![]() |
"Wydaje się, że już w ciągu najbliższych dni wyjaśni się sprawa transferu Marko Milinkovića.Serb przeszedł już badania w Krakowskim klubie, oraz ustalił warunki indywidualnego kontraktu.Gdy wydawało się, że Milinković podpisze kontrakt z Wisłą, pojawiła się opcja pozyskania innego piłkarza na tą pozycje.Dlatego aktualnie Serbski pomocnik przebywa w Koszycach gdzie trenuje z drużyną rezerw i czeka na decyzje Wisły.Jeżeli tylko fiaskiem zakończą się rozmowy z innym kandydatem to Milinković uda się do Krakowa podpisać kontrakt.Nieoficjalnie mówi się, że ten transfer ma kosztować Wisłę 500 tysięcy euro"
|
futbolowo....
Co nie znaczy że tak jest bo naprawde ktoś na bok ma przyjść tak Jarosz mówił i pewnie tak będzie ;) |
Cytat:
|
mam nadzieje, że jutro się wyjaśni sprawa kilku transferów bo się kurde do obrony nie mogę uczyć przez to całe zamieszanie, a obrona już za 7 dni :/
|
Kogoś lepszego niż Milinković? Nie wierzę.
PS: Chyba, że przez lepszy rozumieją tańszy... :p |
Cytat:
Czekam na transfery. |
Cytat:
Najlepiej jak nie uda nam się tego lepszego wytransferować do nas, a Milinković się na nas wypnie. Wtedy to będzie wielka dupa ;) |
Ciekawe kim jest ten lepszy, podobno grał na obecnych Mistrzostwach Świata.
Może chodzi o tego gościa, którego (nazwiska nie podam bo musiałbym to zrobić w S-F) proponowano Legii, powiem tylko, ze chodzi o reprezentanta Francji(napewno każdy wie o kogo chodzi). Ale jeśli to przecież sprawa jest z góry przegrana i bezsensowne jest zwlekanie z transferem Milinkovicia. ________________ Z tego co sprawdziłem to gościu ten podpisał kontrakt z Panatą więc to napewno nie on :p ________________ Tak czytam, czytam i widzę, że kontrakt podpisał dziś, a właściwie wczoraj więc może jednak chodziło właśnie o niego i pomysł transferu upadł, a my jutro podpiszemy Milinkovicia :D |
Jakby ten Sadlok w sumie przeszedł do nas za choćby 1 mln euro to byłbym zadowolony ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jedno jest pewne, jesli jutro Marcelo oficjalnie podpisze kontrakt z PSV to sprowadzenie stopera przed meczem LE jest koniecznoscia, a termin zglaszania zawodnikow do meczu z naszym pierwszym rywalem mija w nadchodzacy piatek. Wiec do piatku mamy nowego stopera.
No chyba, ze nasi dzialacze i prezes Basalaj chca stracic prace zanim ja jeszcze zaczeli bo w taki sposob zapewne wynagrodzil by ich jak uczy doswiadczenie nasz Prezes prezesow Pan Cupial za odpadniecie z LE juz z 1 rywalem, jest jeszcze jedna mozliwosc, a mianowicie ze w/w panowie lubia ryzyko i rosyjska ruletke. |
Haha, bo faktycznie nowi piłkarze zbawią Wisłę z nadchodzącym rywalem....
Litwini są jeszcze gorsi niż Levadia i jeśli mielibyśmy z nimi odpaść w aktualnej kadrze, to lepiej na 10 lat się wycofać z rogrywek- przynajmniej oszczędzi się na biletach i hotelach. Wisła powinna ograć Litwinów 2 skłądem i to jeszcze po sutym melanżu. |
Cytat:
|
A czy ten Milinkovic naprawdę jest taki dobry? Djurovski albo Kislyak nie byliby lepsi? Pytam, bo prawdopodobnie to oni są kandydatami na jego pozycję, a sam Milinkovic z FC Kosice za dużo nie zrobili w poprzednim sezonie. Ledwo utrzymali się w lidze. Filmiki z zagraniami Milinkovica są z poprzedniego sezonu, więc ja nie wiem jak on ostatnio grał. Niby interesowała się nim Barcelona, ale to na pewno przykuwa uwagę menedżerów słabszych drużyn z najlepszych lig, więc czemu nikt go nie chce?
|
Cytat:
Nie wiem kto to Milinkovic ,natomiast wiem że jak nie wzmocnimy szczególnie pomocy to ten sezon to będzie jedna wielka katastrofa. Obronę która dawała radę - rozwalili.Pomocy i ataku który kopie się od minimum 1.5 roku po czole - nie ruszyli.Domyślam się że chętnych nie było, b kto rozsądny chciał by zawodników którzy sami grają słabo, a już jako całość, to prezentują jeden wielki chaos |
Wisła Kraków od niedzieli testuje Kemy'ego Agustiena. Holenderski pomocnik należał niegdyś do najzdolniejszych piłkarzy w Eredivisie. Ostatnio był piłkarzem AZ Alkmaar.
W Holandii wiedzą jednak, że to już nie ten sam piłkarz, tylko cień Agustiena sprzed lat, w dodatku z łatką „największego lenia Eredivisie". Karierę Holendra zniszczyły kontuzje, permanentna nadwaga i specyficzne zachowanie. W Holandii nie ma szans na zatrudnienie. zrodlo: Przeglad Sportowy |
Jakis taki strasznie tendencyjny ten artykul... Na razie slyszalem tylko o operacji przepukliny, on ma dopiero 23 lata, a napisali to tak jakby pisali o zawodniku 33 letnim...
|
Lech rozmawia z Brożkiem.
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,81..._do_Lecha.html |
Cytat:
Patrzy przykład Smolarka - w wieku 20 lat miał juz na końcie wice mistrzostwo kraju , wystepy w lidze mistrzów , skomplikowana kontuzje kolana oraz zawieszenie na pół roku za 'maryśke ' . |
Pamiętacie Dawidowskiego? On też u nas miał 5 letnie perypetie a jak poszedł do Lechi Gdańsk należał do najlepszych w swojej drużynie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Lech prowadził rozmowy z kilkoma takimi graczami w czasie, gdy szukał alternatywy dla planowanych na tę pozycję wzmocnień. Wstępne rozmowy przeprowadzono m.in. z Euzebiuszem Smolarkiem i Pawłem Brożkiem, ale były to tylko rozmowy sondujące, bez jakichkolwiek debat o możliwości transferu.
to co napisane wyżej co to niby znaczy ??!! ze z nim rozmawiali jak by go sprzedali do lecha to %$#@%^&* edit: spóźniłem się |
Ktoś z Lecha zapytał (menagera) Brożka czy nie zagrałby w Lechu. Odpowiedział "nie" i koniec.
Dajcie spokój, normalna procedura, a czuję, ze już kilku forumowiczów poszło się do łazienki pokaleczyć maszynką.. |
Cytat:
|
Dla mnie Sadlok nie jest więcej wart niż MOŻE 500 tyś.
|
Cytat:
Kolejna istotna rzecz to jest to, że Legia przez kilka ostatnich okienek transferowych nic nie wydawała. Ostatnie pieniądze wydano tam 1,5 roku temu i było to jedynie 450 tys na Komorowskiego z Polonii Bytom. Jeśli natomiast mówimy o większych pieniądzach, to ostatnie wydano w Legii przed dwoma laty na transfery m.in. Iwańskiego i było to blisko 1 mln euro. Wisła w tym czasie (przez ostatnie 3 okienka) nie wydawała wiele, ale jednak wydawała: 400 tys euro za Kirma oraz wypożyczenia Alvareza, Christowa (pewnie w sumie drugie tyle). Legia w tym oknie wydała łącznie jakieś 2,7 mln euro za 6 zawodników. Wisła jak do tej pory wydała blisko 1 mln euro i pozyskała 4 graczy. Różnica polega na tym, że Legia już kończy (lub nawet skończyła) zakupy, a Wisła jest mniej więcej na półmetku, bo potrzebna jest przynajmniej trójka zawodników: środkowy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik, a najlepiej jeszcze lewy pomocnik. Tak więc z ocenami i krytyką się wstrzymajmy do końca transferów. |
W mediach napisali, że ustaliśmy rekordowe sumę za którą wytransferowaliśmy zawodnika Z klubu. Jestem ciekawy kiedy pobijemy rekord DO klubu. Mając taki możliwości można "poszaleć" i kupić kogoś ponad przeciętnego.
Nie oszukujmy się Bunoza i Cikosz nie sprawią, że przyjdzie 30 000 na trybuny. |
Cytat:
|
Cytat:
Są możliwości niech postarają się kupić piłkarza ponad przeciętnego, lepszego od tych których mamy. Na dłuższą metę można finansowo nawet na tym zyskać. Nie jestem wstanie wymienić Ci takich zawodników bo się na tym po prostu nie znam. Nie zamierzam przeszukiwać zakazanej strony i wklejać tu propozycji bo to bez sensu. |
Można naściągać medialne kaczki, Tristany, Izoldy, Kluiverty. Przyjdzie 30000 tys. ludzi, zobacza jak nędzny obecnie poziom prezentują i na następnym meczu będzie 10000. Czy tego chcemy? Frekwencja na stadionach to dość złożony problem.
|
Cytat:
Każdy z nas widział jak prezentowała się nasza ofensywa w ostatnim sezonie, nie oszukujmy się nie szło tego oglądać. Mam wątpliwości czy z przyjściem Żurawskiego zaczniemy grać lepiej. |
Cytat:
Cypryjczycy 5 lat temu nasciagali te "kaczki" i co? Dzis sa 5 lat przed nami. Tak, tego chcemy. |
Z takimi pieniedzmi mozna by wrocic do tematu Dawida Nowaka, chlopak ma smykalke do strzelania bramek, tylko ze strasznie kontuzjogenny. Jesli bylby zdrowy wydaje sie, ze jest to napastnik, ktory gwarantuje 10 goli na sezon.
Pozatym zostaly dzialacza 3 dni na sciagniecie stopera, aby zglosic go do meczow z Szwale. Az sie boje co bedzie jak bedziemy grac z Gordonem i Kowalskim na srodku obrony bo Cleber dalej nie wrocil z Brazyli i kto wie czy zdazy. http://www.niebiescy.pl/?id=6851 Wedlug tej strony nie ma tematu Sadlok w Wisle. |
jakoś nie chce mi sie wierzyc że gracze wypalen,i po 30 -ce , mający sporo na kontach chcieliby jeszcze umierac za Wisłe czy za inny Polski klub.Zawodnicy ofensywni 26-28 letni jak najbardziej tak.
Chciałbym aby tak jak kiedyś w Wiśle postawiono na najzdolniejszych Polskich zawodników młodego pokolenia. |
Cytat:
|
Cytat:
A czy dac 300 tyś € za sezon 33 latkowi ? To chyba bardziej ryzykowne i szalone. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do tych nazwisk, to takimi zawodnikami mogliby być Makinwa czy Smolarek, ale nie stać nas na kontrakty dla tych zawodników. Natomiast takim zawodnikiem według mnie nie jest Vrdojlak, na którego według różnych źródeł wydano pomiędzy 1 a 1,5 mln euro, a większość kibiców usłyszała o nim dopiero przy okazji zainteresowania Legii, bo nie gra w reprezentacji. Właściciele Legii mają spore wpływy medialne, więc te transfery są odpowiednio nagłaśniane (m.in transfer Antolovicia jako najlepszego bramkarza w Chorwacji i dla przeciwwagi transfer Bunozy, którego zespół był bodaj 2 pozycje niżej w tabeli i który ma więcej występów w swojej kadrze U-21 niż Chorwat), ale fakty są takie, że to nie są głośne nazwiska, które mogłyby przyciągnąć na stadion. Jedynie głośne są kwoty i ilość ściąganych zawodników (co media ładnie nazywają dużym rozmachem przy dokonywaniu transferów), ale to jak dla mnie słabe argumenty dla kibiców. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl