Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

Krav 13.04.2015 20:16

Szumlewicz na prezydenta o ja pier.dole :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!

Jaroo1 13.04.2015 20:34

Cytat:

Szkoda, że jednym z kandydatów nie jest np. ktoś w rodzaju panów Piotra Ikonowicza lub Piotra Szumlewicza.
Ale beka, hehe. Piona dla Ciebie Bronowianin za dobry trolling. W końcu zrozumiałem, że piszesz te brednie tu jak i na forum skwk dla beki. Pozdrawiam serdecznie.

Chyba ten ale ciężko określić bo w programie jak rozmawiał z Bulem to miał coś białego na brodzie więc nie do końca mam pewność jak wygląda bez tego ustrojstwa :D

Cytat:

Szumlewicz na prezydenta o ja pier.dole !!!!!!!!!
Się śmiejesz, a fajnie by było mieć prezydenta co wnosi ustawy o zniesieniu ubóstwa.

Bronowianin 13.04.2015 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1397375)
Się śmiejesz, a fajnie by było mieć prezydenta co wnosi ustawy o zniesieniu ubóstwa

Nie ma w tym nic śmiesznego - pierwszym krokiem do zniesienia ubóstwa byłoby radykalne zwiększenie świadczeń socjalnych, których w Polsce prawie w ogóle, niestety, nie ma. Można np. wprowadzić powszechny zasiłek dla wszystkich, do pobierania którego miałby prawo absolutnie każdy, niezależnie od stażu pracy, płacenia składek w przeszłości, bądź odnotowania siebie jako poszukującego zatrudnienia (wiadomo, że takim osobom świadczenia należą się bezdyskusyjnie). Taki zasiłek powszechny, w skali europejskiej, postulował m. in. Philippe Van Parijs.

Interesującym pomysłem pana Szumlewicza jest też 95-procentowy podatek dochodowy dla najwyżej zarabiających - jest to pewien pomysł jak zmniejszyć dysproporcje w zarobkach między obywatelami. Bez wątpienia jest to propozycja warta rozważenia, być może mało radykalna, ale każdy pomysł tego typu jest ciekawy, gdyż irracjonalne są czyjeś zarobki przekraczające 10 tys. lub nawet 50 tys. zł, podczas gdy są ludzie, którzy nie mają żadnego dochodu.

Jaroo1 13.04.2015 22:13

Cytat:

Interesującym pomysłem pana Szumlewicza
Powiem więcej, Pan Szumlewicz nie ma nieinteresujących pomysłów.
Ja postuluję żeby w imię równości każdy odciął sobie nogę lub rękę, ponieważ irracjonalne i niepoważne jest to, że ludzie niepełnosprawni mają gorzej od pełnosprawnych. Ewentualne może mała ustawka znosząca kalectwo żeby wyrównać dysproporcję! Niech żyje Szumi, hip hip!

picasso 13.04.2015 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1397380)
Interesującym pomysłem pana Szumlewicza jest też 95-procentowy podatek dochodowy dla najwyżej zarabiających - jest to pewien pomysł jak zmniejszyć dysproporcje w zarobkach między obywatelami. Bez wątpienia jest to propozycja warta rozważenia, być może mało radykalna, ale każdy pomysł tego typu jest ciekawy, gdyż irracjonalne są czyjeś zarobki przekraczające 10 tys. lub nawet 50 tys. zł, podczas gdy są ludzie, którzy nie mają żadnego dochodu.

socjaliści uwielbiaja zwrot "sprawiedliwość społeczna" a sprawiedliwie jest wtedy gdy zarabiajac np 10 x więcej placę 10 x wiekszy podatek a nie 20,30 x większy.

alkoholik 13.04.2015 23:25

Cytat:

Nie ma w tym nic śmiesznego - pierwszym krokiem do zniesienia ubóstwa byłoby radykalne zwiększenie świadczeń socjalnych, których w Polsce prawie w ogóle, niestety, nie ma. Można np. wprowadzić powszechny zasiłek dla wszystkich, do pobierania którego miałby prawo absolutnie każdy, niezależnie od stażu pracy, płacenia składek w przeszłości, bądź odnotowania siebie jako poszukującego zatrudnienia (wiadomo, że takim osobom świadczenia należą się bezdyskusyjnie). Taki zasiłek powszechny, w skali europejskiej, postulował m. in. Philippe Van Parijs.

Nie no błagam powiedz że żartujesz bo się wykończe

Padre1906 14.04.2015 08:29

Cytat:

Wybaczcie że rozmywam temat, ale bardzo interesuje mnie odpowiedź na to pytanie.
Wytłumacz mi Bronowianinie dlaczego jako osoba której chciało się osiągnąć wykształcenie, chciało się postarać i osiągnąć coś w życiu mam płacić na nierobów którzy nie chcą podjąć jakiejkolwiek pracy? Dlaczego nie mogę odłożyć kasy dla mojej rodziny, moich dzieci tylko rozdawać nierobom?
Serio dla Ciebie zarobki ponad 10 tyś. to coś irracjonalnego?

Paweł 14.04.2015 09:17

Niestety pewną wadą dyskusji wirtualnej jest to, że jedna strona nie zawsze orientuje się, ze ta druga żartuje ...

wiesniak842 14.04.2015 10:50

Aha czyli to taka sama dyskusja jak na poziomie naszych politykow. Caly czas zarty i zarty i zarty..... smiesznie jest na pewno.

jendrus 14.04.2015 12:19

Cytat:

Zupełnie inaczej niz postuluje korvin ktory jest za calkowitym zniesieniem zasiłków i swiadczeń.
Ale jak sie komus db powodzi to takie glupoty sie mowi.

Barti 14.04.2015 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1397404)
Zupełnie inaczej niz postuluje korvin ktory jest za calkowitym zniesieniem zasiłków i swiadczeń.

Pamiętaj kolego, że czasy komuny dawno się skończyły. "Czy się stoi czy się leży..." już nie wróci. Ludziom niezaradnym życiowo, trzeba w ostateczności dawać wędkę a nie rybę...

zozo 14.04.2015 13:39

Duda. 2x Duda.

A dlaczego? Nie dlatego, że jest moim wymarzonym kandydatem (choć na pewno dużo bardziej niż Jarosław). Ale dlatego:
http://weszlo.com/2015/04/13/jak-co-...stanowski-107/

pzdr
soso

sevenheaven 14.04.2015 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1397404)

a teraz mi proszę wytłumacz pełnymi zdaniami, dlaczego to jest złe ? bo jakie są argumenty ZA to chyba wiesz, ja np. nie chodzę do lekarza, nie korzystam ze szpitala itd a płacę cały czas, a jak będę potrzebował coś to będe czekał 5 lat w kolejce, aż jebne w kalendarz albo oślepne całkiem, wole zapłacić nawet 10x więcej prywatnie, w dobrych warunkach i być przyjętym odrazu, jacy wy ślepi jesteście.. spójrzcie na zachód i inne kraje jak działa państwo, jak pomaga rodzinom i dzieciom, jaki jest socjal, widać, że nie mieszkaliście w innym kraju i nie wiecie jak to jest budząc się rano i nie martwiąc o nic

kuba.j.g. 14.04.2015 16:35

NIe ma kandydata ale szukam. Ostatnio glosowalem na Kubice chyba. A teraz? Komorowski to Komorowski...dupa wolowa i rownie dobrze moglo by go nie byc wiec i glosowac nie ma co. Ogorek? Ma tyle samo zalet co Duda, jest rownie niezalezna, ma podobny program...tylko Duda lepiej przypudrowany no ale Ogorek ladniejsza...ech dylemat. Miki wariat i przez swoje roztrzepanie nie wygra poza tym zaraz by polecial do Moskwy robic loda Wolodii...Ciekawe kiedy nasza demokracja dorobi sie kandydata z prawdziwego zdarzenia...

Bronowianin 14.04.2015 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1397393)
bardzo interesuje mnie odpowiedź na to pytanie.
Wytłumacz mi Bronowianinie dlaczego jako osoba której chciało się osiągnąć wykształcenie, chciało się postarać i osiągnąć coś w życiu mam płacić na nierobów którzy nie chcą podjąć jakiejkolwiek pracy? Dlaczego nie mogę odłożyć kasy dla mojej rodziny, moich dzieci tylko rozdawać nierobom?

Dlatego, że osoby które znalazły się w gorszej sytuacji niż Ty, nie miały na to całkowitego wpływu - ich późniejsze losy zostały zdeterminowane m. in. wychowaniem, pochodzeniem, środowiskiem, ogółem czynników które na nie oddziaływały. Dodatkowo ich talenty, zdrowie itp. nie zależały od ich wyboru - podobnie, jak Twoje zdolności, które pozwoliły uzyskać Ci świetne wykształcenie, nie były wyłącznie Twoją zasługą, lecz kondycji, jaka została Ci dana w sposób niezależny od Twoich decyzji.

Fakt, iż ludzi gorzej sytuowanych od siebie określasz pejoratywną nazwą 'nierobów', świadczy o tym, że poruszasz się w ciasnym światopoglądzie, uformowanym przez współczesny wolnorynkowy, prawicowy i brutalny, główny nurt opinii. Nie jesteś w stanie myśleć inaczej, niż przez pryzmat egoizmu i rywalizacji, charakterystycznych dla kapitalizmu - świadczą o tym Twoje słowa o tym, iż pragniesz przeznaczyć pieniądze na własną rodzinę. Tu rodzi się pytanie: dlaczego akurat na własną rodzinę? Prawdopodobnie nie będziesz w stanie wyjaśnić tego inaczej, niż w oparciu o argumentację odwołującą się do dbałości o partykularny interes własny i spokrewnionych z Tobą osób.

Padre1906 14.04.2015 16:49

:haha:
to tyle w kwestii komentarza.

Skończ już pieprzyć i wracajmy do poważnej rozmowy.

elliot_ness 14.04.2015 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1397418)
Dlatego, że osoby które znalazły się w gorszej sytuacji niż Ty, nie miały na to całkowitego wpływu - ich późniejsze losy zostały zdeterminowane m. in. wychowaniem, pochodzeniem, środowiskiem, ogółem czynników które na nie oddziaływały. Dodatkowo ich talenty, zdrowie itp. nie zależały od ich wyboru - podobnie, jak Twoje zdolności, które pozwoliły uzyskać Ci świetne wykształcenie, nie były wyłącznie Twoją zasługą, lecz kondycji, jaka została Ci dana w sposób niezależny od Twoich decyzji.

Fakt, iż ludzi gorzej sytuowanych od siebie określasz pejoratywną nazwą 'nierobów', świadczy o tym, że poruszasz się w ciasnym światopoglądzie, uformowanym przez współczesny wolnorynkowy, prawicowy i brutalny, główny nurt opinii. Nie jesteś w stanie myśleć inaczej, niż przez pryzmat egoizmu i rywalizacji, charakterystycznych dla kapitalizmu - świadczą o tym Twoje słowa o tym, iż pragniesz przeznaczyć pieniądze na własną rodzinę. Tu rodzi się pytanie: dlaczego akurat na własną rodzinę? Prawdopodobnie nie będziesz w stanie wyjaśnić tego inaczej, niż w oparciu o argumentację odwołującą się do dbałości o partykularny interes własny i spokrewnionych z Tobą osób.

dzięki takim poglądom Anglia Francja Belgia Holandia Dania Szwecja Niemcy Norwegia zalana jest islamskimi nierobami ,którym się nie powiodło

serek.c2 14.04.2015 17:16

Dajcie spokój, On tego nie pisze na poważnie :D

AYALA 14.04.2015 17:39

Prof. Andrzej Nowak o nadchodzących wyborach https://www.youtube.com/watch?v=TZEYma_Gy_Q

uposledzony_ale_kumaty 16.04.2015 13:37

Nerwowo zaczyna się robić w sztabie Komorowskiego :) Znani celebryci itd zaczynają głosować nie tak jak trzeba. Wczoraj pojechała po PBK Dykielowa, we wtorek Stanowski a dziś Pudzian zamierza głosować na Kukiza https://www.facebook.com/mariusz.z.p...55458373685022

Dzisiejszy szoł Bronka :D
od 1:35 https://www.youtube.com/watch?v=ZSfW...ature=youtu.be
nie przypomina to Wam tego ? od 0:35 sek https://www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4

Jaroo1 16.04.2015 19:56

Cytat:

Dzisiejszy szoł Bronka
od 1:35 https://www.youtube.com/watch?v=ZSfW...ature=youtu.be
Najlepsze jest to, że jak się nakręca ten ćwok to już tak mega sztucznie mówi, że .... mu w pysk. Aby to robactwo zdechło i się dalej nie rozpleniało, tfu!
Się dorobiliśmy prezydenta jako kraj z ponad tysiącletnią tradycją. Chyba jednak w II turze zagłosuję na Dudę ale tylko po to aby ta ....a nie została prezydentem drugi raz i żeby w końcu PiS przestał być opozycją a miał realny głos - i ciekawe co by z tego wynikło.

Glazik 16.04.2015 20:10

Boże zlituj sie nad tymi którzy zaglosuja na Bronka lub Dude...

kerim1906 16.04.2015 20:36

http://niezalezna.pl/66123-kim-jest-...ie-do-historii

Jaroo1 Twoje video nie działa , tutaj jest ok , specjalista od kur wymiata

Jaroo1 16.04.2015 20:38

Ja zacytowałem z upośledzonego. Rzeczywiście, już usunęli filmik z YT.

uposledzony_ale_kumaty 16.04.2015 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1397577)
Boże zlituj sie nad tymi którzy zaglosuja na Bronka lub Dude...

W II turze tylko taki będzie wybór.

kerim1906 16.04.2015 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1397584)
W II turze tylko taki będzie wybór.

"antysystemowcy" nie pójdą i z automatu zagłosują na bula :help:

wiesniak842 16.04.2015 21:33

Nie rozumiem. Najpierw wysmiewacie, wytykacie, wypominacie kazdemu "antysystemowcowi" a jeszcze oczekujecie tego, ze pojda na Dude glosowac? Mialem taki zamiar przyznam ale dzieki wam zrezygnowalem. Skoro tacy jestescie mocni, moze nie tylko w gebie a raczej w klawiaturze to bez pomocy tych antysytemowcow sie obejdzie w drugiej turze.

kerim1906 17.04.2015 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1397590)
Nie rozumiem. Najpierw wysmiewacie, wytykacie, wypominacie kazdemu "antysystemowcowi" a jeszcze oczekujecie tego, ze pojda na Dude glosowac? Mialem taki zamiar przyznam ale dzieki wam zrezygnowalem. Skoro tacy jestescie mocni, moze nie tylko w gebie a raczej w klawiaturze to bez pomocy tych antysytemowcow sie obejdzie w drugiej turze.

wiesniak842 ". Najpierw wysmiewacie, wytykacie, wypominacie kazdemu "antysystemowcowi"- koniec cytatu , nic podobnego , nigdy nic takiego nie padło z mojej strony , chociaż cała ta ekipa antysystemowa jest "średnia" zachowywałem duży dystans w komentowaniu ich poczynań , faktycznie ostatnio jest wysyp "wygłupów " z ich strony czyli Kowalskiego, Brauna o Korwinie nie wspomnę dalej zachowuje dystans w krytykowaniu , co do Ciebie to dalej liczę że z perspektywy zagranicy pomożesz w drugiej turze :D

ABGwislakABG 17.04.2015 09:59

Cytat:

"wygłupów " z ich strony czyli Kowalskiego, Brauna
Braun wygłupem? Rozwiniesz myśl?

kerim1906 17.04.2015 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1397621)
Braun wygłupem? Rozwiniesz myśl?

wystąpił na konferencji z popierającymi go w wyborach komandorem rajdu Katyńskiego niejakim Węgrzynem i drugim motocyklistą , bez zająknięcia obaj motocykliści dowodzili że nigdy nie spotkali się z ruskimi tzw "nocnymi wilkami" chociaż wcześniej wegrzyn chwalił się imprezami z nimi , smaczku dodaje fakt że ruskie " " to wyznawcy stalina o putinie nie wspomnę,wożą sowieckie totalitarne symbole i sobie to chwalą , ale nie w tym rzecz , Braun zaatakował Republikę że kłamie o kontaktach z ruskimi , a ci tylko pokazali film z imprez naszych"katyńczyków" z ruskimi wołkami , czyli kłamali oni , a Braun krzyczał w Republice że to gebelsowskie kłamstwa , nie znałem Brauna z tej strony i dlatego napisałem o "wygłupach" , może nic takiego ale co by nie powiedzieć zmienia moje postrzeganie jego osoby , nic wielkiego ale jednak

sevenheaven 17.04.2015 11:19

https://www.youtube.com/watch?v=KU1LcCdyRgI

".. protestowali przeciwko wejściu do Unii Europejskiej, a teraz jeżdzą, żeby tam pracować.. na tym polega wielkość naszego programu.. " - co za cymbał

ABGwislakABG 17.04.2015 11:24

Kerim- źródło? Taa, "niezależna". Ci sami, którzy razem z frondą pisali o popieranie polityki Kremla przez Brauna. Jak mniemam "Transformacji" nikt nie obejrzał? Z tego co widzę sprawa toczy się nie tyle o Brauna, co o Węgrzyna.

Nie chodziło o same kontakty z ruskimi tylko o doczepianie łatki prorosyjskiej Braunowi i jego kumplom. Jak mniemam Swietłane sprzedającą w Polszy na Hali Targowej przy ul.Grzegórzeckiej również mam nienawidzić za politykę Putina?

Republika wolnym medium :haha:

kerim1906 17.04.2015 13:02

ABGwislakABG "Republika wolnym medium":haha:, mam wrażenie że na tym gów.....ym rynku kłamstw daje nadzieję na prawdę , pewnie coś tam wyselekcjonowaną ale jednak prawdę , co do żródła , oglądałem to na żywo w Republice i piszę dosłownie jak to wyglądało , nie wiem czy celem Republiki jest przypięcie Brauna do Rosji , bo niby jaki jest tego cel ? nie rób głupich porównań o swietłanie bo to nie Twój poziom , tutaj chodzi o ściemnianie węgrzyna i kolesia z masą niefortunnych wypowiedzi , Braun to autoryzuje i broni zaciekle , nie wiem po co to robi ?

AYALA 17.04.2015 13:07

Braun w TV Republice https://www.youtube.com/watch?v=f6PP4DGwdoU

kerim1906 17.04.2015 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1397639)

dzięki , ABG obejrzyj i oceń

ABGwislakABG 17.04.2015 13:45

14:55-15:35 -> clue, bezczelne przerywanie wypowiedzi jak z reżimówek (zwłaszcza, w podanym przeze mnie fragmencie), o Terlikowskim (Szumlewiczu Republiki) jak mniemam powiedział nieprawdę? :D

Redaktor dobrany idealnie :lol:

Cytat:

Braun to autoryzuje i broni zaciekle , nie wiem po co to robi ?
Ale gdzież on autoryzuje, broni zaciekle słów Węgrzyna? On zauważa (z resztą prawdziwie) propagandę TV Republiki w tym aspekcie.

kerim1906 17.04.2015 15:22

ok , po co mamy się przekonywać , ja to odebrałem tak jak pisze , Ty inaczej , i niech tak pozostanie

ABGwislakABG 17.04.2015 15:44

Po linii partii redaktora? :D

Pech jego taki, że dostał kandydata z największą klasą i kulturą wypowiedzi i zadając mu kluczowe pytanie: "Dlaczego Węgrzyn kłamał?" po wcześniejszych i bezpardonowych przerywaniach wypowiedzi czym dał tyle przestrzeni do wymanewrowania dyskusji na swój tor (co widzimy w późniejszym etapie materiału video) jak Darek Dudka Grendelowi na lewej obronie.

Gwiaździsty 17.04.2015 15:53

Braun niestety się wygłupił wczoraj, przedtem oceniałem go w miarę dobrze ale po tym co zobaczyłem jak najzwyczajniej brnie w ślepą uliczkę kłamstw Węgrzyna i jego ludzi to ochłonąłem. Stracił u mnie dużo. Ta pseudoantysystemowa opozycja karmona jest pewnie z tej samej ręki co partie narodowe we Francji czy na Węgrzech.

Cytat:

Ale gdzież on autoryzuje, broni zaciekle słów Węgrzyna? On zauważa (z resztą prawdziwie) propagandę TV Republiki w tym aspekcie.
Taaa zauważa, że na dowód bredni Węrzyna o braku kontaktów z paparuchami dostaje film na którym widać całe to towarzystwo balujace razem. Faktycznie propaganda po h..... Gorsza jest właśnie jego reakcja, ma film przed oczami a on pierdzieli coś o propagandzie.

sevenheaven 17.04.2015 16:02

SLD podobno trochę się wypięło na Ogórkowa, Korwin już oficjalnie zaprasza ją, żeby wstąpiła do jego partii, robi się ciekawie :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl