Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

IncognitoTSW 24.08.2017 06:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1480945)
Ratunek dla Szpilki to zejsc do "cruiser weight" i tam spokojnie może zostać nawet mistrzem świata. Myślę że to poziom na niego. Uwolni sie od Polsatowskich boxing night i zarobi tez pare groszy.
A o MMA to dajcie spokoj. Jakis zart chyba. Fake news

Niestety ale to często powtarzana bzdura. Szpilka w cruiser straci swój największy atut - mobilność. Wielu będzie dużo szybszych od niego. Poza tym z jego dyscypliną zejść o 15 kg w dół...

Szpilka nie ma nokautującego jednego ciosu, zarówno w HW jak i w CW.

Jaroo1 24.08.2017 21:15

Bo Spzilka to po prostu napompowany balon z zajebistą życiową historią, za ktorą nie poszły zajebiste umiejętności. I szybko go na ziemie sprowadził los gdy przestał bić się z kelnerami.

brylant17 27.08.2017 08:12

McGregor jak ty mi w tym momencie zaimponowałeś :shock:

serek.c2 27.08.2017 08:37

Czym Ci zaimponował? Warunki fizyczne i szybkość pozwoliły mu na 3 dobre rundy z dziadkiem (który w ostatnich latach boksowania nokautować rywali nie miał za bardzo "czym")... Potem Irlandczyk stawał się z każdą upływającą rundą workiem treningowym. Taki Gołowkin kończy McGregora w 2-3 rundy.

brylant17 27.08.2017 10:14

Masz rację,ale walcz cały czas w MMA i wytrzymaj 10 rund w boksie

szprotson 27.08.2017 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1481209)
Masz rację,ale walcz cały czas w MMA i wytrzymaj 10 rund w boksie

ale przeciez nikt go do tego nie zmusil.

pytanie jakie sie nasuwa po tym niedawnym entertajmencie.
Kto nastepny z kim ?

Czlowiek vs niedzwiedz?

Jaroo1 27.08.2017 10:29

I takie walki pokazują, że krzyżowanie dyscyplin nie ma sensu. Tak samo jak Pudzian nie mógł się przestawić ze strongmena na MMA, tak i McGregor miał w tej walce ciężko się odnaleźć bo po pierwsze inny rywal (nastawiony tylko na boks i wyspecjalizowany w tej dziedzinie jak mało kto na świecie), po drugie sam nie jest bokserem więc naleciałości z MMA zostały, jak i tak podziwiam, że np kopa mu nie wywalił w tym amoku bo całe życie trenować MMA i nagle wyjść do walki tylko na pięści i się nie zapomnieć to też jest ciekawe, no i po trzecie inny dystans, inny wymiar czasowy, inaczej rozkładane siły. I w efekcie młody chłopak w kwiecie wieku, mistrz w MMA nie pokazał nic, zabrakło wydolności, pomysłu na walkę itp i go pokonał co prawda też mistrz ale już emeryt i dziadek.
Jako show to na pewno ciekawe bylo ale jako wartość sportowa to nic nie wniosło i nic w przyszłości takie walki nie wniosą.
Ale mimo wszystko dla Mayweathera szacunek, że w tym wieku potrafił z mistrzem MMA wygrać i pokazał pomimo tylu lat co to znaczy mistrz. Na pewno to uczy pokory i szacunku do ludzi.

brylant17 27.08.2017 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1481210)
ale przeciez nikt go do tego nie zmusil.

pytanie jakie sie nasuwa po tym niedawnym entertajmencie.
Kto nastepny z kim ?

Czlowiek vs niedzwiedz?

Szpilka z Małyszem :D

To tylko moje prywatne zdanie...

Kocur 10.09.2017 09:20

Zimnoch też dostał bęcki wczoraj więc stworzy idealną parę ze Szpilką - dwóch looserów w walce wieczoru :)

https://www.youtube.com/watch?v=eMiKySHXwiI

serek.c2 10.09.2017 11:17

Szykuje się walka o supremację w polskiej wadze ciężkiej :D

wiesniak842 13.09.2017 15:04

Wilder vs Ortiz, 4-ego listopada. Potwierdzona:pobity:

IncognitoTSW 13.09.2017 15:14

Już za 10 dni walka o pas WBO Parker vs Fury

serek.c2 17.09.2017 07:12

Znakomity boks dzisiejszej nocy, wg mnie nieznaczna wygrana GGG (116-112). Canelo lepszy, dużo lepszy niż sądziłem.

Ps. Sędzina 118-110 dla rudego :D

mitmichael 22.10.2017 08:21

O kurde szybki nokaut na Wlodarczyku, tak szybkiej kleski juz w 3 rundzie nikt sie nie spodziewal, to jego pierwsza porazka przed czasem.

Kocur 13.11.2017 11:11

Polski boks aktualnie leży i kwiczy

Cytat:

Jarrell Miller (20-0-1, 18 KO), pokonał w nocy z soboty na niedzielę polskiego czasu w Uniondale przez techniczny nokaut w dziewiątej rundzie Mariusza Wacha (33-3, 17 KO)

IncognitoTSW 13.11.2017 13:10

Najlepszy z naszych pięściarzy to obecnie Maciej Sulęcki, który świetnie się rozwinął i być może zawalczy o pas i jest szansa, że będzie zadawał ciosy (pozdrowienia dla Krzysztofa Włodarczyka), nie ubije go żaden grubasek (pozdrowienia Ajtuj)

Kocur 16.05.2018 12:10

Adamek wrócił na ring ??

Cytat:

Kapitalną formę na gali Polsat Boxing Night: Noc Zemsty w Częstochowie zaprezentował Tomasz Adamek (53-5, 31 KO). "Góral" w 7. rundzie znokautował niebezpiecznego Joeya Abella 34-10, 32 KO). Dla 41-latka z Gilowic to 53. wygrana w zawodowej karierze.

ps.

Dyrektor TVP Sport potwierdza. 25 maja Narodowa Gala Boksu za darmo w polskiej telewizji!!

Nazwiska przyciągną ludzi :)

Artur Szpilka vs. Dominick Guinn
Izu Ugonoh vs. Fred Kassi
Mariusz Wach vs. Eric Molina
Marcin Najman vs. Artur Binkowski
Rafał Jackiewicz vs. Bethuel Ushon

Kocur 08.11.2018 10:05

10 listopada gala boksu w Gliwicach - pomijając pozostałe walki "najciekawiej" zapowiada się Wach - Szpilka.

Jakieś typy ? ;)

sandomingo 08.11.2018 11:50

Pierwszy raz od kilku miesięcy wybieram się na boks na żywo - właśnie do Gliwic.
Nie powiem, brakowało tego!

Co do typów, to oprócz walki wieczoru typy są raczej jasne:
Sulęcki - KO/TKO
Piątkowska - pkt
Stępień - KO/TKO
Matyja - pkt
Różański KO/TKO
Zyśk - pkt.

Co do walki wieczoru, większość ekspertów typuje Szpilkę na punkty. Ja tam mam nadzieję że Wach i KO choć wiem, że Wiking ma granitową szczenę ale w rękawicach waciaki....

Lepiej napisz Kocurze, jak tam typujesz Główkę z Własowem, bo w walce Usyka z Bomberem raczej niespodzianki nie będzie..
Moim zdaniem jednak minimalnym faworytem Własow.

IncognitoTSW 08.11.2018 12:04

Obawiam się, że Wach się podłoży. Szpilka jest łatwy do pokonania - wystarczy się z nim bić i trochę go zdenerwować. Szczękę ma wyjątkowo słabą, pokazał to Wilder, Kownacki, Jennings, Mollo, Saulsberry - wszyscy, którzy go polożyli.

Bardziej ciekawa jest walka Własowa z Głowackim, Rosjanin to ciekawy rywal, wysoki i szybki, wywodzący się z dużo niższej kategorii ale z sukcesami zadomowił się w cruiser. Trudna walka do typowania, dużo zależy od Główki i jego nastawienia (potrafił przegrać z mającym 6 walk Rabczenką) a potrafił dawać swietne walki jak z Huckiem czy Cunninghamem

sandomingo 08.11.2018 12:16

Akurat o nastawienie mentalne Główki się nie martwię w tej walce. Zastanawiam się tylko, czy on jest w stanie wrócić do poziomu, który pokazywał z Huckiem, Cunnighamem czy Usykiem - od tej ostaniej walki mineły 2 lata.
Przez te dwa lata kontuzje, rozwody i beznadziejna walką z Radczenką (bo o "walce" z Silgado szkoda gadać)...

Jeżeli jest w miarę zdrowy i nawiąże do poziomu j/w to wygra. Tylko że ja w to jednak wątpię.

Wach nie musi się.podkładać Szpilce - wystarczy, że będzie robił to, co zawsze - czyli pacnięcia prawą, brak zdecydowania w ataku i spychania rywala do narożnika. Szpilka będzie tańczyć, trafiał pojedynczymi ciosami, które na Wachu oczywiście nie zrobią wrażenia ale sędziowie dadzą mu te 96:94

Kocur 08.11.2018 12:49

Mam nadzieję że Wach wygra - fakt że przy swoich gabarytach ma cios jak Grażyna po 5 piwach ale mimo wszystko :)

Własow na papierze wygrywa ale gdybym poszedł do buka to obstawiałbym Głowackiego :)

gizmo 26.12.2018 23:01

Joshua 13.04.2019 z kim? Wilder czy rewanż z Whyte?
jak typujecie?

Krissu 27.12.2018 11:09

Pewnie Whyte.

Wilder z Furym. Trochę się Antoni ze swoim promotorem sfrajerzyli. Nie spodziewali się takiej walki Wilder vs Fury, i teraz na rewanż czeka większość świata.

Coglin 02.06.2019 18:18

Takie rzeczy a tutaj cisza.

Andy Ruiz Jr pokonał Anthony'ego Joshuę i odebrał mu pasy mistrzowskie IBF/WBA/WBO wagi ciężkiej.

Cała walka: https://www.dailymotion.com/video/x7a22iw

W sumie walka nuda, tylko wynik sensacja.

sandomingo 03.06.2019 14:50

No i wyszło ludzkie oblicze AJ-a. Trafił Meksykańca, rzucił się na niego i dostał kontrę, po której był już de facto poza walką.
Niby zawsze się mówi, że to jest waga ciężka, wystarczy jeden cios - ale tutaj to wydarzyło się naprawdę.

Ciekawy jestem jak to się dalej potoczy, bo nienaruszalny wydawałoby się układ w wadze ciężkiej AJ, Wilder Fury pękł.

Jaroo1 04.06.2019 08:46

Trafić to można każdego, mnie dziwi, że ten AJ wcale nie pokazał serca do walki... On po prostu na koniec już wymiękł i miał dość dostawania po łbie, może się nawet bal mocnego KO. Przecież on nie padł po brutalnym KO gdzie już ma takie miękkie nogi, ze nawet jak chce to nie wstanie albo prosto nie przejdzie. On dostawał, dostawał i co raz mniej miał chęci na walkę a na koniec było widać po prostu rezygnację, może połączoną z szokiem, że co tu się odjebało.

Jaroo1 16.06.2019 11:00

https://www.youtube.com/watch?v=QFJMRwmUA_o
Na boksie się nie znam ale dla mnie gościu zawalczył z tym dwumetrowym szwabem, który miał dobry rekord (niepokonany do wczoraj, może nabijany na byle kim no ale 24 walki, o porażek, 16 zwycięstw przed czasem zawsze robi wrażenie) jakby bił dziecko. Walka na zasadzie, pajacuje sobie, ręce trzymam nisko, robię głupię miny ale tylko jak ręką machnę w Twoją stronę to zaboli. Masakra

A walka Głowackiegeo z Briedisem to jakaś farsa. Tu nie ma co komentować, każdy widział i każdy wie co tam się odjebało i nie trzeba się znać na boksie żeby wiedzieć, że z łokcia się nie napierdala albo, że gong kończy rundę.

Kocur 17.06.2019 10:01

Nie widziałem tego ostatniego tylko czytam wszędzie że walka przekręcona i sędziowie dobranie według znajomości - wiadomo że boks żyje własnym życiem ale czy jest szansa że WBO nakaże powtórkę? Bo takie głosy płyną z każdej strony?

sandomingo 19.06.2019 08:17

WBO pogratulowało nowemu mistrzowi tuż po walce:)

Generalnie ta walka to naprawdę.antyreklama boksu...Sam miałem jechać na galę do Rzeszowa ale po tym co się wydarzyło to już nie wiem, czy się wybiorę.

Sauerland jest głównym organizatorem WBSS a jednocześnie promotorem Breidisa, który nota bene został już pociągnięty za uszy przez sędziów w pierwszej walce z Gevorem.
Natomiast w sobotę stały się już rzeczy naprawdę niezwykle: taki cios łokciem jaki zadał Breidis to powinna być dyskwalifikacja, walka bokserska przerodziła się w uliczną...
Ale finalnie - uważam, że wynik zostanie utrzymany

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl