Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

Arkadiusz.Czerepach 28.12.2017 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 w niewłaściwym temacie (Post 1490732)
W takim razie może ja pozwolę sobie na ocenę Carrillo.
Dokonam tego na podstawie suchych statystyk, gdyż widziałem tylko 1 mecz drużyny przez niego prowadzonej.
Chorwacja: Prowadził Hajduk w 39 meczach
-20 zwycięstw, 11 remisów i 8 porażek
-71 goli strzelonych, 38 traconych
Średnia ptk na mecz: 1,82
Preferował taktykę 1-4-3-3 lub 1-4-1-3-2 (jakieś 80% wszystkich spotkań było grane taką taktyką)
Co warte odnotowania Hajduk w tym czasie odniósł kilka wysokich, efektownych zwycięstw:
-4:0 z NK Rudes, 6:0 z Interem Zapresic, 5:1 z NK Osijek, byłym klubem Zorana, 4:0 z NK Istrą, czy
5:2 z RNK Split. Część z tych spotkań to wygrane na wyjeździe.

Węgry: Prowadził Videoton w 37 meczach (Tutaj rewelacyjne wyniki)
-28 zwycięstw, 5 remisów i tylko 4 porażki
-78 strzelonych goli i tylko 22 stracone
Średnia ptk na mecz: 2,41!!! Łącznie zrobił 89 punktów.

Preferował taktykę 1-4-2-3-1 w całym okresie swojej pracy na Węgrzech.
Tutaj również kilkukrotnie wygrał bardzo efektownie:
-4:0 z Pesci MFC, 7:0 z Haladas, 5:0 z Lombard Papa, czy 5:0 z MTK Budapest

Przygody w Hiszpanii nie przywołuję, bo w tamtym sezonie przez zespół Almerii przewinęło się 6 trenerów co normalnym zjawiskiem nie jest.
Z różnych opinii, które czytałem i słyszałem to jego analityk to jest jakiś kosmita i totalny maniak taktyki, przy tym znający języki i mający nowoczesny pogląd na piłkę nożną. Carillo spotkał go pierwszy raz na Węgrzech i od tamtej pory współpracują (Videoton, później Hajduk, teraz Wisła)

Przy tym dodać należy, że Carillo to gość pokroju Petrescu, dla którego każdy trening to święto i okazja do doskonalenia się i rozwoju. Myślę, że to bardziej czyni go trenerem, niż selekcjonerem.

Niestety nic nie wiem o trenerze przygotowania fizycznego więc się nie wypowiadam.

przeklejam

Machor303 28.12.2017 21:23

przy takim trenerze który stosuje metodę trening to święto to w krótkim czasie wszystko się okaże kto jest ambitny a kto nie. nie zdziwcie sie jak ktoś z podstawowego składu niespodziewanie wypadnie z 18 stki meczowej

Karherop 29.12.2017 01:00

Carrillo będzie musiał wpierw zyskać przychylność szatni, więc nie spodziewam się z miejsca rewoluacji. Więcej ruchów niż +/- 2-3 ruchy w jedną stronę nie można się spodziewać.

Co innego w letnim okienku. Rewolucja podobna do lata 2017 jest bardzo możliwa. Choć to zależy od naszych celów.

PS. Specjale pozdrowienia dla wolfyego który kłócić się ze mna odnośnie celów postawionych przez Zarząd na ten sezon. Najnowszy wywiad twitterowy z Junco rozwijał wątpliwości na Twoja niekorzyść.

Arkadiusz.Czerepach 29.12.2017 11:34

a co on tam mówił dokładnie , bo w pracy oglądałem i piąte przez dziesiąte słyszałem

ArturBarlinek 29.12.2017 11:40

Junco powiedział, że chcą być wyżej niż w zeszłym sezonie. Czytaj: puchary
Żeby być wysoko, trzeba mierzyć wysoko. Tyle i już.

GBO 29.12.2017 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490898)
a co on tam mówił dokładnie , bo w pracy oglądałem i piąte przez dziesiąte słyszałem

Pewnie wszystko to co pragną usłyszeć kibice, którzy nie kupili jeszcze karnetów na rundę wiosenną i zastanawiają się czy warto. :P

TRZEBINIAnin 29.12.2017 12:14

Dokłądnie tak GBO.
Cel jest jasny - pierwsza ósemka.

Pozniej wszystko możliwe, osobiście uważam że (zależy jeszcze co sie wydarzy na rynku transferowym) o te 3-4 miejsce możemy powalczyć, kadre mamy szeroką, pozbyć się szrotu Ze Manuela, Kobre (hehe) Cywke, Kostala(?) sciągnąć kogoś kto wreszcie wygryzie Boguskiego :) no i Carlitos.. fajnie gdyby został do lata.

Priorytet dola trenera ÓSEMKA.

pepe72 29.12.2017 12:16

Tu jest podsumowanie Wisły po "jesieni". Tytuł "Carlitosdependencia".
http://weszlo.com/2017/12/28/carlitosdependencia/

Wrzucam w temacie o nowym trenerze. Bo ktoś tu już stawia odrealnione cele.

Arkadiusz.Czerepach 29.12.2017 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1490894)
Carrillo będzie musiał wpierw zyskać przychylność szatni, więc nie spodziewam się z miejsca rewoluacji. Więcej ruchów niż +/- 2-3 ruchy w jedną stronę nie można się spodziewać.

Co innego w letnim okienku. Rewolucja podobna do lata 2017 jest bardzo możliwa. Choć to zależy od naszych celów.

PS. Specjale pozdrowienia dla wolfyego który kłócić się ze mna odnośnie celów postawionych przez Zarząd na ten sezon. Najnowszy wywiad twitterowy z Junco rozwijał wątpliwości na Twoja niekorzyść.

z tego co koledzy piszą to jednak Wolfy miał racje ?

Karherop 29.12.2017 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490916)

Twierdzę i twierdziłem, że cele postawione przez Zarzad przed sezonem drużynie to osiągnięcie lepszego wyniku niż w poprzednim sezonie. Tyle mojego komentarza.

@Pepe72
Oczywiście, bo bez Carlitosa gralibysmy w 10.
Wyjmij Angulo z Górnika i masz to samo.

TIR_DO_SŁUBIC 29.12.2017 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1490917)
Twierdzę i twierdziłem, że cele postawione przez Zarzad przed sezonem drużynie to osiągnięcie lepszego wyniku niż w poprzednim sezonie. Tyle mojego komentarza.

@Pepe72

Zadaj sobie pytanie- kto strzelałby u nas bramki? Brożek? :rotfl:

wiesniak842 29.12.2017 16:48

Angulo w Gorniku to zle porownanie. On tam jest typowo od wykanczania akcji a nie od kreowania, wykanczania i jeszcze stalych fragmentow jak u nas Carlitos. Angulo wypada, daja innego napadziora ale gra sie zbytnio nie zmienia. Wypada Carlitos i ... kaplica bo zadnej gry nie bedzie. Mam nadzieje, ze Carrillo, oprocz wyciskania z Carlitosa 110 procent jego umiejetnosci, pokaze reszcie, ze gra zespolowa tez mozna duzo zyskac.

Arkadiusz.Czerepach 29.12.2017 17:17

racja oczywiscie, ale pewnie i tak by im sie posypało , bo watpie aby "inny napadzior" był aż tak skuteczny

np Brożek w Górniku z Kurzawą jako asystentem , pewnie by miał teraz 6-7 bramek

TIR_DO_SŁUBIC 29.12.2017 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490925)

Za to Biton spokojnie ustrzeliłby ze 12-13. To ostatni sensowny napastnik którego mieliśmy, przed Carlitosem.

wiesniak842 29.12.2017 17:24

Zagrali dotychczas jeden mecz bez niego z Nieciecza na wyjezdzie i sie nie posypalo;) Ze skutecznoscia zapewne masz racje. Strasznie ciekawy jestem jakby wygladala nasza gra bez Carlitosa. Moze sie niedlugo przekonam choc wolalbym nie:D

R33 29.12.2017 17:38

2 mecze Pucharu Polski były bez niego, no ale wiadomo, że to inna bajka.

pepe72 29.12.2017 22:07

Cytat:

@Pepe72

Ale forum wiślackie przy dołowaniu Górnika nie będzie zwalniać Carrillo.

Patryko 29.12.2017 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490925)

Kurzawa miałby go wpychać do bramki razem z piłką?

Arkadiusz.Czerepach 30.12.2017 13:32

hehe no właśnie , zapomniałem napisać że chodzi oczywiście o PB w formie z przed paru lat ;)

Karherop 30.12.2017 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1490926)
Za to Biton spokojnie ustrzeliłby ze 12-13. To ostatni sensowny napastnik którego mieliśmy, przed Carlitosem.

Zapominasz o Brozku z sezonu 13/14 i 17 bramek oraz 14/15 i 15 bramek.

To co teraz prezentuje to mocno zaciemnia obraz świetnego napastnika którym był kiedyś

wislak2214 30.12.2017 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1490959)
Zapominasz o Brozku z sezonu 13/14 i 17 bramek oraz 14/15 i 15 bramek.

To co teraz prezentuje to mocno zaciemnia obraz świetnego napastnika którym był kiedyś

I sezon 15/16 14 bramek :)

Karherop 30.12.2017 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1490919)
Zadaj sobie pytanie- kto strzelałby u nas bramki? Brożek? :rotfl:

Odpowiedz sobie na to pytanie patrzac na poprzedni sezon, kto gral w ataku i jaki uzyskaliśmy wynik na koniec sezonu.

Wątpię czy Balaniuk, Kolar czy Imaz mieliby gorsze statystyki w ataku niż Zachara czy Ondrasek z poprzedniego sezonu.

Charlie 30.12.2017 19:43

Brożek miał 3 dobre sezony po powrocie (z tym, ze na ogół jesień lepsza niż wiosna), jeden przeciętny, a obecnie nie daje nic. Szanuje wszystko co zrobił dla Wisły ale niestety teraz powinien już zakończyć karierę. Trzymać go z dala od pierwszego składu i wpuścić na ostatni mecz sezonu, żeby kibice mogli mu za wszystko podziękować.

MaLk 02.01.2018 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1490924)
Angulo w Gorniku to zle porownanie. On tam jest typowo od wykanczania akcji a nie od kreowania, wykanczania i jeszcze stalych fragmentow jak u nas Carlitos. Angulo wypada, daja innego napadziora ale gra sie zbytnio nie zmienia.

Leśnodorski tak samo mówił o niejakim Nikoliciu ;)

wolfy 04.01.2018 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490916)

:D
Cytat:

Ja w sumie nigdy nie słyszałem żeby Zarząd jakiegokolwiek klubu powiedział wprost "jak będzie ósemka to OK". Ciekawe dlaczego:rotfl:

Możesz sobie twierdzić i wierzyć w co tam chcesz, nawet w Ligę Mistrzów, ważne żebyś Ty i tobie podobni nie zaczęli robić bydła z nowym trenerem jeśli nie okaże się cudotwórcą i z miejsca nie zaczniemy wymiatać. Jeżeli zaczniemy regularnie wygrywać to problemu nie będzie, ale Carlitos znaczy dla nas więcej niż Angulo w Górniku, a czy zostanie...

teo 04.01.2018 14:29

wolfy

Nie ma jasniejszego przekazu niz to co mowila Sarapata i Junco. Celem sa europejskie puchary, ale jesli ich nie bedzie, bo np sprzedany zostanie Carlitos, a zespol bedzie sie prezentowal na boisku godnie i nie pozostawial wstydu jak za czasu kikusia, to trener dostanie kolejna runde.

I twoje pajacowanie, odwracanie rzeczywistosci do gory nogami, w zaden sposob tego nie zmieni. Roznica polega na tym, ze pewne grono na tym forum mialo i ma takie same oczekiwania, ty natomaist wolisz byc wsrod tych, ktorzy akceptuja i toleruja miernote.

pepe72 08.01.2018 12:17

Ktoś wie czy będzie film z prezentacji trenera?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zych_zespolow/

mitmichael 08.01.2018 12:23

Super, ze Sobol zostaje, potrzebny jest w tym zespole

Wojtas 08.01.2018 16:15

Na filmiku z prezentacjii trenera powinno byc 'Prezentacja statywu kamery" a nie nowego trenera Wisły.

https://www.youtube.com/watch?v=jo3HJzdaNZg

kto odpowiada za takie głupie błedy.

maciekkk 08.01.2018 16:23

O kur*wa faktycznie ktoś statyw nagrał.... mistrz :D

FraMat 08.01.2018 16:41

W ogóle szkoda, że sama transmisja konferencji jest też tak słabej jakości. Tak jakby nagrywania dźwięku nie można było podłączyć do systemu nagłaśniającego, żeby słyszeć tylko wypowiedzi, a nie odgłosy z sali i ten cały pogłos.

No, ale może lepiej nie narzekać. Bo w ogóle transmisji nie będzie?

wester 08.01.2018 16:49

Ze statywem akurat być może osoba odpowiedzialna za ustawienie kamery nie była świadoma, że kto tam jeszcze postawi coś w kadrze, a sama w tym momencie wykonywała inna czynność (robiła zdjęcia?). Generalnie kuleje tam kwestia organizacyjna bo niedopuszczalne jest aby tak blisko była ustawiona kamera jak ta po lewej stronie. Powinna być tam jasno zaznaczona linia której dziennikarze nie powinni przekraczać z kamerami wtedy unikaliby filmowania siebie nawzajem. Na pewno polepszyłoby to organizacje.

teo 08.01.2018 16:55

Generalnie jakosc nagran jest dramatyczna.
Juz wywiad z Junco to jakby gosc ze studni mowil.
Teraz kamera z boku. Kolejny dramat. Przeciez to jest konfa organizowana przez klub , wiec kamera klubu powinna miec najlepsze miejsce.
To samo dzwiek. Podpiecie bezposrednio na mikrofony a nie mikrofon pojemnosciowy z kamery... Akurat jechalem autem, chcialem posluchac, wrzucilem przez bluetooth na auto ale... nie dalo sie nic uslyszec :/

Jak nie ma w klubie pojetnej osoby z obsluga prostego sprzetu to dajcie znac. Pomoge, przeszkole, wytlumacze, objasnie i bedzie lepiej.

Wojtas 08.01.2018 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1491401)
W ogóle szkoda, że sama transmisja konferencji jest też tak słabej jakości. Tak jakby nagrywania dźwięku nie można było podłączyć do systemu nagłaśniającego, żeby słyszeć tylko wypowiedzi, a nie odgłosy z sali i ten cały pogłos.

No, ale może lepiej nie narzekać. Bo w ogóle transmisji nie będzie?

No ale jak to wygląda ,musimy bardziej przywiazywać uwagę do takich "detali" bo jak widać ktos z marketingu dał mocno dupy, ktos powienien za to odpowiedziec
.No chyba ze zakladano ze Carillo miał siedzec w innym miejscu,i kogoś to zaskoczyło.Ale jednak jak na klub tak medialny jak Wisła powinno sie na to zwracac uwage.

Radwi 08.01.2018 16:57

z tego co wiem to transmisję prowadz WislaTV, które jest przecież dzieckiem wislakrakow.com... więc to nie są ludzie zatrudnieni w klubie?

teo 08.01.2018 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Radwi (Post 1491406)
z tego co wiem to transmisję prowadz WislaTV, które jest przecież dzieckiem wislakrakow.com... więc to nie są ludzie zatrudnieni w klubie?

Jesli tak to oddaje krolowi co krolewskie a reszte podtrzymuje :D

Radwi 08.01.2018 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1491410)
Jesli tak to oddaje krolowi co krolewskie a reszte podtrzymuje :D

niech ktoś 'kumaty' potwierdzi :-D chyba, że klub na konfy wynajmuje ich i sprzęt.

maciekkk 08.01.2018 17:15

Transmisję prowadziła WisłaTV, ale rozmawiamy o konferencji nagranej przez oficjalny profil Wisły na youtube.

rav 08.01.2018 23:29

Zarówno ja (Wisła.TV) jak i osoba robiąca nagranie dla klubu korzystaliśmy z tego samego źródła dźwięku - miksera do którego wpięte były wszystkie 6 mikrofonów. Niestety dzwieku 2 z nich (te przed M. Junco i J. Carillo) nie otrzymaliśmy - stąd fatalna jakość ich wypowiedzi, słyszana defacto z pogłosu z głośników - przy czym w przypadku Carrillo istotniejsze dla 95% z Was było pewnie to co mówi p. tłumaczka a z jej słyszalnością było ok. Nie zbieraliśmy dźwięku z kamery.
*** (gdzieś by wypadało przenieść te wpisy) ***

xiondz77 09.01.2018 01:48

Wiadomo, że chęci macie dobre, ale z czalym szacunkiem to ktos wyposazony w dobrej klasy telefon i siedzacy z przodu zrobilby to lepiej. Szanujmy sie , oficjalna konferencja powinno byc zapięte wszystko na ostatni guzik.
Być moze wlozyliscie w to mnostwo wysilku i pracy ale wyszlo to kiepskawo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl