![]() |
Nie często się z tobą zgadzam ale widok w....... JW cieszy moje serce wyjątkowo!
|
Cytat:
|
Maaskant szybko utemperował nerwy w sparingu Małeckiego. Ciekawe jakim nauczycielem okaże się Skorża.
|
Cytat:
Śląsk w tym sezonie gra o niebo lepiej niż wiosną tego roku. Owszem nie zawsze przekłąda się to na wyniki, ale Wisła w Białymstoku też zagrała swój najlepszy mecz i przegrała. Byłem na meczach z Jagą i Amiką na stadionie i z pozycji widza stwierdzam, że chłopaki grają naprawdę fajnie - owszem boczni pomocnicy nie mają sił na grę przez cały mecz na pełnych obrotach - Ćwielong po 50 minutach oddycha rękawami (sic!!!), podobnie Kaźmierczak czy Sobota. Co zaś do meczu z Amiką - to co robił Manuel "uwajaj, uwajaj" Arboleda nie miało często nic wspólnego z grą w piłkę. Rzut wolny, z którego Peszko strzelił gola patrząc z trybun na wporst zdarzenia wyglądał następująco - nasz wybił piłkę Arboledzie, a ten jebnął go z całej pary w nogę i sędzia odgwiduje rzut wolny - jakby zablokował piłkę (czyli jej nie wybił) to pewnie nic by nie gwizdnął. Ręka Hernandeza - nikt nie ma wątpliwości - piłka uderzyła w rękę Hernandeza i zmieniła swój lot. Twierdzenie, że była to ręka "nastrzelona" jest uprawniona, ale gra w piłkę nożną nie polega na tym samym co w piłkę ręczną - tutaj się łap (zwłaszcza w polu karnym) nie rozstawia by zablokować piłkę. Spalony był zarówno przy bramce Stilicia jak i Rudnevsa, ale przy tej drugiej spalony był ciężki do wychwycenia - nawet chłopaki na bosiku nie dyskutowały zbytnio. Wydawało się, że Kelemen rozwiązał poblemy z obsadą w bramce, ale w meczu z Amiką delikatnie to mówiąc nie popisał się - zwłaszcza przy bramce Peszki, aczkolwiek z trybun wyglądało, że nie miał szans a w powtórce widać jak beznadziejnie się ustawił i wyszedł do tej piłki. Przy drugiej bramie też nie był niewinny. Owszem Amika miał swoje sytuacje, ale chłopaki (zwłaszcza Mila) nie miał sił, tylko, że Mila harował w tym meczu za 2 - świetnie odbierał piłkę i świetnie ją rozgrywał, tylko jak Madej, Szewczuk czy Sobota nie potrafią nic sensownego z nią zrobić mając prostopadłe podanie - zaczyna sie problem. WIdoczny był brak Sotirovicia na szpicy - Szewczuk czy Gikiewicz są wyraźnie słabsi. Ogólnie wkurza mnie to, że wszyscy podniecają się grą Amiki mając w pamięci ostatni sezon Smudy. Na Śląsku przez ostatnie 20 minut chłopaki jedynie kładli się, leżeli i wybijali piłkę, ale z drugiej strony to zrozumiałe - chcieli utrzymać prowadzenie. Ponadto napierdalanka z końcówki I połowy na sędziego mogła poskutkować tym, że Lyczmański bał się odgwizdać 2 spalonego. Moim zdaniem Amika od ponad roku jedzie na znacznej pomocy mediów i sędziów. Ale to moje zdanie. Z przyśpiewek najfajnieszja była "Sprzedałeś się za AGD" i "Polscy sędziowie" .... |
Cytat:
|
W Liga+ Extra na powtórkach pokazali że Rudnevs nie był na spalonym.
Twierdzenie że obrońca rozstawia w polu karnym łapy żeby zblokować piłkę jest pozbawione sensu i pokazuje że raczej w piłkę nie grywasz. W życiu nie widziałem nikogo, żeby biegał z rękoma przy ciele. Zwłaszcza obrońca kryjący kładącego się na nim napastnika. Ja wiem że jest świeżo po meczu w którym Śląsk grał a Lech wygrał no ale troszkę obiektywizmu by się przydało. Piszesz: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
WKS niech podziękuje bramkarzowi. Co do karnego? Ja bym nie odgwizdałł w tej sytuacji, kiedyś nazywało to się "nabita". To że Śląsk nie wyrównał, to się nie dziwię. Czemu? Wchodzi taki inwalida jak Madej za wichure Sobote. Jak można robić taką zmiane, tam nie ma ławki czy co? |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
No to oficjalnie. Zobaczymy ile Janas wytrzyma. |
Tak, a atmosfera u nas jest super...tylko nie wiem, o czym ostatnio mowil Brozek przed kamera? Co opowiadal o zespole Zurawski? Nie skomentuje tez zachowania Maleckiego praktycznie w kazdym meczu(nasz trener go tak utemperowal, ze odrazu po wejsciu na boisko, puscil wiazanke do sedziego). Patrzmy sie najpierw na siebie, bo i u nas nie jest wesolo.
|
Cytat:
Owszem od kilku lat nie grywam w nogę - czas mi na to nie pozwala - no oczywiście każdy obrońca biega z rękami przy uszach, pewnie na boisku było zagłośno. @studio2 Amika grała naprawdę fajną piłkę w ostatnim sezonie Smudy - do dzisiaj praktycznie opinia o zespole odnosi sie do tego okresu. Wówczas to wyście przegrali MP, ani Wisła wygrała. W poprzednim sezonie było odwrotnie. Nie zaprzeczysz temu, że Wasz zespół gra słabo po sprzedaży Lewego? |
Problem u nas jest taki ze za dużo mamy gwiazdorów i atmosfera jest jaka jest to chyba każdy widzi. Do tego brak obrony no i lecą w nerwach słowa których byc , nie powinno.
PS. Cieszmy się że nie mamy takiego Wojciechowskiego za prezesa bo takiego prezesa nie ma chyba żadna drużyna w Europie... kabaret to mało powiedziane ; |
Szkoda mi Bakero. Nie rozumiem toku myślenia Wojciechowskiego i jednocześnie dziwię się, że Janas zgodził się wchodzić w te chore układy.
|
Wojciechowski spakuje manatki i ucieknie zupelnie z pilki noznej w przeciagu 2-3 lat i watpie bym sie mylil.
Zyje w innym swiecie i to mu sie czkawka odbije. Powinni Bakero dac wiecej czasu. Lech w slabej formie, Wisla sie zgrywa, Legia to tylko w tej chwili nazwa, wiec jedynie Jaga bylaby dla nich wiekszym problemem. Mogli sporo odskoczyc wykorzystujac zaistniala sytuacje ale...maja Wojciechowskiego. Janas tez poleci, zobaczycie. Jesli natomiast da sobie wybierac sklad to sie skompromituje. PS: Wracajac do naszego wczorajszego meczu - Jesli ktos ogladal mecz to wie ze nie chodzi tutaj o trenera, a raczej o atmosfere w szatni i relacje miedzy zawodnikami. Czuje ze jest jakas dziwna grupa, ktora gra o cos, tylko nie wiem o co :) |
@funkykoval
Popatrz na powtórkę zagrania ręką... nie biegał z rękami przy uszach, wydaje mi się że miał je naturalnie ułożone w stosunku do ruchu jaki wykonywał. no ale możemy mieć różne opinie... Lech po sprzedaży Lewego nie gra słabo. Gra tragicznie. |
Jeżeli Janas będzie żałował pozycji trenera w Dysco, to będzie to miał tylko na własne życzenie i zupełnie zasłużenie. Jego postępowanie w Polonii skutecznie mnie wyleczyło z hasła "Janasa do Legii", bo on zajmował się tam głównie kopaniem dołów pod Bakero i sączeniem jadu do podatnego na to ucha Wojciechowskiego.
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście musi mieć Stokowca za asystenta. A tak to bez skrupułów będzie wykonywał polecenia J.W. Chłop już lat troche ma, osiągnięć również na koniec dorobi sobie u Janusza. Myśle że ma dość mocną pozycje u J.W. więc rok powinien wytrzymać, w przypadku braku wyników zwolnią grajków a potem grupę 12nastu sprawiedliwych ludzi oceniających postawę zawodników Polonii Ciekawe czy im smarują zawodnicy czy nie. |
To oni już mają tych 12 mędrców, czy dopiero mają mieć?
|
Cytat:
E; może w II połowie juz wiedział ze mu ekpie do wyprowadzki zamówili, wiec pojebał zakazy nakazy 11nastka J.W : Jan Żurek, Andrzej Wiśniewski, Jerzy Engel junior, Waldemar Fornalik, Dariusz Wdowczyk, Jerzy Kowalik, Jacek Zieliński, Bogusław Kaczmarek, Jacek Grembocki, Duszan Radolsky, Michał Libich i 12nasty J.M.Bakero może to Oni stworzą GTW u JW |
Groclin, dla niepoznaki nazywany Polonią, jest kolejnym dowodem na to, że jesteśmy Piłkarskim Trzecim Światem.
Takie akcje to tylko w Trzecim Świecie. Jesus Gil y Gil wymięka. Cytat:
|
Janas, Engel, Wdowczyk, do tego Oleksy.
Zycze Polonii jak najgorzej :] |
Paweł "Janosik""nie wpierdalam się" Janas, został nową marionetką Janusza "Gila" Wojciechowskiego.
kibice czarnych oceniają Bakero jako ...dobrego trenera ;o; |
Porównanie z Gilem chyba nie na miejscu. Nie ten kaliber. Jesus miał pieniądze,duże pieniądze. Wojciechowski może przyciągnąć na swoją sakiewkę co najwyżej mitomanów i oszustów, to jest niepoważny zespół nikt z nazwiskiem i umiejętnościami tam nie przyjdzie.
|
Czyli spokojnie można powiedzieć, że jeden kandydat do mistrza mniej. Wojciechowski będzie sobie skład ustalał, A Janas potulnie rozkaz wykona.
|
Cytat:
Nie wiem jak mam to rozumieć. Jeżeli nikt poważny w sensie na poziomie europejskim to ok. Natomiast jeżeli nikt powazny na polskie warunki to już nie ok, bo Polonia w tej chwili ma nie wiele mniejszy potencjał od Legii czy Wisły - owszem nie ma stadionu, ale ma właściciela, który jeszcze chce się to bawić i nie jest zblazowany jak Cupiał, Walter czy Solorz. Generalnie są w stanie wyciągnąć z Europy dokładnie tych samych piłkarzy co my czy Wy. (dla piłkarza zagranicznego nie ma wielkiej różnicy miedzy prowincją w KSP, a prowincją u Was czy u nas - to zawsze jest zadupie dolne). |
Cytat:
* Gdyby Ebi Smolarek nie był Ebim Smolarkiem, a np. Davidem Odonkorem (który grał koło Ebiego w Borusii i i wcale nie był od niego jakoś dużo lepszy i który później w Betisie spadł do II ligi, to by wszyscy piali z zachwytu. To jest ten sam poziom, ta sama historia kariery. |
Jak ktos ma mozliwosc nagrac ze skrotu ktory byl w Lidze + Extra po golu na 1-0 Groclinu z trybuny VIP jak jakis giermek wstal i bije brawo Wojciechowskiemu, ładne lizodupstwo ;D
|
Zawirowania na stołku trenerskim nigdy dobrze nie wpływają na wyniki drużyny. Wystarczy podać nasz przykład i 8 miejsce. Trener musi mieć spokój i czas. Oczywiście ma go, gdy właściciel jest przekonany co do umiejętności trenera. Gdy tak nie jest, to nie powinien go w ogóle zatrudniać, bo kwestią czasu jest, gdy zaczną mu się kłębić w głowe złe myśli.
Paweł "nie wpierdalam się" Janas to będzie idealna opcja dla Wojciechowskiego. Ale nie dla Polonii. |
Też to widziałem, scena mistrz :) Komedia jest na tym stadionie. A na Vipach to tam już mega kozaki siedzą.
|
Cytat:
Józek Oleksy w szaliku Polonii to je to. |
A swoja drogą od jakiegoś czasu coś nie pojawia się kibic Polonii co tak mocno się spinał przed i na początku sezonu :foch:
|
Teraz to tylko cieć bez zasad pójdzie trenować Polonię, po tym jak Wojciechowski traktuje swoich pracowników, bo nie wiem kto by chciał być traktowany jak szmata, dotychczas Bakero, tylko cieć bez zasad, "ja ci powiem kto ma zagrać" :rotfl:, a to jeden z rodzynków, po co mu trener, skoro Wojciechowski wie wszystko najlepiej?
dobrze że mają tak po... właściciela |
Cytat:
|
Wyszlo na to ze Janas tez sie zeszmacil.
|
Cytat:
Za Bakero tęsknić nie będę. Jednak sposób w jaki się z nim rozstano czyhając na najmniejszą wpadkę - żenada. Zresztą tak jak całe Dyskopolo Wojciechowskiego. |
Cytat:
Ktory zawodnik lub jego menager zaryzykuje transfer do klubu gdzie dyspozycja sportowa nie jest wyznacznikiem tego czy możesz grać czy też nie. Siedział na ławie w Polonii Warszawa. CV zajebste. Tak samo Bakero,wyleciał z Polonii. Facet jest spalony w poważnej piłce. Jego chyba bardziej konsekwencje w przyszosci tego zwolnienia bolą niż sam fakt. Mimo wszystko zadupie górne też ma swoje lepsze i gorsze drużyny. Prędzej Legia i My znajdziemy się w notesie menagera reprezentującego konkretnego lolka niż taka Polonia. |
dla mnie poza falstartem faworytów , dużym echem jest postawa naszych rzekomo " wielkich sąsiadów zza błoń "
wychodzi właśnie teraz , że to nie drużyna , która walczy o coś więcej niż o utrzymanie a nawet o więcej niż środek tabeli. Takie słuchy można było usłyszeć gdzie nie gdzie ze strony sympatyków pasiastych. To drużyna która nie ma szans się włączyć o górne lokaty. Nie prędko powtórzy się rok 2007. Jak to powiedział niegdyś jeden ze znanych w kraju kibiców Cracovii ( nie pamiętam kto to dokładnie był ) to zespól bez aspiracji o górne lokaty , odkąd jest w ekstraklasie przeważnie zawsze walczy o utrzymanie. Dlatego nie jest ich przyjemnie oglądać , z czego dużo więcej ludzi chodzi na Wisłę , która przeważnie zawsze się bije o mistrza , a przynajmniej na każdy sezon ma taki cel , w przeciwieństwie do Craksy. Według mnie pasy w tym sezonie lecą do 1 ligi , tam gdzie ich miejsce od 2009 r |
Posada Skorży na razie niezagrozona
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Nie dziwne , tak zaraz go nie zwolnią . Zarząd wierzy ,że z naszym byłym szkoleniowcem , może w końcu odzyskać mistrzostwo. Na razie ufają mu bezgranicznie , jest ich nadzieją , jako młody utytułowany trener z perspektywą na przyszłość. Ale jak kolejne spotkanie przegrają to kto wie.. wtedy na pewno zapali się czerwona lampa . Nie życzę Maćkowi źle ale nie ukrywam ,że dobrze się czuję jak legia traci punkty
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl