Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Pawel.Busko 04.03.2011 18:13

Ile kosztuje róża na rynku? Gdzie polecacie kupić spora liczbę róż? (Wiadomo dzień kobiet;))

brzydki.brzydal 04.03.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1059759)
Gówno prawda. Jedna z największych bzdur jakie przeczytałem. Idź się doucz i nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Jezeli raczyłbyś wyjaśnić, to byłbym wdzięczny - bo powiedzieć "gówno prawda" może każdy.

Choć oczywiście poczyniłem założenie, które nie musi być prawdziwe - jeśli jest niepełnoletni to odpowiedzialność finansową ponoszą za niego rodzice.

amauri1990 04.03.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawel.Busko (Post 1059798)
Ile kosztuje róża na rynku? Gdzie polecacie kupić spora liczbę róż? (Wiadomo dzień kobiet;))

Różnie. Na róznych placach, typu targ w Bieńczycach, już za 4 zł kupisz ładną. W prywatnych kwiaciarniach 8-11 zł. A na Rynku ;) jesli dobrze pamietam ~15.

Jot 05.03.2011 02:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 1059799)
Jezeli raczyłbyś wyjaśnić, to byłbym wdzięczny - bo powiedzieć "gówno prawda" może każdy.

Choć oczywiście poczyniłem założenie, które nie musi być prawdziwe - jeśli jest niepełnoletni to odpowiedzialność finansową ponoszą za niego rodzice.

Poczyniłeś założenie. Nie musi być prawdziwe. Zupełnie jak w politycznym :) Uczysz się od najlepszych.
Jak tytuł wykonawczy dotyczy danej osoby, to tylko ona odpowiada za niego. Nikt inny. Jasne ?
Jak nie to poczytaj KPC i Prawo Egzekucyjne.

kuczmen 05.03.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Prokocim (Post 1059518)
Mam pytanie czy komornik może mi coś zrobić za mandat 100zł za picie w miejscu publicznym? jeżeli nie posiadam konta, nie pracuje i mieszkam u rodziców i chyba prawnie nic do mnie nie należy. Są jakieś konsekwencje nie zapłacenia? Tylko bez napinki, że trzeba było nie pić a teraz trzeba ponieść odpowiedzialność itp, to tylko pytanie co się może stać.

jesli nie masz dochodów to bedziesz miał to do odrobienia .przeliczą Ci to na godziny i do puk-u bedziesz sie miał zgłosic w delu odrobienia

joker_wislak 05.03.2011 15:00

Wie ktoś gdzie można obejrzeć dzisiejszą walkę Matthew Hattona z Saulem Alvarezem

gris 05.03.2011 15:41

Może ktoś polecić jakąś prywatną przychodnię specjalistyczną w której jest dermatolog do której można iść na NFZ lub prywatnie ale nie za wysoką cenę?

nbp 05.03.2011 15:52

Panowie ; jako że nie mam w domu tv, to chciałbym móc oglądać telewizję przez internet. Pamiętam jakieś 2-3 lata temu na allegro było mnóstwo tego typu ofert. TV PRZEZ INTERNET ZA DARMO !!! TYLKO U MNIE 9,99 ZŁ itd...

Teraz tego nie ma, nie wiem dlaczego. O ile mecze mogę na sopcascie oglądać, to jednak jakis polsat czy film na tvn chciałoby się obejrzeć czasem.

Coś poradzicie ?

Znalazłem jedenie coś takiego :

http://allegro.pl/masz-internet-masz...486609142.html

Ale drogie ( patrz jaki koszt wysyłki ) i nie wiem czy to działa w ogóle..

Mnie by na prawdę wystarczyło 6 podstawowch kanałów.

Dzięki za odp.

GOalkeeper 05.03.2011 16:37

gdzie w południowym Krk jest jakiś klub, pub ze stołami bilardowymi?

DoniooTSW14 05.03.2011 17:07

wyrabiałem wczoraj karte kibica przed meczem , wracając z meczu skapłem sie że zgubiłem ten załącznik z hasłem moim peselem i innymi wiadomościami co moge zrobić żeby nikt mi sie nie wpieprzył bądz żeby mi to hasło które aktywuje konto zmienieli?

Luu... 05.03.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DoniooTSW14 (Post 1060408)
wyrabiałem wczoraj karte kibica przed meczem , wracając z meczu skapłem sie że zgubiłem ten załącznik z hasłem moim peselem i innymi wiadomościami co moge zrobić żeby nikt mi sie nie wpieprzył bądz żeby mi to hasło które aktywuje konto zmienieli?

jedynym wyjściem jest zadzwonić/napisać maila do klubu albo udać się osobiście i przedstawić swoją sytuacje, bo raczej bez udziału klubu nic nie zrobisz

nowy_piotrek 06.03.2011 10:47

Potrzebuje jakies ksero/wydruk otwarte w niedziele, im blizej centrum (od strony Dlugiej) tym lepiej. Zna ktos?

nero 06.03.2011 11:13

Mam pytanie, do kiedy wychodziły karnety "książkowe-wizytówkowe-papierowe"?
Bo od jakiegoś czasu dają tylko nalepkę na kartę kibica, ale kiedyś karnet był wielkości wizytówki w środku rozpis meczu z kim gramy. Od kiedy zrezygnowali z takich karnetów? Ktoś pamięta?

<wislak88> 06.03.2011 12:30

Z tego co pamiętam to chyba sezon 2004/2005 albo 2005/2006

Piotrek87 06.03.2011 12:40

dokładnie w sezonie 2004/2005 były ostatni raz papierowy karnety (mam taki w kolekcji), od następnego sezonu weszły plastikowe karty i były takie jubileuszowe na 100 lecie klubu.

Mario Nh 06.03.2011 12:43

Potrzebuje jakieś piosenki związane z Serbią. Przygotowuje prezentacje na temat tego kraju. Z góry dzięki!

Piotrek87 06.03.2011 12:50

na pewno jako ciekawostkę możesz napisać, że Jugosławia miała hymn (linie melodyczną) wzorowaną na naszym hymnie. teraz już Serbia ma inny hymn ale myślę, że warto o tym wspomnieć bo mało osób o tym wiem.

link do hymnu Jugosławii
http://patrz.pl/mp3/hymn-jugoslawii

Lacrima 06.03.2011 12:53

nero, takie karnety były też na rundę, kiedy graliśmy w Sosnowcu.

harimata 06.03.2011 16:05

Szukam basenu w okolicach Bronowic czynnego jak najwcześniej od 6 rano bo na Wiśle patrzyłem to od 9 minimum.

regis 06.03.2011 16:26

Zabieram się do kupienia auta, które ma wykupione ubezpieczenie ważne na rok (do lutego przyszłego roku). Jak jest w takiej sytuacji z ubezpieczeniem? Czy obecny właściciel może anulować swoją polisę i odzyskać za nią kasę, a ja ubezpieczyć auto na siebie? I co by się stało, gdybym jeździł na ubezpieczeniu poprzedniego właściciela i miał stłuczkę?

Aha, chodzi o OC, nie wiem w jakim towarzystwie.

murray 06.03.2011 16:29

@harimata
Basen AGH

brzydki.brzydal 06.03.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regis (Post 1060891)
Zabieram się do kupienia auta, które ma wykupione ubezpieczenie ważne na rok (do lutego przyszłego roku). Jak jest w takiej sytuacji z ubezpieczeniem? Czy obecny właściciel może anulować swoją polisę i odzyskać za nią kasę, a ja ubezpieczyć auto na siebie? I co by się stało, gdybym jeździł na ubezpieczeniu poprzedniego właściciela i miał stłuczkę?

Aha, chodzi o OC, nie wiem w jakim towarzystwie.

Wlasciciel moze wycofac ubezpieczenie i dostanie zwrot, ale jezeli sie z nim dogadasz tak, ze przepisujesz ubezpieczenie na siebie to powinno byc ok.

Jak zakupisz auto to masz 30 dni na przerejestrowanie auta i przepisanie ubezpieczenia na siebie (prawda taka, ze nikt Ci nic zlego nie zrobi, jak w tych 30 dniach sie zmiescisz). Dziewuszka kupila okolo pol roku temu auto i bylo tak, ze po przerejestrowaniu poszla przepisac na siebie ubezpieczenie (4 miesiace do konca byly) i mimo, ze poprzedni wlasciciel mial komplet ulg, a ona zadnych, to po prostu przepisali - bez zadnych doplat (ergo hestia).

tomo 06.03.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1059759)
Poborca skarbowy z US. Komornik to się poważniejszymi rzeczami zajmuje. Mylisz pojęcia.
Konsekwencje niezapłacenia są takie, że mogą chcieć to sobie jakoś ściągnąć. W jaki sposób to zrobią to już jest inna sprawa.

Jeśli nie zostanie wszczęta egzekucja na podstawie tytułu wykonawczego to pewnie, może się przedawnić. Gorzej jak egzekucja została wszczęta. Wtedy wierzyciel ma prawo w razie nieściągalności ponowić za jakiś czas egzekucję.

Gówno prawda. Jedna z największych bzdur jakie przeczytałem. Idź się doucz i nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Mandat to należność skarbu państwa, a jak wiadomo żeby umorzyli mandat to musiałby stać się cud. Druga sprawa to to, że nawet jak mu napiszą że umorzyli postępowanie egzekucyjne, to nadal wisi pieniądze, o które się upomną za jakiś czas. Umorzenie postępowania egzekucyjnego na podstawie tytułu wykonawczego nie wiąże się z umorzeniem długu. Ustawodawca dał prawo wierzycielowi występować o ściągnięcie pieniędzy w późniejszym czasie, w razie jego nieskuteczności. Nie pisz więc, że umorzą mu mandat, to tak jakby państwo nie chciało zasilić budżetu z pieniędzy obywatela.

A jednak stał się cud i alleluja mandat umorzony. Nie wnikam jak to zrobił ale nie płacił.

dawidTS 06.03.2011 21:51

Zna ktoś jakis tani salon fryzjerski? Tak żeby sie obciąć za max. 10 zł w okolicach Bronowic?

wislak93 07.03.2011 16:15

potrzebuje taniego noclegu(ok 30-40 zl za osobę) dla 3 osób najlepiej w okolicach stadionu. Znacie coś godnego uwagi?

jaszczur90 07.03.2011 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak93 (Post 1061349)
potrzebuje taniego noclegu(ok 30-40 zl za osobę) dla 3 osób najlepiej w okolicach stadionu. Znacie coś godnego uwagi?

http://www.taniehostele.pl/index.php...pl&menu=cennik

Marcin_fan 07.03.2011 17:16

ile gdzies tak kosztuje nowa bateria do Nokii N73 ??

fifi1906 07.03.2011 17:31

jak sie nazywa muza którą puszczali m.in na NBA all star w tym roku chyba Diddy ją śpiewa?

Arteka1906 07.03.2011 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak93 (Post 1061349)

http://www.hotel.krakow.pl/obiekt.php?id=151

kornd 07.03.2011 19:17

Może mi ktoś polecic jakiś dobry program do nagrywania filmików z gier, od razu w wersji działającej, najlepiej linki do pobrania na serwer lub torrenty(tylko nie Fraps bo za bardzo obciąża system)?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl