Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

wanciak86 11.05.2012 10:57

a Lenczyk z jakiegokolwiek klubu nie odchodził pokłócony?

wanciak86 11.05.2012 11:00

River 11.05.2012 13:38

Rusek opuszcza Amike. Idzie do Hamburga.

To od nowego sezonu na szpicy Slusarski lub Ubiparip i wio po "majstra":lol:

KOALIK 11.05.2012 13:50

Górnik nie otrzymał licencji, czyli znowu Filipiak przekupił kogo trzeba z PZPN-u.

DevilMayCry 11.05.2012 13:52

Skąd masz to info?

kreseq 11.05.2012 13:56

To normalne. Co roku kilka klubow nie dostaje licencji a po odwolaniu 95% gra w ekstraklasie.
Wczoraj sie urodziliscie? ;)

arti 11.05.2012 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1248664)

To swoją drogą:) Niepowtarzalna podkarpacka natura...:)
Dziś pora na radość, ale obserwując casus Amiki 2010/2011 i nasz z tego sezonu plus przeciętny i prawdopodobnie jeszcze słabszy niż dotąd skład pewnie będzie regres.

Górnik oczywiście, że dostanie w końcu licencję. W lidze dosyć zasiedziałe towarzystwo z wyjątkiem Bielska - kruk krukowi...
Więc jedyna szansa dla pejsów to deal z Brukiem.

Kocur 11.05.2012 14:01

Górnik na pewno dostanie z odwołania - za duża firma żeby go chcieli udupić jak ŁKS kiedyś.

A tak czy siak to parchy i tak są ostatnie - więc siłą rzeczy ŁKS by się utrzymał a oni i tak polecieli. Albo by weszło więcej drużyn - już mi się to miesza na maksa :/

murray 11.05.2012 14:08

Wisła też kiedyś nie dostała licencji przy pierwszym rozpatrywaniu wniosku, więc nie kręciłbym afery.

River 11.05.2012 14:09

Gornik licencje dostanie, bo nie przedstawil jakis dokumentow na gre... w Sosnowcu. Wiec to pewnie kwestia czasu kiedy licencje dostana.

Ciekawe jest tez to, ze Ruch dostal licencje ale na gre... w Gliwicach:D Wychodzi na to, ze Ruch w kolejnym sezonie grac bedzie poza Chorzowem.

AS82 11.05.2012 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1248735)
To normalne. Co roku kilka klubow nie dostaje licencji a po odwolaniu 95% gra w ekstraklasie.
Wczoraj sie urodziliscie? ;)

małe sprostowanie , co roku kilka klubów nie dostaje licencji a po odwołaniu cracovia gra w ekstraklasie

kreseq 11.05.2012 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1248745)
.

Ciekawe jest tez to, ze Ruch dostal licencje ale na gre... w Gliwicach:D Wychodzi na to, ze Ruch w kolejnym sezonie grac bedzie poza Chorzowem.

Teraz grac beda w Gliwicach, a pozniej na Stadionie Slaskim.

El'kabat 11.05.2012 15:11

Górnik licencje na bank dostanie-tylko sezon zaczną w Sosnowcu.
Gorzej z Widzewem,chociaż jak czytam to maja sie odwoływać,wiec szansa tez jest :)

Pan Jotka 11.05.2012 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1248771)
Górnik licencje na bank dostanie-tylko sezon zaczną w Sosnowcu.
Gorzej z Widzewem,chociaż jak czytam to maja sie odwoływać,wiec szansa tez jest :)

Widzew miał problemy bo nie płacił. Dlatego puszcza wolno tych wszystkich piłkarzy. Myślę, że jak wykaże brak zaległości to dostanie. Gorzej, że to pastwisko-zwane przez omyłkę murawą-nie jest powodem by nie dać licencji.

Mistal 11.05.2012 17:16

Czyli dochodzi nam nowy wyjazd na ten stadion: http://bi.gazeta.pl/im/6/10223/z1022...ta-Gliwice.jpg

Co do Widzewa wg mnie nie dostanie licencji , ŁKS również a co to oznacza chyba każdy wie.

rafalek 11.05.2012 17:23

Mistal, przecież ŁKS spadł... więc licencji oni mogą nie dostać na grę w I lidze...

Elendil 11.05.2012 17:27

ale jak Widzew nie dostanie licencji, to spadną do 1. ligi, a na jego miejsce powinna wejść drużyna z miejsca 15. Tylko ze LKS jest na 15. miejscu, wiec jak i oni tej licencji nie dostana...

Oby nie. Oby zydki spadły albo przejęła ich Termalika.

transmisje 11.05.2012 17:29

Jeśli się nie mylę to teraz jest tak, że jeśli pierwszy klub nie dostanie licencji to gra kolejny(ŁKS), jeśli ŁKS również licencji nie uzyska to gra Cracovia a dopiero potem klub z 1 ligi.

domin_czyzyny 11.05.2012 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez transmisje (Post 1248794)
Jeśli się nie mylę to teraz jest tak, że jeśli pierwszy klub nie dostanie licencji to gra kolejny(ŁKS), jeśli ŁKS również licencji nie uzyska to gra Cracovia a dopiero potem klub z 1 ligi.

Górnik dostanie licencję, gorzej z Widzewem nie lubię ich, ale prawda jest taka, że to byłoby sk.......ństwo względem klubów z Łodzi, kiedyś ŁKS a teraz Widzew pada ofiarą Filipiaka i jego "bandy".

a czego my się spodziewaliśmy po cracovii, przecież są to k....y bez honoru - wszyscy od wlascieciela, przez działaczy i piłkarzy kończąc na osobach zwanych kibicami... Oni już mają pewnie uzgodniony deal z "leśnymi dziadkami". Już Kafarski o tym od dawna mówił.

Zresztą Filipiak miał chyba rację nie motywując finansowo piłkarzy (jak w zeszłym roku), a zostawiając sobie kasę na motywowanie odpowiednich osób po sezonie....

Kocur 11.05.2012 18:57

To jest jak gówno muchy przyklejone do szyby.
Logika podpowiada że już dawno powinno odpaść ale trzyma się franca tej szyby jak popieprzona.

Mam nadzieję że raz w historii PZPN pójdzie po rozum do głowy i kolejny raz się nie sprzeda.

marek2a 11.05.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1248801)
To jest jak gówno muchy przyklejone do szyby.
Logika podpowiada że już dawno powinno odpaść ale trzyma się franca tej szyby jak popieprzona.

Mam nadzieję że raz w historii PZPN pójdzie po rozum do głowy i kolejny raz się nie sprzeda.

A ja już nie mam złudzeń.Jeszcze wczoraj cieszyłem sie ,że nie powiększą Ekstraklasy ,bo za późno , Crackbrukbetovia też może być trzecia, ale teraz otworzyli nową furtkę o której nawet nam sie nie śniło i walą prostą droga do Ekstraklasy. Są jak mrówki faraona ,ciężko się ich pozbyć:-/

wanciak86 11.05.2012 21:06

Ja liczę, że Legia wymieni Koseckiego na Traore. Wtedy obserwujcie co się będzie działo, między Ljuboją a Traore :D

rozpad drużyny od środka:)

Krav 11.05.2012 22:37

łudzę się (mam nadzieje), że Widzew ma jednak jakieś plecy u leśnych dziadów z pzpn(r) i jednak "góra" nie pozwoli mu spaść. Z ŁKSem była trochę inna historia wcześniej, sytuacje obydwu klubów nieporównywalne, także wg mnie Widzew się odwoła i po ćmojach bojach, ale dostanie tą licencje.

wolfy 11.05.2012 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1248850)
łudzę się (mam nadzieje), że Widzew ma jednak jakieś plecy u leśnych dziadów z pzpn(r) i jednak "góra" nie pozwoli mu spaść. Z ŁKSem była trochę inna historia wcześniej, sytuacje obydwu klubów nieporównywalne, także wg mnie Widzew się odwoła i po ćmojach bojach, ale dostanie tą licencje.

Chciałbym bardzo, ale nie wierzę. Zachowanie Kafarskiego mówi wiele...

tarantulaw2 11.05.2012 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1248860)
Chciałbym bardzo, ale nie wierzę. Zachowanie Kafarskiego mówi wiele...

No tak, tylko by Cracovię utrzymać, to muszą nie przyznać dwóm klubom licencji. W zasadzie, na razie tak jest... Pożyjemy - zobaczymy. Chociaż, jak dla mnie taki przepis, że zostaje drużyna, która spadła, jest po prostu durny.

Worcester 11.05.2012 23:09

Gdy będę stary, w stanie dogorywania - wysadze się na gnieździe parchów, bo innym sposobem nie ma sznas na ostateczne rozwiązanie problemu ich istnienia.

Wojtas 11.05.2012 23:21

Ten chwast nie jest do wyplewienia.

To jest jak rzep na ogonie -za h**ja go nie odczepisz

na nich nie ma sposobow ,zielony stolik juz dziala,Kafarski w tym wywiadzie nie bez powodów był taki wesolutki.

Jagul 12.05.2012 06:13

To już nie będzie tak, że kolejna drużyna z pierwszej ligi wchodzi na miejsce drużyny z ekstraklasy, który nie dostał licencji?? Bo tak chyba było mówione przed sezonem...

thomasson 12.05.2012 07:50

Przecież tak już było że raz Cracovia utrzymała się dzięki nieprzyznaniu licencji ŁKS-owi. Z tego co pamiętam to kolejne drużyny z pierwszej ligi wchodzą w przypadku karnej degradacji kogoś z ekstraklasy (w sezonie 2007/2008 było chyba czterech beniaminków)
EDIT: może mnie ktoś poprawi ale z tego co pamiętam to z tych beniaminków Zagłębie Sosnowiec też dostało degradacje jeszcze przed rozpoczęciem sezonu :shock: Polska...

emj10 12.05.2012 08:15

Narzekacie jak stare baby. Cracovia już spadła i zielony stolik nic na to nie poradzi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl