![]() |
Mam nadzieję że Nei przyjdzie w kwestii przyszłorocznej CL. Ze Kalenga. Wątpię żeby to była prawda bo mamy 2 prawoskrzydłowych. Ten koleś to raczej plotka i to ostra.
|
Cytat:
Przypomnę, że brak nie tylko napastnika (Nei), ale też obrońcy, ofensywnego oraz skrajnego pomocnika. A i o kimś lepszym od Pawełka i Cantoro trzeba myśleć w kontekście najbliższego i kolejnych sezonów. Najgorsze byłoby, jakby po raz kolejny sportowi dyletanci z RN uznali, że skoro mamy pecha w losowaniach, to nie ma sensu wzmacniać zespołu, myśleć o rozbudowie bazy treningowej, poprawie scoutingu itd. Niestety, u nas takie myślenie to norma. A potem jest płacz, że nawet z izraelskimi przeciętniakami są duże problemy, a dług jak był gigantyczny, tak nadal jest. |
Głowacki wyleciał na 6 tygodni....dla mnie pierwszym i najwazniejszym transferem powinnien byc srodkowy obrońca!!!!! Jodłowiec...w ostatecznosci Hernani.... co z tego,że będzie Nei w ataku....jak bedziemy dostawac w tyłach, bo nie wierze ani w super srodkowego obrońce Basczyńskiego, ani w świetnego Singlara.....Środkowy obrońca potrzebny sto razy bardziej niż NEI!!!!!!!
|
@ mateusz 212:
Niestety, dziś w kieleckiej gazecie czytałem, że Hernani jest już na testach w Lokomotivie Moskwa... Szkoda ... |
Zgadzam się , może kontrowersyjnie to zabrzmi ale porównując to innych formacji Nei jest najmniej potrzebny :P . Na dzień dobry potrzeba nam srodkowego obroncy i skrzydłowego , potem bramkarza i jak mamy grac 2* def. pom to i takowego bo Cantoro to ehh... powiedzmy nie te lata :D:D . A na końcu własnie napsatnika bo jak gramy jednym do Brozek wystarcza. ale to taka mała dygresja bo jak bedzie już Nei to hip hip Hurra Hurra Hurra :P
|
|
Sądzę , że dzisiejsze losowanie nie ma żadnego wpływu na transfery.
Gdyby poważnie myślano o pucharach ( głownie puch. UEFA ) to ci piłkarze przyszli by miesiąc temu a nie za pięć dwunasta. Dlatego nie wierzę w bajki o jakichś Ze Kangach , Smolarkach i innej tego typu fantastyce. Nei-a na razie też tu nie ma.. Myślę , że w obliczu kontuzji Głowackiego skład zostanie uzupełniony o jakiegoś obrońcę i to wszystko.. Druga sprawa , że niektórzy piszą tak jakbyśmy już przeszli Beitar... A to takie proste nie będzie. |
wiem, że to tylko jutjub, ale on rzeczywiście wygląda solidnie, tym bardziej szkoda, że już nie ma Kosy, bo ich styl gry idealnie by się zazębiał.
dajmy mu obywatelstwo w pakiecie z kontraktem ;) |
Podejrzewam ze zbroimy sie pod przyszly sezon gdzie bedzie latwiej o awans do CL.
|
A mi z tej kompilki wyglada jak drewniak troche, ale nie będę przesądzał w żadną strone. JAk bedzie grał sie go oceni.
Lokomotiw siega po Hernaniego a dla nas był za słaby ;/ OK fajnie po co brać dardzo dobrego i jeszcze lepiej rokujacego obrońce z naszej ligi za 400 tys euro i 150 tys kontraktu jak mozna szujać w świecie piłkarza o watpliwych umiejetnosciach a większych wymaganiach. 2 lata pisałem o Hernanim - ze warto za nego wydac i 1mln euro, a teraz jak mozan go wziac za 1/3 ceny z pocalowaniem reki przez Korone, to nikt sie nim nie interesuje. I jak mamy sie rozwijać. Do tego spieprzenei sprawy Kokosa i Paulisty. Bomba !! |
Cytat:
Jak mogles pisac 2 lata temu jak konto masz od marca tego roku?? :-/ chyba ze po banie zalozyles sobie drugie:> |
Cytat:
Wybitna dedukcja. |
Uwaga, uwaga, mamy wiadomość dnia. Osoby czytające relację live dowiadują się o tym pierwsze - do Krakowa w końcu po załatwieniu wszelkich formalności przyleciał Andre Barreto.
Jest to pewnego rodzaju transfer powrotny. |
z innej beczki
goool coś bredził o toczących się nadal rozmowach w sprawie Jodłowca PS z kolei twierdzi że przez najbliższe pół roku nikt nie odejdzie z Dysko Polo :-/ |
Odpowiem teraz, bo wczesniej nie mogłem. Cały ten Nei, jest dla mnie taką samą niewiadomą, jak dla Was. Nie powiem że się nie cieszę, chociaż na razie przedwcześnie, z tego niepotwierdzonego jeszcze transferu, ale nie zamierzam się podniecać gościem dla mnie zupełnie nieznanym.Zresztą "na bezrybiu i rak ryba".
Panie Dudi, jestem tylko zwykłym szarym forumowiczem z własnym zdaniem, jesli różni się ono od Twojego, trudno. Ja Twoje szanuję, Ty szanuj moje. Pytanie czy na pewno jestem za Wisłą odpuszczam, ze względu na modów. Moją Wiślackość parę osób na tym forum zna. Ktoś mi wypomniał,że nie ufam Skorży. W sprawach transferów nie mam żadnych podstaw by mu ufać. Tak jak bardzo nie chciał Jirsaka, tak bardzo chciał "Goal machine". Efekty było widać. O Bednarzu mam jedno, niezmienione zdanie, które ten kto siedzi chwilę na tym forum dobrze zna. |
Cytat:
Z całym szacunkiem praktycznie 2 razy z CSKA przegraliśmy więc jest to napewno zawodnik który może być najlepszym graczem Wisły. CSKA grało 1 napastnikiem i on był tam pewniakiem na szpicy. Dzisiaj gazeta Sport w Bułgarii też napisała że Nei idzie do Wisełki za 850tys Euro. Kibice sądzą że to trochę mało bo się transfer nie zwróci. Przyszedł do nich za 750tys i 300tys Euro kontraktu stąd pewnie ten 1mln Euro. Ale trzeba przecież dodać że jest o 1rok starszy więc jak z samochodem cena spada.... Tak czy inaczej wydaje się że to jego realna cena a rzadko się udaje kupić dobrego napastnika po realnej bo nikt nie chce sprzedawać. Ale boję się tylko bo podobno Steaua złożyła ofertę więc kto wie czy to już zaklepane. |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą ważna jest też liga. Polskie zespoły nie są przyzwyczajone do takich zawodników jak Chinyama czy być może Nei. |
Osobiście uważam, że lepiej było zatrzymać Paulistę, to zawodnik przynajmniej pewny i sprawdzony. Naprawdę lepiej jest wydawać astronomiczne sumy na zawodnika, co do którego nie mamy żadnej gwarancji, że się sprawdzi? To, że był gwiazdą w CSKA nie oznacza, że gwiazdą będzie również tutaj. Jakoś nie słyszałem by CSKA było zasypywane ofertami z zachodu dla Neia, no chyba, że mnie coś ominęło.
Za 1/4 tego co chcemy wydać na Neia można było mieć nadal Paulistę w składzie. Ale widać ja się nie znam, bo w klubie w końcu pracują profesjonaliści... |
Cytat:
nie widziałeś Neia na oczy a gadasz takie rzeczy.. trochę się ogarnij.. do tego nie wiadomo czy zagra u nas :) |
Cytat:
Gdyby Skorża szukał zawodnika w stylu Chinyamy, to po prostu przychodząc do Wisły zabrałby Chinyamę ze sobą. Na razie to my desperacko potrzebujemy stopera i drugiego bramkarza, bo Pawełek nie zachwyca, ale co w takim razie powiedzieć o Juszczyku? Edit: Dobry napastnik, nie ważne w jakiej lidze, nie może beztrosko biegać 5 metrów za linią obrony, koniec offtopa. |
Cytat:
edit: Uran oczywiście ma rację, nawet ważniejsze jest sprowadzenie stopera i bramkarza niż napastnika. A o tym już nie mówi się tak wiele. |
Cytat:
edit: 850 tys euro... to astronomiczna suma? Ty chcesz zeby Wisła grała w lidze majstrów? na transfery trzeba wydac 5-10 mln euro... zeby przy w miare dobrym losowaniu spokojnie myslec o awansie. Zrozum ****a, ze my kupujac za tę cene przy farcie w losowaniu i farcie w meczu, mozemy raz sobie awansowac do LM odpaść przy ogromnym szczesciu do PU i wiecej w LM sie nie pojawić, lub pojawić sie dopiero z mega potentatem ropy nawetowej z Rosji... który wyda 200 mln euro na klub. Niestety takie czasy |
Cytat:
Do tego 3 strzelca ligi portugalskiej z sezonu 2006/07 ... Ręce opadają. Niektórych to by nawet Eto nie zadowolił, bo pewnie za duży kontrakt i dawno nie był królem strzelców ... |
Szczerze wolę takie transfery jak sprawdzony droższy Nei niż 10 typow po 400tys.
Mam nadzieję że obrońca nie będzie z łapanki. Bo cienkich już mamy Baszczynski Diaz Singlar. Więc po co nam kolejny? Co mnie martwi w naszej polityce? NIKT DOSŁOWNIE NIKT NIE ROKUJE NA PRZYSZŁOŚĆ z chłopaków ok 20 lat. Może jeszcze Małecki. Ale w 1 drużynie jest Kowalski który jest bardzo słaby, Mączyński co też nie ma tego czegoś co by mogło być inspiracją do wielkiej kariery, czy inne wynalazki. Jedyna nadzieja że sprowadzą tego 16 latka z GKSu i zastąpi w 1 drużynie Grzesia Kmiecika. Jeżeli Bednarz ma zamiar stosować taktykę 2 drogie transfery na sezon to radziłbym mu się bardziej zainteresować utalentowanymi juniorami. To strasznie kuleje, bo obecnie w 11 są chyba tylko Brożkowie. A przy naszej przewadze finansowej nad resztą 10 lat temu powinniśmy mieć w kadrze conajmniej 5 takich Brożków. Odszedł jeszcze zdrajca Kokoszka o którym zapomniałem. Dawać tego Jończyka do 1 drużyny bo napewno od Kmiecika gorszy nie jest, niech gra w PE, PP i ME. A Skorży przypominam że Rooney grał w Manchasterze jak miał 17lat a debiutował w Premier chyba nawet jak miał nie skończone 17. Pytanie jest jeszcze czy z pensji takiego antytalencia(G.K.), co prawda pewnie grosze zarabia, ale jednak nawet 3 tys miesięcznie już daje ok 40tys rocznie, nie znalazłoby się trochę kasy np. na pensje takich graczy jak Kokoszka, żeby nie uciekali? A za transfer tego beztalencia też przecież można z 50 tys złotych dostać. |
Cytat:
|
Przypominam wszystkim a szczególnie autorom przeniesionych postów że tutaj piszemy o transferach a nie o plusach i minusach naszych młodych piłkarz
|
I gdzie jest Nei? Może tym Neiem miał być Barreto?
|
Ludzie Nei był liderem CSKA Sofia które 2 czy 3 lata temu grało w półfinale Pucharu UEFA, ostatnio strzelił w lidze bułgarskiej 14 goli, Wisła interesuje się nim od zimy, płacą za gościa 850 tys. euro a Wisła nie preferuje zbyt często takich wydatków, więc nie pie****cie, że to zły transfer tylko poczekajcie 3-4 mecze z oceną. Gdybyśmy go nie kupili to byście się darli żeby Bednarza powiesić za jaja bo przpieprzył szanse na dobry transfer. Ludzie srać mi się chce jak czytam niektóre komentarze.
|
Cytat:
Yyy.. chyba ci sie z CSKA Moskwa pomyliło, które 2-3 lata temu wygrało Puchar UEFA... CSKA Sofia to przeciętniak klasy Wisły.. |
Cytat:
|
Cytat:
A jak czytam stwierdzenia 'najlepszy zawodnik ligi bułgarskiej', 'lider zespołu' to ja się zastanawiam czy my rozmawiamy o tym samym piłkarzu. Ech... jedni przeginają w jedną stronę, a inni w drugą... do Acapelo - ale o co ci chodzi? Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy ja gdzieś napisałem że to lamer i na nic nam się nie zda? |
Cytat:
A to że nie jest to Berbatov to wiemy. Ale jednak w meczach z taką Slavią czy CSKA, czy serbami, austriakami, portugalczykami nawet niemcami może nam pomóc... Nie? |
Tak pomału proponowałbym zakończyć dyskusję na temat tego czy Nei będzie realnym wzmocnieniem czy nie, bo zaczyna to przypominać gonienie własnego ogona.
I przypominam że są wakacje i moderatorzy mogą odsyłać ,,na zasłużony urlop co bardziej zmęczonych nieustannym stukaniem w klawiaturę forumowiczów" |
Cytat:
|
wbrew pozorom naszym najwiekszym wzmocnieniem moze okazać sie ... Baretto. Nie wypowiadałem sie wczesniej na ten temat bo bylem na 100 % przekonany, ze on nie zagra już w Wisle. 2 miesiące załatwiał papiery aby grac, w Polsce?? Sciema!! No ale to juz przeszlosc. Od dzisiaj trenuje już w Wisle. Dlaczego będzie wzmocnieniem?? Otóż, jak wszyscy widzą Wisła zaczeła grać systemem 1-4-5-1. Powiem tak - Maciej Skorża jest the best. Ten trener dopasował taktyke pod piłkarzy a nie pod publike czy tez pod siebie. O bramkarzu i obroncach nie bede sie rozwodzil bo te ustawienie jest standartem ale pomoc i atak. W Wisle typowym rozgrywajacym jest Jirsak. jest to pilkarz grajacy bardzo ofensywnie. Jednakze, najlepeij prezentuje swoje walory mając za swoimi plecami pewne wsparcie. Takim wsparciem miał byc Cantoro. Niestety mauro nie jestw w najwyższej formie o czym mogliśmy sie przekonac na podstawie ostatnich meczy. Radek Sobolewski jest piłkarzem wybitnie defensywnym. On ma rozbijać a nie kreować. Czyli reasumując Sobolewski z tyłu aJirsak z przodu. Zostaje dziura pomiedzy nimi i ta dziurę mógłby wypełnic Baretto. Brazylijczyk przeważnie gra także na pozycji def pomocnika jednakże w porównianiu do Sobola posiada umiejętności rozgrywania piłki. Nie jest typowym playmarkerem ale lepiej mu to wychodzi jak dla Cantoro i Sobolewskiemu razem wzietych. Ponadto jest bardzo skuteczny w destrukcji. Tyle jesli chodzi o pomoc. Stan osobowy, potencjalny a także forma naszych napastników udowanida nam, że 4-5-1 idelnie pasuje do Wisły. W obecnym składzie tylko Brozek jest w formie. Czego nie da sie powiedziec o pozostałych gwiazdach. Wisłą, tak naprawde to potrzebuje dokupić tylko stopera i lewego pomocnika. Trzeba pamietać również o Vardze. Wiem, że wszyscy powiedza, że to jest chodzacy szpital. Jednakże, zwroćcie uwagę, że on tak naprawdę nie wyleczyl porządnie jednej kontuzji. Co chwile mu sie odnawiała, powodując problemy w grze. Teraz wreszcie, po operacji istnieje możliwość całkowitego wyleczenia Rumuna. Trzeba pamietać, że Varga gra podobnie jak Sobolewski, twardo i skutecznie. Byłby idealnym wzmocnienim konkurencji na tej pozycji (Sobolewski - Varga, Cantoro-Baretto, Jirsak-Mączyński). Ostatni wątek to Nei. Statystyki wyglądają bardzo okazale i mam nadzieje, że w niedługim czasie potwierdzi swoją wartość.
|
Ale trzeba też pamiętać, że Skorża jest raczej bojaźliwym trenerem i może się bać stawiać na np. Barreto czy chociażby Varge.
|
Cytat:
Przedewszystkim odpowiedz sobie na pytanie czy ten pan chce u nas grać? Jesli przyjeżdza na pierwszy trening u Dana 2 tygodnie później niż reszta, jesli przyjeżdza teraz miesiąc po pierwszym treningu, to coś jest chyba nie tak... To samo Varga, on też co chwile coś kombinuje.Gdy był jednym z najlepszych defensywnych pomocników w lidze rumuńskiej na jesien, to robił wszystko żeby do Wisły nie wrócic. Po co nam tacy piłkarze? |
na podstawie wywiadow jakie wczoraj udzielil mozna wnioskowac ze liczy na Barreto
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl