Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

mic 07.09.2011 21:04

Nikt nie pieprzyl o dedykowanych, tylko to jest prawda. Taka koszulke bedzie miala tylko i wylacznie Wisla ! Zdjecie przedstawia przod koszulki. Jest tez jeszcze tyl :)

Macioos45 07.09.2011 21:12

ta koszulka to jest praktycznie tegoroczny model Realu...

MatMario 07.09.2011 21:16

OOOO z tyłu to się dzieje...

:D

Zejdźcie na ziemię, co tam może być? Rok na karku?

Czerwona koszulka, nowy model, nabiją trochę kabzy i się kręci kabarecik dalej.

jurukuru 07.09.2011 21:20

Będzie prezentacja, to wszystko zobaczymy. No ale i tak wszyscy wiemy, że nie będzie się czym zachwycać.
W Fanatyku są jeszcze dostępne czerwone koszulki, Telefonika, z Białą Gwiazdą na piersi, adidas. ;). Od razu wziąłem, z wiadomego względu :)

PAC 07.09.2011 21:32

Trochę to dziwne, że w poniedziałek prezentacja a koszulki już można kupić.

mic 07.09.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1161116)
OOOO z tyłu to się dzieje...

:D

Zejdźcie na ziemię, co tam może być? Rok na karku?

Czerwona koszulka, nowy model, nabiją trochę kabzy i się kręci kabarecik dalej.

Nie chodzi o rok na karku. Cos innego.

MatMario 07.09.2011 21:45

Czy ja sie bawię w zgaduj zgadule? Wiesz to napisz a nie troluj że wiesz ale nie powiesz.

Szału nie robi, tyle w temacie, niczego innego nie oczekiwałem.

No może jedynie tego że się nie spóźnią 1,5 miesiąca ale to już inna sprawa.

Zdzis 07.09.2011 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAC (Post 1161124)
Trochę to dziwne, że w poniedziałek prezentacja a koszulki już można kupić.

Pod względem marketingowym jest to bardzo poważny błąd. Koszulki powinny być dostępne pierwszego dnia po prezentacji, a nie kilka dni przed. Ciekawe czy to Wisła nie zastrzegła tego w umowie, czy też adidas wystawił klub. Tak czy inaczej cała sprawa nowych strojów wygląda mało profesjonalnie (opóźnienie, "dedykowany krój", sprzedaż przed prezentacją).

nicolas 07.09.2011 23:47

Dobra, a to nie jest tak, że te nowe koszulki poznaliśmy już jakiś miesiąc temu? Przecież trenują już w nowych, chyba że to nowe treningowe. Nowe treningowe = meczowe Legii, tylko kolory inne.

nesta 08.09.2011 08:25

Wiadomo, ze nie dostalibysmy nowego wzoru, stworzonego od podstaw. Bylo to juz tu tlumaczone. Ale bez jaj, od 10 lat dostajemy praktycznie dokladnie to samo, poza malymi szczegolami. Czerwony kolor, biale wstawki i gotowe. W Europie jest mega inwencja jesli chodzi o koszulki. W tym temacie bylo chyba kilkanascie duzo lepszych wzorow i kolorystycznych zestawien. Np. tym razem zrobic z jednym, szerokim bialym pasem w poprzek. I juz by bylo cos innego i interesujacego. Bayern mial kiedys takie.

Mocny 08.09.2011 09:56

genialna koszulka, przeczytajcie ostatnie 10 stron tematu , wlasnie ten wzor byl najbardziej porzadany , a jak juz jest to narzekaja...

wiertar 08.09.2011 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1161184)
Ale bez jaj, od 10 lat dostajemy praktycznie dokladnie to samo, poza malymi szczegolami. Czerwony kolor, biale wstawki i gotowe. W Europie jest mega inwencja jesli chodzi o koszulki. W tym temacie bylo chyba kilkanascie duzo lepszych wzorow i kolorystycznych zestawien. Np. tym razem zrobic z jednym, szerokim bialym pasem w poprzek. I juz by bylo cos innego i interesujacego. Bayern mial kiedys takie.

Ludzie my jesteśmy Wisła Kraków a nie Real,Bayern, czy choćby Olimpique żeby mieć koszulki innowacyjne w unikatowych kolorach i z wodotryskami. Adidas pod sobą ma tysiące takich klubów jak Wisla i wyobraźcie sobie że dla każdej mieli by zrobić unikatowe, orginalne koszulki.

Jak będziemy co roku grać w ćwierćfinalach europejskich pucharów to wtedy może będziemy inaczej traktowani,aa narazie proponuje chlodne okłady na rozpalone głowy.

R33 08.09.2011 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 1161121)
W Fanatyku są jeszcze dostępne czerwone koszulki, Telefonika, z Białą Gwiazdą na piersi, adidas. ;). Od razu wziąłem, z wiadomego względu :)

Na jakiej podstawie zrobił to Fanatyk? Można zrobić coś takiego?, Bo jeżeli logo można byłoby dać BG w tym modelu to byłoby świetnie.

Kibic_1906 08.09.2011 11:36

Nowe stroje tragiczne! UMBRO - WRÓĆ!!!

szprotson 08.09.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1161184)
Wiadomo, ze nie dostalibysmy nowego wzoru, stworzonego od podstaw. Bylo to juz tu tlumaczone. Ale bez jaj, od 10 lat dostajemy praktycznie dokladnie to samo, poza malymi szczegolami. Czerwony kolor, biale wstawki i gotowe. W Europie jest mega inwencja jesli chodzi o koszulki. W tym temacie bylo chyba kilkanascie duzo lepszych wzorow i kolorystycznych zestawien. Np. tym razem zrobic z jednym, szerokim bialym pasem w poprzek. I juz by bylo cos innego i interesujacego. Bayern mial kiedys takie.

ale nie wiesz też jakie założenia wysyła klub do adidasa. Może Wisła nie chce udziwnianych kosmicznych koszulek tylko proste klasyczne ? Dostajemy fajna koszulke, i jest płacz bo takowa koszulka była juz pokazywana w projektach wonskiego, bo o niej już mówiliśmy, bo darkh powiedział o niej wszystko misiąc temu.
Jakbyśmy teraz dostali jakas najebaną kolorami i wykombinowaną to przez chwile byśmy moze piali z zachwytu a potem byłby najazd. Zresztą, zawsze każdemu coś nie pasuje.

gypsy 08.09.2011 12:07

Nowa koszulka nie jest brzydka, ale szału nie robi. Miałam nadzieję, że będzie znacznie się różnić od tych z poprzedniego sezonu, a poza kołnierzykiem, to ja zbyt wielu różnic nie widzę. Ale ciężko mi ocenić po takim małym zdjęciu, poczekam do poniedziałku i wtedy wyrobię sobie opinię o nowych strojach. Jednak pierwsze wrażenie zbyt pozytywne nie jest.

Proud 08.09.2011 12:10

Jak dla kibiców będzie dostępna wersja z Białą Gwiazdą zamiast loga, to kupię ją, choćby kosztował trzy stówy. Już dawno planowałem taki zakup. Jak nie będzie możliwości z BG, to kupię w Fanatyku.

Klub powinien zdawać sobie sprawę z zapotrzebowania konsumentów.

sayek89 08.09.2011 12:13

http://images38.fotosik.pl/1073/0d7d737835f06bdem.jpg

Skąd tą koszulkę niby miałeś?

wściekłe pięści węża 08.09.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1161274)

Jeśli to prawdziwa koszulka, to chyba nie myślisz, że Ci powie? Luuudzie.

Jak widać, wszyscy fantaści od "nowego sponsora", czy powrotu Białej Gwiazdy mogą wrócić przed ołtarzyk ze zdjęciem Basałaja i dalej się do niego modlić w nadziei, że może za rok nas nie zawiedzie. Nie dość, że spóźnili się z dostarczeniem tych koszulek, to jeszcze dostaliśmy przefarbowany model z przed roku. Brawo! Po raz kolejny.

Miała być taka fajna akcja marketingowa, a wyszło, jak ostatnio wszystko.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1161273)
Jak dla kibiców będzie dostępna wersja z Białą Gwiazdą zamiast loga, to kupię ją, choćby kosztował trzy stówy. Już dawno planowałem taki zakup. Jak nie będzie możliwości z BG, to kupię w Fanatyku.

Klub powinien zdawać sobie sprawę z zapotrzebowania konsumentów.

Nie rób tego. W ten sposób dałbyś za wygraną i pokazał, że da się nas zbyć namiastką tego, o co walczymy. A to przecież nie jest walka o "Koszulki z BG w asortymencie sklepiku", tylko "Chcemy powrotu Białej Gwiazdy na koszulki piłkarzy Wisły". W zasadzie, to chyba najgorsze co można zrobić. Zarobią kasę, a my dalej zostaniemy z niczym. To oczywiście tylko moja opinia.

sayek89 08.09.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1161276)
Jeśli to prawdziwa koszulka, to chyba nie myślisz, że Ci powie? Luuudzie.

Jak widać, wszyscy fantaści od "nowego sponsora", czy powrotu Białej Gwiazdy mogą wrócić przed ołtarzyk ze zdjęciem Basałaja i dalej się do niego modlić w nadziei, że może za rok nas nie zawiedzie. Nie dość, że spóźnili się z dostarczeniem tych koszulek, to jeszcze dostaliśmy przefarbowany model z przed roku. Brawo! Po raz kolejny.

Miała być taka fajna akcja marketingowa, a wyszło, jak ostatnio wszystko.

Wątpię też... ale dziwi mnie fakt że prezentacja w poniedziałek, a tu nagle prawdopodobnie nowa koszulka jest...

bloodraven 08.09.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1161274)

Pisał przecież, że są już dostępne w sklepach.
Atpt Niemcy znów pojechały z "polaczkami", trochę się spóźnili z tą kampanią wrześniową ale efekt wyrolowania odbije im ten poślizg. Podobno umowa z adidasem jest źle skonstruowana z niekorzyścią dla Wisły, ale za taką fuszerę, to ja bym im podziękował...

E: kolego Chrisman- czy mógłbyś wrzucić te zdjęcia w jeszcze większym formacie? mam -500 dioptri w jednym oku i forum jest za mało rozciągnięte. Dzięki.

kornd 08.09.2011 12:20

Te nowe koszulki może i troszkę lepsze, od tych obecnych,ale i tak bez Białej Gwiazdy nie kupię jej i wam radzę to samo. Może w końcu ktoś z władz klubu przejrzy na oczy. To w Fanatyku są dostępne te koszulki z Białą Gwiazdą i reklamą Tele-Fonika? Sklep internetowy Fanatyk juz od kilku tygodni jest w przebudowie.

Chrisman 08.09.2011 12:24

szkoda ze nie mamy takich strojów "dedykowanych"
http://i52.tinypic.com/2uf3808.jpghttp://www.footballshirtculture.com/...ll-shirt-d.jpg
http://i55.tinypic.com/faw4w.jpg

Martinez 08.09.2011 12:29

Dla mnie koszulki nie są ładne, tylko i wyłącznie dla tego, że przypominają mi w dużym stopniu nasz stary model... Kołnierzyk fajny, szkoda tylko że nie zrobili nic z "paskami adidasa" na rękawach... Fajnie by było (jak dla mnie oczywiście) gdyby te paski były jak na treningowych koszulkach na całej długości rękawka.

PiotrG 08.09.2011 12:33

Dla odmiany i odcięcia się od poprzednich wzorów powinniśmy za rok mieć koszulkę w biało-czerwone pasy. Wtedy pewnie wszyscy byliby zadowoleni.

sayek89 08.09.2011 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1161294)
Dla odmiany i odcięcia się od poprzednich wzorów powinniśmy za rok mieć koszulkę w biało-czerwone pasy. Wtedy pewnie wszyscy byliby zadowoleni.

Za dwa, bo ten model mamy mieć przez dwa sezony... Koszulka zwyczajna, po za kołnierzykiem bida z nędzą...

Krakow-Berlin 08.09.2011 12:35

Mi sie koszulki podobaja! Sa old school!
Maja prawie ten sam wzor, jak te akualnie od Real Madryt.

http://www.footballshirtculture.com/...ts-leaked.html

Co mnie tylko interesuje: gdzie bedzie ta paskudna reklama T-Mobile? Przes te kolnierzyki nie ma dla nich miejsca!

PiotrG 08.09.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1161297)
Za dwa, bo ten model mamy mieć przez dwa sezony... Koszulka zwyczajna, po za kołnierzykiem bida z nędzą...

A co na niej miałoby być, aby nie była bida z nędzą? Cekiny? Frędzelki?

Jakiekolwiek urozmaicenie i wstawki Wiślackie to już gest ze strony Adidasa, znacznie większym i silniejszym klubom jak my nie robi oddzielnych modeli.

Chrisman 08.09.2011 12:45

po to te opóźnienia ,żeby wstawić marny kołnierzyk?

szprotson 08.09.2011 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krakow-Berlin (Post 1161298)
Mi sie koszulki podobaja! Sa old school!
Maja prawie ten sam wzor, jak te akualnie od Real Madryt.

http://www.footballshirtculture.com/...ts-leaked.html

Co mnie tylko interesuje: gdzie bedzie ta paskudna reklama T-Mobile? Przes te kolnierzyki nie ma dla nich miejsca!

a czy to nie Ty, byłes prawie w 100% pewny bo brat siostry wujka cioci pracował dla Adidasa i mieliśmy mieć identyczną jak miał syn Sergieja? To nie ty udawałes kumatego ?

Ktokolwiek śledził ten wątek od czerwca, tego koszulka nie powinna w ogóle zaskoczyć.
Ja osobiście taką chciałem, i taką mam.
Teraz do dyskusji powinien się również właczyć m.in Jose81? który to śpiewał o sponsorach i białej gwieździe w co drugim poście.

Dark szacunek, bo jako jedyny się nie myliłeś.
(btw. jak ktoś ma blisko do galerii, bo zapewne z galerki pochodzi sweet focia, to mogłby skoczyć i wykonać więcej zdjęć)

No i ta super impreza w poniedziałek, wielka prezentacja koszulek...o których w czwartek wiedzą już wszyscy. Ale wtopa. Pogratulowac marketingowcom S.A. Brawa, wielka brawa, teraz zróbcie kolejną akcje na fejsBogu.

E: K-B: Ty to napisałeś :)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krakow-Berlin
Co, mam napisac, ze brat kolezanki pracuje dla Adidasa?

No ale juz po ptokach. Osoba która zrobiła to zdjęcie zepsuła misterny plan markietingowców, super hiper impreze w Bagateli i Bóg wie co jeszcze. Ja .......e, tylko u Nas w sklepach są szybciej koszulki niż na piłkarzach. KPINA panie Basałaj.
Już nie moge sie doczekać tej koszulki w długim rękawie.

Z tego co widać na zdjęciu powiedziałbym ze mamy Toque 11.

Krakow-Berlin 08.09.2011 13:03

Szprotson, ja nigy nie pisalem, ze mam wujka, coci albo brata w adidasie! To byla twoja interpretacja. Ale tak, bylem pewny, ze ta koszulka, ktora nosil syn Pareiki, bedzie nasza nowa. Tak to robi Adidas w Bundeslidze, ze sa takie "przecieki" przed prezentacja nowej koszulki. Powiem prosto: mylilem sie a Adidas mnie pozytywne zaskoczyl. Szkoda tylko, ze to tak dlugo trwalo z ta nowa koszulka i ze ten old school-wzor bedzie bez BG i ze te logo T-Mobile wszystko zniszczy! Oprocz Ekstraklasy nie znam innych lig w Europie, gdzie sponsor tytularny sie tak ostro na koszulkach reklamuje.

PiotrG 08.09.2011 13:08

Gdyby znaleziono sponsora, to i nawet na obecnym modelu by już był.
To nie jest kwestia modelu koszulki. Po podpisaniu umowy od razu zostałby umieszczony, bo to w końcu za to płaci. Dla tych wszystkich co sądzą, że znalezienie sponsora to prosta sprawa - to się zgadza! Sprzedać miejsce na kilka lat za marne grosze to żaden problem. Znalezienie poważnego sponsora w obecnym czasie to jednak nie lada wyzwanie.

piotrek06 08.09.2011 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 1161083)
Najgorsza koszulka pod słońcem. Nawet Legia ma lepsze...

W którym aspekcie koszulka Legii jest lepsza od naszej?? Wiem że nie ma BG ale jak bla mnie sam wzór bardzo pozytywny

R33 08.09.2011 14:13

Ale takie inicjały (prawy dolny róg) jakbyśmy mieli na kołnierzyku to by było nieźle:
http://www.footballshirtculture.com/...home_kit_1.jpg

Tu macie tą fotę w większym formacie:
http://i51.tinypic.com/2z9cm8n.jpg

_ukoL 08.09.2011 14:17

Osobiście liczyłem na odważniejszy projekt, który ożywi koszulkę. Nawet tutaj pojawiały się piękne wizualizacje z białymi cieniutkimi przeszyciami czy niebieskimi elementami. Szkoda, bo model ze zdjęcia to nic niezwykłego. Solidny, schludny i poprawny model. Nic więcej.

fantom chicago 08.09.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1161320)
Gdyby znaleziono sponsora, to i nawet na obecnym modelu by już był.
To nie jest kwestia modelu koszulki. Po podpisaniu umowy od razu zostałby umieszczony, bo to w końcu za to płaci. Dla tych wszystkich co sądzą, że znalezienie sponsora to prosta sprawa - to się zgadza! Sprzedać miejsce na kilka lat za marne grosze to żaden problem. Znalezienie poważnego sponsora w obecnym czasie to jednak nie lada wyzwanie.

Tylko , ze u Nas z wyjatkiem Tyskiego i Bet-at-home , nie bierzemy zadnego grosza-nawet marnego - od sponsora i to przez pare ladnych lat.

Kociewiak 08.09.2011 14:21

Ale narzekacie :) wiadomo było, że będą czerwone, będą paski i kołnierzyk. Wszystko jest plus pewnie jakieś napisy pod kołnierzem. I koszulka elegancka, nie przekombinowana, prosta. Poprostu ładna.

szprotson 08.09.2011 14:22

szalke ma takie coś. nie na kołnierzyku ale w miejscu gdzie masz rozmiar
http://1.bp.blogspot.com/_zBauXxE1il...600/shalke.jpg
"Tausend Freunde, die zusammen stehn" - A thousand friends, standing together," says the line of text that has been incorporated in the collar.

krakus76 08.09.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fantom chicago (Post 1161353)
Tylko , ze u Nas z wyjatkiem Tyskiego i Bet-at-home , nie bierzemy zadnego grosza-nawet marnego - od sponsora i to przez pare ladnych lat.

A przelewy z Telefoniki to co ? I nie mów że to pieniądze B. Cupiała które mógłby włożyć w transfery. To że chce żeby Wisła promowała TF zamiast np. reklam w telewizji (jak już kiedyś było) to tylko się cieszyć. Nie nauczyłeś się w Ameryce co to biznes ? :)

sayek89 08.09.2011 14:27

Pozwoliłem sobie trochę po czarować ze zdjęciem kolegi...

http://img24.imageshack.us/img24/3449/unled2ou.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl