Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

kch19eg 01.07.2008 17:27

Dobrze to my nie trafiliśmy, niestety ale to nie są ogórki pokroju Mattersburg czy inne Tbilisi. Brak w ofensywie zawodnika typu Kosa który by potrafił uciągnąć grę zespołu na pewno nam nie pomoże. Bo Zieńczuk, Brożek czy Boguski nie są zawodnikami z boiskową charyzmą... Może Łobo się obudzi, chociaż pamiętając w jakiej fatalnej formie byli wszyscy kadrowicze po MŚ w Niemczech obawiam się że teraz może być podobnie. Na szczęście tylko Łobo z naszych był na ME.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 560392)
Jakoś nie wierzę w siłę ich piłki. Są tylko 3 pozycje wyżej w rankingu klubowym UEFA.

No to chyba bardzo wymownie udowadnia że nawet jeśli nie są od nas silniejsi to przynajmniej na tym samym poziomie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 560392)
Nasza reprezentacja co prawda słabo zagrała na Euro ale przynajmniej się tam dostała z też niesłabej grupy.

A reprezentacja ma tyle do piłki klubowej co... Idąc twoim tokiem myślenia to równie dobrze byłoby trafić na zespół z Anglii, oni też przecież na ME nie zagrali.

Na dodatek jeśli - odpukać - odpadniemy to nawet PU nam na pocieszenie nie zostanie. Izraelczycy dobrze wiedzą że w ich przypadku jest tak samo.

gooro33 01.07.2008 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karmel1906 (Post 559718)
najlepszy komentarz z linka na yt
"tragedia; słabiutko zaczęliśmy start w pucharach w tym roku"
to sa jeszcze jakies aspiracje do gry w pucharach na lata kolejne??:shock:

i juz nie bedzie mozna im zaspiewac "ty k..wo stara czy gralas kiedys w puchaaz rach...".. niestety.

a tak na powaznie, to z jednej strony i smieszno i straszno- obraz jak daleko za murzynami jestesmy w kwestii pilki kopanej na arenie miedzynarodowej....

Puchar intertotto to dopiero kwalfikacje do pucharu UEFA.
Skoro tak to ciezko nazwac to gra w pucharach raczej w kwalfikacjach.
Wisla tez gra w eliminacjach ligi mistrzow a jakos nigdy nie slyszalem zeby ktos powiedzial ze gralismy w lidze mistrzow.Kwalfikacje to kwalfikacje.

Ricken 01.07.2008 17:32

okti6 kolego ,,jak,, odpadniemy podkreślam ,,jak,, to kompromitacji wielkiej nie bedzie.
Większa będzie jak odpadnie Lech i Legia z Puefa.

gooro33 01.07.2008 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yaro1984 (Post 560368)
Nie kompromituj sie.Cracovia ma tyle wspolnego z Zydami co z murzynami.To nie Pasy ukochaly zydo-komune tylko inny klub z Czarnej Wsi.(Gracie na terenach dawnego zydowskiego klubu)

Co do rywala,powinno pojsc gladko,chociaz z drugiej strony polskie ekipy lubia dostawac oklep od roznych egzotycznych druzyn.Ale jak sie chce grac w LM to takich rywali nie nalezy sie obawiac.Zycze powodzenia w wlace o LM.

Jeszcze kiedys pisales ze Ci to nie przeszkadza ze ktos nazywa Twoj klub zydowskim a caly czas tak zajadle tego bronisz.Na poczatku istnienia klubu w Cracovii grali glownie zydzi.Wiec co to za roznica na jakich terenach gra Wisla??? Glupie argumenty,jesli jestes rocznik 84 to wrecz jest to dziecinne....:-/:-/:-/:-/

ToTylkoJa 01.07.2008 18:16

dla mnie to śmieszna sytuacja. Wyzywacie Cracovie od żydów, bo ktoś tam kiedyś grał, założył itp. Idąc tym tokiem myślenia, to na Wisłę trzeba mówić milicjanci? Nie rozumiem tego fenomenu wyzywania się. To jest chore. Dla katolików- Jezus Chrystus był pochodzenia żydowskiego.

gooro33 01.07.2008 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 560470)
dla mnie to śmieszna sytuacja. Wyzywacie Cracovie od żydów, bo ktoś tam kiedyś grał, założył itp. Idąc tym tokiem myślenia, to na Wisłę trzeba mówić milicjanci? Nie rozumiem tego fenomenu wyzywania się. To jest chore. Dla katolików- Jezus Chrystus był pochodzenia żydowskiego.

ROK 1906 austryjacka milicja zaklada w Krakowie WIsle.... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ToTylkoJa 01.07.2008 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 560480)
ROK 1906 austryjacka milicja zaklada w Krakowie WIsle.... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Wiesz dobrze o czym piszę. Macie taki rys w historii, ale to właśnie nie oznacza, że trzeba was tak nazywać. Wiedziałem, że zaraz zaczną się tego typu tłumaczenia:) Cracovie i owszem, można wyzywać, bo kiedyś, coś tam miałą w historii. Ale Wisłę? Chroń Panie Boże. Koniec tematu

orzeu 01.07.2008 18:40

Wytlumacz moze mistrzu, najlepiej sam sobie. W jaki sposob slowo "zyd" jest dla ciebie, cyt. "wyzwiskiem" ?
Francuz czy Niemiec to tez sa obelgi? A co dopiero Chinczyk pewni :lol:

Koniec offtopicu, ktos sie orientuje czy Lech jechal na rankingu klubowym Amiki? Jesli tak to :rotfl:

Aro1234 01.07.2008 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 560470)
Dla katolików- Jezus Chrystus był pochodzenia żydowskiego.

Dlatego nie chodzę do kościoła...

A żeby nie offtopować. Rywal trudny, jeden z najgorszych jakich mogliśmy wylosować. Ale też nie taki, którego nie można pokonać. Trzeba zagrać ambitnie, dać z siebie wszystko, żeby później nie .......ić, jak .......iliśmy po meczu kadry z Austrią, że sędzia nam zajebał... Szkoda, że tak daleko, bo niejeden nie da rady pojechać mimo szczerych chęci... :-/

No i szkoda, że rewanż u nas, bo wtedy będę plażował nad Bałtykiem i na mecz ni chuja nie dam rady przyjść :(

gooro33 01.07.2008 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 560487)
Wiesz dobrze o czym piszę. Macie taki rys w historii, ale to właśnie nie oznacza, że trzeba was tak nazywać. Wiedziałem, że zaraz zaczną się tego typu tłumaczenia:) Cracovie i owszem, można wyzywać, bo kiedyś, coś tam miałą w historii. Ale Wisłę? Chroń Panie Boże. Koniec tematu

Chron Panie Boze przed pasiastymii kolaborantami..

ToTylkoJa 01.07.2008 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 560497)
Wytlumacz moze mistrzu, najlepiej sam sobie. W jaki sposob slowo "zyd" jest dla ciebie, cyt. "wyzwiskiem" ?
Francuz czy Niemiec to tez sa obelgi? A co dopiero Chinczyk pewni :lol:

Udajesz, czy na serio nie wiesz o co w tym chodzi? Przecież każdy wie, w jakim kontekście używa się w tym wypadku określenia żyd. I nie jest to dobry kontekst:rotfl: Przytoczyłeś Niemcy- powiedź Niemiec a powiedz Szwab. Niby Szwabia to część Niemiec, ale gdy mówisz Szwab, masz na celu wyśmianie Niemca

Co do rywali w pucharach. Rywal Wisły jest naprawdę ciężki. Nie sądzę, żeby liga Izraela była gorsza od naszej wspaniałej oranżady. A to mistrz i zdobywca pucharu. Solidny zespół.
Jeśli Legia i Lech odpadną ze swoimi wylosowanymi klubami, to będzie to kompromitacja. Bo w przypadku nie awansowania Wisły, kompromitacją bym tego nie nazwał, bo Beitar to nie ogórki

Raphael 01.07.2008 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kch19eg (Post 560402)
No to chyba bardzo wymownie udowadnia że nawet jeśli nie są od nas silniejsi to przynajmniej na tym samym poziomie.

Chodziło mi głównie o to, że ich piłka nie jest jakoś lepsza od naszej.
Cytat:

A reprezentacja ma tyle do piłki klubowej co... Idąc twoim tokiem myślenia to równie dobrze byłoby trafić na zespół z Anglii, oni też przecież na ME nie zagrali.

Reprezentacja jest w pewnym sensie wypadkową piłki klubowej. W przypadku piłki angielskiej nie można tego do końca powiedzieć bo jest ona zdominowana przez piłkarzy i trenerów z zagranicy więc porównanie nietrafione.
Cytat:

Na dodatek jeśli - odpukać - odpadniemy to nawet PU nam na pocieszenie nie zostanie. Izraelczycy dobrze wiedzą że w ich przypadku jest tak samo.

Właśnie mój post był próbą odpowiedzi na taki właśnie lament. Czy gdbyśmy trafili na jakiś amatorów z Luksemburga to czy tamci "nie wiedzieliby, że w ich przypadku jest tak samo" jeśli odpadną? Oczywiście nie trafiliśmy na łatwego przeciwnika ale to jest dopiero II runda i tu nie ma aż tak tak trudnych przeciwników żeby wieszczyć klęskę. Jak dla mnie to jesteśmy faworytem tego dwumeczu choć nie zdecydowanym faworytem.

Sensej 01.07.2008 18:56

orzeu tak

Uefa dała Lechowi współczynik Amici

harthausen 01.07.2008 18:59

sprawa jest prosta. Albo rzeczywiście marzy się naszej Wisełce awans w LM do fazy grupowej albo nie. Zakładam, że tego zarząd i trenerzy chcą, bo po cholerę by tak ambitnie się w Orendżd tłukli i reszcie plecy pokazali.

W tym przypadku nie ma znaczenia na tym etapie, jaki klub z tej palety możliwych został wylosowany. Trzeba go przejśc, w fazie grupowej poziom i tak będzie wyższy. Skoro chcemy tam dojść i nie dać ciała, to tym bardziej nie można wcześniej.

A jeśli się wyłożymy? Cóż, nie takie rozczarowania już przeżyłem, trzeba będzie z tym żyć dalej. To będzie tylko znaczyło, że całą naszą piłeczkę coraz niżej w rankingach będzie trzeba widzieć. No bo jeśli nas stłuką już w eliminacjach to innych by w ziemię wprasowali.

Ale będzie dobrze :), człowiek zawsze wierzy.

kch19eg 01.07.2008 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 560510)
Reprezentacja jest w pewnym sensie wypadkową piłki klubowej. W przypadku piłki angielskiej nie można tego do końca powiedzieć bo jest ona zdominowana przez piłkarzy i trenerów z zagranicy więc porównanie nietrafione.

No to idąc tym tropem mogę powiedzieć że twoje porównanie również jest nietrafione bo w naszej kadrze grają prawie sami piłkarze występujący za granicą. A do tego trenuje ich nie wiem... 4-5 czy cholera wie ilu holenderskich trenerów. Reprezentacja a piłka klubowa to 2 inne bajki, dlatego kluby ze Szwecji to ogórki, a reprezentacja od kilku lat zalicza się do światowej czołówki. Nasze kluby tak samo g.wno grają, a przecież repra już można powiedzieć regularnie grywa na wielkich imprezach.

Raphael 01.07.2008 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kch19eg (Post 560523)
No to idąc tym tropem mogę powiedzieć że twoje porównanie również jest nietrafione bo w naszej kadrze grają prawie sami piłkarze występujący za granicą. A do tego trenuje ich nie wiem... 4-5 czy cholera wie ilu holenderskich trenerów. Reprezentacja a piłka klubowa to 2 inne bajki, dlatego kluby ze Szwecji to ogórki, a reprezentacja od kilku lat zalicza się do światowej czołówki. Nasze kluby tak samo g.wno grają, a przecież repra już można powiedzieć regularnie grywa na wielkich imprezach.

Zaraz, zaraz. Angielska piłka klubowa jest zdominowana przez obcokrajowców. W najlepszych klubach (z których zwykle wywodzą się reprezentanci) trenerami i najlepszymi piłkarzami są tam ludzie z zewnątrz. Naszą repre trenuje Holender ale poprzednie, niedawne awanse do wielkich imprez były dziełem polskich trenerów. Na Euro trzon naszej kadry stanowili piłkarze z lig zagranicznych ale gdyby wystawić dream team OE (wstawiając na niektóre pozycje najlepszych obcokrajowców z naszej ligi) to pewnie taki zespół nie zaprezentowałby się gorzej moim zdaniem.

Sensej 02.07.2008 13:21

http://www.uefa.com/competitions/uef...541/index.html

Logo po prawej stronie :D

wisl@k_TS 02.07.2008 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 560966)

Jak to się mówi: leże i kwiczę :rotfl:

Dobrze, że przynajmniej UEFA to dostrzega :>

Kocur 02.07.2008 13:30

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Aż sobie zrobię print-screena żeby mieć na pamiątkę - a będą kit wciskali :D

Dla tych co nie zdążą jakby poprawili na stronie:

http://i25.tinypic.com/9jdf2x.jpg

spidey 02.07.2008 13:36

Dajcie to na forum "leszków", ale będzie lament... :)

K_2 02.07.2008 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 560987)

Fajnie jakby wasza ekipa jak sie pojawi w tym Gomelu kilka arzy "pozdrowila Lukaszenke" albo jakis trans wywiesila

12345q 02.07.2008 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 560966)

O Jezu wielka mi rzecz!!!! Poprostu zapomnieli poinformować UEFA że oprócz nazwy Amica zmienila też herb:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jak to sie mówi: Wyszło szydło z worka:lol: Wszyscy to wiedzą ale nie w Poznaniu

klusek106 02.07.2008 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 560987)

tam juz jest lament :rotfl::rotfl::rotfl:http://forum.wiaralecha.pl/index.php...opic=6761&st=0

1q2 02.07.2008 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 560990)
Fajnie jakby wasza ekipa jak sie pojawi w tym Gomelu kilka arzy "pozdrowila Lukaszenke" albo jakis trans wywiesila

a pozniej 2 tygodnie pierdla hehe

Kocur 02.07.2008 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 561007)
tam juz jest lament :rotfl::rotfl::rotfl:http://forum.wiaralecha.pl/index.php...opic=6761&st=0

Jak się czyta takie coś:

Cytat:

Wiadomo, że gramy na licencji Amici, co nie znaczy że dla PZPN, EUFA czy nawet NASA powinniśmy być Amicą...
to ręce opadają - wiem wiem to internet i sami napinacze - na pewno prawdziwi kibice Lecha myślą inaczej :lol:

kreseq 02.07.2008 14:43

Biedny Leszek..:D Coz, forum ciekawie sie czyta bo takiej piany i bajek to nigdzie indziej szukac :D
Powiem szczerze ze czasy kiedy ktos byl faworytem w meczach z druzynami "egzotycznymi" juz sie skonczyl wiec tym bardziej smiech na sali czytajac "powieziemy ich 3:0'.
Najgorzej ma Wisla ale to w sumie gra o LM a nie PUEFA.

1q2 02.07.2008 14:47

Lech tez ma nieciekawie:> Jak tubylcy pojda ostrym pressingiem to taktyka Smudy polegajaca na braku taktyki moze dac ciekawy wynik.
Wy macie chyba najlepiej bo ten Gomel to jak narazie okupuje miejsce prawie spadkowe ale tez na stojaco tego nie wygracie;)

kreseq 02.07.2008 14:52

1w2 - Niby na papierze mamy najlatwiej ale znajac przeszlosc lepiej byc powsciagliwym :D
Wiele tez zalezy od wzmocnien, ich aklimatyzacji i ...oslabien bo takie tez sa.
Madrzejsi bedziemy dopiero po meczu bo co jak co ale sparingi nawet po 0-0 nic wielkiego nie beda w stanie wykazac.

Neon 02.07.2008 14:58

Najłatwiej z jakiego powodu? O ile mnie pamięć nie myli polski klub nigdy nie wygrał z białoruskim w pucharach :D

Kocur 02.07.2008 15:49

A wygrał jakiś z izraelskim ? po co to bicie piany - poczekajmy i zobaczymy.

flamengista 02.07.2008 16:00

No, w tym roku będzie szybko i bez bólu.

Legia polegnie z silnym zespołem białoruskim, dzieląc dolę Cracovii.
Lech dostanie oklep od azerskiego Chelsea, hattrick zdziadziałego Hakana Sukura.
My obronimy honor polskiej piłki, przegrywając po walce z Beitarem.

Szybka piłka, nawet człowiek nie zdąży się zdenerwować.

Coach 02.07.2008 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 561079)
No, w tym roku będzie szybko i bez bólu.

Legia polegnie z silnym zespołem białoruskim, dzieląc dolę Cracovii.
Lech dostanie oklep od azerskiego Chelsea, hattrick zdziadziałego Hakana Sukura.
My obronimy honor polskiej piłki, przegrywając po walce z Beitarem.

Szybka piłka, nawet człowiek nie zdąży się zdenerwować.

Pesymista ?:shock: czy może realista ? :>
Legia wygra gładko dwumecz , lech umoczy w Polsce i na wyjeździe a my po 0:0 na wyjeździe wymęczymy 1:0 u nas i LM (a przynajmniej grupa PUEFA) nasza ;):P

wislak_olkusz 02.07.2008 16:24

Legia za przeciwnika ma wicemistrza Białorusi, więc mecz będzie dla nich zajebiście trudny.
Lech ma tą "Chelsea" z Azerbejdżanu...pomocy...myśle, że nawet Lechosław ich powiezie.
A my...cóż...jeśli przejdziemy Beitary to będziemy mieć extra przetarcie przed jakimś L-poolem czy czymś podobnym.

Baala 02.07.2008 16:37

Nie róbcie z Gomel nie wiadomo jakiego, przeciwnika, bo Legia od Cracovii to znacznie mocniejsza jest, a ten Gomel do Szachtiora jest bardziej porównywalny, nawet chyba obesnie są niżej w lidze, dodając mniejszą róznice w przygotowaniu niż u Cracovii, to jestem pewien że Legia sobie poradzi, zważywszy że ma dobrego trenera.

flamengista 02.07.2008 20:39

Zajebiście dobrego trenera, co z Vetrą Wilno się skompromitował. Wiadomo - potentatem na skalę europejską.

Ostrożnie z tym chwaleniem Urbana, na razie nie ma za co mu kadzić.

Legia przystąpi do rywalizacji z FK Gomel w mocno przemeblowanym składzie. Bez Inakiego Astiza, który trzymał tyły. I prawdopodobnie bez Rogera Guerreiro. Trzeba będzie tych Rockich, Iwańskich, Kumbewów jakoś ze sobą zgrać. A czasu niewiele.

Ja uczciwie daję im jakieś 30% szans na przejście Białorusinów.

Gucio25 02.07.2008 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 560982)
Dla tych co nie zdążą jakby poprawili na stronie:

bóg zapłać, bo nie zdążyłem. :lol:

Kijek 02.07.2008 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 561248)
Ja uczciwie daję im jakieś 30% szans na przejście Białorusinów.

Flamengista a uczciwie dajac 30% nam ile dajesz uczciwie na Izraelczyków ze przejda Wisłe? ale pamietaj uczciwie

misiek088 03.07.2008 00:34

Polskie drużyny w europejskich pucharach są jak jądra podczas stosunku,
niby uczestniczą ale nigdy nie wchodzą !!!

Oby w tym roku było inaczej !!! POLSKA :)

flamengista 03.07.2008 07:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kijek (Post 561397)
Flamengista a uczciwie dajac 30% nam ile dajesz uczciwie na Izraelczyków ze przejda Wisłe? ale pamietaj uczciwie

No, uczciwie tak z 60% na Beitar. Ale tylko dlatego, że nie widziałem ich w akcji i nie mają w składzie powalających na kolana nazwisk.

Pablo84 03.07.2008 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kijek (Post 561397)

Mistrzu, nie porównuj tu Beitara z drużyną z Białorusi. Nie uważasz, że CL to "trochę" inny poziom niz PUEFA?
Gdyby wziąść pod uwagę fakt, że Beitar ma 2x większy od naszego budżet, to dałbym nam 40%, jednak, że w ostatnich latach udawało nam się pokonywac nie takie drużyny, daję nam 50% na przejście.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl