![]() |
Cytat:
Dobra, tak czy siak będę miał nadzieję, ze daleko zajdziemy w LE, nawet jesli nie ma ku temu podstaw. |
Nie zapominajmy przy tym o wieku Sadloka!
|
Ja Sadloka w Wisle nie widze....Pamieta moze ktos co on wyprawial w meczu z Hiszpanami ? ;> Totalnie nim kręcili....chcociaz, na polskie realia pilki ligowej jest znakomitym zawodnikiem.I to boli....Czas na transfery ! Mysle, ze zarzad ma ok. 8-10 dni na zrobienie 4-5 PORZĄDNYCH transferow ! Jednak Wisla to tylko Wisla ;) Pan Cupial napewno sie postara aby czesc pieniedzy z transferu 'Głowy' i 'Macielo' trafiła to jego kieszonki ;) Smutne ale prawdziwe...
|
A ja uważam że jest wart, przy Cleberze by się ogrywać na zmianę raz Sadlok, raz Bunoza
|
A ja się właśnie nie zgodzę. Sprzedać Pi.Brożka, jak ktoś go tylko chce. I mieć całą nową obronę + nowego bramkarza. Którzy się muszą ze sobą zgrać i tyle. Singlar i Cleber im w tym zgraniu się pomogą. Zaś dla wszystkich będzie lepiej jak się będą porozumiewywać np. po angielsku, a nie po 'brożkowemu'*
Basałaj dostał misję przebudowy drużyny i to robi. *taka odmiana języka migowego. |
A ja powiem tak ze sprzedaz Marcelo to kapitalne osiagniecie. Nie wiem czy wiecie ale wiekszosc z Was gra w gierki typu FM albo CM. Poza odniesieniem sukcesu w rozgrywkach w tych grach najwazniejsze jest by budzet klubu rosl i rosl.
Jezeli rzeczywiscie w sumie wyszlo 5 mln z tych transferow - a do tego dojdzie jeszcze kasa z Kalu ... to, to co zrobil Basalaj i jarosz to arcymyk. Zrobili bowiem polowe budzetu w miesiac a do tego kupili nie tak tanio (bo przeciez Wisla znana byla i wykpiwana za polityke for free) Bunoze, Jovanicia i Czikosza... (jestem przekonany ze Slowak przejdzie do nas definitywnie po sezonie - obym sie nie mylil) - moze i dla wiekszosci z nas tutaj obecnych to sa ludzie no name ale jak to juz ktos kiedys zauwazyl - i do Wisly przychodzili zawodnicy pokroju wymienionych czy nawet Saldoka i Sobiecha: Zurawski, Szymkowiak, Glowacki, Baszczynski, Zienczuk, Dudka.... W zasadzie z nich Zieniu byl najstarszy i jedyne co mieli to marke w swojej slabiutkiej polskiej lidze. Bedzie dobrze :) Nie wiem w co Basalaj i Jarosz graja ale jak narazie mi sie to podoba ;) Oczekujcie ciekawych transferów. I jeszcze jedno ;D Od samego poczatku na Reymonta 22 bedzie ciekawie :) Nowi gladiatorzy ktorych zupelnie nikt sie nie spodziewal stworza nowy kolektyw (choc tutaj mi sie wydaje ze niestety Heniu akurat ma na to wy**** by ich zgrac mentalnie) . Ciekawie bedzie :> |
Cytat:
Drużyna jest odmładzana, ale będzie to miało sens, jeśli nie sprzedadzą tych zawodników po jednym udanym sezonie. |
Cytat:
Dla pocieszenia i ostudzenia głów http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...Tshibamba.html Nie ma ludzi niezastąpionych. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pod jakim względem sprzedaż Marcelo jest kapitalna??...będzie gdy kupimy za kwotę z tego transferu równorzędnych zawodników....sama sprzedaż to jest katastrofa |
Cytat:
|
Panowie taka jest już kolej rzeczy Wisła to nie jest klub który może pozwolić sobie na zatrzymanie najlepszych zawodników gdzy dostanie takie oferty jak np. za Marcelo. Teraz tylko trzeba liczyć żeby go zastąpili kimś kto go godnie zastąpi a to będzie bardzo trudne, można poszukać w Ameryce Południowej albo gdzieś w Afryce , a w przypadku Marcelo należy się cieszyć że piłkarz którego do Europy sprowadziła Wisła został dostrzeżony przez taki klub jak PSV czyli pokazuje to że w Wiśle też można "wypłynąć" na szerokie wody...
|
Cytat:
Ja czekam spokojnie na rozwój wypadków, mam nadzieję że pieniądze z transferów będą dobrze ulokowane. Z obecnych ruchów transferowych, wywnioskować można że trwa przebudowa drużyny, tylko szkoda trochę że przebudowujemy formację do której nie było większych zastrzeżeń w minionym sezonie. |
Ludzie co wy z tym Sadlokiem !To jest mega amator,wezcie popatrzcie na jego mecze!!
Z wolnego transferu bym go co najwyżej wział a nie za grubą kase Na Lige Europejską i krajową Wisła potrzebuje graczy na wyższym poziomie |
Cytat:
I dalej twierdzisz że sprzedaż Marcepana nie była chociażby dobrym posunięciem? Oczywiście ze szkoda zawodnika bo charakter, podejscie do zawodu i umiejetnosci piłkarskie miał naprawdę kapitalne ale nie możemy patrzeć na ten transfer jedynie przez pryzmat czysto sportowy. Tym bardziej że rundę wiosenną miał słabszą niż jesienną... popełniał błedy po których traciliśmy bramki i to jest FAKT. Szkoda mi straty zawodnika tego formatu ale zrobilismy naprawdę świetny interes (tyle kasy za obrońce!?!?). Niestety ale kasa też musi się zgadzać. Przyszeł ten młody Serb, dojdzie na środek na pewno ktoś jeszcze i o Marcelo powinnismy zapomnieć. |
Chodza słuchy ze zmienily sie przepisy i nawet to ze Sobiech zagral w meczu z kazachami nie dyskwalifikuje go w dalszych fazach, wiec moglby do nas przyjsc. Sadlok nie zagral, nie polecial nawet do Kazachstanu.
|
Cytat:
Najlepiej kupić go w zestawie z Sobiechem. |
Cytat:
Jeśli to prawda z tymi 3,5 mln za Marcelo to Sobiech z Sadlokiem powinni przyjśc na R22. |
Panowie to działa tak...
Anonimowy murzynek z Ameryki Płd itp->klub europejski pokroju Wisła/serbska lliga/chorwacka->klub pokroju Partizana/Dinama/->Klub pokroju PSV/Benfica->Liga niemiecka->Włoska/Hiszpanska/Angielska. Zazwyczaj tak przebiega kariera piłkarza. Sa oczywiscie przykłady z pominieciem poszczegolnych etapow, ale zazwyczaj tak jest. Taka kolej rzeczy, ze my jestesmy tylko Małym Klubikiem (w skali europejskiej) z ktorego kupuje sie zawodnikow. Np. Benfica/Porto "potegi", a jak dzialaja? Tak jak My tyle, ze na wieksza skale, z wiekszym rozmachem. Przykłady? Diego i aktualny Angel Di Maria. Kibice Benfici tez sie martwia, ze odszedł ich idol, ale co poradzimy? Taka kolej rzeczy, Wisła "wychowuje" takiego brylancika (Marcelo) a kto inny go od nas kupuje i tyle. Wracajac do tematu: Jezeli pieniadze z transferu Marcelo zostana przeznaczone na transfery bedziemy mieli piekne okienko transferowe :) |
Sadlok i Sobiech w pakiecie ? To rozwiązało by wiele naszych problemow....chcociaz nie jestem zwolennikiem Sadloka..
|
Cytat:
|
Panowie ale mi się wydaje że wisła to jest Polski klub więc wypadało by mieć przynajmniej jednego polaka w składzie a ja przynajmniej narazie nie widzę jakiegoś zawodnika w miare młodego którego można było by sciągnąć
A odnośnie Brożka to jeśli ktoś go będzie chciał niech go biorą bo czy on był takim wybitnym zawodnikiem to się nie zgodzę był dobrym lewym pomocnikiem którego przesunięto do obrony z racji tego że nie mamy klasycznego lewego obrońcy i jak dla mnie to tu powinni własnie kogoś poszukać. |
Według mnie mnie ma na rynku dobrych polskich piłkarzy za których warto by było wyłożyc duże pieniądze jak na nasze warunki. Sobiech i Sadlok są według mnie przereklamowani w polsce, podobnie jak Cetnarski, jak Janusz Gol i jak w przeszłości Ćwielong czy Goliński. Dwójka zawodników z Ruchu absolutnie nie jest warta takich pieniędzy jakich ich klub oczekuje. Jeden wyjątek odnośnie polskiego zawodnika obecnie(według mnie) - Marcin Robak z Widzewa, według mnie warto było by miec zawodnika o takich parametrach fizycznych, grającego z zaangażowaniem i mającego pojęcie jak tą piłke prosto kopnąc w tym ataku.Miejmy nadzieję ze Wisła nas zaskoczy jeszcze in plus w tym oknie transferowym ;)
|
tylko zazwyczaj jest tak, że jeżeli jakiś Polski klub skusi się na sprzedaż zawodnika np. Ruch Sadloka to będzie on dyktował taką cenę, żeby jak najwięcej ugrać kasy na nim ;/
|
Ale ludzie!!! Milon euro to oni powinni oboje kosztować.!To są tylko młodzi dobrze zapowiadający się i to jeszcze jeden to obrońca.
W dupie to mam, że Wisła ma kasę.Nie upoważnia jej to do marnotrawienia pieniędzy. |
Nie nasza wina , że klub jak zwykle sprzedaje zawodników za mln euro, a kupuje za tys. euro albo nic nie płaci. O czym można dyskutować - złej polityce transferowej klubu , że właściciel odzyskuje dług itd. Za odmładzaniem kadry jestem za , ale nie takim kosztem , że sprzedajemy ,a potem myślimy gdzie znaleźć następce . Jeśli to prawda, że w klubie nie ma parcia na MP to dlaczego trener dostał ultimatum , które mówi o jego zwolnieniu w przypadku pierwszej, lepszej wpadki.
PS. Przepraszam , za ten post na dole . |
Dlatego szanujcie wszyscy cisze zarzadu :-) Z tej ciszy wynikaja same dobre rzeczy. A najlepsze jest to ze PS i Fakt tak wesza ze jedyne co moga napisac o naszym klubie to cytaty z forum :D
Ja Wam mówie - bedzie sie dzialo ! |
Występy w eliminacjach do danego pucharu nie stoją na przeszkodzie w grze w samym pucharze w innej drużynie. Od jakiegoś czasu obowiązują nowe przepisy.
|
Cytat:
|
Wszyscy mówią że potrzeba obrońcę który od razu zastąpi Marcelo czy też Głowackiej a jeździcie po nowych młodych graczach jednocześnie forsując jaki to Maciek "milion ojro" Sadlok jest wspaniały...
|
ej a gdzie jest napisane że my bierzemy Sadloka ??
|
Cytat:
Tylko że tu podają że Marcelo poszedł za 2,5 mln € a nie za 3,5 jak podał PS. Sadlok jest wyceniany na 1 mln € i Wisła jest chętna tyle zapłacic. |
Jakich ****a reprezentantów?Jeden 3 drugi 9.I za to chcą według medió 2.5 mln Euro?Za reprezentantów Polski?
haha. Chcemy mieć Polaków w składzie musimy ich wychować w szkółce, bo ceny w Polsce są chore. |
Sadlok za milion euro byłby ogromnym nieporozumieniem.
|
Jeżeli będziemy wydawać milion euro na takich piłkarzy jak Sadlok, czy Sobiech, to te polskie darmozjady się niczego nie nauczą. Trzeba ich olewać przez kilka najbliższych okienek, to może spuszczą z tonu. Jeśli nie, to pies z kulawą nogą ich nie będzie chciał. Na ich własne życzenie!
|
Cytat:
Co do dwójki z Ruchu, to ja jestem ZA. Sadlok rozwiązałby nasz problem z obronę, wg mnie gra coraz dojrzalej, a Sobiech to niezła alternatywa dla Brozia , Bogusia i Żurawia....także mogliby przyjść... |
Cytat:
|
za taka cenę to powinni janoszke dorzucić. Możliwe ze kasa tez pójdzie na kontrakty jakby ściągnęli milinkovicia i holendra:)??ale i oczywiscie dalej brakuje obrońce srodkowego...
|
Sadlok, Sobiech, jeszcze jeden stoper, lewy pomocnik, środkowy pomocnik to optymalne rozwiązanie w tym momencie. Jeśli byłaby oferta 1mln Euro za Piotra Brożka to sprzedawać, jeśli oczywiście mamy na oku zastępce.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl