![]() |
Każdy niech głosuje według swojego uznania. Dla mnie Wisła Kraków zawsze była i jest najważniejszą wartością w życiu i jak jest cień szansy, że głos na Jarosława Gowina może jej w jakiś sposób pomóc to zagłosuję na niego. Być może nic to nie da, ale i tak spróbuje, na pewno nie zaszkodzi jak inne głosy np.na pewnego radnego (o ironio z Prądnika Czerwonego) który chciał burzyć nam stadion. Nasze władze niestety nie są partnerami dla Majchrowskiego i jego świty (będą i tak realizować swoje pomysły wbrew interesom klubu) i potrzeba równie mocnego gracza. Nie wiem czy Pan Gowin nim jest i coś pomoże ale i tak spróbuje.
Pozdrawiam Wiślacką Brać |
|
Naprawdę zero komentarzy po książce? :)
|
Czego oczekujesz ?
|
Gówno. Koniec recenzji.
|
Nie czytałem i czytać nie zamierzam. Jakby były tam jakieś rzeczy dodatkowo nas obciążające to pewnie już byłoby o tym już głośno na forum. Zapewne jest tam trochę prawdy, trochę fikcji i bardzo dużo przesady. Sensacja się dobrze sprzedaje i Jadczak zbija na tym kapitał. Teraz są nowe władze, więc nie mam ochoty się taplać w bagnie przeszłości ani czytać o domniemanych porachunkach kibolsko - gansterskich. Nawet jeśli naprawdę miały miejsce.
Jak ktoś chce Jadczakowi kabzę nabijać to proszę bardzo, ja osobiście nie zamierzam. |
Jeśli chodzi o informację, to jak ktoś chociaż trochę się interesował co się dziej w Krakowie, to podejrzewam, że o większości rzeczy słyszał / czytał na necie.
Część informacji to bajdurzenie jadczaka, spora część przepisana na żywca z akt, trochę historyjek opowiadanych przy piwie (przez Tyce?), nie koniecznie tak jak było. Książka jest napisana fatalnie stylistycznie, sporo powtórzeń, które tylko zapełniają strony. Sporo jadczakowych wstawek w stylu "jaki jestem super" i jakieś bezsensowne wycieczki personalne do ludzi z tt. Oczywiście nie warto kupować. Jak ktoś chce przeczytać to można znaleźć pdfa w necie. |
Dla zwykłego człowieka to będzie: "łał naprawdę takie niepojęte rzeczy działy się w jednym z najlepszych klubów w Polsce?"
A uwierzcie dużo będzie takich czytać. Tak jak wyżej, książka napisana fatalnie, mieszanie wątków na poziomie opowiadania dziecka z podstawówki. Wydaje mi się dużo koloryzowania, debilne pytania retoryczne, dużo niedopowiedzeń i nie do końca wyjaśnionych myśli czy sytuacji. Redaktorem śledczym można nazwać Sumlińskiego, a nie Jadczaka który na Wiśle nabija sobie fejm i udziela wywiadów na prawo i lewo. Po tygodniu od wydania książki ponoć już wiadomo gdzie jest nóż który godził w głowę Dino Baggio po dwóch ponoć ma być wiadomo gdzie jest złoty pociąg a po miesiącu gdzie Bursztynowa komnata. |
Tu macie recenzję napisaną przez Stano:
http://weszlo.com/2019/10/21/stanows...platanych-rak/ Z tego co widzę nie ma odpowiedzi co robiła przez lata policja i prokuratura. |
A tu jest recenzja na stronie naszego głównego, "koszulkowego" sponsora:
https://laczynaspasja.pl/wisla-w-ogn...ie-o-kibicach/ |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Stanowski nie ma oporów przed artykułami sponsorowanymi. To tak jak z Turbogrosikiem... |
Cytat:
|
Cytat:
Wybacz, mój błąd. Cytat:
|
ta ksiązka, ten zbitek papieru to jest przedruk z akt + nocne mocne opowieści ludzi ktorzy siedzili obok ludzi którzy coś widzieli.
|
Zarzuci mi ktoś linka do pdfa na priv?
Najbardziej interesuje mnie co on tam nawywijał od tych swoich 'informatorów'.Mieliśmy na serio o ekshumacji pewnego jegomościa. We fragmentach książki widzę że to już bekę sobie chłopaki kręcili. Teraz mamy np. 'robienie dziecka'. Aż normalnie zwizualizowałem to sobie.Wielki wódz Misiek przemawia do kandydatów. 'Chcecie być w Sharksach? Musicie zrobić chociaż jedno dziecko tzn tak obrobić delikwenta żeby mu wszystkie flaki na zewnątrz wyszły. Do roboty!" :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To tak jakbym przez miesiąc mówił i głosił wszesm i wobec, ze Audi to najlepszy producent samochodów na świecie. A potem napisał ze dużo pali :) |
Cytat:
Z tą książką to w ogóle śmieszna sprawa. Z jednej stronie to stek bzdur wymyślonych przez Jadczaka, a z drugiej strony "nie ma tam nic nowego, osoby z Krakowa od dawna o wszystkim wiedziały". To jak w końcu jest? Drugi zarzut do książki do styl, jakby w w reportażu śledczym styl był w jakimkolwiek stopniu ważny. Po trzecie to niby każdy przeczytał i recenzuje, a jak przychodzi co do czego to "podrzućcie linka do PDF". Nie mówię tylko o forum, a o ogólnej reakcji na książki. Ja kupiłem, przeczytałem i uważam, że jak zwykle prawda leży po środku. Mało konkretów, mało nazwisk przez co odbiór ksiażki jest taki sobie, ale według mnie warto przeczytać. Szczególnie, że Jadczak w ostatnich latach w temacie Wisły rzadko się mylił, mimo że jego zarzuty na początku wydawały się absurdalne. PS. Przecież Stanowski podobno dowodzi od paru lat spiskiem, który ma na celu wykończyć Wisłę, myślicie że zrobiłby takiej kampanii pro bono? Dla satysfakcji własnej? |
"Podrzućcie linka do PDF" , chyba normalka, nie mam zamiaru wspierać tego pajaca ale z chęcią przeglądnę co on tam naskrobał. Domyślam się że to przeróbki zdarzeń, które szeroko był opisywane przez media+ jakiś dostęp do akt no i 'opowieści dziwnej treści' - .... wi kogo.
Nie sądzę też że Stano i Weszło jakoś promowało tak jego jak i książkę. Tak czytając same recenzje, wygląda na to że nie ma tam żadnych szczegółów.A już robie z rekinów mafii....już gang brzmiało no, dosyć za grubo a mafia???.Szkoda gadać. |
Cytat:
No chyba że ktoś faktycznie wierzy, że oni sobie tak tylko dilowali narkotykami i utrzymali się "na rynku" tyle lat nie mając żadnych wtyków w policji i ratuszu. Wtedy ja nie mam więcej pytań. |
W policji pewnie mieli, każdy ma co robi jakąś lewiznę...Przez rok chodziłem do pracy gdzie widziałem jak lewe fajki sprzedawano praktycznie na legalu. Z jakiegoś artykułu wyszło że ponoć Szarki to 'chroniły' ale bez jaj...w ratuszu?. Gdzie niby wielkim bosom przywalili prawie pół roku za jakieś 3 karczowniki?. Pomijam że potem prawo się zmieniło ale nie miało przecież to żadnego związku.
Nikogo nie usprawiedliwiam ale to jakaś kpina gdy Szymuś chce zakazać 'rekina' ps. Jego wiarygodność jak dla mnie jest zerowa, co nie zmienia faktu że część rekinów przyczyniła się do (prawie) upadku Wisły, do tego zajmowali się nielegalnymi rzeczami.. Nie przypadkowo siedzą teraz w pierdlu. |
Czy czytał ktoś książkę Jadczaka i może napisać czy są tam jakiekolwiek kulisy próby przejęcia Klubu przez Stechert Gruppe?
|
Nie ma o tym ani słowa.
|
Przecież wiadomo kto za tym "przejęciem" stał.
|
Cytat:
|
Jak kto nie wiesz?
To ci ,,wrogowie" z którym cały TS z Sarapatą walczył i zyskał 99% poparcia. A w rzeczywistości, Meresiński to kumpel tych, którzy przejęli władzę w 2016 r., Stechert był też ich prowokacją w celu zyskania poparcia, a Vanna Li miał zabrać dokumenty, aby TS zrzucił winę na obcych za upadek klubu, tylko im ten plan nie wyszedł, bo okazało się, że w przeciwieństwie do Ruchu i Widzewa, Wisła nie może po cichu upasc i stad tak duża reakcja kibiców w celu uratowania klubu. Ich plan polegał na zrzuceniu winy na Vannę, zabraniu i wyczyszczeniu kont do zera i ponownym przejęciu klubu od IV ligi, bo wiadomym byłoby, że pożyteczni idioci TS-u zrzuciliby winę na wynajetego przebierańca Vannę, stąd TS miałby od samego początku 99% poparcia. Tylko niestety nie wszystko potoczyło się tak jak miało i na dzisiaj TS wraz z przyjaciółmi odbudowuje swoje wpływy i to jest główna przyczyna obecnej sytuacji. W zimie wydawało się, że dzisiaj Wisła będzie w normalnym położeniu, niestety pokazowe ruchy prokuratury spowodowały, że dalej jest potrzebna pomoc. |
Skoncz .......ic glupoty stary capie. Pozniej Ci wrzuce "kto co i jak".
PS. Juz nie musze dzieki lasziemu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl