Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Tadeuszu nowym trenerem Wisły ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9587)

pchelas 01.03.2016 21:14

Jak w Kielcach będzie takie boisko za tydzień, to Motyka jak znalazł.

tofik 01.03.2016 21:22

Smuda. I tak ma placone. No i ma wyjebane czy spadnie czy nie bo i tak Cupial go zatrudni jeszcze kiedys- przyjacioły.

cfa 01.03.2016 21:58

Kafarski!!! moja propozycja :)
Albo Stawowy o ten to z Wisłą by Ligę Mistrzów wygrał już w przyszłym roku :)

wściekłe pięści węża 01.03.2016 22:05

Mimo, że z dobrze poinformowanych źródeł słyszałem, że Smuda jest zdecydowanie odradzany Bossowi, to moim zdaniem nie ma się co łudzić, że trenerem zostanie ktoś inny. Choćby dlatego, że nawet jeśli ruszą (ruszyły?) poszukiwania kogoś innego, to kto skusi się na przejęcie Wisły na miejscu spadkowym? Niezależnie od wypłaty jaką mu się zaproponuje nie będzie to RACZEJ nikt, z kogo moglibyśmy się cieszyć, bo po co podejmować się tak trudnego zadania jak opanowanie sytuacji w tej drużynie? A przecież jemu wciąż płacą.

O opanowaniu sytuacji w klubie już nie mówię, bo lat zaniedbań, dyletanctwa i zwykłej głupoty nie da się opanować ot tak.

Także przygotujmy się na Franka i (jeśli przyjdzie) nowy sezon w niższej klasie rozgrywkowej.

Adenalix 01.03.2016 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 1431873)
Jak w Kielcach będzie takie boisko za tydzień, to Motyka jak znalazł.

Kontrakt na jeden mecz? Może kiedyś będziemy mieli naliczanie minutowe jak w dobrych sieciach komórkowych.

AYALA 01.03.2016 22:40

Skoro w Legii dobrze sobie radzi Czerczesow to może warto sięgnąć po jego rodaka Koływanowa ,który przez 4 lata trenował FK Ufa. http://www.transfermarkt.pl/igor-kol.../trainer/10357

markowywislak 01.03.2016 23:03

Janek Kocian to może jakoś ogarnąć tylko. Oby nie Smuda ;//

Ajax 01.03.2016 23:19

Będzie Smuda Smuda lub Smuda no może ewentualnie Broniszewski:)

PiVoSH92 01.03.2016 23:25

Można Smudy nie lubić, ale jeśli ma być tylko do końca sezonu i potem zastępiony kimś innym to jestem za. Przy całej jego beznadziejności na krótką metę powinien wyciągnąć z tych patałachów na tyle, żeby się spokojnie utrzymać. Klub za to powinien szukać od razu innego trenera, najlepiej kogoś na dorobku (i spoza naszego kręgu "kultury" piłkarskiej). A pewnie i tak jeśli Franz przyjdzie i nas utrzyma to dostanie nowy kontrakt na pierdyliard lat bo nadprezes go lubi...

chimba 01.03.2016 23:26

Ja bym widzial od jutra Smude, niech ulozy zespol i jedziemy w piatek po piascie. Tylko Wisla!

Kocur 01.03.2016 23:36

A wycofa pozew na 1 mln ?

Weźcie już idźcie spać, najlepiej ze Smudą pod poduszką

markowywislak 01.03.2016 23:37

jesteście naiwni myśląc że Smuda coś tutaj może zdziałać... jak mu sie nie uda to powie że przygotowania są zjebane i nie było szans na utrzymanie tak samo jak to zrobił w regensburgu.

pokus 01.03.2016 23:47

treneiro

Mi sie podoba taki kierunek jest tyle trenerow a oni nie potrafia nic fajnego ogarnac

http://www.transfermarkt.pl/vitezsla...l/trainer/2859
http://www.transfermarkt.pl/jozef-ch...l/trainer/1964
http://www.transfermarkt.pl/vladimir...l/trainer/2707

emjot 01.03.2016 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1431880)
Skoro w Legii dobrze sobie radzi Czerczesow to może warto sięgnąć po jego rodaka Koływanowa ,który przez 4 lata trenował FK Ufa. http://www.transfermarkt.pl/igor-kol.../trainer/10357

a coś konkretnego za nim przemawia poza tym że był kiedyś niezłym kopaczem i jest tej samej narodowości co trener Legii??
i czy przez te ostatnie 4 lata cośkolwiek robił w piłce?
czy leżał i odpoczywał

litości...

AYALA 01.03.2016 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1431894)
a coś konkretnego za nim przemawia poza tym że był kiedyś niezłym kopaczem i jest tej samej narodowości co trener Legii??
i czy przez te ostatnie 4 lata cośkolwiek robił w piłce?
czy leżał i odpoczywał

litości...

awansował do najwyższej klasy rozgrywkowej w Rosji z FK Ufa.No ale jakby trenował drużyne w LM albo kogoś z czołówki (Dynamo,Spartaka,CSKA czy Zenita) to byłby poza naszym zasięgiem finansowym jak dziś Petrescu.

Reserve 02.03.2016 00:50

Czytam i własnym oczom nie wierzę.

Smuda, Smuda, Smuda. Jak możecie jeszcze jego nazwisko wymieniać w gronie tych trenerów których chcielibyście tu zobaczyć? Facet który w mediach opowiadał takie bajeczki, wylał w ostatnim czasie na klub wiadro pomyj a w dodatku sądzi się z nami o kasę. Czy wy ....a jesteście normalni? Nie wierzę że ktoś taki może mówić o sobie ze jest kibicem Wisły.
Ja wiem że nasz klub był kiedyś na szczycie, że to co dla wielu innych w tej lidze było sufitem - dla nas podłogą. Ale te czasy już minęły. Nawet jeśli spadniemy z ligi to i tak będzie to lepsze niż plucie sobie w twarz i lizanie dupska Franzowi. Rozumiem że jak Bednarz znajdzie sponsora pod warunkiem ponownego zatrudnienia też byście go przyjęli z uśmiechem na ustach?

Jeśli mam wybierać między Wisłą bez Smudy w I lidze, a Wisłą ze Smuda na ławce w E-klasie to będę pierwszym który kupi karnet na I ligowe potyczki.

szprotson 02.03.2016 07:13

Jakie to ma znaczenie kto kogo chce zobaczyc.
Bedzie Smuda.

Jestem zaskoczony ludzmi ktorzy ...sa zaskoczeni. Wiekszego absurdu niz teraz Smuda a potem Pawel "nie wpierdalam sie" Janas nie mozna wymyślec. I to idealnie wpasowuje się w politykę Wisły, tfu, Cupiała.

Rob_Zombie 02.03.2016 07:36

Skoro padają tutaj takie nazwiska jak Wdowczyk czy Wójcik to ja dorzucę jeszcze swoje 3 grosze. Co powiecie na Drago Okukę? Albo Jerzego Władysława Engela? Ewentualnie mam w zanadrzu jeszcze asa w rękawie w osobie Wernera Liczki.

ABGwislakABG 02.03.2016 07:49

Gmocha weźmy.

Dariook 02.03.2016 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1431877)
Mimo, że z dobrze poinformowanych źródeł słyszałem, że Smuda jest zdecydowanie odradzany Bossowi, to moim zdaniem nie ma się co łudzić, że trenerem zostanie ktoś inny. Choćby dlatego, że nawet jeśli ruszą (ruszyły?) poszukiwania kogoś innego, to kto skusi się na przejęcie Wisły na miejscu spadkowym? Niezależnie od wypłaty jaką mu się zaproponuje nie będzie to RACZEJ nikt, z kogo moglibyśmy się cieszyć, bo po co podejmować się tak trudnego zadania jak opanowanie sytuacji w tej drużynie? A przecież jemu wciąż płacą.

O opanowaniu sytuacji w klubie już nie mówię, bo lat zaniedbań, dyletanctwa i zwykłej głupoty nie da się opanować ot tak.

Także przygotujmy się na Franka i (jeśli przyjdzie) nowy sezon w niższej klasie rozgrywkowej.

Stawiam 1000zl , ze nawet jak trenerem zostnie sam Smuda, to Wisla za huja pana nie spadnie.

Przyjmujesz?

TRZEBINIAnin 02.03.2016 08:40

A ja też jestem pewny że Wisła nie spadnie, obojętne jaki trener przyjdzie, dlatego z każdym kto pisze o spadku mogę się założyć o każdą sume.

Tym co widzą tu smude.. eh szkoda słów, nigdy więcej dyzmy na Reymonta.

dawiss 02.03.2016 08:47

Smuda jakims fatalnym trenerem nie jest, jak na nasza lige jest nawet calkiem niezly. Charakter ma jaki ma, wychowywal sie dawno temu i to po nim niestety widac... Szkoda, ze w mediach taki skory do pomocy, a w rzeczywistosci tym pozwem swojego gwozdzia wbil.

wściekłe pięści węża 02.03.2016 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1431904)
Stawiam 1000zl , ze nawet jak trenerem zostnie sam Smuda, to Wisla za huja pana nie spadnie.

Przyjmujesz?

Jako kibic Wisły mam się zakładać, że mój klub spadnie? :lol:

Mam taką propozycję - wyłącz na chwilę komputer i wyjdź się przewietrzyć, bo ciągłe przesiadywanie na forum ewidentnie ci nie służy.

7 kotów 02.03.2016 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1431905)
A ja też jestem pewny że Wisła nie spadnie, obojętne jaki trener przyjdzie, dlatego z każdym kto pisze o spadku mogę się założyć o każdą sume.

Tym co widzą tu smude.. eh szkoda słów, nigdy więcej dyzmy na Reymonta.

Obojetne jaki trener ?
Czyli generalnie jakby Teddy zostal tez bysmy nie spadli ?

To na .... go zwalniali ?

PlayLikeAPro 02.03.2016 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1431908)
Obojetne jaki trener ?
Czyli generalnie jakby Teddy zostal tez bysmy nie spadli ?

To na .... go zwalniali ?

Żeby walczyc o górna 8 !!!!!

A na serio to zwolnienie Tadka jest wielowarstwowe:
- słabe wyniki
- brak współpracy z zarządem w #CierzniakGate
- oderwanie od rzeczywistości na treningach wspominane przez zawodników. ( słyszałem nawet coś o "procentach" ale nie mogę powiedzieć ze to jakieś wiarygodne źródło, wiec nie chce oczerniać )

Dariook 02.03.2016 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1431907)
Jako kibic Wisły mam się zakładać, że mój klub spadnie? :lol:

Mam taką propozycję - wyłącz na chwilę komputer i wyjdź się przewietrzyć, bo ciągłe przesiadywanie na forum ewidentnie ci nie służy.

Ja tam gosciu nie wiem czy ty jestes kibic, czy nie. Ja tam widze to:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1431877)

Wiec, ja stawiam 1000zl , ze Wisla nie spadnie pod sterami Smudy.

Pekasz? - To albo jestes mietkim hujem robiony, albo...sam nie wierzysz w to co bredzisz i czym tutaj straszysz.

Oj :) Chyba juz wiemy, kto powienien sie przewietrzyc.

ABGwislakABG 02.03.2016 10:27

Głowacki na grającego trenera. Ewentualnie Zdzisek Kapka lub z najwyżej półki Cupiał. Jak to nie wypali niech sie pilkarzyki same trenuja jak im nikt nie odpowiada.

Pero 02.03.2016 10:41

Czytam wypowiedzi niektórych i zastanawiam się czy się wczoraj urodzili.

Marek Kamiński powiedział kiedyś "Życie jest za krótkie żeby uczyć się na błędach" ale przecież myśmy już tego Smude przerabiali kilkukrotnie. Kilka razy już ten błąd był powielany. Przypomnijcie sobie dlaczego zawsze musiał odejść!!!

Teraz sytuacja jest jeszcze gorsza bo Franiu przed/po każdym meczu będzie się bronił, ze to nie on przygotował; że nie jego transfery; że on tylko przyszedł z miłości ratować ale się nie da bo nie ma pieniędzy itd....

Ludzie przypomnijcie sobie i zadajcie sobie pytanie "Czy chcecie tego ponownie słuchać i to przerabiać??"

Nie wspomnę już o wątkach pobocznych typu kasa i pozew w sądzie polubownym....

Reasumując:
https://www.facebook.com/NIE-dla-Fra...89147/?fref=ts

lukaszsz86 02.03.2016 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1431915)
Teraz sytuacja jest jeszcze gorsza bo Franiu przed/po każdym meczu będzie się bronił, ze to nie on przygotował; że nie jego transfery; że on tylko przyszedł z miłości ratować ale się nie da bo nie ma pieniędzy itd....

Ludzie przypomnijcie sobie i zadajcie sobie pytanie "Czy chcecie tego ponownie słuchać i to przerabiać??"

Niestety znając Smudę to tak właśnie by było, a co najgorsze Boguś by to łyknął. Dlatego z polskich wolnych trenerów to jedynie Maciek Skorża - po prostu dobry trener, albo Kaziu Moskal - jeśli już by się tego podjął to zrobi wszystko co w jego mocy żeby Wisłę utrzymać, do tego zawodnicy mogą uwierzyć że znowu mogą grać co najmniej tak jak za jego czasów .

wściekłe pięści węża 02.03.2016 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1431911)
Ja tam gosciu nie wiem czy ty jestes kibic, czy nie. Ja tam widze to:

Wiec, ja stawiam 1000zl , ze Wisla nie spadnie pod sterami Smudy.

Pekasz? - To albo jestes mietkim hujem robiony, albo...sam nie wierzysz w to co bredzisz i czym tutaj straszysz.

Oj :) Chyba juz wiemy, kto powienien sie przewietrzyc.

Dzieciaku, napisałem ci już wszystko co miałem do powiedzenia w tej sprawie. Jeśli potrzebujesz netowej napinki, żeby się utwierdzić w przekonaniu jaki jesteś kozak, to śmiało - ludzie jak ty są w stanie tylko mnie rozbawić, nigdy obrazić.

Żeby jednak nie odchodzić od tematu, to że Smuda by się nie poczuwał do odpowiedzialności za ewentualny spadek jest bardziej niż pewne. Tak przecież było w Niemczech, kiedy "nie spadł" z klubem, który prowadził, bo przejął go już w strefie spadkowej.

radek2323 02.03.2016 12:07

Smuda to skonczony trener jak przyjdzie beda same kwasy w druzynie (Malecki,Donald ) naprawde ciezko patrzec jak ten klub jest zarzadzany plakac sie chce

drfootball 02.03.2016 12:12

Moim zdaniem jeśli chcemy coś osiągnąć długofalowo to potrzebny jest tylko i wyłącznie trener zagraniczny. Przy opcji zagranicznej ten trener do końca roku mógłby poobserwować kto mu pasuje do koncepcji i zrobić przesiew przed nowym sezonem.Jeśli jednak nikt by nie chciał się w tej chwili pakować w ten organizacyjny burdel,to wierzę też w utrzymanie nawet z trenerem Smudą nie dlatego że jesteśmy mocni,ale inni też będą tracić punkty i pewnie rzutem na taśmę będziemy lepsi o punkt lub dwa od takiej np. Niecieczy.Moja propozycja to Ricardo Moniz bo pracował w naszej lidze i zna jej specyfikę.Ewentualnie można by pomyśleć w strefie sci-fi o takich nazwiskach jak: Uli Forte,Cristiano Bergodi,Mirel Radoi,Markus Gisdol,Gaizka Garitano,Gabi Milito,Holger Stanislawski.

domin_czyzyny 02.03.2016 12:24

chciałbym dobrego trenera, który będzie nas prowadził jeszcze wiele lat. Ale prawda taka, że dziś taki do Wisły nie przyjdzie. Za duże ryzyko. Mamy płaconego Smudę, może warto go wykorzystać do końca kontraktu.

A od lata, jak się utrzymamy, myśleć o kimś naprawdę perspektywicznym...

To takie realistyczne. My gramy już tylko o utrzymanie, o nic więcej.

Pero 02.03.2016 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1431924)
Mamy płaconego Smudę, może warto go wykorzystać do końca kontraktu.

Przeczytaj sobie co napisał kolega wyżej o jego sprawdzeniu w obejmowaniu drużyn w strefie spadkowej.

Adrio 02.03.2016 13:06

Z tego co tutaj czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Najwięcej razy przewijają się nazwiska ludzi którzy już byli u nas trenerami i każdy wie jak to się kończyło. Nie ma sensu brać kogoś kto tutaj już był i się nie sprawdził, potrzeba kogoś nowego, kogoś świeżego kto wniesie coś nowego do tego zespołu. Na tą chwile potrzeba nam trenera który będzie zatrudniony już z myślą o przyszłości.

Nie ma sensu brać kogoś do końca rundy i potem zatrudniać nowego na kolejny sezon. Obecny sezon i tak jest stracony więc pozostaje tylko walka o utrzymanie, a to może nawet Broniszewski by zagwarantował bo chcąc nie chcąc to skład jak na nasze realia mamy naprawdę dobry.

lukaszsz86 02.03.2016 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrio (Post 1431927)
Z tego co tutaj czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Najwięcej razy przewijają się nazwiska ludzi którzy już byli u nas trenerami i każdy wie jak to się kończyło. Nie ma sensu brać kogoś kto tutaj już był i się nie sprawdził, potrzeba kogoś nowego, kogoś świeżego kto wniesie coś nowego do tego zespołu. Na tą chwile potrzeba nam trenera który będzie zatrudniony już z myślą o przyszłości.

Co z tego że trener już był w klubie jak drużyna była zupełnie inna... mówię tu np o M. Skorży, ale i nawet K. Moskal miał zupełnie inną drużynę.

domin_czyzyny 02.03.2016 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1431925)
Przeczytaj sobie co napisał kolega wyżej o jego sprawdzeniu w obejmowaniu drużyn w strefie spadkowej.

wiem o tym. Mówię w sytuacji, gdybyśmy meili znów mieć jakiegoś nowego TADZIA, to ja już wolę Smudę. A tak to będzie kolejny trener do utrzymania.

Zwitter 02.03.2016 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1431928)
Co z tego że trener już był w klubie jak drużyna była zupełnie inna... mówię tu np o M. Skorży, ale i nawet K. Moskal miał zupełnie inną drużynę.

Dlatego większość tu nie rozumie dlaczego zwolniono Moskala zamiast dokonać wzmocnień tak jak Pawłowskiemu. Nie wszystkie nazwiska na pewno są wzmocnieniami, chociażby taki Małecki co od 3 lat nic nie gra, ale Pawłowski na starcie miał 3 napastników co od bardzo długiego czasu w Wiśle nie miało miejsca.
Kazek gorszy od Tadzia nie jest, zwolniono go za derby, chociaż Cracovia gra ciekawą piłkę przez cały sezon a my teraz jesteśmy, gdzie jesteśmy.

Co do nowego trenera. Im dłużej to wszystko trwa,tym większe mam wrażenie, że tym trenerem nie będzie Smuda.

radek2323 02.03.2016 13:51

Co Smuda może dać Wiśle? Odpowie ktoś?

Eternit 02.03.2016 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1431936)
Co Smuda może dać Wiśle? Odpowie ktoś?

Oprócz tego, że do czerwca nie trzeba będzie płacić 4 trenerowi w tym sezonie to nic.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl