![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kadencję Moskala naznaczył pech, i ja utrzymywałem, że wystarczy trochę więcej szczęścia i walczymy o najwyższe cele w Polsce. Niestety po raz kolejny ktoś tam na górze nie wytrzymał napięcia i teraz mamy to co mamy. Czyli walkę o utrzymanie. I wcale nie ma gwarancji, że ta walka zakończy się sukcesem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to jeśli oni już mają również wyjebane, to spadnijmy w ....u, wyczyśćmy skład, i próbujmy wrócić, bo serce boli jak się ogląda tak zasłużony klub w stanie takiego rozkładu.
|
Najbardziej mnie wk"""ją te bajki o tym jak to niby Kaziu przerżnął derby w fatalnym stylu. Mecz był w najgorszym wypadku na remis, gol dla rabinów ze spalonego, ale nie, lepiej tworzyć baśnie jak to się skompromitowaliśmy, normalnie jakbym czytał parchate forum...
Za to teraz ratujemy remis u siebie z grającą na poziomie drugiej ligi Łęczną, która w drugiej połowie robi co chce. I to po zimowych wzmocnieniach składu!! Nie ma co, dobra zmiana na stanowisku trenera... |
Cytat:
|
Jestem przekonany że Moskal jest lepszym trenerem niż Tadek Pawłowski.. Nieprzypadkowo Petrescu akurat chciał Moskala na swojego asystenta, ale co się stało się nie odstanie Moskal poleciał.. Podobnie uważam że Moskal nie przegrał derbów, tylko piłkarze ( dwie setki Brozka, spalony Rakelsa).. Swoją drogą tylko u nas zwalniają za przegrane derby. Przecież to głupie, ile wtedy Kaziu miał piłkarzy a ile teraz Tadziu ma piłkarzy.. Ehh.. U nas "na górze" zawsze brakuje chłodnej głowy..
|
Niestety Kazek nie miał tylu wzmocnień, nie jest lubiany przez Cupiała. Kazek jest wśród kandydatów na przejęcie Górnika Zabrze i życzę mu by tam trenerem został i uważam że sobie poradzi. Najgorsze jest że na forach Wisły jest tylu pseudo expertów którzy wyli po remiasach, trudno nie było wzmocnień nie ma co oczekiwać cudów od nawet najbardziej zasłużonych zawodników jak Głowacki i Brożek bo oni już fizycznie więcej nie już dadzą. Zero polityki długofalowej.
|
To, że Pawłowski jest trenerem słabszym od Moskala, wcale nie znaczy, że Moskal jest trenerem dobrym.
Jestem w stanie sobie bez problemu przypomnieć wszystkie zarzuty, jakie wszyscy wobec Kazka mieliśmy w pod koniec poprzedniej rundy. W jego ogródku kamieni była kupa. (bez skojarzeń proszę) Co nie zmienia faktu, że prawdą okazało się hasło - Moskal jest trenerem przeciętnym, ale na lepszego nas nie stać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT. Dobra, przesadzam, nie chcę być drugim Cupiałem. |
Cytat:
Moskal za Ojrzyńskiego w Górniku Z.? Czyżby Nawałka II? Jesli tak to oby pokazał niektórym na górze że za szybko go skreślono.. http://www.2x45.info/aktualnosci/407...imierz-moskal/ |
Cytat:
dobra odpowiedz! Oby się tak stało! E: chyba ze po 5 meczach w dupala stanie sie naszym Alexem Fergusonem |
Derby zapamiętałem jako fatalny mecz w 2 połowie, bez taktyki, woli walki. Akurat Moskal miał pecha, że Zieliński dobrze ich ustawił.
|
Kolejny trener i kolejne remisy... Oj faktycznie ten Moskal to był straszny trener...
Na pewno przeciwnicy Moskala są z siebie dumni ze z klubu pozbyto się trenera Moskala... Szkoda tylko, że wyniki sie pogorszyły... Przypomnę tylko, że Moskala zwalniano gdy bylismy w górnej częsci tabeli... a obecnie jesteśmy w dolnej i zaczynamy walke o utrzymanie... Oczywiscie nie wspomnę, że Moskal nie dostał takiego wsparcia w transferach jak teraz Pawłowski... ale tak, tak Moskal to było czyste zło... po co bić się o puchary jak można z pasją o utrzymanie? |
Zdanie kibicow nie ma znaczenia, mogli sobie pisac Gorzej, ze wlasciciel ma rownie blade pojecie o tym, co sie wokol dzieje i dziala pod impulsem. Moze nie spadniemy, ale tak sie dlugo nie da... myslenie naszego bossa i jego doradcow nadal rodem z prlu. Reszta powoli wychodzi z drewnianych chatek, a my sie do niej wprowadzamy.
Imo KM jeszcze wroci :) bo kto bedzie chcial pracowac dla takiego narwanca jak BC, bez gwarancji pensji na czas ? Zreszta KM nie bez powodu rezygnowal z odprawy. Zalozmy, ze ma Wisle w sercu to raz, ale ja mysle, ze to byla tez nazwijmy to...inwestycja :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
w tamtym czasie był najdłużej pracującym trenerem...
|
Cytat:
|
Nie czepiam się dla samego czepiania tylko po prostu koryguje informacje. To dziwnie wygląda przy takich nazwiskach jakie podałem (z takimi sukcesami).
|
19 wrzesnia 2015: Podbeskidzie-Wisla 0:6 (trener: Moskal)
5 miesięcy później ... 27 lutego 2016: Wisla-Podbeskidzie 1:2 (pseudotrener Pawłowski) Brawo Cupiał, laureat nagrody najglupsza decyzja w 110 letniej historii Wisly. |
Mowiłem, ze na wywaleniu Moskala GRUBO sie przejedziemy.
|
0-1-5
No! Jedziecie panowie! |
Cytat:
|
Kaziu przepraszam że chciałem Twojego odejścia po derbach... Wracaj!!!
|
Jak najszybciej przeprosić Moskala i błagać o powrót. Był styl, były sytuacje, nie było szczęścia, skuteczności i sędziów. Teraz nie ma stylu, skuteczności, sytuacji, sędziów i szczęścia.
|
już się rzygać chce od tego "Kaziu wróć"!
za tydzień Kaziu bedzie w Górniku Zabrze to zobaczymy jak będzie trenował... |
Cytat:
|
A co, Kazimierz Moskal to jest jakaś zabawka, chłopiec na posyłki Cupiała, ma lecieć na każde zawołanie pana prezesa ? Kabaret, 5 podejście bo zarząd nie wie co robić, cyrk...
|
Wątpię że by się nawet zgodził teraz wrócić. Opluli go a on ma mówić, że deszcz pada? Pomijając już że nie przygotowywał zawodników do rundy a oni wyglądają jakby wrócili z poligonu wojskowego.
|
Nie wiem kto doradził Cupiałowi zwolnienie Moskala, ale to była najgorsza decyzja w tym sezonie.
|
Cytat:
|
Bezsensowne nawolywania i robienie sobie nadzieji. Moskal szybko nie wróci do Wisły bo to by oznaczało przyznanie się do błędu Cupiała, predzej zobaczymy powrot na lawke najbrdziej elokwentnego polskiego trenera i mistrza eurydycji.
|
Michał Miśkiewicz Panie Kazimierzu i nie mówię tego tylko ze względu na obronionego karnego
|
Poco wołać o Moskala jak za Wdowczyka o dziwo dobrze to wygląda... niebem zachwycony jak go zatrudnili, ale widać ze powoli zaczynają robić się zespołem. Do przynajmniej grudnia tego nie zmieniać!
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl