![]() |
Smuda to juz chyba nawet byl. Zwolnili go z Widzewa zeby mogl wejsc do tej samej rzeki po raz czwarty, czy piaty???
|
Halo zarząd, halo Radek!
Jaki jest sens by Sobol uczył się przy kolejnym noname ? Układ z Wdowczykiem, Carillo i Ramirezem miał jakikolwiek sens bo goście już trochę pracowali. Poczekajmy na szczegóły, jeśli to Sobol ie chciał wziąć roboty, tak jak niektórzy piszą, to mega słabe. W ten prosty sposób wyleczymy się z legend na długo. Oczywiście taki Stolarczyk czy Jop może ogarnąć, czemu nie, każdy jakoś zaczynał a wbrew temu co tu piszecie nie jesteśmy Realem Madryt :) Ale na tej samej zasadzie może to zrobić Sobol, który jak słyszymy, podobnie jak Carrillo nie mzoe się dogadać z połową trenerów. Może pora wziąć za coś odpowiedzialnośc? Dla mnie taka pozacja drugiego ale nietykalnego to byłby lekko niesmaczny układ. |
Czy żadna z legend Wisły (Kasperczak, Lenczyk) nie chciała przejąć Wisły? Sobol nauczyłby się więcej, a ktoś by ogarnął burdel...
|
Lenczyk nie jest żadną legenda Wisły.
Wymazał się z gabloty sław biorąc te ....e zza Błon za kochankę. Nie dla Stolarczyka. Nie dla Paszulewicza. Sobol z Jopem mnie zasmucili. Skoro odmawiają w takim momencie powinni odejść. |
Sobol z Jopem odmówili z jednego powodu. Sobol woli być asystentem, a Jop w CLJ. Tam mają spokojną robotę i co ważne pewną. Prawda taka, że trenerowi w Wiśle ciężko przepracować nawet rok, bo zawsze coś się na niego znajdzie.
|
czy historia Legii nie nauczyła, ze dyrektorzy to ....a dyrektorzy a nie trenerzy???
Jeszcze Stolarczyk, no ....a, z całym szacunkiem ale Leo why ? Ale karuzela ruszyla, nikt nie chce do niej wsiadac, jak myslicie, kto nastepny na bebnie? Marek Motyka czy Wójtowicz? |
Kto teraz realnie jest w ogóle w obiegu z sensownych trenerów w PL ? Bartoszek ?
Pomijam takie wynalazki jak Stolarczyk. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Liczę jeszcze na instynkt samozachowawczy Stolarczyka, który wstrzyma go przed wzięciem roboty, o której nie ma większego pojęcia.
|
trzeba sobie zadac pytanie, który trener jest ...na dorobku i popracuje przez pol roku za darmo (bo wtedy go wy.......ą)
Urban ma dom w Krk, czy wzialby Wisle? Na 3 miesiace zapewne. Ktoś z kibicow by nie chciał ??? Wierze bardziej w Wasza wislackosc niz w Stolara i reszty |
Jak z powodu Sobola poleciał Carrillo (może nie tylko ?), a teraz Sobol nie chce brać roboty to sayonara ;/ Nie widzę opcji, żeby tu został u jakiegokolwiek trenera jako Nietykalny. Gdybym ja był trenerem do wzięcia Wisły to pierwsze pytanie by było czy Radek już spakował walizki.
To jest stan niemożliwy - albo Sobol bierze tą robotę albo szuka szczęścia na Wieczystej. |
Przeciez Stolar ma wieksze doswiadczenie w trenerce niz Jop i Sobol razem wzieci.
Trenowal samodzielnie juniorow, rezerwy oraz pierwsza druzyne Pogoni. Trenowal takze i zbieral przyzwoite recenzje Polske U20. Ja wiem, ze dupy to nie urywa, ale jak zwykle 'hejt' przesadzony. Nie zdziwie sie, jak pomysl wyszedl w pewnym sensie od Glowy, bo tak samo jak on Stolarczyk ma kontakty/znajomosci w "Fabryce Futbolu". |
Według mnie nie jest prawdą, że Jop i Sobolewski odmówili.
|
Cytat:
|
SOBOL NIE MA CHARAKTERU BY ODMÓWIĆ, uwazam że zarzad w tej chwili nie ma po opcji Hiszpańskiej pomysłu na klub
|
Cytat:
E: Super, jesli argumentem tego zeby zatrudnic Głowe jest to ze sie zna z FF. Kerwa, ja tez sie znam tzn mam do nich numer, moge zadzwonic beda mnie kojarzyli. Czy to argument za tym bym został d.s? Pomijam afere która ma na plecach ostatnio FF z Lechem i ogólnie działaniami na rynku menadzerskim. |
Dlaczego wiedząc od prawie miesiąca-bo wszystko na to wskazywało- że nastąpi ewakuacja Carillo z Wisły, szanowny zarząd nie przygotował sobie wcześniej spadochronu, tylko w ostatnim momencie na łapu capu, szuka nowego trenera? Co, niby są zdziwieni, że Sobolewski nie chce ryzykować i brać drużyny? To jaki oni mają kontakt z drużyną ?? Założę się, że pójdzie niedługo taki komunikat z klubu, żę Junco ich zapewniał, że wszystko jest w porządku :>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jesli chodzi o kontakty to Piotrek S ma tez bardzo szerokie, teraz nawet wsrod celebrytow. Tyle ze nie maja hajsu, te kontakty mozna sobie o kant dupy rozbic. Po co Stupka zapierdalał po całej polsce ogladac młodych od 14 roku zycia, skoro koniec koncow go wyjebali i projekt sie wysypał. dla mnei to jest słabe, ze taki klub majacy wczesniej taki ogromny potencjał, historie, moze zaraz sie rozmienic na drobne przez pare osób.... E: ten trener z Rakowa to Marek Papszun i zapomnij o nim :) |
Ale czego wy się spodziewacie? Przemyślanych działań? Wizji? Nie obsadzania kluczowych stanowisk zasługami? Ludzie, nasz zarząd to kompletni amatorzy, news, że Głowacki ma zostać dyrektorem sportowym to jest jakieś apogeum idiotyzmu, jak dalej tak to będzie wyglądać to polecimy z ligi, a co do trenera, to ja bym chętnie widział tego z Rakowa, wyleciało mi nazwisko, ale spokojnie, przyjdzie ktos kto bedzie potulnie sluchał rozkazów amatorskiego zarządu.
PS. JUŻ JANEKX BYŁBY 2000X LEPSZYM DYREM SPORTOWYM |
Cytat:
Sobol super posadkę sobie znalazł :D :D :D Trenerem być nie chce, odejść do innego zespołu w celu zebrania doświadczenia też nie chce. Tylko i wyłącznie asystent, wiecznie. Świetny pomysł, tak nigdy nie straci u kibiców i zawsze będzie nietykalny. Tylko kaska leci i wystarczy rozstawiać pachołki :D A jak trener będzie go chciał pogonić to myk do zarządu i nie ma trenera :D :D :D |
Sobol zawsze wydawał się być gościem AMBITNYM, ale jednak widać, że skupił się na umiejętności LICZENIA. W sumie mnie to nie dziwi, skoro jest taka opcja. Nie wiem do czego zawiedzie nas Stolarczyk, ale mam nadzieję, że okręt o nazwie Wisła Kraków nie dryfuje do 1. ligi.
Ps. Mnie osobiście zastanawia jak poradziłby sobie u nas Marek Zub. |
Cytat:
|
Dlatego ja proponowałem Tomasza Kaczmarka, który od kilku lat szkoli się w Niemczech. Z IV ligowymi drużynami osiągał dobre wyniki oraz pracował u boku Boba Bradleya, miał staże u Nagelsmanna i Tedesco. Trener z UEFA pro, mający 33 lata, przymierzany niegdyś do Lechii.
|
W takiej czarnej dupie (prawdopodobnie brak sensownych transferów w tym okienku, sytuacja podobna jak rok temu za Meresińskiego), to pasowałby najbardziej dobry rzemieślnik - strażak, a więc Ojrzyński (come on, puchary z Arką), lub z zagranicy ktoś w stylu Lettieriego np. drugi gastarbeiter z Niemiec z Pogoni (ale Runjaić a nie Stolarczyk). O trenerach z niższych lig nie piszę bo nie oglądam tychże i nie mam zdania.
A Sobol rozumiem był tylko pretekstem żeby pożegnać drogiego Carillo, bo chyba wiedzieli że odmówi podjęcia pracy jako pierwszy trener. W takim układzie naprawdę powinien chłop gdzieś wybyć na samodzielną pracę, bo rozstawianiem pachołków to i ja mogę się zająć i jak mawiał klasyk Smuda - "zrobię ci to za połowę ceny". |
Cytat:
|
a Marcin Kaczmarek ? wolny chyba jest, a niezłą robotę w Płocku robił...
|
dobrze, że pojawił si problem odejścia Carillo.
Forum żyje... |
A Maciek Skorża jest wolny?
|
Cytat:
Z której z hukiem wyleciał po 3 miesiącach... (zatrudniony w sierpniu, zwolniony w listopadzie). |
Trenera z Garbarni ;) cztery lata, dwa awanse.
aaa... przepraszam, 4 lata w jednym klubie - to niedzisiejsze... Cytat:
|
Cytat:
|
Pare spraw trzeba uporządkować, bo kazdy tu wrzuca kogo by chciał :D
niestety, wyszukiwanie trenera musi isc wg. klucza : 1) Bezrobotny trener 2) skłonny pojsc na ustępstwa 3) za mała pensje 4)Nie znajacy realiów 5)mówi w kilku jezykach w tym CHR i ESP |
TYLKO CzY WIEK NIE ZA MŁODY bo jednak u starszych graczy z autorytetem moze miec problem
|
mówie o Tomaszu
|
Ja się Sobolowi nie dziwię. Też trzeba wymagać jakiegoś profesjonalizmu od zarządu. Może on chce przejąć swoją pierwszą drużynę na cywilizowanych warunkach? Mieć czas zaplanować okres przygotowawczy, sparingi, transfery. Chce zrobić to profesjonalnie i zgodnie ze sztuką. Też nie można sobie gościem gęby wycierać i dziwić się, że nie chce ogarniać takiego burdelu jaki się zrobił, w swojej pierwszej poważnej pracy. Najlepsza droga, aby sobie spalić karierę na wstępie. Bo teraz to trochę jest na zasadzie "jak trwoga to do boga..".
Natomiast zgadzam się, że honorowo i dobrze wyglądałoby, aby odszedł teraz z Wisły gdzieś na swój projekt lub asystenturę do innego klubu. To nie będzie zdrowy układ z nim jako asystentem kolejnego trenera. Zarzewie konfliktu i majaczące z tyłu głowy pytanie - czy jak już go zwolnią to teraz będzie jednak Sobol? Tak to nie może wyglądać. |
Kochani my nic nie wiemy a jazda jest taka jak by wszyscy wszystko wiedzieli
|
zaraz się z nim skontaktują nasi sternicy poczekaj :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl