Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

szprotson 11.01.2018 15:20

Raczej nie, bo u niego o wiele większą rolę w życiu odgrywa ojciec. Wiec poszedł by do ojca, a ten by mu doradził by poszedł do sądu, tak jak teraz jest z Lechią.
Tylko że to nie chodzi o to ze ktoś się spóźni z przelewem dzień czy dwa, tylko 2 czy 3 miesiace. Jeśli Ty uważasz cos takiego za normalny stan rzeczy ,to cieżko nam sie bedzie dogadac.

Patryko 11.01.2018 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1491569)
Raczej nie, bo u niego o wiele większą rolę w życiu odgrywa ojciec. Wiec poszedł by do ojca, a ten by mu doradził by poszedł do sądu, tak jak teraz jest z Lechią.
Tylko że to nie chodzi o to ze ktoś się spóźni z przelewem dzień czy dwa, tylko 2 czy 3 miesiace. Jeśli Ty uważasz cos takiego za normalny stan rzeczy ,to cieżko nam sie bedzie dogadac.

Całkowicie zgadzam się z tym, że opóźnienia 2-3 miesięcy to patola, którą powinno się tępić. Mam tu na myśli to, że w razie ewentualnego transferu do nas Wolski zdawałby sobie sprawę, że takie opóźnienia mogą (ale niekoniecznie muszą) się zdarzyć. Był już u nas, wie jak to wygląda od kuchni.

X-Ray 11.01.2018 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1491567)
Czyli jak u nas spóźnią się z przelewem to też się obrazi i pójdzie do mamy?

To nie jest kwestia małego spóźnienia:

Cytat:

Na początku roku piłkarze po kilkutygodniowym oczekiwaniu ujrzeli na swoich kontach bankowych przelewy z dwoma zaległymi pensjami. Klub wypłacił zawodnikom wynagrodzenie za wrzesień i październik.
Wcale mnie nie dziwi, że wolałby grać w Legii, gdzie nie ma takich problemów. Zwłaszcza, że ma świadomość, że Legia go przed sezonem chciała sprowadzić.

Cytat:

Mam tu na myśli to, że w razie ewentualnego transferu do nas Wolski zdawałby sobie sprawę, że takie opóźnienia mogą (ale niekoniecznie muszą) się zdarzyć.
I to jest właśnie jeden z powodów dla których uważam, że nie ma szans na takie wypożyczenie. Nie przejdzie do klubu, gdzie znowu mogą (wciąż nie płacimy na czas) być problemy.

wislak2214 11.01.2018 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1491566)
ok, wiec pytanie moje brzmi, czy mamy podstawy sie tak nie traktowac?
Sprzedaz Carlitosa - regulowanie pewnych długów. Transza z LV Bet - regulowanie pewnych ...odszkodowań i ekwiwalentów z zaszlych lat.
Sytuacja Wisły moze sie zmienic o 180 stopni tak jak i kazdego innego klubu. Ba, nawet o 360 może.
Biorąc pod uwagę to, ile niektorym firmom lecieliśmy kasy, i to jak "szybko" to spłacamy, nie powoduje u mnie wrazenie ze nagle stajemy sie krezusami, ale moze posiadasz jakieś lepsze informacje dzięki ktorym moje zdanie sie zmieni ?Z chęcia sie dowiem czegoś nowego.

i Wolski nie jest za słaby na Lechie, tylko nie leci z prostego powodu...

Ta? A jak sie zmienia sytuacja o 360 stopni?

JudasPriest 11.01.2018 15:53

Dziś już ze 2 razy :P

brylant17 11.01.2018 17:02

Po co ten Wolski ? niech idzie do Legii on tu nie wróci

TOMEK 11 11.01.2018 18:19

ktoś tu chce powrotu Nalepy? Nalepa, Uryga, Czekaj- jeden sortyment drewna

Patryko 11.01.2018 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1491583)

Zapomniałeś dodać do tego doborowego towarzystwa Bruda i Kowalskiego.

rozarian 11.01.2018 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1491583)

Co się dziwić, ponoć ostra zima idzie i trzeba szopę drewnem zapełnić.

BlurgH 11.01.2018 21:08

Oj ciężka ta zima będzie, oj ciężka... starozakonni chrust od lat zbierają ;)

Arek95 11.01.2018 23:15

https://twitter.com/WojtowiczG/statu...10447961858048

Nie widziałem by ktoś tu wrzucał, ale post na tyle ciekawy co dziwny.

AntyMod 11.01.2018 23:43

moze kiko byl tylko przejsciowa opcja

teo 12.01.2018 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1491597)
moze kiko byl tylko przejsciowa opcja

Na to wyglada... moja wymarzona panienka jest zajeta przez innego to chwilowo podymam inna a jak sie tamta zwolni to biore tamta...

No tak to wyglada, ale z punktu widzenia prowadzenia klubu sluszne podejscie.

Ciekawe czy teraz jest ewentualna inna opcja za Carillo :D

W zwiazku z tym, ze Kolar i Balaniuk to pomysly Carillo to bym nie liczyl na jakiegokolwiek napastnika, nawet jesli odejdzie Carlitos. W zapasie jest jeszcze Brozek, wiec pewnie ta trojka bedzie grac plus Carlitos jak nie odejdzie. To wystarczajaca ekipa w ataku.

Cos czuje ze przyjdzie skrzydlowy, rozgrywajacy/ofensywny pomocnik i lewy obronca :-)

wislak2214 12.01.2018 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1491600)
Na to wyglada... moja wymarzona panienka jest zajeta przez innego to chwilowo podymam inna a jak sie tamta zwolni to biore tamta...

No tak to wyglada, ale z punktu widzenia prowadzenia klubu sluszne podejscie.

Ciekawe czy teraz jest ewentualna inna opcja za Carillo :D

W zwiazku z tym, ze Kolar i Balaniuk to pomysly Carillo to bym nie liczyl na jakiegokolwiek napastnika, nawet jesli odejdzie Carlitos. W zapasie jest jeszcze Brozek, wiec pewnie ta trojka bedzie grac plus Carlitos jak nie odejdzie. To wystarczajaca ekipa w ataku.

Cos czuje ze przyjdzie skrzydlowy, rozgrywajacy/ofensywny pomocnik i lewy obronca :-)

A gdzie te twoje bomby transferowe informatorze??

teo 12.01.2018 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1491601)
A gdzie te twoje bomby transferowe informatorze??

Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nie pisalem, ze cokolwiek w stylu bomba bedzie.

X-Ray 12.01.2018 00:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1491600)
Cos czuje ze przyjdzie skrzydlowy, rozgrywajacy/ofensywny pomocnik i lewy obronca.

Lewy obrońca? Jeśli ktoś przyjdzie do obrony, to na prawą stronę, przecież nawet były informacje na ten temat,

teo 12.01.2018 01:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1491603)
Lewy obrońca? Jeśli przyjdzie do obrony, to na prawą stronę, przecież nawet były informacje na ten temat,

A kto poza Sadlokiem moze grac na lewej?
Na prawa jest od bidy Cywka, Bartkowski i Arsenic. A w ostatecznosci i Bartosz moze tam biegac.
Po lewej to chyba tylko Bartkowski by jako tako sobie radzil.

Poza tym to moja prywatna opinia :-)

krzaq12 12.01.2018 07:19

Zoran Arsenic w Chorwacji grał jako stoper lub lewy obrońca, dopiero w Wiśle zaczął grywać na prawej flance....

dziabong 12.01.2018 10:41

Jak Lechia będzie dalej bedzie utrzymywać stanowisko wobec Wolskiego (wg mnie słusznie) to PZPN rozwiąże kontrakt z winy klubu (patrz Cierzniak) i chłopak trafi do L za free. Mioduski nie ma takich wpływów jak Leśniodorski, ale Wolski ma szanse na mundial i Nawałka na niego liczy.

sorry za off top

Arkadiusz.Czerepach 12.01.2018 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1491605)
Zoran Arsenic w Chorwacji grał jako stoper lub lewy obrońca, dopiero w Wiśle zaczął grywać na prawej flance....

no właśnie , nareszcie ktoś przypomniał, bo widze na forum zbiorowa amnezja, przecież nawet w kontekście tego typa co grał na LO w zeszłym seoznie , wyraźnie było mowione że to opcja przejściowa aż przyjdzie już zakontraktowany Zoran

wiesniak842 12.01.2018 12:12

Kto tak mowil i gdzie bo faktycznie w tym temacie mam amnezje. Bez szydery.

obikenobi 12.01.2018 13:06

do usunięcia

X-Ray 12.01.2018 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1491604)
A kto poza Sadlokiem moze grac na lewej?

Na ten moment na lewej stronie może zagrać Sadlok, Arsenic, Bartkowski.

Arsenić w swoim poprzednim klubie sporo grał na tej stronie (15 lewa, 9 środek, 8 prawa), Bartkowski zresztą głównie występował na lewej.

Cytat:

Arsenic dopiero w Wiśle zaczął grywać na prawej flance.
To akurat nie jest prawda (patrz wyżej).

teo 12.01.2018 14:33

U nas nawet pol sparingu nie zagral na lewej stronie.
Pytanie na ile to byla indolencja Kiko a na ile po prostu sobie nie radzil na tej pozycji nawet na treningach.
Nie wiem.

Wiem, ze przed przyjazdem do PL Carillo wskazywal na potrzebe wzmocnienia lewej strony. Byc moze treningi i postawa Bartkowskiego i Arsenica go przekonaly, aby tego nie robic, ale wcale mnie nie zdziwi jak LO sie pojawi :-)

X-Ray 12.01.2018 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1491636)
Wiem, ze przed przyjazdem do PL Carillo wskazywal na potrzebe wzmocnienia lewej strony.

No nie, nie masz racji...

Cytat:

Priorytetem dla Carrillo jest jednak znalezienie nowego prawego obrońcy. Chce mieć tam piłkarza dającego w ofensywie więcej niż Jakub Bartkowski czy Tomasz Cywka.
O czym pisał 9 stycznia Mateusz Miga w Przeglądzie Sportowym. [chociaż dobra, teraz widzę, że napisałeś "przed przyjazdem"]

Więc zapytam - gdzie Carrillo mówił, że chce lewego obrońce? Pokażesz?

Bo jedyne co słyszałem to, że chce właśnie prawego obrońce, nigdzie nie było mowy o lewym (przynajmniej ja nie widziałem).

wiesniak842 12.01.2018 14:53

Mateusz Miga to Carrillo?

teo 12.01.2018 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1491640)
No nie, nie masz racji...

O czym pisał 9 stycznia Mateusz Miga w Przeglądzie Sportowym. [chociaż dobra, teraz widzę, że napisałeś "przed przyjazdem"]

Więc zapytam - gdzie Carrillo mówił, że chce lewego obrońce? Pokażesz?

Bo jedyne co słyszałem to, że chce właśnie prawego obrońce, nigdzie nie było mowy o lewym (przynajmniej ja nie widziałem).

Nie czytam gazet, twitterow, instagramow za wyjatkiem tych wrzucanych tutaj w watkach.
"Kolega" miga, ktory dwukrotnie prawie wepchnal nas w rece oszustow i doprowadzil do definitywnego upadku klubu nie jest dla mnie zadnym zrodlem informacji. Wrecz zakladalbym ze to co pisze to jest wlasnie na odwrot :D
W normalnym kraju po dwoch takich "numerach" bylaby taka presja na wydawce, ze taki "dziennikarz" bylby wy(*$(*bany na zbity pysk z taka laurka ze jedyne co moglby robic to praca na budowie wzglednie wyjazd na saksy.
U nas natomiast dalej takie zero traktuje sie jako zrodlo informacji :-)

No gratuluje! :-)

X-Ray 12.01.2018 15:02

Nie ma sprawa, w takim razie informacje od Michała Knura, który jest bardzo blisko klubu:

Cytat:

Oprócz skrzydłowych, przy Reymonta mile widzialny będzie również nowy prawy obrońca. Joan Carrillo lubi ofensywny styl i potrzebuje na tej pozycji szybkiego piłkarza.
Jeśli wolisz swoje przewidywania i bazowanie na "wydaje mi się", niż informacje dziennikarstwie. To masz do tego prawo. Nie mam zamiaru z tym dyskutować.

teo 12.01.2018 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1491646)
Nie ma sprawa, w takim razie informacje od Michała Knura, który jest bardzo blisko klubu:

Jeśli wolisz swoje przewidywania i bazowanie na "wydaje mi się", niż informacje dziennikarstwie. To masz do tego prawo. Nie mam zamiaru z tym dyskutować.

Czy gdzies bylo podawane info ze potrzebny jest srodkowy pomocnik?

wiesniak842 12.01.2018 15:05

Zacytuj mi konretnie Carrillo a nie Knure, Mige, Jawora, janeksa czy .... wie kogo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl