![]() |
Kto leci na ławke po słabym meczu ? Kpiny. Przeciez nie ma zmienników.
|
Wisla/Legia/Lech - multum sytuacji i tylko czasami cos wpadnie. Do tego Lech traci duzo bramek.
Dojdzie jeszcze do tego ze najbardziej solidna forme bedzie miec Ruch :D |
W poprzednim sezonie mowilo sie ze mistrz kraju bedzie najslabsza druzyna od lat. Potwierdzilo sie to w meczu z Levadią. Dzis moge stwierdzic ze kto zdobedzie mistrza bedzie najslabsza ekipa od 10 lat. Nasza ligowa pilka schodzi na psy.
|
Cytat:
Co do samego meczu to widać, że coraz wolniej gramy. Dziś zagraliśmy najsłabszy mecz w tym sezonie, na dodatek brakło odrobinę szczęścia. Odnośnie poziomu gry to nie wychodziło dziś kompletnie nic. Piłka odskakiwała, za silne, niecelne dogrania, strzały obok słupka. Cóż to już historia. Praca sędziego głównego bardzo dobra, natomiast liniowi to nie ta liga. Jakieś urojone spalone itd. W Lubinie dostaliśmy gratis nic nieznaczącego gola, to teraz sobie to sędziowie odbili. Szkoda tylko że zabrali tak ważnego. Jedynie Ćwielong i Głowacki na plus. Jak dla mnie Pepe powinien posadzić Łobodzińskiego na ławce w następnym meczu. Szkoda Alvareza i Singlara, oby to nie były poważne urazy bo się zrobi nieciekawie w obronie. Jop kolejny raz pokazał czemu nie łapał się do składu w Rosji. On jest przecięttny nawet jak na polską ligę. |
http://goool.pl/main_v3.php?id=22859
Cytat:
Kogo obstawiacie na okres październik-listopad na trenera Polonii? Jak się wyjaśni w reprezentacji to myślę, że któryś z niezatrudnionych, może Kasperczak, albo Majewski, który po 2 meczach (daj Bóg) kończy pracę. (już w 1 z tych 3 wspomnianych meczów Radolsky nie wygrał, a teraz grają z Wami, dla przypomnienia) |
Buk Kasperczak pewnie w Polonii będzie nas czarować swym warsztatem.
|
Polonia Bytom i ŁKS z ubiegłego sezonu są przykładem że 20-30 lat temu lepiej szkoliło sie młodzież.Te dwa zespoły były oparte już na graczach grubo po 30-ce i świetnie sobie dawały rade w naszej lidze a były praktycznie montowane przed sezonem.W ŁKS-ie : Hajto,Drumlak,Świr,Radzius,Adamski a w Bytomiu -Bażik,Hricko,Trzeciak (38 lat),Barcik - wszyscy gruuuubo po 30-ce !!!
|
Hricko - 28 lat
Barcik - 31 lat Rzeczywiście, wszyscy gruuuuuuuubo po 30-ce! ;) |
Cytat:
EOT |
Cytat:
|
I ten bardzo doswiadczony zespol, powinien wczoraj wygrac w Sosnowcu. Ja Lobodzinskiego bym wymienil nawet za 35-letniego Radzewicza.
|
Cytat:
|
Prawda jest taka, że chciejstwo wywołane porażką z Levadią się już skończyło. Nasi grajkowie uznali, że tematu wtopy z Estończykami już nie ma i zapanował ponownie minimalizm.
Dla mnie mecz wczorajszy i tak nie ma żadnego znaczenia - podobnie jak już i tak niemożliwy rekord w postaci samych zwycięstw do końca sezonu. Jedyną szansą na rehabilitację jest awans do europejskich pucharów w roku przyszłym - albo do fazy grupowej PUEFA, albo do LM (tu trzeba cudu). Co do Amiki i Legii - byłem pewien, że w tej kolejce zdobędą 3 punkty więc dla mnie żadnej niespodzianki nie ma. Jednak wydaje mi się, że oba zespoły jeszcze z kryzysu nie wyszły, a Wisła właśnie w kryzysik (może i kryzys) wpada. Czyli garbaty ściga się ze ślepym i kulawym. Ot, urok naszej ligi:-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
No i skonczyla sie rehabilitacja za Levadie która trwała cale 5 meczów.
Naszym glownym problemem jest wyjatkowa nieudolnosc w polu karnym rywali....zaczelo sie o od Levadii wlasnie.I jak rzep psiego ogona,dalej sie trzyma... Co do Amiki i Legii graja tak samo bez ladu i skladu jak graly,wiec na razie to trzeba uwazac na chorzowskich czy nawet na taka Polonie.Alle potem Kuchenii i Warszawiacy jestem pewien ze nas dogonią i wtedy sie okaze kto ma jaki zespoł. |
Cytat:
I tak przy okazji 300 - ale nie Spartan:D http://www.sport.pl/pilka/1,95642,70..._Dariusza.html |
|
Cytat:
|
O, znowu coś o oglądaniu pleców:D.Oni się chyba nigdy nie nauczą.Pozdro dla Piotrka R.:D
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy. Po co polskie kluby zatrudniają kilku trenerów w tak krótkim odstępie czasu. Każdy nowy trener jest przecież poniekąd porażką dla prezesa, zarządu. Przyznaniem się do złej decyzji itd...eh
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jeszcze Legie rozumiem...zawsze była w czołówce...ale Lech? nawet do sukcesów Amiki dodając mistrzostwa starego Lecha, to liczby nie rzucają na kolana :P Górnik, Ruch, Wisła, Legia mecze pomiędzy tymi zespołami można nazwać szlagierami Polski. Jeśli chodzi o Lecha równie dobrze o miano derbów Polski mogłyby się ubiegać mecze z udziałem Widzewa czy Cracovi(sic!) :D |
Cytat:
Raz sie Amice udalo w ostatnich 15 latach wbrapac na podium i juz sie robia na potege ligi. Niech se jeszcze za to ze 2 gwiazdki nad logo umieszcza.:-/ :-/ |
^^A poza tym odwieczna animozja 2 stolic kraju :D , 2 największych miast, no i w ogóle :)
Animozje krakowsko-warszawskie są znane w całym kraju, a poznańsko-warszawskie to co najwyżej w Wielkopolsce i mają charakter lokalny. Dlatego jak derby Polski (choć jak dla mnie to trochę sztuczny konstrukt, derby są przede wszystkim rozgrywkami między klubami z jednego miasta), to tylko Kraków vs. Warszawa:) |
A niech sobie mają derby Polski. Zawsze w walce o 2 miejsce...
|
Jak sądzicie, w tych Derbach Europy Wschodniej, będzie gra z klepki i inne tego typu szaleństwa,czy ot zwykła kopanina? Matematycznie dobrze by było jakby padł remis.
|
Cytat:
Chociaż jakby wygrała Legia to też przeżyję ;-) |
Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście). |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl