia w każdym meczu, gdy ma mocniejszy strzał. Każde silniejsze uderzenie i piłka jest wypluwana przed siebie. (tak jak to zwykle ma miejsce)

Pokaz mi chociaz jedna bramke puszczona przez Pawelka po takim bledzie. Chlopie nie szukaj na sile problemu tam gdzie go nie ma. Bo pojecie o bronieniu masz blade

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl