![]() |
konto studenckie ing ale sprawdź aktualną ofertę bo to się zmienia.
|
gdzie złożyć papiery na studia teraz zeby mieć legitymacje na pół roku? Żeby było jak najtaniej i jak najprościej i jak najszybciej bo nawet nie mam czasu usiąść i poszukać tego.
|
Cytat:
Wszystko darmowe. |
Mam bardzo ważne pytanie, może na forum znajdzie się jakiś student prawa albo prawnik.
Jeśli testament został otwarty 31.08.2011 roku to ile lat mam na to by wystąpić o zachowek? 3 czy 5 ? Szukam w internecie ale nie mogę zinterpretować zmienionych przepisów prawa. Będę wdzięczny za pomoc. |
Cytat:
od 23.10.2011 przedawnienie jest po 5, a nie po 3 latach. Zgodnie z art. 8 znowelizowanego kc, "pięcioletni termin ma zastosowanie również do tych roszczeń o zachowek, które powstały przed dniem wejścia w życie nowelizacji, czyli przed 23 października 2011 i w tym dniu jeszcze nie były przedawnione". czyli w Twoim przypadku, jeśli testamt otwarto 31 sierpnia 2011, przedawnienie roszczenia nastąpiłoby 31 sierpnia 2014, ale od 23.10.2011 (czyli jeszcze nie jest przedawnione), termin wydłuża się o dwa lata czyli czas masz do 31 sierpnia 2016 r. tutaj analogiczny przykład: Cytat:
|
Krav bardzo dziękuję, nie miałem właśnie pewności.
|
Pracuje ktoś jako przedstawiciel handlowy w justusie bądź juwentusie ? Albo ma ktoś może jakiegos dobrego kumpla na takim stanowisku ?
|
jest ktoś na forum kto ogarnia obliczenia produktywności turbin wiatrowych?
dokładniej opiszę wszystko na prv. może być też ktoś kto jest dobry z fizyki :] |
Orientuje sie ktoś na temat biletów Szpilka-Adamek,bo dziś miała ruszyć sprzedaż i nadal nawet info nie puścili,że ich nie będzie?
|
Liceum zaoczne ktoś poleci jakiś adres w krakowie ?
|
Cytat:
|
Witam, biega ktoś z Was regularnie? Chciałem wrócic do kondycji, poprawic ją zdecydowanie, jakieś wskazówki? Zależy mi też żeby nie stracic masy mięśniowej, a może nawet zyskac trochę. Da się po bieganiu? Wzmocnic nogi i brzuch :) Pozdrawiam i proszę o rady
|
Jeśli ktoś z was lub z waszych znajomych ma własną firmę i chce pomóc, to proszę o kontakt PW ;)
|
Jaki polecacie smartfon dualsim????
|
HTC One M8 - powinien Cię zadowolić :)
|
Witam, sprawa wygląda tak że urwałem zawias od laptopa, ekranu i pękła wokół niego ramka, wszystko działa ładnie pięknie ale nie da się go zamknąć. Zna ktoś kogoś coś co takie rzeczy naprawia i czy się w ogóle da?
|
Cytat:
Jaką kasę chcesz na to przeznaczyć? |
Cytat:
Teraz od tygodnia uzywan Huawei G750. i jak na razie bajka :). Jedna rada' trzymaj się z dala od samsungow. |
ja przymierzam się do galaxy core cena około400zł. co byś w takim razie polecił w podobnej cenie na 1,5 rocznej gwarancji
|
Popatrz na jiayu. Sa z polska gwarancja lub mozna sciagac z azji.
|
mam do sprzedania 5 kartonow pana tadeusza ktos zainteresowany
|
witam,
Ma ktoś może jakieś fajne tapety na pulpit z motywami z fety mistrzowskiej na Rynku Głównym? |
Pytanie do wszystkich młodych duchem i ciałem.
Mam zgrać dla córki kilka piosenek "aktualnych młodzieżowych hitów tanecznych". Nie wiem co teraz jest aktualne, nie wiem przy czym się teraz tańczy. Nie jestem w ogóle w temacie. Poratujecie jakimiś tytułami? |
Cytat:
|
Jak masz aplikacje spotify to wejdź przesluchaj toplisty aktualne i ściągnij. Wielkiej wartości artystycznej się nie spodziewaj :)
|
Czy jest w Krakowie jakaś WŁOSKA RESTAURACJA z prawdziwego zdarzenia?
Ktoś może coś polecić? :) |
Poleci ktoś jakąś pocztę kwiatową ? Ratujcie bo życie mi się sypie...
|
trzeba mi jubilera nie interesują mnie kruki i aparty poleci ktoś coś?
|
Cytat:
|
witam,
czy mógłby ktoś mi napisać funkcję do exela żeby ładnie się policzyło? http://www.ogrzewnictwo.pl/uploaded/...bulla_wzor.png f(x) = A4 * 5,4(-3) * A4(3-1) * 4(-A4/5,4)(3) A4 to pole z exela, nawiasy to potęgi, na końcu równania podwójna potęga. Walczyłem przez 2 godz. ale nie udało się... 16lat temu w szkole to miałem i się zapomniało :/ Z góry dziękuje |
Witam,
Jeśli się nie pomyliłem to funkcja będzie wyglądała następująco. =A4*5,4^(-3)*A4^(3-1)*4^(-(A4/5,4)^3) |
Cytat:
Spróbuj tak. |
w jednymi drugim przypadku wychodzi to samo.
dzięki!! |
Cytat:
|
witam
jaka może być przyczyna tego, że niektóre nagrane płyty CD odtwarza radio w samochodzie, a niektóre nie? prędkość nagrywania ma znaczenie? jakieś propozycje? |
Cytat:
Możesz spróbować nagrać z prędkością 8x wtedy będzie coś więcej wiadomo. |
Rodzaj płyty, czy cdr plus czy minus.
|
Cytat:
a płyta zwykła CD-R Omega 700mb 52x |
Cytat:
|
Cytat:
Uwaga- jeżeli nagrywasz przez kreatora windows w pewnym momencie wybierasz jedną z opcji nagrywania (dla standardowych i niestandardowych odtwarzaczy audio). Różni się to tym, że przy standardowym odtwarzaczu (który zapewne Ci odtwarza) jaki byś nie miał format pliku muzycznego i tak go przerobi na W-indows M-edia A-udio. Przy niestandardowych zawarta jest informacja o tym, że pewne odtwarzacze mogą tego typu dysków nie odczytywać (format zostaje bez zmian). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl