![]() |
Cytat:
Na coś się Unia przydaje:P |
Cytat:
W orange w nowych abonamentach nawet od 53 zl mozesz miec 400 minut na wykonaanie lub odebranie rozmow roamingu. |
Mam playa na abonament i też chcę dzwonić na playa. znalazłem coś takiego
http://www.play.pl/uslugi/Paczka-Roaming/ ale ktoś napisał zeby lepiej nie brać koma na abonament za granicę bo moga jakieś chore kwoty potem przyjść na rachunek za dzwonienie. zastanawiam się czy jakiegoś startera za 5zeta nie kupić tylko własnie w której sieci? |
ja miałem takie chore kwoty kiedyś na abonamemcie. Byłem 6 tygodni we Francji. Przez pewien czas była ze mną córka, ktora na mojej komórce grała w jakąś gierkę (nie interenetową oczywiście). Potem okazało się, że w tym czasie sieć naliczała mi co kilka sekund wysyłanie sms-a. Nazbierało się tego na 1900 zeta. Żadne reklamacje nie pomogły.
To był jednak telefon tradycyjny. Dzisiaj w smartfonie możesz wyłączyć przesyłanie danych w roamingu, ale także i przesyłanie wiadomości przez aparat (kontaktowanie się z serwisami) poza Twoją wiedzą. |
ja mam starą nokię więc mam nadzieję że żadne badziewie mi sie nie przypląta.
i sprawę rozwiązałem okazuje się że jak ktoś do mnie z Polski będzie dzwonił to nic nie płaci (lub płaci za normalne połączenie) ja natomiast za to że odebrałem płacę 36gr. za minutę. więc tragedii nie ma. nie muszę nic uaktualnić itp. no właśnie FraMat nie wiesz czy można w danej sieci zablokować żeby mi nie przyszedł rachunek właśnie na takie chore kwoty. widziałem wpis na FB play że ktoś z nimi się kłóci bo dostał 480 zł za to że ktoś do niego z tunezji przez 120 min dzwonił o 1 w nocy o czym on nie miał zielonego pojęcia. jeszcze lepiej to on w swoim telefonie nie ma takiego połączenia. |
W jakim banku obecnie najkorzystniej będzie mi wziąć pożyczkę 2500-3000 na 12 miesięcy ?
|
Cytat:
|
Możecie polecić jakiś dobry program antywirusowy? Chcę kupić licencję na 3 kompy, więc tak max 300 zł/rok.
|
czy wymiana dowodu osobistego musi byc przeprowadzona osobiście?
|
Kojarzy ktoś może jakaś kwiaciarnie, o w miarę nie wygórowanych cenach w okolicach rynku/galerii/placu inwalidów (ewentualnie nowy kleparz) czynną w nd. co najmniej do 19 (oprócz Sofi Flora w Galerii) ?
|
Cytat:
Cytat:
|
Chyba był kiedyś temat związany z rowerami ale nie mogę znaleźć.
W każdym razie chciałbym kupić rower, zwykły w cenie od 700-900 zł. Taki, żeby zrobić tygodniowo na nim 5-6 km. Skoczyć na zakupy spożywcze, w niedziele się przejechać gdzieś rekreacyjnie. Gdzie jest w miarę tanio? Z góry dzięki za podpowiedź. |
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...p?t=925&page=8
:) Jak zwykły rower do miasta, którego nie szkoda to dwie opcje: 1. Rybitwy sobota 6 rano i giełda używanych - tyle że można trafić na kradziony ale chyba tam na miejscu niebiescy są i można sprawdzić ale okazje można naprawdę świetne znaleźć 2. Decathlon np. Trzecia opcja czyli sklep specjalistyczny raczej odpada bo poniżej 1000 ciężko coś znaleźć ale zawsze możesz rzucić okiem, tyle że tam też za markę zapłacisz bo przeważnie no-name'ów nie mają |
Czy jest gdzieś w sprzedaży jakaś wiślacka okleina? Potrzebuję okleić wnętrze (plecy) regału witrynki.
|
Cytat:
|
Od dłuższego czasu przebojem wszelkich forow internetowych w tym zakresie cenowym jest Lazaro Integral- do dostania przez allegro.
Za te pieniądze, jeżeli mówimy o nowym rowerze, nic lepszego nie dostaniesz. |
Znacie jakiś darmowy program typu CRM w pełnej wersji?
do tej pory znalazłem same triale :/ |
Jak dla małej firmy to https://minicrm.pl/ wersja online.
|
Dobra fachowcy bo jestem odmóżdżony przez ten upał i nie pamiętam jak to było:
1. Lampa ma 3 żarówki 2. Wyłącznik ma 2 klawisze 3. Ma być opcja "jedna" "dwie" "wszystkie" 4. Z sufitu idzie "żółty" "czarny" "brązowy" "szary" 5. Z lampy idzie "żółty" "dwa niebieskie" "brązowy" Co z czym połączyć żeby mnie nie jebło i spaliło mi żarówki, nie mam przy sobie żadnego miernika gdzie faza itp. http://i58.tinypic.com/2h7nes5.jpg |
niech teściowa sprawdzi gdzie faza ;)
|
Masz pożyczyć teściową ? ;)
Zaprosiłem kumpli na pizzę - może któregoś namówię na test :D |
Masz kolory niezgodne z normą - zwłaszcza te które idą z lampy. Bez "neonówki" nie rozkminisz tego tematu, bo musisz sprawdzić gdzie masz fazę i "0". Pozostaje metoda prób i błędów.
|
Te z sufitu są chyba z normą bo takie miałem na innym mieszkaniu też.
Lampa kupowana u małego producenta - tutaj fakt jest namieszane bo 2 niebieskich nie widziałem nigdy wcześniej |
Kup sobie wskaźnik neonowy kosztuje niewiele a radości co niemiara. Jeżeli do łącznika masz doprowadzone napięcie załączasz klawisze. Sprawdzasz neonówką przewody które wystają z sufitu - na dwóch powinna być faza. Z dwóch pozostałych jeden mówiąc potocznie powinien być zerem (potocznie mówiąc zerem roboczym) a drugi przewodem ochronnym (potocznie mówiąc uziemienie zgodnie z normą żółto zielony jeśli jest podłączony). Jak znajdziesz fazę ze ściany po kolei podłączasz przewody z lampy do jednej z faz ze ściany i sprawdzasz w gnieździe żarówki gdzie pojawia się faza. Jeśli pojawi się na gwincie to znalazłeś zero lampy. Łączysz go z zerem ze ściany. Jak pojawi się na styku masz fazę z lampy. Przewody żółto zielone powinny być ochronne. Ten z lampy powinien być podłączony do jej obudowy. Mam nadzieję że nie namieszałem zbytnio :D
|
Żółte są ok - na pewno uziemienie bo żółty z lampy jest przypięty do jej obudowy.
Zastanawiają mnie te niebieskie. Jak powinna iść faza po bożemu - do gwintu czy do obudowy żarówki? |
do gwintu 0 faza na ten styk co jest na środku żarówki. 0 jest wspólne dla wszystkich 3 żarówek.
|
Wszystko jasne, będę się bawił. Thx!
|
Witam, mam pytanie czy ktos Was kojarzy firme Almast-trans firma miesci sie we Wroclawiu niby rozwoza po krakowie wyroby farmaceutyczne, warunki przed tel zaproponowali nawet dobre co mnie zdziwilo z tym ze oblukalem i nie maja wogole swojej stronki internetowej i umowe do podpisania przeslali mi mailem i okazalo sie ze jest tam polowa z tego co proponowali telefonicznie ale mniejsza z tym jutro z nimi to wyjasnie pytanie tylko czy ktos ich kojarzy?
|
Cytat:
|
Jutro się będę bawił :P dopiero do domu wróciłem, po 12 godzinach wolę nie dotykać kabli :D
A jak się nie wyrobię to zostawię zabawę na weekend :) |
Witam, wiem że na forum jest sporo ludzi którzy mają lub mieli do czynienia z AGD, np. pracowali w tego typu marketach.
Więc proszę o wypowiedz bądź propozycję AGD do zabudowy w kuchni. Byłem w sklepie RTV i przedstawiłem sprawę sprzedawcy ale stwierdził że za samą płytę i piekarnik to nie zmieszcze sie w 2.5 tys. Potrzebuje płytę indukcyjną i myslałem nad boschem PIE611B17E (ok 1250zł) ale z tego co widze nie ma szlifu na ramce. Szukając na stronie producenta znalazłem podobną ale ze szlifem - PIE651B17E z tym że juz jest sporo droższa. Mikrofale i piekarnik myślałem wziąść z amiki lub z samsunga ale trafiłem na promocje w MM i okazuje się że wszystko wyjdzie 2,200zł za 3 klocki a nie jak sprzedawca mówił że za 2 klocki (płyta i piekarnik) i że sie jeszcze w 2.5 tys nie zmieszcze : Płyta WHIRLPOOL ACM 815 BF ok 1200zł Piekarnik WHIRLPOOL AKP 275 IX ok .1000zł i ponoć dają gratis mikrofalę: Kuch. mikrofalowa WHIRLPOOL AMW 100IX która warta jest ok. 400-500zł To samo jest w saturnie. W pozostałych sklepach typu EURO RTV AGD, czy neonet albo oleole.pl nic o tej promocji nie piszą. Jedynie o promocji amiki - ale tam dają odkurzacz który mnie nie interesuje. Prosze o wypowiedz kogoś kto ma styczność lub zna sie na tych sprzętach bo sprzętu z whirlpoola nigdy nie miałem i nie mam doświadczenia a opinii o płytach indukcyjnych jest mało a jak są to zazwyczaj z 2011-2012 roku. Piekarnik ma być pod mikrofalą i dobrze zeby był w tym samym odcieniu. |
Mnie kumpel, który pracuje w jednym sklepie AGD mówił że jak indukcja to tylko Mastercooka - jestem baaardzo zadowolony:
Płyta indukcyjna Mastercook I4DE64 S 1 599,00 zł Piekarnik Mastercook MF-195 AN 999,00 zł Ceny sprzed 2 lat z EURO AGD. Ale może whirlpool wcale nie jest zły ... nie wiem, nie znam się :) Wiem że jak sprawdzałem ceny to media i saturn były najdroższe ze wszystkich. |
Mam w kuchni 5 sprzętów z Whirpoola.
Wziąłem wszystko od nich bo była promocja na przedłużenie gwarancji do 5 lat przy takim zakupie. Promocja o której piszesz prawdopodobnie się skończyła. Trwała do 31.05.2014 http://www.gotowaniepelneinnowacji.pl/ Była we wszystkich sklepach. Może MM i saturn ja przedłużyli ale trochę wątpię. Upewnij się żeby cię nie włożyli na minę. Edit. Na stronie MM jest regulamin do tej promocji i jest w nim napisane że trwała do 31.05 więc niestety. |
No właśnie też słyszałem o mastercook - z tym że kolego, Marstercook złożył wniosek o upadłość i ponoć nie ma już gwarancji na jego produkty. Upadła spółka matka w Hiszpanii i nasze zakłady we Wrocławiu mają przez to kłopoty.
Dzięki za link do tej strony z promocją - rzeczywiście wygląda że skonczyła się promocja. Widocznie to tylko na MM i Saturnie jeszcze wisi ta nieaktualna oferta i łowią łosi jeszcze na nią. Doczytałem teraz u nich regulamin i rzeczywiście do końca maja. A liczyłem że mają może jeszcze stare zapasy. A jesli chodzi o ceny to kupuje na oleole.pl tam wszystko taniej o 150-200zł i kurier pod drzwi przywozi. W sklepie dla idiotów i tym saturnie - jedynie widziałem tą ofertę i z tego względu miałem tam kupić. Może sie ktoś jeszcze wypowie, coś poleci. Skoro się skonczyła ta promocja to może zaraz będzie inna... oby :D Zależy mi żeby dobrać ładną mikrofalę do piekarnika za jakieś rozsądne pieniądze. A płytę indukcyjną chciałbym troche lepszą niż przeciętna. |
Byłem obejrzeć jeszcze amice w sklepie i zmienił mi sie światopogląd :D
http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudo...2tf.bhtml#opis może ktoś oceni tą płytę ? ewentualnie zaproponuje inną ? Do tego piekarnik- jeszcze nie wybrałem ale też amica zeby dostać odkurzacz |
Znajoma ma amice na mieszkaniu i tez to chodzi bez problemow.
Z tym sprzetem jest jak z autami. Zadny nie jest tak wspanialy i zaden nie jest tak beznadziejny. Im mniej bajerow tym mniej rzeczy do psucia. |
Gdzie w Krakowie można kupić koszulkę Wisły z własnym napisem? Swego czasu był taki punkt w M1 ale został chyba zlikwidowany.
|
A w oficjalnym sklepie tego nie można zrobić? Wydaje mi się, że nadrukują ci to, co chcesz. Skoro w internetowym sklepie sprzedają koszulki z własnym nazwiskiem.
|
Nadrukują w oficjalnym.
Ja robiłem TS WISŁA. Koleś kazał mi przeliterować jak robił to go wyśmiałem. |
Studiuje ktoś może Transport lub jakiś pokrewny kierunek ? Proszę o PW mam kilka pytań ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl