![]() |
Źrodło = lisweek. Czyli można się tym podetrzeć.
|
Kaczyński: Dwa razy większa armia i kredyty zbrojeniowe z UE
Cytat:
I to ma być pisowy sposób na oddłużenie kraju? zaciąganie kolejnych pożyczek! Dla prezesa UE jest zła, ale jak może dać kasę, to zaczyna być dobra. Jarosław Kaczyński postuluje też stworzenie sojuszu, który "nie kwestionowałby NATO, ale byłby czymś na kształt wzmocnionego NATO w układzie Stany Zjednoczone - Wielka Brytania - Polska Jak można wzmocnić NATO krajami które już są w NATO? (a o bundeswerze zapomniał). Budżet armii USA to 700 mld $ Brytyjskiej to 53,6 mld$ a nasza zaledwie 8.5 mld dolców. Już kiedyś chciał Europejskiej armii zamiast dopłaty dla rolników. Ten mały kłamliwy rusofob to żyje w jakimś wirtualnym spaczonym świecie pełnym fobii, obsesji paranoi...co najwyżej to może stworzyć "Armie Zbawienia" Jak się chce Kaczyński przeciwstawić temu: http://s3.ifotos.pl/mini/atomjpg_eaqerqq.jpg |
ken i barbie uciekli do Brukseli ......to teraz premierem będzie smoleńska kłamczucha....dno
|
Ken nie był rudy z tego co pamiętam...
|
Cytat:
AYALA to nie żadna nowość, długo Ci jeszcze żal dupę będzie ściskał? Porozmawiaj o tym jak silna ma być nasza armia aby przeciwstawić się Putinowymi rakietami. Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśliby Putin miał taki plan to jednocześnie unicestwi swój własny Obwód Kaliningradzki i Białoruś (promieniowanie na bank doszłoby na teren rosyjskiej enklawy), a czy podjąłby takie ryzyko?
|
Putin nie jest idiotą by wysyłać na nas pociski balistyczne. Jeśli by to zrobił w ciągu 10 minut zarówno Moskwa jak i Petersburg by wyparowały.
W przeciwieństwie do ciebie jednak wierzę w NATO. AYALA, to chyba pytanie retoryczne, tak? Putin nie będzie wojował z NATO, bo NATO będzie jego jedynym ratunkiem przed Chinami, które mają ogromną ochotę na Syberię ;) Stawiam dolary przeciwko orzechom, że gdyby zaczeli wojować ze światem zachodnim, daleki wschód też by się z przyjemnością dołączył , ale do zachodu. :)) A plany Kaczyńskiego w pełni popieram, zwłaszcza w kontekscie takim, że my praktycznie nie mamy armii- ona jest w pełnym rozkładzie. Poza osłabionym GROM`em i paroma F16tkami i Leopardami oraz paroma jednostkami- nie ma nas. W związku z położeniem musimy mieć bardzo silną armię. Historia uczy nas, że akurat na tym, nie ma co oszczędzać. Chcesz pokoju, szykuj się na wojnę. |
Kto wymyślił Marka Lasotę? Zaremba o kulisach wyborów na prezydenta Krakowa
http://wpolityce.pl/polityka/213564-...ydenta-krakowa |
Cytat:
|
Cytat:
tyle razy nam nie pomogli , ale teraz - z pewnościa co innego :) teraz to nas pokochali :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Bzdura kolego. Gdzie tak pisze że atak nuklearny Rosji cokolwiek oznacza ze strony państw Zachodu lub Chin dla Polski ,Czech czy takiej Serbii? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jeszcze rok temu identycznie byś mówił w kontekście zajęcia obcego terytorium a teraz ....taki Krym zmienił właściciela, dużo wcześniej Kosovo się oderwało przy wydatnej pomocy USA.Przed 1.09.1939 nie wierzono w II wojnę światową a o obozach koncentracyjnych i gazowaniu ludzi nikt by nawet nie pomyślał. Nie wierz więc w bajki opowiadane przez polityków tylko ucz się historii i wyciągaj z niej wnioski.
To o czym piszesz - wzajemny klincz mocarstw atomowych - ma miejsce- tylko nie dodałeś że pomiędzy tymi mocarstwami atomowymi. Po to na ten przykład Pakistan rozpoczał swój program zbrojeń aby odpowiedzieć na program indyjski, a indyjski powstawał w odpowiedzi na chiński. Nikt nie liczył - jak Ty - że gdyby Indie zaatakowały bezbronny atomowo Pakistan- w odpowiedzi USA i Rosja zniszczyłyby Delhi.Każdy przy zdrowych zmysłach o tym wie. Więc co jest PEWNE? Nic nie ma pewnego i to akurat wiemy na pewno :) |
|
A w partyjce Mikkego trwa właśnie wojna buldogów pod dywanem:
http://wpolityce.pl/polityka/213925-...raju-przepasci P.S. Jak widać ludzie powoli trzeźwieją. |
Cytat:
Co do wojny nuklearnej to chyba jesteś świadom tego, że kto pierwszy naciska guzik ginie jako drugi. @Pablo84 skoro Leopardy złe, to ile Abramsów i samolotów najnowszej generacjii powinniśmy kupić abyś był zadowolony. I drugie to o ile set miliardów $ powinniśmy się jeszcze zadłużyć aby być liczącą potęgą. 200-tysięczna armia jaką chce Jaruś to za mało aby ruszyć na Moskwę. (nie wiem co oznaczają słowa prezia że musimy użyć maksimum reakcji przeciw Rosji) |
Cytat:
|
Atak na biuro Platformy Obywatelskiej w Warszawie, recepcjonistka w szpitalu. „Chciał zaatakować kogoś z PO”
Czyżby to bojówki PIS albo jakiś idiota? |
Cytat:
|
Cytat:
Mają GO! http://i.iplsc.com/-/0003INFEX9GJEBE3-C116.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze 3 miechy temu odgórny przekaz szedł "peło to parówy, ale pis jeszcze gorsze", teraz odżyła doktryna "męża stanu z disneylandu". Nie cytować trolla i tyle. Stary i głupi więc się nie zmieni (a na hospitalizację w państwie swoich treserów musi długo poczekać). Niech pisze, pieniądze wyrzucone w błoto a my się posmiejemy :) |
Cytat:
Od dawna pojawiają się informacje o firmach "trollingowych", które ma wynajmować m.in. PO. Pisał i mówił o tym kilkukrotnie choćby Ziemkiewicz. Fakt, że ja i Ty dokładamy się takim pajacom do pensji pokazuje w jak chorym kraju żyjemy. Brak jakichkolwiek standardów, czy choćby zwykłej przyzwoitości. |
czyli? zignorować , nie odpowiadać nawet na jawne prowokacje, proste
|
U was pisowców proste" Kto nie z nami ten wróg"
A prawdziwy Polak to ten który kaczorowi liże jaja. "Jarosław Kaczyński, który jest symbolem patriotyzmu zamkniętego, nie waha się mówić do każdego z nas: "Jeśli chcesz być patriotą, musisz mnie naśladować. Jeśli chcesz służyć z całych sił ojczyźnie, musisz stanąć obok mnie - ramię w ramię" Jeżeli ktoś nie jest w stanie przyjąć czy chociażby zrozumieć podejścia Jarosława Kaczyńskiego, ten stawia się poza narodową wspólnotą. "Jest po prostu zdrajcą!" Przy cmentarno/masochistycznym pojmowaniu patriotyzmu "wielkiego" prezesa i jago bandy fanatyków, każdy kto ma czelność z uśmiechem nieść flagę będzie żydo/komunistycznym niemcem o ruskich korzeniach. |
york09- wysyłasz innych do szpitala, ale twój przypadek jest podobny do Niesiołowskiego, jesteś chory z nienawiści do PIS i to jest twój największy problem z którym sam nie dajesz sobie rady.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Nie bez powodu najwięksi stratedzy świata zachodu uważają bron atomową za największy gwarant pokoju- bo ten kto odpali pierwszy, dostanie podobny prezent- a kto chcę ginąć? Nawet jeśli uznamy , że zachód nie odpowie w odpowiedni sposób, Rosja musi się liczyć z tym, że rozpocznie III wojnę światową, na którą kompletnie jest nieprzygotowana. Front na zachodzie, wschodzie , południu. Gdzieś jeszcze? Trochę dużo jak na niespełna 150 mln kraj rozciągnięty na 2 kontynenty oraz armeą, która jest mocno przestarzała, a która dopiero 3 lata temu zaczęła swoją gruntowną modernizację. Putin musi straszyć wojną, by lud wywierał nacisk (ze strachu przed wojną) na swoich polityków- zarówno w eurokołchozie jak i swoich macierzystych krajach. |
Posikam się zaraz śmiechu, jak widzę jak wmawiacie innym że łykają medialną papkę, cytując, niezależna . pl medium należące do PiS, wpolityce.pl i inne portale powiązane z jedynie słuszną partią, ale to oni łykają medialną papkę, ja myślę samodzielnie, czytam GPC wpolityce.pl i myślę samodzielnie, nie jak te przebrzydle lemingi, które kłamią bo mówią dobrze o Polsce, ja jestem prawdziwy Polak, patriota, i wiem że w Polsce jest tylko syf i wszystko wali, a dobrze o Polsce tylko mówią największe mendy i płatni klakierzy PO, ja jak przystało na patriote o Polsce mówie tylko źle, i myślę samodzielnie, tzn tak jak piszą w "niezależnych" mediach, ale samodzielnie. Tak o was drozdopodobne PiSowskie trolle, i sobie plujcie na mnie do woli, to wam wychodzi najlepiej, pewnie szybko stałe stadko dające tu z dobrego serca wklejki zaraz się zleci, nie wysilajcie się bo i tak mnie to mało obchodzi, ale to dzięki waszemu miernemu Jarkowi, Tusk mógł sobie radzić tyle czasu. A i zainteresujcie się troszkę skąd u tych "niezależnych" taka nienawiść do wszystkich oprócz PiS i uwielbienie Jarka, dużo powiedzą ich wcześniejsze miejsca pracy. I może w końcu dojdzie do was o co tak walczą, bo napewno nie o dobro Polski. A i te wklejki na wszystkich portalach po tysiąc razy jak to w Polsce źle i jak za PiSu był raj, też płatne szwadrony PO wskich trolli wklejaja
|
Cytat:
|
Problem trolli w tym temacie jest powszechnie znany od kilku lat. Wystepuja zarowno trolle przeklejacze vel slupy reklamowe, trolle partyjne od PO, przez PiS, a konczac na KNP, a do tego mamy tez trolli z podwojna, a nawet potrojna tozsamoscia. Groteskowosc tego problemu polega na tym, ze obecnie wypowiada się tutaj wiecej trolli niz normalnych userow.
|
Cytat:
|
Uderz w stół a nożyce się odezwą, brakuje gwiazdzistego, tylko ze mu na wpolityce.pl ani niezależnej nie napisali co ma myśleć. emj10, większość to trolle. Ogólnie nie zanosi się na poprawę w Polskiej polityce, piorerytet PiSu to atak na PO bo innymi rzeczami tylko odstraszają, PO wszystko zrobi i obieca byle by przy korytku dalej być, PiSem postraszy, choć pewne rzeczy robią tak samo, jednym i drugim populizm sam wylewa się z ust. W obu partiach do sejmu idą wierne lizusy, a nie najlepsi.
|
Ten rząd to cyrk -
Kopacz która była fatalnym ministrem zdrowia została premierem. Grabarczyk który był fatalnym ministrem infrastruktury cały czas pnie się na górę. Bieńkowska to samo co Grabarczyk. Te złodzieje co byli nagrali w tej aferze taśmowej zostali uniewinnieni. Zastanawiam się czy jak by nie wysadzić całego parlamentu to czy to by czasem nie było lepiej dla Polski. |
Bo do polityki idą Ci co się trzymają zasady, mierny ale wierny
|
1. Łysiak drze flagę Ukrainy! To znaczy nie drze, ale rozrywa (co ma symbolizować oderwanie Polski od wspierania Ukrainy, ale widocznie ta przenośnia jest zbyt skomplikowana dla Tomasza Piątka). Nie niszczy ale jednak niszczy! Szarga flagę ukraińską!!! A przy okazji też polską.To są zdrajcyyyyyyyyyy z Targowicyyyyyy!!!!!!!
2. Wojewódzki wetknął polską flagę w gówno. No i? Wetknął, bo to taki happening. Sąd uznał, że program naruszył prawo, które nakazuje flagę czcić. A przecież to zwykły środek wyrazu, ekspresyjny bo taki jest europejski standard. Tam nikogo nie urażono, widocznie sporo u nas ludzi nadwrażliwych. „Szczególnie w środowisku „prawdziwych patriotów” wrażliwych na flagę w kupie.” http://www.zelaznalogika.net/prawdzi...liwi-na-flage/ |
Nie odwiedzałem tego tematu latami.
Liczyłem, że wpiszę się w dzisiejszą datę historyczną swoimi uwagami a tu pustka. Taka sama jak w całej Polsce i Europie oraz Świecie. W całym internecie odnotowałem lokalne informacje bądź skromne uroczystości np. Sybiraków na temat napaści ZSRR na Polskę. Polskie władze i te ustawodawcze i rządzące i jakiekolwiek inne nie uznają tej daty w historii Polski za wartą jakiejkolwiek swojej uwagi, nie mówiąc tu o uroczystościach takich jak coroczne i tradycyjne na Westerplatte. Hańba i rozpacz. Oddanie głosu wyborczego na kogokolwiek z obecnych polityków, to wstyd i brak szacunku dla poległych oraz zesłanych w głąb Rosji a także dla przyszłych pokoleń wolnej już przecież Polski. Nawet Rosja Putina 2014 roku wspomina tę datę, nieważne z jakim komentarzem w swoich mediach a w Polsce główne media CICHOSZA z GW na czele. Statystyczny Europejczyk, nigdy nie słyszał o tej dacie a II WŚ kojarzy mu się z Polską tylko z 1.09.39. W szkołach nadal się nie uczy europejczyków, że Polska była napadnięta z 2 stron prawie jednocześnie a i media światowe uznają tę datę za niebyłą. Kto, jeśli nie my Polacy, powinniśmy o tej dacie pamiętać i ją wspominać ku przestrodze na przyszłość ?? Wtedy przeciętny Europejczyk, zrozumiałby wreszcie o co chodzi z Katyniem a nawet z obecną postawą nieufności Polaków i Polski wobec porozumień ponad głowami na lini Merkel- Putin, a tak nieświadomi Europejczycy uważają nas za rusofobów albo germanofobów lub w ogóle za jątrzących tylko w Europie. Nie rozumiem tej CISZY Polski i Polaków w tej sprawie. Tak jak wtedy Niemcy nazywane były Hitlerowskimi, tak wtedy był Stalinowski ZSRR i nie ma potrzeby czynić tutaj różnic w pomijaniu jednego z agresorów na Polskę w kontekscie prawd historycznych i kultywowania pamięci po nich. Ps. nikt z pytanych przeze mnie setek przeciętnych i młodych europejczyków, nigdy nie słyszał o tym, że II WŚ rozpoczęła się od rozbioru Polski przez Niemcy i ZSRR, które potem skoczyły sobie do gardeł. Wszyscy słyszeli o napaści Hitlera najpierw na Polskę a potem na inne kraje, w tym Rosję, ale nikt nigdy nie słyszał o napaści ZSRR na Polskę w 2 tygodnie po napaści Niemiec na Polskę i to na podstawie układu Niemiec z ZSRR z przed tej napaści . |
Politycy Prawa i Sprawiedliwości złożyli dziś kwiaty pod Pomnikiem Katyńskim na Powązkach Wojskowych.
17 września 1939 roku Armia Czerwona wkroczyła na teren Rzeczpospolitej. Napaść na Polskę była częścią tajnego paktu Ribbentrop-Mołotow, który przed wybuchem II wojny światowej zawarły Niemcy i Rosja. Po rosyjskiej agresji na Polskę aresztowano ponad 200 tys. Polaków - oficerów, policjantów, ziemian i prawników. Masowe wywózki na Syberię objęły około 1 mln 350 tys. Polaków; około 22,5 tys. oficerów i policjantów zostało zamordowanych w Katyniu, Charkowie i Miednoje. https://www.facebook.com/kppis/posts/10152236483047132 Bolesna rocznica IV rozbioru Polski (Leszek Żebrowski) http://www.naszdziennik.pl/polska-kraj/97859.html |
Cytat:
A swoją drogą, to czy tak trudno złożyć wniosek w Sejmie o ustanowienie tej daty, jako daty szczególnej pamięci narodowej w wolnej Polsce, obligującej wszystkie przyszłe władze w tej wolnej Polsce do oficjalnego honorowania tej daty napaści na Polskę, w być może w połączonych uroczystościach, upamiętniających ten haniebny, ostatni rozbiór Polski pomiędzy Niemcy i Rosję, jakkolwiek by nie nazywały się te kraje wtedy. Tylko wówczas do Europy i Świata dotrze ten pomijany medialnie fakt historyczny i narody Europy i Świata( nie mylić z politykami) inaczej spojrzą na Polskę i jej obecny głos w sprawie rozgrywania spraw Europy przez Niemcy i Rosję, ponad głowami innych . ps. złożenie takiego wniosku i debata nad nim ukaże, jakie siły stoją za tym aby ta data w Polsce i nie tylko, była uważana za nie byłą i nie wartą upamiętniania |
Cytat:
Przypomnij sobie kto niedawno palił znicze na grobach czerwonoarmistów. Nie w imię ludzkiego odruchu, ale jako polityczną demonstrację. Z drugiej strony - Komorowski w 2012-tym odznaczył orderami zasłużonych w walce z Armia Czerwoną, więc nie jest tak, że nikt nie pamięta. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl