![]() |
Cytat:
|
Wie ktoś gdzie w Krakowie można znaleźć czytelnie czasopism? Po za Rajską, która jest teraz zamknięta.
|
nie wiem o jakie konkretnie Ci czasopisma chodzi, ale pierwsze co mi przychodzi to Jagiellonka i biblioteka pedagogiczna na Focha. Jak chodzi o czasopisma historyczne np. to jest jeszcze Fundacja Czynu Niepodległościowego na Syrokomli.
|
chodzi mi konkretnie o Trybunę Ludu...
|
szukam pełnoletniej osoby z Krakowa, pilne ! priv !
|
Wy tam wszyscy z Krakowa i okolic!
Szukam drzwi drewnianych, najtańszych z surowego drewna sosnowego, bez szybek ale - skrzydło 70 cm. Objechałem dziś na rowerze Castoramy, Obi i Praktikery i 70 pełnych (bez szybek) to oni nie zamawiają chociaż są produkowane. W tzw. salonach drzwi mają ale super wypasione w dowolnym kolorze ze świerkowego w najgorszym razie. Przesiedziałem 2 godziny na internecie i wielkie nic. Znacie jakiegoś producenta? Pomożecie? |
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale zobacz na www.belmeb.pl
|
Cytat:
producenci: DRE, Porta, VERTE, POL SKONE możesz zobaczyć sobie w internecie katalogi albo pójść do jakiegoś sklepu, który się tym zajmuje (sporo jest na Zakopiańskiej, np. w BEL-POL-u, jest też salon Porta drzwi |
Poleci ktoś dobrego i sprawdzonego dentystę w Krakowie ?
z góry dzieki |
Mariusz Rojowski, ma gabinet na Azorach.
|
Cytat:
Ostatnio robiłem u niego zęba kanałowo, prywatnie. Bardzo dobry dentysta. |
Cytat:
Ewentualnie jest stoisko z takimi drzwiami w Bonarce przy wyjściu z Leroy Meriln czy jak to się pisze. Drzwi z litego drewna. Różne wzory, wykonanie bardziej profi niż to co ja mam ale cena też była wyższa. Jest jeszcze taki punkt na Chemobudowie. Możesz podjechać, w jednym z "kiosków" sprzedają drzwi i robią na zamówienie. |
Posiadam takiego lapka:
Producent
I CZY PÓJDZIE MI TA GRA : Minimalne wymagania sprzętowe
|
jakie studia za darmo ?
|
Po co studia? Chceszmiec legitke to jakiee studium wystarczy.
|
jest ktoś kto dobrze mówi po włosku?
mam kilkanaście wyrazów do przetłumaczenia... google translator ogarnął temat, ale nie mam pewności że zrobił to dobrze. prosiłbym o prv. |
pytanie jak wyżej. Gdzie jeszcze można złożyć papiery żeby mieć legitymacje ważną?Chodzi o studia dzienne/
|
Szybko streszczę moją sytuację.
Pewnego dnia staliśmy z chłopakami pod blokiem. Przyjechała policja że dostała zgłoszenie o zakłócaniu ciszy nocnej, a przy okazji chcąc wlepić mandaty za picie piwa. Wszyscy odmówiliśmy przyjęcia i sprawa została skierowana do sądu. W postępowaniu nie jawnym zostaliśmy uznani za winnych i dostaliśmy grzywnę 350 zł + 150 zł kosztów sądowych. Złożyliśmy sprzeciw od tego wyroku. Na pierwszej sprawie powiedziałem, że korzystam/leczę się u psychiatry (sądząc, że to złagodzi sytuację, dałem zaświadczenie) i sędzia skierowała mnie na badania do swojego psychiatry i dała mi z urzędu adwokata (sam nie wiem po co) . I moje pytanie co teraz robić ? Jak to się może skończyć dla mnie i czy koszty sądowe wzrosną ?? |
w mojej opinii wzrosną bo biegły psychiatra do którego zostałeś skierowany przez sąd nie pracuje charytatywnie. Koszty zastępstwa procesowego będą Cię obciążały w ustawowej wysokości bo dostałeś papupgę z urzędu.
|
Cytat:
|
Z tego co wyczytałem to koszty ponosi sąd
http://ppn.ipin.edu.pl/aktualne/2012..._-_02-2012.pdf |
Jak dostaniesz żółte papiery to nie musisz ponosić kosztów...
|
Inaczej patrząc to niepoczytalność nie może być immunitetem.
Nie może być tak że głupiemu wszystko wolno i winy wybacza. |
Nie przyjąłem mandatu, dlatego, że chciano mi go przypisać za spożycie pwia po czym poprosiłem policjanta o przebadanie alkomatem, bo skoro wg. nich piłem to powinienem wydmuchać coś na alkomacie. W odpowiedzi usłyszałem, że nie wzięli alkomatu z komendy więc odmówiłem przyjęcia mandatu, a 2 dni później będąc w tej sprawie na komisariacie dowiedziałem się, że oprócz mandatu za picie dołożyli zakłócanie ciszy nocnej i używanie wulgaryzmów. Po czym w sprawie nie jawnej sąd uznał mnie winnym i ukarał 350 zł + 150 zł kosztów sądowych. Złożyłem sprzeciw i teraz na pierwszej sprawie na pytanie sądu czy się leczę gdzieś, odpowiedziałem, że korzystam z poradni psychiatrycznej (dałem zaświadczenie) po czym sąd postanowił skierować mnie na badanie do "swojego" psychiatry oraz dał mi z urzędu adwokata.
A teraz chce to jak najszybciej zakończyć bo pierwotna grzywna może sporo wzrosnąć za te dodatkowe usługi sądu, a o nic nie prosiłem tym bardziej tego adwokata. |
nawet za próbe spożycia piwa można dostać mandat w teoretycznym panstwie
http://www.wykop.pl/link/1814956/man...ylo-zamkniete/ |
Cytat:
|
Chcę zakwestionować pewne zapisy w regulaminie gwarancji zegarka. Ogólnie, moja reklamacja została uwzględniona, ale pewne zapisy moga krzywdzić klienta.
Jak najlepiej uderzyć temat? Od razu pismo do UOKiK? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii? |
UOKiK i już.
|
Podskocz do Rzecznika Praw Konsumentów - siedzi kilku gości prawników - za free udzielają porad. Byłem kiedyś u nich jak walczyłem z jedną reklamacją.
Cytat:
|
Jakieś kino gdzie można iść na film z dziewczyną, ale da się znaleźć jakiś film najwcześniej 22-23?
|
Ostatnie seanse w Bonarce czy Kazimierz masz o 22:15 lub 22:30
|
Cytat:
To jest gwarancja czyli coś co daje ci producent i to on ustala zasady tego jak działa gwarancja. Jeśli nie są to zapisy sprzeczne z ustawą to nic nie zrobisz. Nie mylcie gwarancji z niezgodnością towaru z umową. |
|
Mam rację :)
Reklamacja, gwarancja i niezgodność towaru z umową. Wszystko odnosi się do wady jednak są to inne terminy określające inne sytuacje. Wadę zgłaszającego zawsze z powodu niezgodności towaru z umową a nie z uwagi na gwarancję. |
Cytat:
Jak reklamowałem buty, to dostałem zwrot z adnotacją, że uszkodzenie jest mechaniczne i nie podlega gwarancji. Zero kosztów. Ja mogę się z takim załatwieniem sprawy zgadzać, mogę dalej walczyć (niezgodność z umową, itp.), ale grunt, że nie ponoszę żadnych kosztów. Prawidłowy układ, 180 stopni odwrotny, niż w przypadku zegarka. Dziś nie miałem czasu, ale temat na 100% podrążę. W drugim linku podesłanym przez alterego znalazłem takie coś: Cytat:
|
pytanie odnośnie paszportu,a mianowicie.
skończyła mi się ważność paszportu a po 22 sierpnia chce wylecieć na wakacje. zdaje sobie sprawę z czasu jaki się czeka na wyrobienie nowego i stąd moje pytanie. jest jakiś sposób żeby wyrobili mi w kilka dni? bo czytałem na necie że jak się ładnie pójdzie poprosi albo użyje jakiegoś dobrego argumentu jakiegoś tam kierownika czy osobę sprawującą najwyższą władzę to mogą wyrobić w 3 dni. a jeśli nie to czy w biurach podróży za jakąś tam dodatkową opłatą nie wyrabiają bo też mnie takie słuchy doszły? dzięki z góry za odpowiedź. ed.właśnie przeczytałem o czymś takim jak paszport tymczasowy i zastanawiam się teraz czy przejdzie bajeczka o śmierci kogoś z rodziny za granicą? próbował tak ktoś? |
Pilne. Gdzie w Krakowie (centrum, Bronowice, Krowodrza) są dzisiaj otwarte jakieś serwisy, sklepy z telefonami komórkowymi. Żeby był duży wybór i umieli dobrze doradzić?
|
Siema. Czy w Krakowie mogę kupić w jakimś skateszopie czy czymś takim okulary blocx? http://www.blocx.pl/
|
witam,
czy jest ktoś kto pisał aneks do biznes planu - schemat rozbudowy sieci dystrybucyjnej/ handlowej (sprzedażowej)? do roboty potrzebuję. |
Pytanie mam do osób z Tarnowa. Gdybym miał szukać mieszkania (lub domu) to w jakich dzielnicach? Interesowałoby mnie, nowe budownictwo i raczej spokojna okolica.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl