Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

mitmichael 29.03.2013 17:55

No to piekny prezent ludziom na swieta sprawili, nie ma co

hunter 29.03.2013 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1305664)
A co ma wspolnego sprzataczka czy gosc piszacy relacje tekstowa z meczu do budowania potęgi?

zwolnili kgoos z biura prasowego? no to skonczy sie relacja z meczow i dobrze, wszyscy na stadion :)

Bez przesady.

Strona klubowa jest wizytówką klubu i jej sprawne prowadzenie jest mocnym punktem marketingowym. Prawdę mówiąc to nie bardzo wiem o co chodzi w tym, że wywala się osoby z ekipy prowadzącej (moim zdaniem) najlepszą oficjalną stronę klubową obok strony Legii.

Najwyraźniej burdel trwa w najlepsze.

Grisza1 29.03.2013 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1305671)

Strona klubowa jest wizytówką klubu i jej sprawne prowadzenie jest mocnym punktem marketingowym. Prawdę mówiąc to nie bardzo wiem o co chodzi w tym, że wywala się osoby z ekipy prowadzącej (moim zdaniem) najlepszą oficjalną stronę klubową obok strony Legii.

Święte słowa hunter. Szacunek dla tych, którzy odchodzą, a wkładali swoje serducho, czas i pasję w jej tworzenie.

westersyl 29.03.2013 19:01

Wstrzymałbym się z neagtywnymi komentarzami na temat tego newsu między innymi dlatego, że za mało w nim konkretów. Nie jestem żadną wyrocznią, jednak spędzam przed monitem x czasu dziennie, ukończyłem szkołę związaną z reklamą, interesuje się w miarę tym kto co robi wśród klubów ekstraklasy ze szczególnym naciskiem na aspekty np video, przeglądam strony i widzę co i w jaki sposób jest zorganizowane. Nie żebym robi to jakoś regularnie ale mam orientacje w tym temacie i uważam, że jesteśmy delikatnie mówiąc w dupie. Kolega hunter mi wybaczy ale naprawdę porównanie naszej strony do strony Legii zarówno jeśli chodzi o aspekt wizualny oraz jeśli chodzi o prowadzenie jakiś dupereli jest nie na miejscu. Naprawdę nas wyprzedzają. Nie oceniam dlaczego i kto jest winny temu.

News na wisłaportal na pewno emocjonalny, robienie awantury z tego, że ktoś od relacji live został zwolniony ? Czy to nie śmieszne ? Czy ktoś w ogóle czyta taką relacje ? Wiem że zaraz ktoś mi wyskoczy z tekstem " Ja czytam" ...tylko ile jest takich osób i dla ilu się nią prowadzi ? Żyjemy w świecie gdzie każdy potrafi użyć google i znaleść sobie mecz na żywo. Forumowiczów, którzy nie kojarzą storn typu soccerlive czy meczyki.pl można policzyć na pałacach jednej ręki.

Uważam, że zmiany są potrzebne. Kwestia tylko w jakiej formie i czy wywracanie wszystkiego do góry nogami jest potrzebne.
Chyba większość zna mój skromy kanał na YT nie chcę żeby zabrzmiało to w ten sposób, że to upoważnia mnie do oceniania innych, teraz jest lepiej jeśli chodzi o jakieś nagrania ale np wcześniej gdy np szukałem jakiś ciekawych nagrań to podbierałem od Jaga TV, czy Legia TV z ich wizyt na R22 i patrzyłem z zazdrością na to. Nadal jesteśmy za nimi.

Z ręką na sercu co wam tak naprawdę podoba się w pracy biura prasowego ? Na pewno nie powiem złego słowa np na zdjęcia na stronie ale ciężko doszukać się czegoś więcej. Nie wiem w ile osób jest prowadzana taka strona ale chyba jedna "ogarnięta" w zupełności wystarczy.
Jeśli chodzi o promocje to zauważyłem, że jak większość fajnych akcji była zorganizowana to z pomocą SKWK.

Lukasz 29.03.2013 19:20

Wisła zwalnia i spłaca długi
PS:
http://wisla-krakow.przegladsportowy...780,1,727.html

Cytat:
Zostały już wypłacone wszystkie zaległe pensje za rok 2012. W kwietniu zostaną też zlikwidowane ostatnie tegoroczne zaległości.

kha1 29.03.2013 19:51

Ja akurat tego nie pojmuję i tak. Jak już ktoś napisał "niezły prezent na święta". Można się było z tym wstrzymać. Magazynier i sprzątaczki to znając polskie realia ŁĄCZNIE jakieś 3-7 tysięcy. Czy naprawdę warto mieć brudne korytarze albo kartony na środku sali? Czy nie można było poprosić 10 piłkarzy o obniżkę po kilkaset złotych? Nigdy nie pojmowałem takich decyzji i nic nie przekona mnie do tego, że mają one dobry wpływ na klub i pracę w nim.

A kanał Facebook ma ostatni wpis z 24 marca. Przecież to absolutnie żenujące...

KoPer 29.03.2013 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1305673)
Wstrzymałbym się z neagtywnymi komentarzami na temat tego newsu między innymi dlatego, że za mało w nim konkretów. Nie jestem żadną wyrocznią, jednak spędzam przed monitem x czasu dziennie, ukończyłem szkołę związaną z reklamą, interesuje się w miarę tym kto co robi wśród klubów ekstraklasy ze szczególnym naciskiem na aspekty np video, przeglądam strony i widzę co i w jaki sposób jest zorganizowane. Nie żebym robi to jakoś regularnie ale mam orientacje w tym temacie i uważam, że jesteśmy delikatnie mówiąc w dupie. Kolega hunter mi wybaczy ale naprawdę porównanie naszej strony do strony Legii zarówno jeśli chodzi o aspekt wizualny oraz jeśli chodzi o prowadzenie jakiś dupereli jest nie na miejscu. Naprawdę nas wyprzedzają. Nie oceniam dlaczego i kto jest winny temu.

News na wisłaportal na pewno emocjonalny, robienie awantury z tego, że ktoś od relacji live został zwolniony ? Czy to nie śmieszne ? Czy ktoś w ogóle czyta taką relacje ? Wiem że zaraz ktoś mi wyskoczy z tekstem " Ja czytam" ...tylko ile jest takich osób i dla ilu się nią prowadzi ? Żyjemy w świecie gdzie każdy potrafi użyć google i znaleść sobie mecz na żywo. Forumowiczów, którzy nie kojarzą storn typu soccerlive czy meczyki.pl można policzyć na pałacach jednej ręki.

Uważam, że zmiany są potrzebne. Kwestia tylko w jakiej formie i czy wywracanie wszystkiego do góry nogami jest potrzebne.
Chyba większość zna mój skromy kanał na YT nie chcę żeby zabrzmiało to w ten sposób, że to upoważnia mnie do oceniania innych, teraz jest lepiej jeśli chodzi o jakieś nagrania ale np wcześniej gdy np szukałem jakiś ciekawych nagrań to podbierałem od Jaga TV, czy Legia TV z ich wizyt na R22 i patrzyłem z zazdrością na to. Nadal jesteśmy za nimi.

Z ręką na sercu co wam tak naprawdę podoba się w pracy biura prasowego ? Na pewno nie powiem złego słowa np na zdjęcia na stronie ale ciężko doszukać się czegoś więcej. Nie wiem w ile osób jest prowadzana taka strona ale chyba jedna "ogarnięta" w zupełności wystarczy.
Jeśli chodzi o promocje to zauważyłem, że jak większość fajnych akcji była zorganizowana to z pomocą SKWK.

Poziom filmów, któŸe były robione to jedno. Chodzi o to, że teraz nawet tych średnich filmików nie będzie miał kto robić... Umówmy się, ale Biuro Prasowe, które ma się opierać na rzeczniku i fotoreporterze to kpina. Strona Legii jest świetna. Materiały też. Tylko jak tam wejdziesz do Biura Prasowego to masz kilkanaście osób w pomieszczeniu wyposażonym elektroniką po uszy. A u nas siedzą w tym okrąglaku, którego wszyscy najchętniej by się pozbyli... Wyobrażam sobie to teraz tak, że Ochalik będzie pisał newsy, fotograf zdjęcia a stażystki ogarną jakieś pomeczowe wywiady. I nic więcej nie będzie... Przykre trochę ale cóż... Jesli woli się zwolnić kilka osób Bogu ducha winne a ściągać 3 bramkarza w trakcie 6 miesięcy to sorry...

danpe_ 30.03.2013 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl
News na wisłaportal na pewno emocjonalny, robienie awantury z tego, że ktoś od relacji live został zwolniony ? Czy to nie śmieszne ? Czy ktoś w ogóle czyta taką relacje ? Wiem że zaraz ktoś mi wyskoczy z tekstem " Ja czytam" ...tylko ile jest takich osób i dla ilu się nią prowadzi ? Żyjemy w świecie gdzie każdy potrafi użyć google i znaleść sobie mecz na żywo.

Znaleźć panie śmieszny znawco.

Nie każdy ma możliwość w momencie meczu być na stadionie np na wyjeździe, czy też u siebie - z różnych powodów.
Wielokrotnie korzystałem z takich relacji tekstowych, cieszą się one wbrew pozorom dużą popularnością.
Wystarczy będąc gdzieś poza Krakowem mieć ze sobą komórkę, albo laptopa i kartę sim.
Mało tego - znam osoby, które nawet w domu mając jakiś kiepski internet radiowy nie mogą sobie pozwolić na płynne oglądanie meczu na soccerlive.

Więc nie krytykuj tak kategorycznie, nie jesteś aninieomylny, ani wszechwiedzący!

Co do meritum - zwolnili osiem osób, może wzamian przyjmą kolejnych czterech prezesów i dyrektorów.

westersyl 30.03.2013 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1305701)
Poziom filmów, któŸe były robione to jedno. Chodzi o to, że teraz nawet tych średnich filmików nie będzie miał kto robić... Umówmy się, ale Biuro Prasowe, które ma się opierać na rzeczniku i fotoreporterze to kpina. Strona Legii jest świetna. Materiały też. Tylko jak tam wejdziesz do Biura Prasowego to masz kilkanaście osób w pomieszczeniu wyposażonym elektroniką po uszy. A u nas siedzą w tym okrąglaku, którego wszyscy najchętniej by się pozbyli... Wyobrażam sobie to teraz tak, że Ochalik będzie pisał newsy, fotograf zdjęcia a stażystki ogarną jakieś pomeczowe wywiady. I nic więcej nie będzie... Przykre trochę ale cóż... Jesli woli się zwolnić kilka osób Bogu ducha winne a ściągać 3 bramkarza w trakcie 6 miesięcy to sorry...

Jeśli to jest tak zrobione jak napisałem i z tego co kolega wyżej napisał nie ma nawet kto FB obsługiwa to świadczy o tym że to jest kompletnie przeprowadzone bez głowy.

Cytat:

śmieszny znawco.
Cytat:

Więc nie krytykuj tak kategorycznie, nie jesteś aninieomylny, ani wszechwiedzący!
Nie musisz mnie atakować, te uszczypliwości są nie potrzebne, nie chodzi mi np o to, że osoba przeprowadzająca relacje jest nie potrzeba. Tylko o samą kategorię newsu gdzie przez chwilę poczułem się jakby to relacja live była czyms naprawdę istotnym. Trafia do mnie argument taki, że nie ma kto pochodzić z kamerą, czy nie ma kto obsłużyć facebooka, czy porozmawiać z piłkarzem.

Chciałbym aby wszystko było w Wiśle na absolutnym topie, a nie tylko było. Z drugiej strony jak ma nie być nic to przecież logiczne, że chciałbym aby było co kol wiek. Rozumiem że praca w Wiśle jest związana z wieloma trudnościami.

KoPer 30.03.2013 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1305720)
Jeśli to jest tak zrobione jak napisałem i z tego co kolega wyżej napisał nie ma nawet kto FB obsługiwa to świadczy o tym że to jest kompletnie przeprowadzone bez głowy.

Niestety tak jest... A tak naprawdę wystarczyłoby troche chęci no i oczywiśćie nakład finansowy aby fajnie to pracowało. Wiadomo, że kasa jest ważna ale najważniejszy jest kapitał ludzki czego jesteś najlepszym przykładem patrząc na Twoją robotę z filmikami...

domin_czyzyny 30.03.2013 12:08

Lepiej było zwolnić Bednarza, który nic nam nie daje niż ludzi z marketingu, biura prasowego czy magazynierow.

Finansowo wyszloby na to samo pewnie.

4FunNow 11.04.2013 15:55

Cytat:

W dniu 8 kwietnia 2013 roku Rada Nadzorcza Wisły Kraków SA podjęła decyzję o odwołaniu z Zarządu klubu wiceprezesów: Mirosława Pałygi, Rafała Smalcerza oraz Janusza Kozioła.

Jednocześnie powierzając Rafałowi Smalcerzowi funkcję dyrektora zarządzającego, a Januszowi Koziołowi powierzyła funkcję wiceprezesa klubu ds. marketingu i PR klubu.

Od tego momentu Zarząd Wisły Kraków jest jednoosobowy, a funkcję prezesa pełni Jacek Bednarz.

Władze spółki dziękują odwołanym członkom Zarządu za pracę i zaangażowanie w okresie pełnienia przez nich funkcji wiceprezesów.

Wisła Kraków SA

10 znakow...

GrzegorzTS 11.04.2013 16:27

Cupiał musiał zakochać się w Bednarzu innego wytłumaczenia nie ma,dobra niech wezmie sprzeda ten klub za symboliczną złotówkę komuś kto ma ambicje i pieniądze.Wiecie dlaczego nie ma chętnych na zakup Wisły? bo Cupiał chce kilkadziesiąt milionów a nikt mu takiej kasy nie da bo niby za co ? za mozliwość rządzenia klubem? gdyby była akademia to może może ale w obecnej chwili jedyna opcja niech odda klub za symboliczne 1zł i zrobi zapis ,że nie można przeniesienia licencji na inny klub.

TOMEK 11 11.04.2013 16:52

patologia, nic więcej patologia

tedyy 11.04.2013 16:54

nie Łysy odkupił Wisłę :)

damian755 11.04.2013 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1307746)
Cupiał musiał zakochać się w Bednarzu innego wytłumaczenia nie ma,dobra niech wezmie sprzeda ten klub za symboliczną złotówkę komuś kto ma ambicje i pieniądze.Wiecie dlaczego nie ma chętnych na zakup Wisły? bo Cupiał chce kilkadziesiąt milionów a nikt mu takiej kasy nie da bo niby za co ? za mozliwość rządzenia klubem? gdyby była akademia to może może ale w obecnej chwili jedyna opcja niech odda klub za symboliczne 1zł i zrobi zapis ,że nie można przeniesienia licencji na inny klub.

Ciekawe komu ma oddać już widzę kolejkę chętnych identyczną jak po ŁKS ŁÓDZ.

DeadOrAlive 11.04.2013 19:10

Zastanawia mnie fakt, dlaczego my się nie pchamy drzwiami i oknami do tych firm, konsorcjów, wysyłać propozycje, oferty, do upadłego, tylko po to żeby zyskać jakiś sponsorów. Czy mamy w tym klubie kogoś odpowiedzialnego za marketing? Tak ciężko napisać jakiś plan hipotetyczny oczywiście, współpracy i naprawdę starać się o tych sponsorów!?

0 22 11.04.2013 21:02

Mnie bardziej dziwi, że przy takich wynikach i takich skandalach u Was nie ma jeszcze otwartej wojny kiboli z tym co się wyrabia. Gdyby u nas wypalili z takimi wynikami i takimi jajami to prawdopodobnie spłonąłby Dom ITI na Wiertniczej, Walter miałby ochronę, cały zarząd wisiał, a piłkarze poruszali się jedynie kanałami, no i na każdym meczu mieliby tak jechane, że po prostu by płakali.

Przecież to jest ....a niepoważne, żeby Wisła Kraków nie była w pierwszej 10.

Ale nie mój cyrk nie moje małpy :)

element 11.04.2013 21:17

Pomijając ironię to z tą różnicą że wy macie Waltera za śmiecia, mende, nieudacznka i konfidenta. Zresztą prawidłowo za tyle smrodu jaki narobił.

A Cupiał to półka wyżej, gośc, który nigdy nie zrobił krzywdy klubowi i jej kibicom. Powiedziec złe słowo na niego to jak zwyzywać własną matkę od szmat.

W tym sezonie oczywistym było że będą czystki i żadnych konkretnych decyzji. Trzeba dociągnąc do końca rundy, uporządkować burdel, a od nowego sezonu zapewne Cupiał ruszy z kopyta. Przecież nie będzie prowadził klub, który ma zajmować 3 czy 5 miejsce w lidze. To nie w jego stylu i każdy o tym wie.

1q2 11.04.2013 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1307822)
Przecież nie będzie prowadził klub, który ma zajmować 3 czy 5 miejsce w lidze. To nie w jego stylu i każdy o tym wie.

Będzie prowadził klub który będzie zajmował max 3, czy 5 miejsce od końca.Każdy o tym wie i to nie jest ironia tylko nieuchronna przyszłość.
Jacuś jeden człowiek , dziesięć funkcji, teraz najpewniej połączy się z innymi 'krezusami' by uwalić reformę ligi

ooona 11.04.2013 22:42

Zobaczycie to 3-5 miejsce jak świnia niebo....

Wojtas 11.04.2013 23:07

Łysy h.uj obejmie jeszce funkcje sprzataczki,ciecia parkingowego no i na trenera.Bedzie mial wieksze rządy niz Kim Dzong Un

:D

buczo1985 11.04.2013 23:14

Wojtas co w tym chyba jest. Bednarz chcąc udowodnić, że można mu ufać wskoczył na kilka etatów. Wcześniej przecież w ramach cięć, zwolnionych zostało kilka sprzątaczek i magazynier. Widać oprócz tych funkcji, wskoczył jeszcze na fotel prezesa. To jest dopiero oszczędność. Jeden człowiek od wszystkiego :D

KOMINEK 12.04.2013 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1307861)
Łysy h.uj obejmie jeszce funkcje sprzataczki,ciecia parkingowego no i na trenera.Bedzie mial wieksze rządy niz Kim Dzong Un

:D

Wiem, że to co napiszę jest obecnie bardzo niepopularne bo na Wiśle ostatnimi czasy modne jest bluzganie na wszystkich ale Bednarz jest prezesem Wisły i mówienie o nim ł ...ch.... będzie karane. Jeśli chcesz go zjechać za decyzje wypowiedzi Ok ale bez inwektyw

wiślak 86 12.04.2013 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1307903)
Wiem, że to co napiszę jest obecnie bardzo niepopularne bo na Wiśle ostatnimi czasy modne jest bluzganie na wszystkich ale Bednarz jest prezesem Wisły i mówienie o nim ł ...ch.... będzie karane. Jeśli chcesz go zjechać za decyzje wypowiedzi Ok ale bez inwektyw

Ale przecież on jest łysy...

Kocur 12.04.2013 09:51

Panowie - są wyjątki - wiadomo że na prezesa czy piłkarzy się na forum nie bluzga ale łysa pała działa na szkodę naszego klubu i żadnej taryfy ulgowej być nie powinno ;)

TOMEK 11 12.04.2013 10:28

łysy jebany huj jacek wąż magik ....a bednarz, czekam na bana za obrażanie człowieka legionisty który rozpierdala ten klub

emjot 12.04.2013 10:29

Majchrowski miał jako zderzaka swego czasu Tajstera, teraz ma Okońską -Walkowicz
i wszystkie niepopularne i trudne decyzje załatwiali za niego oni
I wszystkie joby i bluzgi leciały i lecą na nich a nie na światłego mądrego i w ogóle profesura dwóch uczelni
w tym tej najstarszej

podobnie z Cupiałem
wszystkie joby na zderzaka Jacka Be...
a Cupi... 1906% poparcia itp. itd nikt złego słowa nie powie...bo to wszak nasz dobroczyńca, prawie że sam te x tytułów mistrzowskich zdobył...

a rzeczywistość skrzeczy

divide et impera mocium panowie...

szprotson 12.04.2013 10:33

ja wiem o tym od początku to wolfy,milosze i inni ciupali ze jestem z fan klubu Bednarza :)

GrzegorzTS 12.04.2013 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian755 (Post 1307753)
Ciekawe komu ma oddać już widzę kolejkę chętnych identyczną jak po ŁKS ŁÓDZ.

Informacje z zeszłego roku o tym,że jest firma zainteresowana zakupem Wisły ,sprawdz sobie w wyszukiwarce.
Porównanie zakupu Wisły i ŁKS jest śmieszne,Wisła to nadal uznana marka z sukcesami z dużym stadionem i z kibicami .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl