Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

crazykaro 01.10.2011 17:54

Teraz po każdym meczu będzie relacja na forum wisiała? Przeszkadza tylko w korzystaniu z forum :!:

wiślak 86 01.10.2011 17:55

jest taka mała strzałka obok. klikasz w nią i relacja oraz SB znika...

crazykaro 01.10.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1172320)

Rzeczywiście, nie zauważyłem. Dzięki :-D

Oldpara 01.10.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1172320)

Huurrra! Krew mnie z tym zalewała....

Antystenes 01.10.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1172071)
Kto jest teraz najbardziej "ignorowanym" użytkownikiem forum? :D

Myślę, że wysuwam sie na prowadzenie:D

Pablo84 04.10.2011 22:46

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=6088

:)

wislak68 05.10.2011 01:01

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na forum Wisły Kraków reklamuje się kandydat starujący do Senatu z Warszawy?? Czyżby szczegółowe badania elektoratu warszawskiego wskazały na to że w Warszawie kibicuje Wiśle tak dużo Warszawiaków że warto jest reklamować się na stronie "kibolskiej" Wisły :).

WISŁAZWE 05.10.2011 04:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1173824)
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na forum Wisły Kraków reklamuje się kandydat starujący do Senatu z Warszawy?? Czyżby szczegółowe badania elektoratu warszawskiego wskazały na to że w Warszawie kibicuje Wiśle tak dużo Warszawiaków że warto jest reklamować się na stronie "kibolskiej" Wisły :).

Z tego co się orientuje, działa to na takiej zasadzie że o treści reklamy dowiadujemy się dopiero jak pojawi się na stronie i wtedy dopiero można zgłosić ewentualny sprzeciw.
Pozdrawiam.

Kocur 05.10.2011 07:36

To ja protestuję!

Skoro pojawia się gęba Napieralskiego na forum Wisły Kraków to równie dobrze możemy zacząć reklamować Comarch ;)

Manson33 05.10.2011 07:58

Co do gęby tego czy owego jako reklama na tej stronie rav pisał w ostatnich latach chyba ze cztery razy,
ostatnio 29.09.2011 roku:

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=2773

Poza tym technicznym tłumaczeniem trzeba również przyjąć do wiadomości to, że nikt rozsądny nie utnie karmiącej go ręki.

wislak68 05.10.2011 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1173827)
Z tego co się orientuje, działa to na takiej zasadzie że o treści reklamy dowiadujemy się dopiero jak pojawi się na stronie i wtedy dopiero można zgłosić ewentualny sprzeciw.
Pozdrawiam.

Dzięki za wyjaśnienie. Sprzeciwu nie zgłaszam bo zwisa mi równo reklama kandydata z Warszawy. Nadal nie mogę jednak zrozumieć dlaczego kandydat z Warszawy decyduje się wykupić reklamę na portalu kibiców Wisły Kraków. Sensu za bardzo to nie ma :lol:.

rav 05.10.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1173863)
Dzięki za wyjaśnienie. Sprzeciwu nie zgłaszam bo zwisa mi równo reklama kandydata z Warszawy. Nadal nie mogę jednak zrozumieć dlaczego kandydat z Warszawy decyduje się wykupić reklamę na portalu kibiców Wisły Kraków. Sensu za bardzo to nie ma :lol:.

A to już sprawa jego sztabu, który się nie zna i zamiast zrobić geotargetowanie poszedł na ilość (im więcej wyświetleń wykupisz w całej sieci, tym niższa cena za 1000 wyświetleń). A może na jego banerze jest też logo partii i partia mu dopłaca - promuje siebie, ale też i partię.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1173836)
Skoro pojawia się gęba Napieralskiego na forum Wisły Kraków to równie dobrze możemy zacząć reklamować Comarch ;)

I ja zablokowałem tę reklamę po jej pojawieniu się na stronie. Comarch? Szczerze powiem, że lepiej reklamować Comarch niż polityków. Pasy się wk***ią, że zamiast dawać na Cracovię, płaci Wiśle za reklamę :)
Rozumiem też, że wiślaków pracujących w Comarchu należy usuwać ze stadionu i nakazać wyrzeczenia się barw?

Oczywiście Manson33 wie lepiej ile maili wysłałem w ostatnim tygodniu blokując poprzednie kilka kampanii w trakcie ich trwania. Wysłałem też informację, że nie życzę sobie na stronie reklam związanych z wyborami. Zaraz pójdzie zjeba o wrzucenie tego ostatniego.

wislak68 05.10.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1173870)
A może na jego banerze jest też logo partii i partia mu dopłaca - promuje siebie, ale też i partię.

To akurat byłoby bardzo intrygujące: o ile dobrze rozumiem to Rybiński jest popierany przez coś co określa się jako: "unia prezydentów" z Dutkiewiczem w roli głównej. W tej grupie jest również Majchrowski. A zatem: czyżby był to sprytny pomysł aby na forum kibiców Wisły promować ugrupowanie prezydenta Majchrowskiego :>. Osobiście nie posądzam go o aż taki makiawelizm, ale kto wie ... :lol:.

rav 05.10.2011 10:21

Hehe, a to dobre :)
Rzuciłem teoretyczny domysł... tak naprawdę nie wiedziałem o kogo chodzi, mi się ten banner nie wyświetlił. Wislak86, patrzac na to, jak łączysz się z internetem - to może w tym rzecz (system wziął Cię za warszawiaka).

wislak68 05.10.2011 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1173876)
..tak naprawdę nie wiedziałem o kogo chodzi, mi się ten banner nie wyświetlił. Wislak86, patrzac na to, jak łączysz się z internetem - to może w tym rzecz (system wziął Cię za warszawiaka).

No i sprawa się wyjaśniła: ani Majchrowski taki sprytny, ani Rybiński taki głupi. Rzeczywiście na chwilę obecną łączę się z Warszawy. A to ci dopiero spryciarze :>. Ale mimo wszystko żeby zakładać takie ustrojstwo na stronie kibiców Wisły?? Wychodzi na to że w Warszawie musi być całkiem spory procent populacji kibicującej Wiśle :)

Manson33 05.10.2011 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1173870)
Oczywiście Manson33 wie lepiej ile maili wysłałem w ostatnim tygodniu blokując poprzednie kilka kampanii w trakcie ich trwania. Wysłałem też informację, że nie życzę sobie na stronie reklam związanych z wyborami. Zaraz pójdzie zjeba o wrzucenie tego ostatniego.

I chwała Ci za to dobry człowieku !

Nigdzie nie napisałem iż wiem o ilości Twoich e-maili, a po prostu niektórym wyłożyłem prawdę o działaniu takich reklam ( co sam robiłeś juz wielokrotnie, ale widać, że nie dociera to do wszystkich ).

Także nerw i bulwers u Ciebie nie potrzebny.

Pozdrawiam.

joshi 07.10.2011 11:18

witam,
mam problem z reklamą peugeota, która wysuwa się z dołu, nie można jej zamknąć ani nic z nią zrobić, czy to jest wina mojeg kompa, czy to poważniejszy błąd?

wiślak 86 08.10.2011 23:10

pewne pytanie mi się z nudów nasunęło. dlaczego mogę zobaczyć tylko 20str swoich postów? czy istnieje możliwość abym znalazł gdzieś wszystkie posty?

WISŁAZWE 09.10.2011 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1174993)
pewne pytanie mi się z nudów nasunęło. dlaczego mogę zobaczyć tylko 20str swoich postów? czy istnieje możliwość abym znalazł gdzieś wszystkie posty?

Ciekawe pytanie, powiem szczerze. Wiem że poprzednio był kłopot z wyświetleniem wszystkich postów i niektórych tematów z powodu awarii na forum i posty poszły w zapomnienie.
Ale widzę, że to jakaś świeża sprawa, bo ja też mam posty tylko do maja 2011.

Nie wiem czy to nie jest spowodowane jakimiś zmianami skryptu vBulletin, choć głowy nie daje.

Bardziej kompetentna osoba, niech się wypowie w tej sprawie.

Kocur 09.10.2011 22:12

Wydawało mi się że jest to forum Wisły Kraków. Klubu szczycącego się patriotyzmem i mającego w swoich szeregach wybitnych sportowców ginących w imię tego żebyśmy mogli urodzić się w wolnej Polsce.

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=14490

wyciągnijcie panie i panowie moderatorzy wnioski

Griszka30KR 10.10.2011 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1174477)
witam,
mam problem z reklamą peugeota, która wysuwa się z dołu, nie można jej zamknąć ani nic z nią zrobić, czy to jest wina mojeg kompa, czy to poważniejszy błąd?

U mnie jest to samo,takze mysle,ze wina lezy po naszej stronie

Kocur 10.10.2011 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1175431)
U mnie jest to samo,takze mysle,ze wina lezy po naszej stronie

A ja mam podejrzenie że to wina peugeota - bo na innym forum mam to samo - że nie da się jej zwinąć i za cholerę zablokowac firefoxem.

Jaroo1 10.10.2011 19:47

Czy mozna na stronie glownej poinformowac ludzi i poprosic o pomoc w sprawie zbierania podpisow pod projektem ustawy o bezpieczenstwie inprez masowych

Moznaby podac link z wyjasnieniem o co walczymy i dlaczego:
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/

Oraz link z lista do zbierania podpisow:
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/do...a_poparcia.pdf

Wydaje, sie ze 100 tys podpisow kibice powinni zebrac no ale wlasnie wydaje sie. Szkoda jakby ten pomysl spalil na panewce juz w przedbiegach.

Tylko podajcie info zeby w tabelce wpisywac pod adresem zamieszkania rowniez kod pocztowy. Fajnie tez by było wskazac ludziom aby zbierali podpisy od rodziny/znajomych bo tylko w taki sposob mozemy byc pewni, ze te 100 tys peknie. Plus moze jakas notka zeby kazdy postaral sie zebrac jak najwiecej podpisow lub chociaz te 20 (zeby ludzie nie poszli na latwizne i nie skonczyli zbierania na kilku podpisach). Listy z podpisami mozna wysylac na adres podany pod tabelka lub przed meczem zaniesc je komus z SKWK, napewno nie pogardza nimi :)
Nie wierze, ze nie ma 1 tys Wislakow, ktorzy zbiora po 20 podpisow, a to daloby 20 tys czyli 1/5 sukcesu

Jaroo1 11.10.2011 19:19

Ponawiam prosbe z postu powyzej. przeciez umiescic takiego newsa to praktycznie zerowy wysilek, jak kazdy zbierze po 10-20 podpisow to tez zaden wysilek ale juz jak sie to wszystko zbierze do kupy to efekt bedzie wymierny. takze chyba warto sie tematem zainteresowac?

WISŁAZWE 11.10.2011 19:43

^ Pojawi się stosowana informacja na głównej stronie.

Oldpara 12.10.2011 11:48

Nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie, ale odkąd pojawił sie shutbox, aktywność na forum zmalała. Może poza shutboxem. Aż sie zdziwiłem, że np. temat dotyczący meczu Legia-Wisła był dużo bardziej popularny na forum wojskowych niż na naszym.

Może ludzie się "wypstrykują" pisząc w shutboxie - ale to nie pozwala prowadzić dyskusji tym , co logują sie raz na jakiś czas. A może po prosotu ich denerwuje to, że shutbox i relacja wyskakuje zawsze na poczatku forum rozwalajac komfort przeglądania (do niedawna nie wiedziałem, ze to sie da wyłączyć, i zapewne wiekszość standardowych userów też nie wie)

Jaroo1 12.10.2011 14:52

Moglibyscie jeszcze do tekstu dodnosnie zbierania podpisow dodac info, ze podpisy maja byc czytelne i w miejscu zamieszkania trzeba tez wpisac kod pocztowy. Szkoda, ze ta tabelka jest taka niedopracowana bo znajac zycie to wiele podpisow poodrzucaja przez to i moze nawet te 100 tys sie nie uzbiera przez to

WISŁAZWE 12.10.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1176025)
Nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie, ale odkąd pojawił sie shutbox, aktywność na forum zmalała. Może poza shutboxem. Aż sie zdziwiłem, że np. temat dotyczący meczu Legia-Wisła był dużo bardziej popularny na forum wojskowych niż na naszym.

Może ludzie się "wypstrykują" pisząc w shutboxie - ale to nie pozwala prowadzić dyskusji tym , co logują sie raz na jakiś czas. A może po prosotu ich denerwuje to, że shutbox i relacja wyskakuje zawsze na poczatku forum rozwalajac komfort przeglądania (do niedawna nie wiedziałem, ze to sie da wyłączyć, i zapewne wiekszość standardowych userów też nie wie)

Głównym założeniem Shoutbox'a było dociążenie tematów meczowych w czasie trwanie spotkań.
Miało to ograniczyć durnowate i jednozdaniowe wpisy, powiedzmy sobie szczerze nie wnoszące do dyskusji NIC.
W tematach meczowych wypowiadają się osoby, które moim zdaniem mają do przekazania coś więcej niż tylko '' Biton jest taki i owaki''.

Co nie pozwala prowadzić dyskusji - shoutbox :>
Jeżeli tak, to mam trochę inne zdanie na ten temat, bo uważam, że można prowadzić dyskusję w temacie meczowym zwłaszcza teraz, kiedy nie trzeba szukać spośród 100 wpisów, sensownych postów ludzi z którymi można podyskutować.

Co do ''rozwalającej' forum relacji z każdego meczu i shoutbox'a już tłumaczę dla wszystkich, bo widzę że Ty już o tym wiesz:

Zarówno relację meczu oraz SB można w łatwy sposób ''zamknąć''
http://i53.tinypic.com/29vxdg0.jpg

- zaznaczone ''dziubki'' ułatwią korzystanie forum jeżeli komuś przeszkadza relacja czy też shoutbox.

Pozdrawiam.

wolfy 12.10.2011 20:58

Shoutbox to wielkie dobro tego forum, zastąpił kolejne inkarnacje "luźnego" tematu i związane z nimi kontrowersje, dał ujście meczowym emocjom - tak jak wyżej kolega napisał: odciążył forum.

pan Dudi 13.10.2011 11:52

Nie no, ludzie, zmieńcie tytuł newsa o tym, że nasz trener ma małego Kazia, bo brzmi trochę głupawo. :lol:

Jaroo1 14.10.2011 20:26

Flamengista czemu niewygodne posty zaczely znikac bez sladu? Dlaczego wyzej w hierarchi stawiasz murzyna niz kibica Wisly? Twierdze tak poniewaz piszesz, ze za obrazanie murzynow sa bany a wyzej kolega obraza Wislakow, wymyslajac im od losiow i pokemonow a Ty nie reagujesz.

Aa, wnosze o bana dla uzytkownika flamengista za nawoływanie do nienawisci - spiewanie CTSK i umazywanie kałem koszulek klubu Cracovia (chcialem napisac Cracovia z małej ale boje, sie ze byłby to pretekst do usuniecia posta lub zbanowania mnie)

flamengista 14.10.2011 20:47

Chodzi o ABG: wyzywanie od "czarnuchów" będzie karane banem. Jak ktoś tego nie rozumie - trudno. Natomiast od zadawania pytań o naszą aktywność jest ten wątek. Jeśli tego nie rozumiesz - też trudno. Jeśli nie rozumiesz, czym jest sarkazm - trudno, po raz kolejny:-D

Jaroo1 14.10.2011 21:01

Sarkaz nie sarkazm, mlodsi uzytkownicy moga nie znac tego slowa badz mimo wszystko wziac sobie Twoje slowa do serca. Poza tym mimo wszystko na pewne tematy nie powinno sie zartowac. Nierozsadnie napisales posta a teraz sie probujesz wywinac, ehh
A czy ten uzytkownik, ktory w temacie ABG napisalby na murzyna ze jest łosiem i pokemonem to by dostal bana?Bo pisze tak na Wislakow i nie dostal ;/

Ja wiem, ze macie niewdzieczne hobby - moderowanie, ale nie traktujcie wybiorczo uzytkownikow i nie robcie tak, ze jednen watek badz jakas czesc wypowiedzi moderujecie bardziej rzetelnie niz reszte bo to sie staje smieszne - patrz sytuacja wyzej, kasujecie moje bekowe posty a koles wyzywa Wislakow i nic ;)

flamengista 14.10.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1176806)
Sarkaz nie sarkazm, mlodsi uzytkownicy moga nie znac tego slowa badz mimo wszystko wziac sobie Twoje slowa do serca. Poza tym mimo wszystko na pewne tematy nie powinno sie zartowac. Nierozsadnie napisales posta a teraz sie probujesz wywinac, ehh
A czy ten uzytkownik, ktory w temacie ABG napisalby na murzyna ze jest łosiem i pokemonem to by dostal bana?Bo pisze tak na Wislakow i nie dostal ;/

Ja wiem, ze macie niewdzieczne hobby - moderowanie, ale nie traktujcie wybiorczo uzytkownikow i nie robcie tak, ze jednen watek badz jakas czesc wypowiedzi moderujecie bardziej rzetelnie niz reszte bo to sie staje smieszne - patrz sytuacja wyzej, kasujecie moje bekowe posty a koles wyzywa Wislakow i nic ;)

Nie martw się, nawet jak "weźmie sobie moje słowa do serca" [czyli, jak rozumiem: kupi koszulkę Pasów, włoży ją tył na przód, wymaże fekaliami i uda się na stadion?!?!], to nie wejdzie na mecz. Ochrona go nie wpuści.

Ja rozumiem, że trafiają się trudne przypadki - ale nawet głupota ma swoje granice. Nikt przy zdrowych zmysłach nie odczytał tego na poważnie.

rav 16.10.2011 21:27

W kwestii shoutboksa.

Nieco modyfikujemy jego wyświetlanie. Nie będzie się on pojawiał cały czas. Będzie on dostępny w przeddzień meczu (gdzieś ok. południa, czasem wcześniej, czasem później), w dniu meczu i dzień po meczu.

Zatem najbliższe odpalenie shoutboksa w środę.

Chrisman 16.10.2011 22:08

moim zdaniem nietrafiona decyzja

Błaszczu_WIŚLAK 17.10.2011 16:06

ta decyzja ma nacelu większą ilość postów w tematach meczowych bo ilosć tych postów spadła drastycznie i przez to reklamodawcy bd dawać mniej

Arkas 18.10.2011 10:40

Ale z drugiej strony nie były tematy rozwalone poprzez sterty spamu Juniorów Memberów którzy wyżywiali się na shoutboxie.

rav 18.10.2011 10:57

Tyle, że wyżywali się w czasowych okolicach meczu. Dajemy shoutboks przynajmniej na 48 godzin na jeden mecz. To bardzo dużo. 24 godziny przed meczem i przynajmniej 12 godzin po nim (a częściej około 20) emocje są na tyle małe, że nie ma usprawiedliwienia za pokemońskie wpisy w temacie.

Błaszczu_WIŚLAK: Nie potrzebuję rzecznika.

rav 18.10.2011 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1174993)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1175024)
Ciekawe pytanie, powiem szczerze. Wiem że poprzednio był kłopot z wyświetleniem wszystkich postów i niektórych tematów z powodu awarii na forum i posty poszły w zapomnienie.
Ale widzę, że to jakaś świeża sprawa, bo ja też mam posty tylko do maja 2011.

Nie wiem czy to nie jest spowodowane jakimiś zmianami skryptu vBulletin, choć głowy nie daje.

Bardziej kompetentna osoba, niech się wypowie w tej sprawie.

Znalazłem opcję, która za to odpowiada.
Nigdy nie była ona przeze mnie zmieniana, a ostatnio nie przeprowadzaliśmy żadnych aktualizacji. Podejrzewam, że zauważyliście to, bo postów przybyło i ilość ta przekroczyła narzucony limit.

Opcja polega na ograniczeniu wyników wyszukiwania do 500 rekordów (= 20 stron po 25 postów) i jest to domyślna ilość dla vBulletina. Im więcej ustawionych rekordów tym dłużej vBulletin szuka, co wpływa negatywnie na wydajność serwera.

wiślak86, jeśli chcesz znaleźć swoje starsze posty wejdź tu: www.wislakrakow.com/forum/search.php
- w polu "szukaj według nazwy użytkownika wpisz": wiślak 86
- niżej, w opcjach, w części "Znajdź posty z" wybierz z rozwijanej listy np. "Rok temu" i "i starsze"
- nie zapomnij zmienić na dole "Wyświetl wyniki jako" -> Posty

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl