Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Młyniu_Miechów 07.07.2014 00:41

Jaką firmę autobusową polecicie, która jeździ do Chorwacji? Dokładnie chodzi o Split.

tas de fleia 07.07.2014 05:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1366910)
Poratujcie!! polałem beton (takie małe słupki co podwórko jest nimi wyłożone podobne do kostki) olejem z frytek i jest plama jak cholera. Czym to moża usunąć? olej roślinny :)

Chyba najlepszy sposób to Karcher, przynajmniej ja tak z tłuszczu czyściłem kostkę.

FraMat 07.07.2014 06:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1367031)
prowadzę działalność handel/dystrybucja na terenie PL (FV tylko dla PL firm)
dostałem zlecenie od firmy zagranicznej... jak wygląda zmiana rynku działalności na całą UE?
płaci się coś? gdzie się udać? wystarczy tylko zmienić to w CEIDG?

Trzeba też złozyć wniosek o nadanie europejskiego numeru NIP.
Polega to na dodaniu do Twojego NIP oznaczenia PL.
Jednak wystawiać faktury z europejskim NIP możena od dnia zlożenia takiego wniosku.

No i oczywiście, zapoznać się z zasadami wystawiania faktury VAT eksport

wiślak 86 08.07.2014 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tas de fleia (Post 1367035)
Chyba najlepszy sposób to Karcher, przynajmniej ja tak z tłuszczu czyściłem kostkę.

właśnie z tym jest lipa bo to są takie słupki betonowe http://www.sklepbat.pl/edane/Asort/Katalog/RE7069_1.jpg tylko że całe okrągłe i jeden koło drugie poustawiane. więc jak przejadę Karcherem to mi ziemie piasek wywali z między nich. Próbowałem goracą wodą i płynem i to wcierałem ale nic nie pomogło. Kurde ścieżka z tego oleju jest przez całe podwórko.

Kamil_mchw 08.07.2014 20:23

czy jest ktoś na forum kto ogarnia dofinansowania z UE dla działających firm?
wszystko wyjaśnię na prv.

sndr 09.07.2014 15:06

Czy wie ktoś gdzie dostanę w centrum drożdże winiarskie?

Marcin_fan 09.07.2014 15:14

Dorwałem mega lajtową prace. I tu pytanie do Was. Jaką książke polecacie ? Nigdy nie byłem fanem czytanie ( i nigdy nie będę? ) ale teraz jakoś mam wene i chciałbym ją wykorzystać. Jeśli chodzi o tematyke to może być sportowa albo jakiś kryminał. Może być na priv

IncognitoTSW 09.07.2014 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sndr (Post 1367317)
Czy wie ktoś gdzie dostanę w centrum drożdże winiarskie?

Na Kazimierza Wielkiego, kupowałem w zeszłym roku.
http://www.winnica.krakow.pl/kontakt

wiślak 86 09.07.2014 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1367318)
Dorwałem mega lajtową prace. I tu pytanie do Was. Jaką książke polecacie ? Nigdy nie byłem fanem czytanie ( i nigdy nie będę? ) ale teraz jakoś mam wene i chciałbym ją wykorzystać. Jeśli chodzi o tematyke to może być sportowa albo jakiś kryminał. Może być na priv

Podzielimy się wiedzą o książkach jak podzielisz się jaka to praca ile można wyciągnąć i od kiedy mogą zatrudnić nowego pracownika...

LanceTS 09.07.2014 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1367318)

Polecam strasznie książki Cobena. Super akcja, zajebiście potrafią wciągnać. Albo DeMilla np. Gra Lwa. Także fajna akcja w dodatku w takim typowym męskim humorze.

TSW Fanatyk 09.07.2014 19:04

Sezon wesel w pełni i trzeba rozglądnąć się za jakimś garniturem. Są jakieś sklepy z tanimi garniturami np używkami? Tylko żeby nie miały te graniaki po 20 lat :) jakieś wyprzedaże kolekcji czy coś podobnego?

wiślak 86 09.07.2014 20:16

Na tandecie możesz się rozglądnąć ewentualnie do factory podjechać. Ostatnio w GK w sklepie Bytom widziałem wyprzedaże. Wszystko zależy jaką kwotę sobie przeznaczyłeś.

JacobCFC 09.07.2014 21:18

Bytom i Vistula mają wyprzedaże do -70% chyba

LanceTS 11.07.2014 18:06

jakąś kwiaciarnie ktoś poleci w Krakowie? Konkretnie chodzi mi o kremowe róże.

I ewentualnie jeszcze potrzebuje czegoś w Krakowie gdzie będzie można zrobić coś takiego:
http://chocolissimo.pl/do/item/1315-...wlasne-zdjecie

Al_29 13.07.2014 09:30

nie wie ktoś, ile kosztuje wypożyczenie łyżew na lodowisku w Kraków Arenie?

gypsy 13.07.2014 09:48

9 złotych.

LanceTS 13.07.2014 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1367557)
jakąś kwiaciarnie ktoś poleci w Krakowie? Konkretnie chodzi mi o kremowe róże.

I ewentualnie jeszcze potrzebuje czegoś w Krakowie gdzie będzie można zrobić coś takiego:
http://chocolissimo.pl/do/item/1315-...wlasne-zdjecie

podbijam, pomoże ktoś?

wiślak 86 14.07.2014 09:17

jeżeli masz czas rano to polecam podjechać na giełdę w Balicach. kwiatów a kwiatów nie bedziesz wiedział co wybrać. tylko że oni bardzo wczesnie pracują. zobacz z resztą na stronie giełdy. zawsze mozesz zadzwonić do danego sprzedawcy i się umówić gdzieś na odbiór. ja czasami tak robię.

OpEnTaNy 14.07.2014 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1367766)
jeżeli masz czas rano to polecam podjechać na giełdę w Balicach. kwiatów a kwiatów nie bedziesz wiedział co wybrać. tylko że oni bardzo wczesnie pracują. zobacz z resztą na stronie giełdy. zawsze mozesz zadzwonić do danego sprzedawcy i się umówić gdzieś na odbiór. ja czasami tak robię.

W Balicach nie ma zadnej gieldy jak cos to na Balickiej ;)

LanceTS 14.07.2014 11:09

ok, dzięki, na pewno skorzystam w najbliższym czasie.

A jesli chodzi o drugie pytanie? Potrzebuje czegoś na prezent i mi się coś takiego spodobalo. Jakby ktoś wiedział gdzie cos takiego można zamówić albo ewentualnie miał jakis podobny pomysł to podbijać :)

piter116 14.07.2014 13:13

Właśnie dostałem pismo z przedsądowym poleceniem zapłaty za udostępnianie filmu "Obława". Jeżeli spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem, to zapraszam na priv.

krissu101 14.07.2014 13:25

Powstaje jakaś liga prywatna naszego forum na Ustaw Ligę Weszło?

wiślak 86 14.07.2014 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1367784)
Właśnie dostałem pismo z przedsądowym poleceniem zapłaty za udostępnianie filmu "Obława". Jeżeli spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem, to zapraszam na priv.

http://forumprawne.org/prawo-autorsk...aplaty-33.html

nie jesteś pierwszy :)

http://www.spidersweb.pl/2014/05/oblawa-na-piratow.html

Al_29 14.07.2014 14:10

zdarzyło się komuś,że podczas słuchania muzyki na telefonie, nagle muzyka się pauzuje?? na słuchawkach jest to strasznie denerwujące, bo trzeba co chwile wyciągać komórkę z kieszeni...

Kamil_mchw 14.07.2014 17:29

zdarzyło się komuś że włączał film na kompie i nagle nie ma dźwięku?
albo że włączał YT i filmik się zaczynał i po 3 sek. się zacinał i uruchamiał od nowa... kilkukrotnie aż do momentu wyskoczenia szarego tła i jakiegoś błędu?

wiślak 86 15.07.2014 16:25

Jest ktoś kto pracuje w urzędzie pracy lub ma kogoś z rodziny lub znajomego? mam parę pytań.

SV_ 15.07.2014 18:52

Ktoś z doświadczeniem z Netia/Orange?

Mam internet i telefon stacjonarny w TPSA/Orange. Plące horrendalne rachunki za jakiś syf już dłuższy czas. Pogadałem teraz z Netią bo Orange proponuje mi dość kiepskie warunki.
Obecnie mam umowę z Orange na Neostrade i telefon na czas nieokreślony. Netia mowi mi że: Oni za free przenoszą mi telefon do siebie (aktywacja 9zł) i daja internet do 20mb (aktywacja 9zł). Internet + telefon stacj (30 min do stacj) za 59,90 miesięcznie. Podobno zadnych innych opłat.

Ściema/prawda?
Az mi się wierzyć nie chce. Teraz place 118zł, A u nich lepsza oferte za 59?

LanceTS 17.07.2014 15:52

jakiś tani nocleg dla dwojga w Zakopanem? Lepiej coś rezerwować czy jechać i szukać na miejscu?

El'kabat 17.07.2014 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1368284)
jakiś tani nocleg dla dwojga w Zakopanem? Lepiej coś rezerwować czy jechać i szukać na miejscu?

W ciemno nie ma sensu jechac.
Zależy co rozumiesz tani ? Na booking.com znajdziesz szybko cos dostepnego.
Teraz pewnie najtaniej znajdziesz koło 40-50zł za dobe/osobe.

Ewentualnie,zeby sie tylko przekimac to http://www.schroniskomlodziezowe.zakopane.org.pl

MatMario 17.07.2014 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1367895)

Mam internet i telefon stacjonarny w TPSA/Orange. Plące horrendalne rachunki za jakiś syf już dłuższy czas. Pogadałem teraz z Netią bo Orange proponuje mi dość kiepskie warunki.
Obecnie mam umowę z Orange na Neostrade i telefon na czas nieokreślony. Netia mowi mi że: Oni za free przenoszą mi telefon do siebie (aktywacja 9zł) i daja internet do 20mb (aktywacja 9zł). Internet + telefon stacj (30 min do stacj) za 59,90 miesięcznie. Podobno zadnych innych opłat.

Ściema/prawda?

Poszukaj na forach np. Telepolis.pl, napewno mozna taniej.

Coglin 18.07.2014 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1367895)

Ściema/prawda?

Jak już nie za późno to zapytaj Orange jaką możesz mieć max prędkość netu, albo sprawdź gdzieś na ich stronie.
Bo jak z Orange będziesz miał informację, że max 10mb, to choćby skały srały szybciej ci net z Netii nie pójdzie.
Chyba, że jesteś jednym z tych nielicznych, których Netia może podpiąć na swoich kablach.

Eternit 18.07.2014 08:07

Muszę jechać samochodem do Wiednia. Którędy najlepiej i najszybciej dojechać? Czechy czy Słowacja? Mógłby ktoś obeznany mi napisać jak wygląda sprawa z opłatami za autostrady w tych krajach? Z góry dzięki.

Dzięki MatMario!

MatMario 18.07.2014 08:29

Ja jeżdżę na Katowice później albo Bielsko i Cieszyn albo kawałek dalej i nową autostradą w dół na Ostrawę. Później Olomunec i Brno i tam Wiedeń.

Jeśli z start z Myślenic to na Bielsko bym jechał i później Cieszyn Olomunec i Brno.

Do Austrii chyba nie będzie potrzebna winieta ale na Czechy tak.

Można też jechać bez winiet. Przez Słowację. Polecam viamichelin.pl

W Wiedniu trzeba uważać bo bardzo łatwo z centrum wylecieć na autostradę i wtedy bez winiety lipa.

igortsw 18.07.2014 16:53

Cześć, jest ktoś z forumowiczów, kto miał skręconą kostkę, bądź zna się trochę w tym temacie? Priv.

TonyWiślak 20.07.2014 20:19

Motocykl przez sześć lat stał w garażu i nie był eksploatowany,opony wogle nie zajechane tylko mam problem z kilkoma pęknieciami na kolach z powodu ich wieku.Moje pytanie brzmi czy bezpieczna jest jazda na takich oponach czy lepiej wymienic?

fifi1906 21.07.2014 17:12

prtosze o pomoc.....jak odblokowac karte micro sd z telefonu która sama sie zablokowała. nie da sie ejj sfprmatowac podlaczajac przez czynik do komputera.

Padre1906 21.07.2014 17:33

TonyWiślak po tylu latach w pierwszej kolejności do wymiany. Szkoda zdrowa aby ryzykować jazdę na czymś takim.

fifi1906 podłączasz przez przejściówkę micro sd- sd ?

Bąbel 22.07.2014 11:32

Polecicie jakąś poradnie/przychodnie ortopedyczną na Bronowicach, najlepiej gdzie z NFZ można się leczyć.

Kocur 23.07.2014 08:37

Jaką firmę byście wybrali do przesyłki kół (opony plus felgi) - całość pewnie ponad 50 kg wyjdzie.

Jak w ogóle takie coś zapakować - do kartonów nie ma sensu, chyba tylko owinąć żeby się nie porysowało.

palczi 23.07.2014 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1369176)
Jaką firmę byście wybrali do przesyłki kół (opony plus felgi) - całość pewnie ponad 50 kg wyjdzie.

Jak w ogóle takie coś zapakować - do kartonów nie ma sensu, chyba tylko owinąć żeby się nie porysowało.

Kocie,ja wysyłam osobno każdą sztukę jako osobna paczka na poczcie.Wychodziło koło 70zł na całość.Były to same alufelgi 14 `.Najwygodniej wysłać na palecie.Myślę że koło 100zł będzie kurier kosztować (paleta do 100kg).Pozdro:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl