Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy Polska-Ukraina EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8756)

Marcin_fan 12.06.2012 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 1256767)
Czyżby Czesi wracali do gry? Czterdzieści minut gry, i już dwa do jaja dla nich. V. Pilar drugi mecz i druga bramka. Jeśli tego prowadzenia nie zmarnują (tak jak biało-czerwoni) to niezależnie od wieczornego wyniku, starcie polsko-czeskie w ostatniej kolejce będzie meczem nie o honor, a o wyjście z grupy. Bo Ruscy raczej nie pozwolą stłuc się Grekom :-)

Nie wiem czemu ale mam wrażenie że Grecy tak jak z nami ( chociaż mówi sie że mecz meczowi nie równy ) sie obudzą i doprowadzą do wyrównania albo nawet wygrają

Wojtator 12.06.2012 18:56

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29135/sklady578.jpeg

mitmichael 12.06.2012 19:11

W koncu ta Grecja przegrała chociaz Czesi odwalili w 2 połowie to co My. Goscie potrafia dobrze grac przez 45minut i trzeba bylo to tylko wykorzystac. I znowu sie potwierdzilo, ze Rosicky jak nie gra to sie Czesi sypią. No a teraz moga Nasi grac na luzie bo nie musza za wszelka cene wygrac z Rosja by awansowac do kolejnej rundy. Bedzie ciezko ale Rosjanie to tez ludzie i spokojnie da sie ich pokonac ale grajac dobrze pełne 90 minut a nie tylko 45.

Mario Nh 12.06.2012 19:24

Czyli matematycznie przegrana lub remis z Rosja nie robi nam różnicy. Trzeba wygrać z Czechami. No chyba, ze wygramy z Rosją... ;>

Marcin_fan 12.06.2012 19:31

Licze na dobry mecz w wykonaniu naszych piłkarzy i wygraną 2:1 z tym że jako pierwsi stracimy bramke..

!!IRIVER!! 12.06.2012 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1256787)
Licze na dobry mecz w wykonaniu naszych piłkarzy i wygraną 2:1 z tym że jako pierwsi stracimy bramke..

Na razie scenariusz się sprawdza, ale nie widać w naszych tego, co było widać w pierwszej połowie z Grecją.

wyar 12.06.2012 20:44

Co ciekawe,do straty bramki naprawdę graliśmy przyzwoicie... No,ale teraz niech Smuda coś wymyśli... :rotfl:

adzem44 12.06.2012 21:02

Ale Kuba Z.....ł brame!!!!!!

mitmichael 12.06.2012 21:42

Boze Smuda ty partaczu jeden. Gramy na kontry to sie wpuszcza szybkiego skrzydlowego a jak sie ma taki wolny to sie wstrzymuje zmiane. Jak mozna w takie akcji meczu sciagac Obraniaka. Wcale sie mu nie dziwie, ze sie wkurzył. Czechow trzeba pyknac - nie ma wyjscia.

!!IRIVER!! 12.06.2012 21:42

No i brawo! Świetna, bezbłędna druga połowa z tyłu. Ruscy nic wielkiego nie grali, nie mieli pomysłu! BRAWO KUBA! Szkoda, że w tej ostatniej akcji Brożek nie tknął tej piłki... :)

Teqcontroller 12.06.2012 21:48

Co on ....a Grosika nie lubi ja .......e... z pepikami mecz o zycie.

Mario Nh 12.06.2012 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1256793)
Boze Smuda ty partaczu jeden. Gramy na kontry to sie wpuszcza szybkiego skrzydlowego a jak sie ma taki wolny to sie wstrzymuje zmiane. Jak mozna w takie akcji meczu sciagac Obraniaka. Wcale sie mu nie dziwie, ze sie wkurzył. Czechow trzeba pyknac - nie ma wyjscia.

Grosickiego to mógł ewentualnie za Lewandowskiego wprowadzić.
Grosicki jest szybki, ma ciąg na bramkę. Mierzejewski ma lepsze podanie, dośrodkowanie. Taka decyzja trenara, zacznijmy szanować jego prace a nie krytykować wszystkie jego decyzje by zaistnieć na forum twsd?

Obraniak się wkurzył- i bardzo dobrze widać, że mu zależy.
Był chyba najsłabszym zawodnikiem dzisiaj.
Zagraliśmy bardzo dobrze na tle milionerów.
Szczególnie w obronie. ;)
Mimo wszystko szkoda tego rzutu wolnego, piłka spada na krótki słupek...

mitmichael 12.06.2012 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1256796)
Grosicki jest szybki, ma ciąg na bramkę. Mierzejewski ma lepsze podanie, dośrodkowanie. Taka decyzja trenara, zacznijmy szanować jego prace a nie krytykować wszystkie jego decyzje by zaistnieć na forum twsd?

Remis bardzo dobry ale Ruscy nie mieli w koncowce sily dlatego Grosik mogłby byc lekiem na całe zło ale lepiej było czekac do zmiany w momencie, gdy wykonujemy stały fragment gry. Ciekawe czy bys szanował jego prace gdyby Ruscy wygrali - wtedy przyznałbys racje, ze zmiany powinny byc inne. Zadnym wpisem nie chce zaistniec na forum. Jestem tutaj juz tak dlugo, ze takie cos nawet mi na mysl nie przychodzi.

Teqcontroller 12.06.2012 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1256796)

Obraniak się wkurzył- i bardzo dobrze widać, że mu zależy.
Był chyba najsłabszym zawodnikiem dzisiaj.
Zagraliśmy bardzo dobrze na tle milionerów.
Szczególnie w obronie. ;)
Mimo wszystko szkoda tego rzutu wolnego, piłka spada na krótki słupek...

Co ty .......isz ? szanować za głupotę ? Przecież mógł puścić Grosika na pod-męczonego przeciwnika , boki rusków siadły a on puszcza Adriana no ok ale mógł puścić Adriana i Grosika wtedy niech sie dzieje co sie chce, nie wiem co ten pan odpierdala, ale jak z pepikami nie pójdzie na całośc to będzie wstyd.

Mario Nh 12.06.2012 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1256797)
Remis bardzo dobry ale Ruscy nie mieli w koncowce sily dlatego Grosik mogłby byc lekiem na całe zło ale lepiej było czekac do zmiany w momencie, gdy wykonujemy stały fragment gry. Ciekawe czy bys szanował jego prace gdyby Ruscy wygrali - wtedy przyznałbys racje, ze zmiany powinny byc inne. Zadnym wpisem nie chce zaistniec na forum. Jestem tutaj juz tak dlugo, ze takie cos nawet mi na mysl nie przychodzi.

Być może masz racje, na pod męczonego rywala dobrze mieć na ławce takiego zawodnika. Pisze tylko, żeby szanować decyzję trenera. Obojętnie czy awansujemy czy nie, są to mistrzostwa które przysparzają wyjątkową ilosc emocji, nasza gra nie odbiega jakoś bardzo od najlepszych drużyn.

Z Czechami będzie wyrównany pojedynek. :mysli:

Teqcontroller ...isz

ciacho 12.06.2012 22:08

Chyba najlepszy mecz za czasów Smudy. Brawo Kuba, brawo Lewy, brawo Dudka, brawo Tytoń (choć to jego przetrzymywanie piłki po jej złapaniu strasznie irytujące). Najsłabszy standardowo Boenisch i Obraniak. O ile z tego drugiego jeszcze jakiś pożytek przy wykonywaniu rzutów wolnych o tyle Beonisch to tylko zagrożenie w nasze szeregi wprowadzał.
Decyzja Smudy co do zmiany Obraniaka idiotyczna, ale inna sprawa, że Obraniak za to zachowanie powinien już nie powąchać trawy na tym EURO.

snyrting 12.06.2012 22:09

Podstawowe pytanie - po co nam ten remis?

Smuda dzisiaj pokazał jak bezmyślnym jest trenerem, zachował się jak stadionowy Janusz a nie jak profesjonalista. Po cholerę my broniliśmy tego wyniku, dlaczego tak nam zależało na jednym punkcie?

@ciacho

Najlepszy mecz? Dobrze zagrał Lewandowski, Tytoń i czasami przebłyski miewali Wasyl z Perquisem. Pomoc nie istniała, boki obrony, w szczególności Sebastian Benisz, kompromitacja. Cała formacja obronna choć czasami grała z dużym poświęceniem miała bardzo dużo szczęścia, bo większość interwencji była zupełnie niepotrzebnie bardzo ryzykowna. Wystarczyło jedno dobre prostopadłe podanie żeby w tyłach pojawiał się chaos i panika.
W środku pola nie potrafiliśmy wymienić kilku składnych podań, najgorszy był Mierzejewski, który mimo, że wszedł na ostatnie 20 minut to albo podawał niecelnie albo do tyłu albo na alibi do najbliżej stojącego partnera. Najczęściej i tak pomocnicy byli bezrobotni, bo nasza taktyką była stara, sprawdzona dzida do przodu i liczenie, że Lewandowski sam ogra 4 Rosjan.

Bardzo znamienna była sytuacja przy bramce Kuby - zobaczcie w 0:03 sekundzie jak ustawieni są nasi zawodnicy - http://www.youtube.com/watch?v=UQ9-6zY8yaU , to jest przecież kpina. Co oni tam w trójkę robili?

Mecz ogólnie słaby a przede wszystkim bardzo głupio zremisowany. Zamiast ostatnie dziesięć minut rzucić się do ataku, to my bronimy wyniku tak jakby od niego cokolwiek zależało.

Teqcontroller 12.06.2012 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1256801)
Podstawowe pytanie - po co nam ten remis?

Smuda dzisiaj pokazał jak bezmyślnym jest trenerem, zachował się jak stadionowy Janusz a nie jak profesjonalista. Po cholerę my broniliśmy tego wyniku, dlaczego tak nam zależało na jednym punkcie?

75 min nic do stracenia, niech puszcza Grosika na skrzydlo, Mierzeja za Murawskiego do srodka pola i niech sie dzieje co sie chce, ale nie, Brożka wpuszcza w ostatnich sekundach, no ja .......e.

!!IRIVER!! 12.06.2012 22:19

Oj malkontenci, pewnie nawet jakby wygrali to znaleźlibyście drzazgę w oku. Zakładałem przed meczem piękną wtopę, dlatego tak ucieszyła mnie wygrana Czechów, bo bez względu na to czy byśmy z Rosją wygrali czy przegrali i tak trzeba byłoby z Czechami ugrać przynajmniej remis. Teraz, jest mus wygrania, nie ma .......enia, nie ma kunktatorstwa, trzeba zagrać na maksimum i wygrać.
Wygrają - Smuda i drużyna są w niebie. Odpadniemy - będzie czas na rozliczenia.

Wichar87 12.06.2012 22:25

Teraz my wygrywamy z Czechami, Grecy z Rosją i nasi wschodni sąsiedzi wracają upijać się do siebie. :P Może tak pięknie nie będzie, ale piłka różne scenariusze pisze. :D

Robbie92 12.06.2012 22:27

Po krótce:
Wynik mogł być lepszy, ale nie zapominajmy kto tu rozdawał karty.
Cholera, nie ma się do czego przyczepić. Zmiany były nawet, choc to najmniej wazne..
Po 1-szym meczu wszyscy w mysl zasady: Gdzie 2-och Polaków tam 3-ech trenerów.
Z kim lepiej grać o zwyciestwo: naszpikowany gwiazdami wschod czy poludniowi sasiedzi z Rosickim?
Grosicki napewno zagra z Ceskami, chyba ze Szczesny jr znow cos niemilego pokaże.
Wszystko rostrzygnie sie w sobote.. Kursy na Czechy+ Gebre Selassie 3.20, remis 3.30, Polske + Perquis, Obraniak 2.10 :alleluja:
ps. Wg zasad uEFY nie mozna wnosic duzych transparentow, sektorowek itd., "bracia" sa jacys lepsi? WTF.
Fu.. Euro :D

El'kabat 12.06.2012 22:31

Cisnac pepikow w sobote a pozniej może dziać sie co chce :)

ichigo 12.06.2012 22:37

Gebre Selassie urodził się i wychował w Czechach, jego matka jest Czeszką, więc nie wiem o co się czepiasz, to inny przypadek niż Obraniak i Perquis.

Hanys 12.06.2012 22:38

OBIEKTYWNE OCENY POLSKICH PIŁKARZY

tyton - 10/10 - perfekcyjny występ, bardzo dobre odważne wznowienia gry, a nie dzidy do przodu, sporu udanych interwencji, pewny punkt

benisz - 6/10 - spory progres biorąc pod uwagę ostatni wystep z Grecją (0/10) - dobry wydolnościowo, ofensywne nastawienie, kilka celnych dobrych długich płaskich piłek, ale też kilka niepotrzebnych strat i 2 nieudane strzały na bramkę (mógł zdobyć gola w pierwszej połowie jakby trochę inaczej sie zachował w polu karnym).

wasilewski - 3/10
wciąż jedno z najsłabszych ogniw drużyny, mało pewny, a to wszystko przez słabą technikę, silny ale słabo wyszkolony zawodnik, zwody są dla niego równie wielkim wyzwaniem jak dla zwykłego ziemianina loty na marsa, kilka udanych wślizgów w tym meczu, ale zawsze jak robił wślizg to chyba każdy łapał się za głowe, bo istniało zagrożenie rzutu karnego lub samobója. Irytuje również jego wycofywanie do bramkarza jak mamy piłkę i jest okazja rozegrać ja bardziej ofensywnie (jak pod koniec 2 połowy)

perkiz - 7/10 - najpewniejszy punk w defensywie dzisiaj, mnóstwo udanych interwencji, niektóre na pograniczu faulu, ale na szczęście kontrolował sytuację, bardzo dobrze wyprowadza piłkę, choć miał też kilka nieudanych długich podań.

piszczek - 5/10
na pewno to nie wszystko na co go stać, mało pewny dzisiaj w defensywie, miał kilka bardzo fajnych szybkich wyjść i kilka udanych dośrodkowań, ale stać go na więcej.

dudka - 5/10
poprawny występ, ale bez szału, trochę spowalniał akcję, w destrukcji dość dobry, bez fauli i niepewnych zagrań, gra jednak zbyt asekuracyjnie, również słaby technicznie, umiejętności ograniczają go w podejmowaniu większego ryzyka a tam samym ma określoną ilość wariantów rozgrywania akcji

murawski - 6/10
dobry występ, jeden niepotrzebny strzał 5 metrów nad bramką, poza tym świetna gra w defensywie i ofensywie - potrafi dostrzec wysuwającego się kolegę, nie jest taki żły technicznie, potrafi zwieść rywala i wtedy dość dokładnie podać, nie spowalnia akcji

polanski - 6/10 - j.w. - strzelił nawet gola, ale po spalonym, bardzo waleczny ale w miarę czysto grający zawodnik na boisku. Momentami jednak spowalnia grę.

Lewandowski - 6/10 - nie miał z kim grać bo często partnerzy nie podchodzili, sam toczył walkę z 3 obrońcami Rosyjskimi, niewiele mogło z tego wyniknąć.

Błaszczykowski - 7/10 , zdobywca pięknej bramki po jednym z kontrataków, dał dzisiaj trochę jakosci, widać było większą świeżość niż ostatnio, udanych kilka rajdów, czasami jednak kończył akcję zbyt samolubnie (vide jeden strzał który miał swój finał na linii autowej).

obraniak - 3/10
Poza wspaniałymi dośrodkowaniami słabo... miota się po boisku, gra czesto jakby był sam na boisku, chce być cały czas przy piłce, jak jej nie dostaje od kolegów to się irtuje, holuje niepotrzebnie piłkę. Dośrodkowania po stałych fragmentach ma bardzo dobre, ale to nie wszystko, jako ofensywny gracz powinien zachować czasem większy spokój i celniej podawać jak bierze udział w akcji rozgrywanej w szybkim tempie.

Mierzejewski - 6/10 - dobra zmiana, na początku niemrawy, kilka niecelnych zagrań, ale w końcówce nabrał trochę pewności siebie, wykorzystał to że był świeży, dał coś od siebie w tym meczu.

Matuszczyk - bez oceny

Brożek - bez oceny - po co ta zmiana?

Smuda - 1/10 - po co zmiana w 93 minucie? Obraniak sam był zirytowany bo miał dośrodkowywać, strata czasu, takie zmiany robi się jak rozpaczliwie zespól się broni, a myśmy chcieli w tym meczu wygrac, remis nam kompletnie nic nie daje.
Po co defensywny Matuszcyzk za Polańskiego kiedy się gra o zwycięstwo? na ławce Wolski i Grosicki, a ten wpuszcza grajka z 2 bundesligi i to jeszcze defensywnego grajka.

muerte 12.06.2012 22:53

perkiz - 7/10 - najpewniejszy punk

he he, mieliśmy punka w obronie?

I Wasyl był o klasę lepszy od Perquisa

Robbie92 12.06.2012 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ichigo (Post 1256813)
Gebre Selassie urodził się i wychował w Czechach....

Jeśli tak to przyznaje Ci racje, choc ciezko go nie "zauwazyc"..

Hanys w gruncie rzeczy oceny sa dobrze wystawione, ale nie do konca.

Tyton 7 (10 przyznaje sie za cos wybitnego)

Wasyl 5 lub 6: walczyl, nieustepowal, zrobil to co do niego nalezalo..
gdyby potrafil robic cos wiecej z pilka przeszedlby z prawej obrony na pomocnika

Obraniak 4

Smuda 5 - kto powiedzial ze dzisiaj mielismy wygrac? ciekawe co bys powiedzial kiedy
przez np.Wolskiego poszla kontra na 2-1? Nie ma co kombinowac, w sobote walka o awans, trzeba w koncu cos wygrac.. Pyrsk

Marszałek 12.06.2012 23:17

Dziwny ten gość, tzn Smuda. Aż się prosi wpuścić Grosickiego aby dobić zmęczonych Rosjan a ten....nie wiem co chciał tym Mierzejewskim zrobić ? Co za łom z niego.

Wojtas 12.06.2012 23:24

Nie bylo zle ,druga polowa calkiem calkiem ,Kacapy wyraznie oslably w drugiej polowie.

Jak ktos chce dobrze powstrzymac Lewego to niech obejrzy sobie ten mecz,Ruskie zrobily to musze przyznac bardzo dobrze.

Byle do soboty :)

!!IRIVER!! 12.06.2012 23:27

Hanys - http://www.youtube.com/watch?v=xGdDX730wwg , to taka odpowiedź na te twoje ocenki.

Wasilewski grał bardzo dobre spotkanie, kilkukrotnie uratował dupę, dobrze podwajał Piszczka, który miewał problemy z Zhirkovem. Świetnie zagrał Perquis, nieźle Boenisch. Dudka z Polańskim - największe zaskoczenie in plus. Grali niemal bezbłędnie (Dudka zaspał przy golu) i bardzo twardo, stąd tak mało było strzałów i czystych okazji ruskich. Bo powiedzmy sobie szczerze - Tytoń nie miał się czym wykazać, a to wynikało wyłącznie z gry obrony i defensywnych pomocników.
Kuba bohater za gola, ale nie tylko, bo znów pokazał, że jest kapitanem z krwi i kości. Obraniak, no na lewego pomocnika się nie nadaje, tam musi być ktoś kto będzie zapieprzał na kontrach. A Ludo tego daru nie ma. Za to świetnie bił wszelkie stałe fragmenty. Niemal każdy był zagrożeniem dla Rosjan. Lewandowski spisywał się dobrze, robił swoje, ale sam nie był w stanie nic ugrać. Dlatego, tak potrzebna była zmiana kogoś na lewą stronę, właśnie tego Grosickiego, czy nawet Rybusa, bo Lewandowskiemu brakowało piłek, z których mógłby ukłuć.

Teqcontroller 12.06.2012 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1256814)
OBIEKTYWNE OCENY POLSKICH PIŁKARZY

Brożek - bez oceny - po co ta zmiana?

Smuda - 1/10 - po co zmiana w 93 minucie? Obraniak sam był zirytowany bo miał dośrodkowywać, strata czasu, takie zmiany robi się jak rozpaczliwie zespól się broni, a myśmy chcieli w tym meczu wygrac, remis nam kompletnie nic nie daje.
Po co defensywny Matuszcyzk za Polańskiego kiedy się gra o zwycięstwo? na ławce Wolski i Grosicki, a ten wpuszcza grajka z 2 bundesligi i to jeszcze defensywnego grajka.

Oglądnij mecz jeszcze raz a potem ocieniaj resztę.

KOALIK 13.06.2012 00:04

Tak słabych Rosjan nie spodziewałem się. Smuda drugi raz pokazał, że zamiast postawić jak prawdziwy facet na atak, to boi się zaatakować. Nie wpuścił Grosickiego. Po kontuzji Ojgena bał się zaryzykować. Na miejscu Kamila powiedziałbym do Dyzmy: wyjeżdżam ze zgrupowania. PZPN powinien mieć 6 pkt i dużą szanse na brak gry z Niemcami. Przez nieudolnego Dyzmę jest źle. Gdyby PZPN miał trenera jak mają chociażby Ukraińcy, to by lepiej wykorzystał potencjał. Oni postawili na skrzydła, na szybkich i przebojowych - Konoplankę oraz Jarmołenkę, bo nie mają rozgrywającego. PZPN ma podobnie - Kubę i Grosickiego, bez rozgrywającego, ale ,,selekcjoner" upiera się jak osioł przy złej taktyce. Nie rozumiem, czemu czwarty ,,trener" na MŚ lub ME w tym wieku nie wykorzystuje potencjału.

dynek.pl 13.06.2012 01:29

Nie bylo wstydu ani na mieście, ani na trybunach, ani na boisku - niektórzy jasnowidzowie muszą być bardzo rozczarowani.

1q2 13.06.2012 01:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1256838)
Nie bylo wstydu ani na mieście, ani na trybunach, ani na boisku - niektórzy jasnowidzowie muszą być bardzo rozczarowani.

Ano..ja nadal twierdze że od Czechów dostaniemy ale mimo wszystko...3 mecz i wszystko w naszych rękach.Myślę że nie wielu pamięta kiedy ostatnoi tak było.Wygramy z Czechami - czapki z głów - przegramy...wtopa na całej linii.

rw88 13.06.2012 03:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1256831)
Tak słabych Rosjan nie spodziewałem się.

Powiedziałbym inaczej, nie spodziewałem się, że reprezentanci Polski będą w stanie aż w takim stopniu zneutralizować ofensywę Rosjan i dołożyć do tego świetną, szybką grę w ofensywie - wystarczy powiedzieć, że mieliśmy w tym meczu dziewięć celnych strzałów przy...trzech rywali. Cieszę się, że Smuda postawił na trójkę w środku i to udowodniło, że Rosjanie jak nie mają tyle miejsca w środku pola to już nie grają tak świetnego futbolu jak z Czechami czy Włochami i nie są aż tak niewiarygodnie groźni.

Grając przeciwko Czechom na takim poziomie jak dziś z Rosją to nie mieliby z nami szans, pytanie czy Polacy będą w stanie nie obniżyć lotów do soboty...A to już takie pewne nie jest.

domenica90 13.06.2012 03:40

Powiedzcie mi, skoro ten defensywny środek grał tak wspaniale, to skąd się wziął ten MILION interwencji naszej obrony?

Wszystko wszystkim, ale kiedy strefa kibica w Warszawie zaczęła skandować 'dziękujemy', kiedy schodził Polanski... No myślałam, że się popłaczę. Z bezsilności.
Pytam znajomych i ludzi wokół, czy nie przeszkadza im ktoś taki w kadrze - patrzą jak na idiotkę. I to ja jestem ta zła, ta nie-Polka.

Ja zniosę Francuzów - nie mówią po polsku, ale chociaż nigdy nie dali mi odczuć, że Polska to dla nich ostateczność.
Nawet zniosę Boenischa, chociaż jak widzę zdjęcia z jego uśmiechniętą gębą, obejmującego Ozila na jakichś ME, to... No i inna kwestia, że jest przeraźliwie słaby, ale Smuda wie lepiej.

Ale, na Boga - jeśli nikomu nie przeszkadza Eugen i dziękują mu za poświęcenie (kur** łaskę robi), to ja dziękuję za taki kraj. Potem się dziwić, że nikt flagi nie wiesza 11.

staszek2309 13.06.2012 08:30

Nie wiem dziewczyno co masz do Polanskiego.
Sam nie bylem zachwycony tym, że jest w kadrze Polski, tak samo jak nigdy nie byłem zwolennikiem naturalizowania innych piłkarzy. Niezależnie od tego kim są.
Dla mniej Eugen to objawienie tych mistrzostw. Gość, który trzyma naszą drugą linię. Mnóstwo odbiorów, przechwytów i co najbardziej zaskakujące, duże umiejętności w grze do przodu. Prawdziwy walczak.
To czy komuś zależy na grze w reprezentacji powinien pokazywać na boisku, a nie opowiadać o tym w mediach. Polanskiemu ewidentnie zależy. Poza Lewandowskim to najlepszy nasz piłkarz. I mam nadzieję, że wykuruje się do soboty, bo jego kolano nie wyglądało dobrze.
Krytyka powinna nieść w sobie coś konstruktywnego i być czymś spowodowana. Krytyka tylko dla krytyki jest bezsensowna.

krwawyedward 13.06.2012 08:31

Niesamowity gol Kuby Błaszczykowskiego z Rosją z genialnym komentarzem Tomasza Zimocha tutaj
http://doliczonyczas.blox.pl/html

michu-k 13.06.2012 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez staszek2309 (Post 1256850)
Nie wiem dziewczyno co masz do Polanskiego.

Kotek idzie modnie w pierwszej linii "Nie dla farbowanych lisów" i plecie pierdoły. Nie przejmować się.

tofik 13.06.2012 09:18

Prawdę mówiąc mieliśmy zdecydowanie więcej czystych okazji do zdobycia gola ale niestety troche niefarta i trochę braku umiejętności. Gdyby nie te mankamenty pewnie by wygrali, no ale właśnie, gdyby :)
Z Czechami nie spodziewam się wygranej. Może uda się gola strzelić jednego, tylko trzeba już bez kalkulacji wyjść z ofensywnymi zawodnikami, a nie dreptaczami typu Obraniak. Tego rola na boisku to "kicker" jak w futbolu amerykańskim, bo mógłby w ogóle zejść a wbiegac jedynie na wrzutki i nie byłoby różnicy :D

westersyl 13.06.2012 09:24

Wstydu nie było ale tego się spodziewałem ponieważ nie uważałem ruskich za magów od gry w ataku pozycyjnym. Miałem jednak nadzieję, że w tych naszych kontratakach będzie trochę więcej jakości. Nasza środek pola zwłaszcza na początku wyglądał komicznie, nikt nie chciał wziąć na siebie odpowiedzialności za rozgrywanie piłki, zabezpieczenie tyłów też nie było na najlepszym poziomie bo Arshavin zagrał kilka groźnych piłek. Z czasem wyglądało to trochę lepiej, jednak nadal brakuje tam goscia z klasą piłkarską, kogoś takiego kto będzie miał głowę w górze zanim piłka do niego doleci co sprawi, że będzie widział co z nią zrobić za nim ją otrzyma.
Generalnie nasza gra to jakiś taki totalny chaos, dużo w tym wszystkim improwizacji i ustania wszystkiego na bieżąco. Uważam że ta drużyna potrafiłaby grać lepiej gdyby miała trenera który zachowuję się z klasą który potrafiłby dodać piłkarzom pewności siebie bo tego brakuje, Smuda wygląda momentami jakby narobił w gacie jakiś cały czerwony, nerwowy, gada bzdury... chyba nie trzeba pisać jaki to ma wpływ na na piłkarzy.

Tak czy inaczej szacunek dla piłkarzy ze potrafią z tym trenerem coś zagrać. Moje zdanie jest takie że nie zagraliśmy na 100% możliwości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl