![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Terminarz ustala UEFA - raczej jest jakis szablon typu w 1 kolejce druzyna A gra z C, a B z D itd.
Mam nadzieje, ze Wisla i Legia trafia do takich grup zeby ich mecze nie nakladaly sie na siebie. |
Z innej beczki - zanosi się na odpadnięcie dwóch wielkich szkockich firm. Celtic dostaje od Sion 1:3, a Rangersi tylko remisują z Mariborem 1:1.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Generalnie, nie liczyłem ile już klubow wyzej rozstawionych od nas odpadło, ale szanse na 3.koszyk rosną i nalezy kibicowac tym z nizszym od Wisły wspolczynnikiem :) Edit: Slovan wbił gola 1-1 Romie. I jest o krok od awansu. |
Brawo Legia. Tylko tyle mam do powiedzenia :D
|
Cytat:
|
Przyznam się, że nie rozumiem niektórych oburzonych radością z pokonania ruskich i wygraną polskiego zespołu. Jak Gmoch coś pierdnął, że będzie kibicował Apoelowi a nie Wiśle, to od razu jeby były, że zdradził, że żaden z niego patriota itp. A tutaj odwrotna sytuacja. TO się panowie zdecydujcie, bo takie rozdwojenie jaźni na zdrowie nie wychodzi dobrze.
|
Marszałek - ale Rapid grał troche jak Wy w Sosnowcu, w Timisoarze. Albo jeszcze gorzej, jakbyście Wy grali 400 km od Krakowa.
|
Cytat:
Ja nie wiem jak można Legii kibicować, ale dobra... |
No kibicować to rzeczywiście za dużo powiedziane. Ale jakaś satysfakcja z pokonania rosyjskiej drużyny i to wyżej w rankingu jest, nieprawdaż?:)
|
Ponieważ kibicuję tylko Wiśle, bardzo cieszę się z awansu Legii do LE. Będą teraz zdecydowanie mniej grozni w walce o MP, a to teraz powinno być celem nadrzędnym Wisły.
|
Cytat:
A co do Legii:D Pamiętasz pewnie moje wahania co do tego co Spartak prezentuje.Po tym co dziś zobaczyłem to już nie mam żadnych obiekcji.Nie spodoba Ci się to ale z mojej strony zero jakiejś zawiści czy próby zdyskredytowania niewątpliwego wielkiego sukcesu Legii. Taki Spartak to by dostał na Cyprze dokładnie taki sam oklep jak i my.Jestem o tym przekonany dziś.Dziś ze Spartaka została tylko nazwa, już pomijam że Ci co dziś grali to w większości dokładnie takie same nonejmy dla nie śledzącego 24h piłki, jak kolesie z Apoelu ale sama gra...z czym do ludzi.Zero pressingu - Legia spokojnie mogła sobie rozrgywać do połowy, gra na jedno , dwa podania, co u Apoelu wyglądało wyśmienicie - u Spartaka totalna padaka, obrona sito, atak kiepski. Oczywiście jak na taką firmę jak Spartak - nie dziwne że tam już na tą drużynę była od dawna nagonka bo oni też tak w lidze grają Oczywiście u nas w lidze to oni by grali pewnie pierwsze skrzypce ale na dziś to oni do takiego Apoelu startu nie mają i myślę że do Rapidu też Żeby nie było że ograliście jakiś leszczy barowych;) - Ograliście dużą firmę w wielkim kryzysie i to na prawdę jest duże osiągnięcie. Porównując nasze i Wasze występy to tu nie ma 2 zdań - Legia ugrała wynik zdecydowanie ponad oczekiwania, Wisła zgodnie z realiami.Legia ograła rywali lepszych niż my Dziś jak dla mnie Legia gra lepszą piłkę niż my - tak ogólnie rzecz biorąc ale za chuja się nie zgodzę że nas zmiażdżyły pastuchy a Legia ograła wielki zespół i to nie dlatego że 'bronie swojego' , wręcz przeciwnie - jestem zawsze bardziej krytyczny co do swoich I tak na koniec - przyznam się że cieszę się z tego awansu Legii - nie że punkty, nie że to ruskie - staram się sportu, jak i np muzyki do polityki nie mieszać - ale dlatego że raz - odciąży nas to w tym medialnym gównie pt polski zespół w pucharach dwa - jesteście rywalem i dodatkowe 6 meczów na pewno Wam nie pomoże;) trzy - będzie fajny korespondencyjny pojedynek którego nasz kraj jeszcze nie zaznał;) Ogólnie na prawdę szczere gratulacje - być lepszym(i to lepszym z gry) od dobrej firmy, nawet w dużym kryzysie - to powód do dumy. |
Gratulacje Legio za zlanie tyłków kacapom. Szczerze, bardzo się cieszę, zapomniałem widać jak to było, kiedy wygrywaliście z Blackburn. :) Życzę tak fajnej grupy, jaką Lech miał rok temu. :)
|
Legii udalo sie awansowac i od razu wrocil temat polskiej mysli szkoleniowej - to jest sodoma i gomora normalnie.
|
1. Legii się nie udało, tylko Legia WYWALCZYŁA awans po zajebistej grze.
2. Trudno żeby nie wrócił, biorąc pod uwagę ilu Polaków grało w składzie. 3. 1q2 - foch :) A poważnie to mam inne zdanie. Zobaczymy jak APOEL zagra z Zenitem, aczkolwiek trzeba mieć świadomość, że nie będą to w żaden sposób wymierne wyniki w kontekście APOEL - Spartak. 4. Skttrbrain - dzięki. |
Zaraz się zacznie kto lepiej prezentuje się w LE i kto ma mocniejszą grupę. Ponieważ w tym roku typowianie idzie mi nad wyraz dobrze,to powiem to, co mi nie wiem czemu od kilku dni łazi po łbie. Pukniemy Legie w ćwierćfinale LE.
Przy calej Europie sprać im dupska. Kibicowsko byłby to High tech. |
Gdyby udało się obu polskim drużynom spotkać w drabince LE - to chyba osiągnęlibyśmy jakąś kibicowską nirwanę. Wyobraźcie sobie taki mecz na szczycie, my vs wy w ćwierćfinale LE, transmitowani na całym świecie. Ciarki mnie przechodzą na samą myśl :)
No i FENOMENALNA sprawa jest, że będziemy mogli sobie prowadzić taką korespondencyjną batalię o wyniki w grupach. Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiej okazji, to naprawdę jest nowy poziom dla polskiej klubowej :) Ja trochę jestem jeszcze w euforii po dzisiejszym meczu (trochę? Ha!), ale panowie, no... jest lepiej! :D |
My tu się zachwycamy rekordowymi 2 polskimi drużynami w grupie LE, a tymczasem Anglia w europejskich pucharach ma tych drużyn.... 8.
Manchester United, Chelsea Londyn, Manchester City, oraz Arsenal Londyn w grupach LM Tottenham Hotspur, Fulham FC, Birmingham City, Stoke City w grupach LE Ładnie to wygląda :D |
Cytat:
|
Do takiego poziomu jak Anglicy, gdzie drużyna z Championship i z końca tabeli Premiership odprawiają z kwitkiem czołowe drużyny Szwajcarskie i Portugalskie to pewnie nigdy nie dojdziemy. Na razie melodią przyszłości jest zdobycie drugiego miejsca w LM i po dobrych w europie sezonach tym, oraz następnym może to stać się faktem.
|
i cwiercifnal LE Wisla-Legia z komentarzem Szpakowskiego ...
zejdzmy na ziemię panowie :D:D |
No ja właśnie nie wiem co tutaj ludzie piszą o Anglii :foch:
NIgdy w życiu choćbyśmy 10 razy z rzędu Ligę Mistrzów wygrywali to nasza liga nigdy nie dorówna Angielskiej Hiszpańskiej Włoskiej Francuskiej czy Niemieckiej. Nigdy nie osiągniemy tego poziomu marketingowego, bo nasz kraj nigdy nie osągnie poziomu dobrobytu i cywilizacyjnie nie wyprzedzimy tych krajów. Nawet za 100 lat max co możemy osiagnąć to dzisiejszy poziom ukrainy czy Rosji - a to tylko w wypadku przeznaczania równie gigantycznych co oni pieniędzy. ludzie wyśmiewali mnie i innych którzy pisali że nasza liga nie jest wcale słaba, a teraz okazuje sie ze są tego efekty. To nie wydarzyło sie wczoraj - wedłóg mnie przełomowy moment był jakieś 3 lata temu kiedy w Lechu zaczeło sie dziać jako tako. Lech przełamał hegemonie Legii i Wisły i pokazał że gdzieś indziej w Polsce też można zbudować nie zgorszą drużynę - że dział się to przy kryzysie Wisły i Legi - pewnie ... Po tamtym sezonie lecha w pucharach wszystkie średnie i słąbe drużyny ligi zaczeły mazyć o ich własnych podbojach. Zaczeły sie śmieszne zapowiedzi jak w Górniku że mistrz w 2012, w Lechii u Jagielloni w Widzewie Cacek obiecywał złote góry. Najsłąbsze polskie kluby zaczeły sciągać przyzwoitych obrokrajowców - reprezentantów swoich krajów, i to właśnie dzię podniesieniu sie poziomu tych słąbszych polskich klubów nasza liga sie wzmocniła. Teraz pora żeby wzmoniły się potentaci - kasa jest coraz większa - mamy najwięcej nowoczesnych stadionów chyba w cełej Europie, w brew pozorom mnóstwo utalentowanych chłopaków (tylko niewielu daje im szanse - no i w Polsce nie traktuje się zawodu piłkarza na poważnie - te dzieciaki słyszą tylko w koło ze piłka to zabawa - ona ci jeść nie da - musisz się uczyć a nie grać w piłkę). mam nadzieję że z czasem uzdrowi sie tez sytuacja w Wiśle - zaczną znowu grać u nas Polacy bo bez ludzi którzy będą emocjonalnie związani z Wisła to mu nigdy nic nie osiagniemy na dłuższą metę - będziemy co najwyżej jak ten Spartak Moskwa że wszystkim tym Brazylijczykom zwisało dobro klubu. A bardziej przy ziemnie - z szansami na cokolwiek w grupach poczekajmy do losowanai -choć Legia pokazała że nie ma mocnych tylko trzeba grać - mam nadzieję że Maskant zrozumiał lekcję i nigdy juz nie będzie takiej żenady jak z APOELem co było wina tylko i wyłącznie jego. Ogółnie łatwiej jest wyjśc z grupy niż do niej trafić - będzie tam grało sporo mało zmobilizowanych zespołów i można powalczyć o jakieś tam punkty puki cię jeszcze lekceważą - zanim "Wielcy" się zorientują można już awansować. Ale nie ma co gdybać - jak ktoś powie ze 2 drużyny Polskie wyjdą będzie tak samo rozsądny jak ten co powie że nie zdobędziemy tam punktu. |
To, że 2 drużyny wyjdą z grupy brzmi tak samo rozsądnie, jak to, gdyby ktoś przed eliminacjami LE powiedział, że będziemy mieć 2 drużyny w fazie grupowej ;)
|
Gratulacje dla Legii i forumowych legionistów. Well done.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przestrzegałbym i Wisłę i Legię przed Rapidem Bukareszt. Tak się składa, że oglądałem oba mecze Slask- Rapid i jest fenomenalna drużyna, można nawet zaryzykować, że z powodzeniem może się starać o cwiercfinał LE.
Sląsk jako vicemistrz Polski nieistniał w obu spotkaniach. A najgorsze jest to, iż Rapid posiada budżet tylko o 0,5 mln E wiekszy od Śląska! |
Rumuńska myśl szkoleniowa - co ciekawe, od nich gracze nie wyjeżdżają tak często za granicę, chyba, że za na prawdę duża kasę. Wybieganie i technika - co mówił już Dan... Im się po prostu chce...
|
Bo tam maja prawdziwy skauting a u nas sciaga sie znajomych trenera/prezesa.
|
Oho, Weszło sie oficjalnie zesrało z zachwytu nad Legią.
Po tym co kolesie najklepali na stronke w tym tygodniu już im nigdy nie nabije licznika, a dosyc regularnie przegladalem |
Cytat:
|
Gratulacje dla Legii.
Legia pokazała , ze sercem i ogromna ambicją można ograć lepszego rywala. Trzeba jednak zaznaczyć , że Spartak zrobił wszystko by to spotkanie przegrać , ale jeśli podchodzi się do rozgrywek Ligi Europy po macoszemu i oszczędza kluczowych ludzi na rozgrywki Krajowe , to się odpada z pucharów. Losowanie za równo dla Legii jak i Wisły będzie trudne i to niezależnie na kogo trafią. Zaryzykuje też stwierdzenie , że Legia od Wisły zaprezentuje się okazalej , bo gra w tym momencie lepiej w piłkę i ma więcej schematów w ofensywie. Jestem tez zdania , że ani Legia ani tez Wisła nie są przygotowane personalnie na łączenie Ligi Europy z ligą mimo , że Maaskant gada coś innego ale to zakłamywanie rzeczywistości. To nie chodzi o to by mieć 22 piłkarzy. Chodzi o to by rezerwowy wchodząc z ławki dał więcej niż zawodnik z pierwszego składu. No cóż jestem ciekaw jak wyjdzie ekipom pucharowym zbieranie doświadczenia i jak , to wpłynie na dalszy rozwój klubów. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.weszlo.com/news/7386-W_pu...grywa_w_Turcji Tak Weszło pisało po meczu Legii z Gaziantepsporem w Turcji. Dla mnie to był podobny mecz co nasz z cypryjczykami. Legia, tak samo jak Wisła się broniła. Udała się jedna kontra i bach 1-0. Nie uważam, że w Turcji zagraliście źle. Dobra, ode mnie gratulacje wielkie dla Was bo ruski mają takich zawodników w składzie, którzy w Europie nie są anonimowi. No sorry, ale Maciek "słit focia" Rybus to nie jest gwiazda światowego formatu :D. Pomimo tego pokazaliście, że można wygrać z lepszym zespołem w pucharach, że nie jesteśmy "100 lat za murzynami". Nie porównujcie dmumeczy Wisły i Legii, to były zupełnie dwie różne sytuacje przed spotkaniem. Legia musiała strzelić gola bo miała niekorzystny wynik. Wisła wygrała 1-0 więc to APOEL musiał cisnąć i atakować by nie odpaść. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl