![]() |
Co roku o tym spadku piszemy na tym forum (chyba nawet w sezonach co mistrzostwa zdobywaliśmy). Jak sezon temu nie spadliśmy to w tym sezonie tym bardziej. :)
|
Raczej nie forma sportowa w najbliższym czasie będzie decydowała o przyszłości.
|
Dlaczego nie? Celem na ten sezon utrzymanie bo od przyszłego sezonu jest większa kasa od ekstraklasy co pozwoli na funkcjonowanie klubu bez robienia dodatkowego zadłużenia. Tak było mówione. Jeżeli w poprzednim roku wykaraskaliśmy się z opresji finansowych to w tym roku jak będzie brakować to myślę, że znajda się ludzie z Wisłą w sercu którzy pożyczą chajs na funkcjonowanie albo na zaległości które mogą powstac przez tą transze z Ekstraklasky która poszła do miasta.
|
Może trzeba binarnemu wyjaśnić, że przegraliśmy 111-0 w Warszawie? Bo on nie wie co to 7, pewnie myśli, ze odwrócona elka?
Swoją drogą żeglarz mógłby go zrestrukturyzować na system dziesiętny w końcu |
Cytat:
"Żeglarz", "binarny"... skąd się urwałeś, gościu? Wisła nad przepaścią, ale lepiej srać we własne gniazdo, srać na ludzi którzy wyciągnęli do niej rękę w krytycznej sytuacji... zabłysnąć, w końcu pewnie w IV lidze forum zlikwidują. Ech. |
Odbij człowieku i hamuj bajerę, bo byłem na Wiśle jak robiłeś w majty gdzieś tam w zielonogórskim żłobku
|
ale żenade Delgado odstawiłeś :D haha
|
Nie zapominajmy, że to żeglarz z binarnym (hehe, jedyne prawilne hobby to .......enie głupot sprzed komputera z żubrem w ręce hehe) narobili nam tych długów i całego smrodu. A argument, że ktoś coś tam wcześniej od kogoś, to jest iks de najwyższych lotów.
|
Jeszcze się okaże że trzeba będzie płacić trójcy 4mln za odroczenie agonii o rok. Nie dość że przez złe decyzje transferowe spuszczą nas z ligi to jeszcze TS'owi smrodu narobią.
|
Najśmieszniejsze jest to, że robicie wielkich Wiślaków z gości, którzy mają tyle wspólnego z klubem co Sarapata, nic nie zaryzykowali, a przy okazji wypromowali własne osoby na skalę ogólnopolską.
A taki Kwiecień, który zawsze po cichu wspierał Wisłę został odsunięty na boczny tor. No ale czarno-białe widzenie świata (w sensie każdy kto niby walczył z wsh to teraz święty) widze na tapecie, powodzenia |
Czytam kilka ostatnich postów atakujących zarząd, czyżby panowie spod znaku rekina zaczynali powoli siać ferment?
Jedyne co można im zarzucić to brak rozeznania w biznesie piłkarskim i zbyt duże zaufanie nieudacznikowi Stolarczykowi w kwestii sportowej. Gdyby nie ci ludzi i ich 4mln to nie dość, że teraz Wisla nie grałaby w ektraklasie to jeszcze bardzo możliwe, że nawet nie wiedzielibyśmy do końca kto jest jej właścicielem... a to, że to model tymczasowy podkreślali oni sami, chcieli dać oddech i znaleźć kogoś kto ten klub przejmie, okazuje się jednak (TUTAJ SZOK) że, uwaga, NIE MA OGARNIĘTEGO I CHĘTNEGO KUPCA. Aaa i spoiler: nie będzie go. |
Cytat:
OK, 4 mln uratowały istnienie klubu, ale teraz przetrwanie klubu zależy akurat od tego, żeby poradził sobie sportowo. |
Stelio, krótka piłka. Normalnie nie jechałbym C od sierot po Cupiale (do czego sam się przyznałeś), ale przekręcanie nazwiska Stolara i to z małej litery wskazuje w jakiej mentalnej piaskownicy jesteś.
Aha, nie otwieraj już lodówki, bo ci zamrożony rekin z niej wypadnie. |
O dziwo imiennie jest jazda tylko po Krolewskim i Obidzinskim, Jazdzynski i Kuba poki co (ciekawe do kiedy) kryja sie tylko w bezosobowych formach âtrojcyâ âgosci, ktorzy maja tyle wspolnego z klubem, co Sarapataâ itd itp. Dziwie sie naprawde, ze naszej ekipie ratunkowej cokolwiek sie chce jak widza z jaka holota czasem maja do czynienia. Nawet jesli to tylko pojedyncze glosy to i tak w glowie mi sie nie miesci jak mozna byc tak zjebanym.
|
Zawiść i zazdrość ludzka, mówi to Panu coś Panie Wehrmacht?
To jest odpowiedź. |
Kuba ma dość pozostałych, ale pewnie się wam paradygmat załamie i zakwalifikujecie go do kumpli Miśka i Zielaka.
|
Cytat:
|
Adrio dlatego, że może się okazać w grudniu wiadomość o zwijaniu żagli.
Solny Błaszczykowskiego nie mieszałbym w to. Myślę, że on głównie wyłożył kasę, a zajmują się całą resztą inny skład. Owszem, jak coś może załatwić, to pewnie i tym się zajmuje. |
Cytat:
Udzielili pożyczki na kwotę 4 mln zł, która została zabezpieczona gruntami. Tym pieniądzom nic nie grozi. Takich zabezpieczeń nie miał żaden z możliwych inwestorów i pożyczkodawców w Wiśle, z Panem Kwietniem włącznie. Ich wkład to przede wszystkim czas i zaangażowanie. Trzeba jednak przyznać, że w zamian za to dostali 13-krotnego mistrza Polski, jeden z najbardziej medialnych klubów piłkarskich w tym kraju, grający na najwyższym szczeblu rozgrywkowym. Źle na tym na pewno nie wyszli. By nie było - ja się cieszę, że organizacyjnie mamy obecny zarząd. Rzecz w tym, że poza Kubą Błaszczykowskim, nikt nic tu za darmo dla klubu nie robi. |
Cytat:
4 bańki w tę czy we w tę to żadna różnica. Żadne ryzyko. A że na 4 bańki które można obracać w branży IT będąc na fali to nie te same 4 bańki zamrożone w jakimś dziwny układzie do wyegzekwowania którego potrzeba będzie lat batalii w sądach. I setkach tysięcy wydanych na adwokatów i komorników. Zamrożona kasa to są straty. W branży Królewskiego to są wielkie straty. No ale przecież wiadomo w zamian za to Synerise się wypromowało więc Kowalski kiedy kupuje fakt w kiosku rano, przy okazji kupi AI do analizowania bigdata od nich zamiast innej firmy wiadomo wszystko takie jasne i proste. Czysty zysk. Więc trzeba coś wymyślić trzeba gnoić ludzi którzy podjęli się ratowania Wisły. Po Kubie głupio jechać ale po Królewskim to już można szaleć wiadomo. Taki śmieszny ten Harry i ma okulary na nosie i w ogóle jakiś taki nie swój nawet pewnie szalika na dzielni nigdy nie skroił. |
Taki złoty interes, a żadnych chętnych nie było? Co za frajernia z tych polskich biznesmenów...
|
Cytat:
To można jeszcze większego smrodu narobić niż ten co się ciągnie za TSem od pewnego czasu? |
Cytat:
Jarek to przecież na wyjazdy jeździł nawet (Szawle w 2010 r.). |
Od.......ta się Panie Delgado od naszej trójki, nikt zamiast nich nie chciał przejąć Wisły, nawet Pan Kwiecień sam zrezygnował, chociaż był przed nimi i sam mógł kupić cały klub.
Nikt go nie wygonił i do niczego nie zmuszał, sam podjął taką decyzję, także skończ pierd*olić, bo już nie mogę tej starej śpiewki słuchać. A co do transferów (Niepsuj, Janicki) to były autorskie pomysły trenera Stolarczyka. |
Ciężko mi dyskutować, bo ponoszą mnie emocje, za bardzo zależy mi na klubie kiedy widzę ślepotę ludzi.
Czytajcie posty użytkownika master17, oddają to co się dzieje idealnie i bez emocji. Oczywiście lepiej zamknąć oczy, to wygodne wyjście, czekajcie na post Królewskiego z Dubaju, aha, no i jego startup może się wywalić przez zaangażowanie w Wisłę, bo w przeciwnym wypadku robiłby hajsy w innej galaktyce lol |
A Kwietnia to jeszcze kiedyś po nogach będziecie całować, bo Wisła nigdy nie zginie!
|
Nikt nic złego na Kwietnia nie powiedział. Z tego co słyszę od ludzi z Wieczystej, to Wisła mu się trochę znudziła i będzie chciał w następnym sezonie zabrać z niej kilku piłkarzy, których kart jest właścicielem, choćby Kumaha
|
Fakt jest taki, że im bardziej chujowe wyniki będą, tym bardziej będzie nerwowo dookoła całej trójki.
A nawet nasz ultra spokojny zarząd będzie musiał zareagować w końcu w sprawie trenera. |
Cytat:
Żadnego Dubaju nie będzie nie będzie żadnego białego konia. Zrozum Trio wyciągnęło nas spektakularnie z SOR ale teraz leżymy w śpiączce na OIOM. W najlepszym scenariuszu czeka nas 4-5 lat maniany i tułania się w okolicach strefy spadkowej bez wielkich sponsorów i bez nowego właściciela. Szczególnie że zgasła ostatnia nadzieja na jakiekolwiek wzmocnienia w zimie. Jeśli chodzi o sportową stronę niestety Trio nie popisało się, ale priorytetem była licencja i w ogóle utrzymanie klubu na powierzchni. Wydawało się że spokojnego tułania się w okolicach 10 miejsca Stolarczyk i kilka nowych szrotów wystarczą. Niestety tak nie jest. Jestem przekonany że do przerwy Stolarczyk zostanie na stanowisku nawet jeśli przegra wszystko 7-0 chyba że znajdzie się jakiś trener filantrop który będzie pracował za minimalną krajową i bony obiadowe. Nie napisałem że Synersie upadnie przez tą bańkę tylko, że zamrażanie pieniędzy to generowania strat. Bo obracając tymi pieniędzmi mogli by zarabiać dodatkową kasę - proste ale wydawało mi się że ogarniecie że diler narkotykowy trzęsący klubem razem ze swoimi osiłkami rękami podstawionej marionetki nie jest dobrym pomysłem też było proste a jednak dla większości tutaj nie było. |
@Ajax już nie przesadzaj.. bo 4 bańki to wyłożyli wszyscyy, a ponad milion złotych w świecie IT to są grosze, nawet na polskie warunki (tylko zwykłemu zjadaczowi chleba wydaje się ta kwota niewyobrażalna)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl