Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stan Valckx - dyrektor sportowy Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8400)

domin_czyzyny 27.02.2012 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1224570)

Już zwróciłem uwagę na to co pisałeś , odnośnie Patryka. Tam zapewne tez ci to wróble wycwierkaly, bo z prawda to ma niewiele wspólnego.
Nie ma możliwości żebyś wiedział lepiej. ..

co do Patryka to jest to prawda co pisałem, że Moskal i Valckx chcieli go przywrócić a uparł się jedynie Basałaj. Co do pozostania Stana to mam nadzieje, że jednak zostanie - ale małe szanse.

Reserve 27.02.2012 21:43

Powiedzmy sobie szczerze - Jeśli Cupiał nie sypnie kasą na transfery (Bo ileż no ....a można doić klub z kasy no?) to Valckx nie przepracuje u nas nawet letniego okienka.

A wtedy koniec wariantu holenderskiego, kolejny ciapowaty dyrektor sportowy i jesteśmy w większej dupie niż teraz.

cinekw 27.02.2012 21:56

W d... mam transfery. Znowu skupia 30 letni szrot co pogra sezon i potem znowu ich trzeba bedzie wywalić az w koncu żaden dobrodziej nam już wiecej kasy na transfery nie da i będziemy w d.... (o ile tak już się nie stało). Niech się ogarną z bazą i akademią, to powinno być naszym priorytetem nawet kosztem kilku słabszych sezonów

Marszałek 27.02.2012 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1224691)
Powiedzmy sobie szczerze - Jeśli Cupiał nie sypnie kasą na transfery (Bo ileż no ....a można doić klub z kasy no?) to Valckx nie przepracuje u nas nawet letniego okienka.

A wtedy koniec wariantu holenderskiego, kolejny ciapowaty dyrektor sportowy i jesteśmy w większej dupie niż teraz.

Po tym sezonie, który może zakończyć się na bardzo dalekim miejscu od podium, tak naprawdę potrzeba masę kasy na wzmocnienia. Lewy obrońca, środkowy obrońca, napastnik i z dwóch skrzydłowych, no i rozgrywający, bo Melikson raczej od nas odejdzie. I to muszą być tacy goście,którzy od razu wniosą jakokość do zespołu i będą nadawali mu nową siłę i oblicze. Tacy ludzie kosztują, bo są podporami swoich obecnych drużyn ale niestety na szrocie, który sprowadzamy od pewnego czasu, więcej nic nie ugramy. Stadion pusty niemalże, wyniki żadne. Tak naprawdę Valcx musi mieć do dyspozycji podejrzewam niezłe warunki aby zechciał tu zostać. Siedzenie dla samego siedzenia aby pensje dostawać mija się chyba z celem w jego biznesie. Odejście Valcxa będzie dla mnie równoznaczne z tym ,że Cupiał ma gdzieś Wisłę i jej żywot będzie się toczyć własnym rytmem aż na stałe zostanie ligowym średniakiem.

AgresywnyChomik 27.02.2012 22:24

Oczywiscie ze Valcx nie jest jedynym czlowiekiem ktory moze cos zrobic ale spojrzmy prawdzie w oczy...
- dziwna nagonka prasowa w efekcie usuniecie Maaskanta ktory co jak co ale napewno potrafil znalezc wspolny jezyk z Stanem pozatym zrobil wynik ktorego w Wisle nie bylo od 8 lat... .
- Nagle po kilku latach Madziara (kumpel Kapki) przypomina sobie o tym ze Wisla wisi mu kase co skutkuje zamrozeniem pieniedzy na ktore zapewne Wisla liczyla a w efekcie brak jakichkolwiek transferow.

nie wierze ze Stan w tym klubie zostanie ja jestem przygotowany na powrot Kapki i lata ciemnosci.

radek2323 27.02.2012 22:30

AgresywnyChomik 100% racji . Niestety ale za ciekawie to nie wyglada, mydla nam oczy jak moga ale kazdy(kumaty) widzi co sie dzieje ...

ooona 28.02.2012 00:21

"Skąd w Was tyle pesymizmu"

xanti1906 28.02.2012 00:29

Potrzeba więcej charakterów takich jak Sobol, Głowacki, Cleber czy choćby Wilk, Pareiko lub Jovanović, to są goście z cholerną ambicją i jeżeli mielibyśmy takich 11 to nawet Meliksonów nam nie trzeba żeby zrobić wynik. Tego tak naprawdę trzeba, bo na papierze ligę powinniśmy skończyć bez problemów na pudle. Nikt mi nie powie, że mamy gorszy skład od Ruchu, Zagłębia, Polonii czy nawet Śląska czy Lecha.

Kurz 28.02.2012 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1224752)
Nikt mi nie powie, że mamy gorszy skład od Ruchu, Zagłębia, Polonii czy nawet Śląska czy Lecha.

Nie mamy, ale też w meczach z powyższymi drużynami (może poza Lechem), to my musimy prowadzić grę, a nie one i najwyraźniej w tym składzie nie jesteśmy do tego zdolni. Nie muszę chyba dodawać (ale dodam :-)), że pod wieloma względami murowanie bramki i czyhanie na błędy przeciwnika jest łatwiejsze od prowadzenia ataku pozycyjnego.

xanti1906 28.02.2012 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1224756)
Nie mamy, ale też w meczach z powyższymi drużynami (może poza Lechem), to my musimy prowadzić grę, a nie one i najwyraźniej w tym składzie nie jesteśmy do tego zdolni. Nie muszę chyba dodawać (ale dodam :-)), że pod wieloma względami murowanie bramki i czyhanie na błędy przeciwnika jest łatwiejsze od prowadzenia ataku pozycyjnego.

Jasne, zgadzam się, ale chodzi mi o sam skład, piłkarzy. Nie trener i jego taktyka na dany mecz. Indywidualnie są to grajki na pierwszą trójkę pod względem piłkarskim. Pod względem mentalnym niestety większość nadaje się na dolną połówkę tabeli.

Kurz 28.02.2012 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1224758)
Jasne, zgadzam się, ale chodzi mi o sam skład, piłkarzy. Nie trener i jego taktyka na dany mecz. Indywidualnie są to grajki na pierwszą trójkę pod względem piłkarskim. Pod względem mentalnym niestety większość nadaje się na dolną połówkę tabeli.

Ja bym ich tak surowo nie osądzał, są po prostu słabsi niż poprzednicy i to wyraźnie. Niech za przykład posłuży nam Garguła. Jeśli nie jest w stanie załapać się na ławkę rezerwowych w słabej reprezentacji Polski (chodzi mi o środek pomocy), to czego my właściwie oczekujemy. A mentalnie... to właśnie Wisła sprzed lat była cienka. Tylko, że w najlepszym okresie mieliśmy 5 takich ofensywnych zawodników jak Melikson albo lepszych, którzy wygrywali, nawet jak spacerowali po boisku i opieprzali się na całego.

mitmichael 28.02.2012 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1224694)
W d... mam transfery. Znowu skupia 30 letni szrot co pogra sezon i potem znowu ich trzeba bedzie wywalić az w koncu żaden dobrodziej nam już wiecej kasy na transfery nie da i będziemy w d.... (o ile tak już się nie stało). Niech się ogarną z bazą i akademią, to powinno być naszym priorytetem nawet kosztem kilku słabszych sezonów

Moze w koncu pojda po rozum do głowy i bedzie inaczej a Stan dostanie wieksze pole do popisu. Pal licho, niech nawet Legie podpatruja - trzeba stabilizacji, młodych zawodnikow w wieku nawet Meliksona, ktorzy nie beda duzo kosztowac.

domin_czyzyny 28.02.2012 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1224781)
trzeba stabilizacji, młodych zawodnikow w wieku nawet Meliksona, ktorzy nie beda duzo kosztowac.

Tyle, ze Melikson młody nie jest

mitmichael 28.02.2012 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1224783)
Tyle, ze Melikson młody nie jest

Czyli co, Melikson majac 28 lat czyli tylko 3 wiecej od Messiego jest stary? :haha: Ciekawe jak sie po tej wypowiedzi poczuja 28-latkowie :rotfl:

domin_czyzyny 28.02.2012 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1224789)
Czyli co, Melikson majac 28 lat czyli tylko 3 wiecej od Messiego jest stary? :haha:

Nie ,nie jest stary, ale tez nie jest młody. Do nas przychodził mając 26 lat, i nawet w Polsce takich piłkarzy nie określa sie mianem młodych.

A tak na marginesie 3 lata w piłce to b. Dużo. Aha i mowimy o pilkarzach, a nie o "zwyklych zjadaczach czerstwego chleba" ;)
Bo Meliksona nie okreslilem jako starego człowieka, sam jestem od niego starszy.

Dariook 28.02.2012 10:10

Futbolnews.pl:

Franciszek Smuda: Wiem już, co będę robił po Euro 2012 Franciszek Smuda będzie selekcjonerem reprezentacji Polski do Euro 2012. A potem? - Już wiem, co będę robił później. Nawet, gdybyśmy zagrali w finale. Po zakończeniu turnieju najpierw solidne wakacje, a później... Dowiecie się w lipcu - powiedział tajemniczo.

Słowa Smudy sugerują, że nawet dobry wynik z reprezentacją na Euro nie sprawi, żeby pozostał na stanowisku selekcjonera. Wszystko wskazuje, że szkoleniowiec wróci do codziennej pracy w klubie, której jak sam przyznał, mu brakuje. - Brakuje mi treningów. Nad tym najbardziej boleję. Kombinuję jakby tu jeszcze coś dołożyć, znaleźć czas. Nieraz myślę, że obudzę moją bandę i w nocy pojedziemy na zajęcia. Nikt by nas nie widział, nikt by nie przeszkadzał. Człowiek ma wizję, chciałby coś wytrenować, a brakuje czasu - stwierdzi

Jednym z niespełnionych marzeń Smudy jest praca w Bundeslidze. - Dwa razy miałem super propozycje z Niemiec. Gdy pracowałem w Widzewie Łódź, menedżer Hansy Rostock przyjechał kupić Sławka Majaka i chciał również mnie zabrać. Ówczesny prezes Andrzej Grajewski kazał mu jednak wziąć krótki rozbieg i z całej siły walnąć w ścianę. A byli w niewielkim pomieszczeniu... Z kolei, kiedy prowadziłem Wisłę Kraków, miałem dzień na decyzję w sprawie kontraktu z Werderem Brema. Veto postawił prezes Bogusław Cupiał. Ale do trzech razy sztuka - powiedział.

Jacko_1 28.02.2012 10:23

Lepiej przygotować się na najgorsze...

... i mile się rozczarować, niż na odwrót.

JrQ- 28.02.2012 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1224587)
Czyli ....a jakiego ?
Takich wolnych znajdę z 200
Tak średnich technicznie z 300

Gdyby Piech, albo Jankowski mieli takie statystyki jak Genkow w Bułgari, to by kosztowali po 10 mln euro
Zgadzam się, Genkow nie jest fenomenalny, nie jest nawet bardzo dobry, jest po prostu średni z przebłyskami, dlatego tez kosztuje pół bańki. Odpowiednik Cwetana w polskiej lidze byłby poza naszym zasięgiem.

PS: nie wyobrażam sobie współpracy Smudy z Valkxem :haha:

Ogryzek 28.02.2012 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1224830)
Gdyby Piech, albo Jankowski mieli takie statystyki jak Genkow w Bułgari, to by kosztowali po 10 mln euro
Zgadzam się, Genkow nie jest fenomenalny, nie jest nawet bardzo dobry, jest po prostu średni z przebłyskami, dlatego tez kosztuje pół bańki. Odpowiednik Cwetana w polskiej lidze byłby poza naszym zasięgiem.:

Tak z ciekawości kto miałby być tym odpowiednikiem Genkova w naszej lidze?
17 meczy w sezonie 2011/12 - 3 gole - :)

Rudnev - olbrzymie pieniądze ale o klasę lepszy od naszego "defensywnego napastnika" - nie jego mialeś na myśli
Ljuboja - zarobki olbrzymie ale jakość gry poza zasięgiem Cwetana

Wychodzi mi że np. to taki Grzelczak ktorego Lechia kupiła z Widzewa... podobne statystyki. I on niby jest poza naszym zasięgiem?
15 meczy 2 gole

Piech - nie sądzę żeby był droższy....

Jakbyś pisał o Bitonie, Meliksonie - zgoda. Ale Genkov? "Defensywny napsatnik" w cenie 570 tysięcy euro z kontraktem 250 tysięcy rocznie. Też mi cuda:D

Akurat takich Genkovo podobnych to taniej/w tej samej cenie znaleźlibyśmy kilku:)

Ma_niek 28.02.2012 12:16

Juz wolał bym Adriana Błąda z Zawiszy niz GEnkova. Może po sezonie znajdzie kupiec na naszego "napastnika".

Dariook 28.02.2012 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1224856)
Juz wolał bym Adriana Błąda z Zawiszy niz GEnkova. Może po sezonie znajdzie kupiec na naszego "napastnika".

To musiał byś dogadać się z Zagłębiem...

gizmowisla 28.02.2012 14:12

PS: nie wyobrażam sobie współpracy Smudy z Valkxem :haha:

...a kto ci powiedzial ze Stan wogole laetem jeszcze bedzie w Wisle ????

JrQ- 28.02.2012 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1224855)
Tak z ciekawości kto miałby być tym odpowiednikiem Genkova w naszej lidze?
17 meczy w sezonie 2011/12 - 3 gole - :)

Rudnev - olbrzymie pieniądze ale o klasę lepszy od naszego "defensywnego napastnika" - nie jego mialeś na myśli
Ljuboja - zarobki olbrzymie ale jakość gry poza zasięgiem Cwetana

Wychodzi mi że np. to taki Grzelczak ktorego Lechia kupiła z Widzewa... podobne statystyki. I on niby jest poza naszym zasięgiem?
15 meczy 2 gole

Piech - nie sądzę żeby był droższy....

Jakbyś pisał o Bitonie, Meliksonie - zgoda. Ale Genkov? "Defensywny napsatnik" w cenie 570 tysięcy euro z kontraktem 250 tysięcy rocznie. Też mi cuda:D

Akurat takich Genkovo podobnych to taniej/w tej samej cenie znaleźlibyśmy kilku:)

Chodzi mi o statystykach nim przeszedł do nas, bo przecież swojego zawodnika kupować nie będziemy.
Miał wtedy o ile pamiętam 11 bramek w 13 spotkaniach. I piszesz, że nie sądzisz, że Piech byłby droższy co mnie bardzo śmieszy, zważywszy, że nie było nas na niego stać w zimie :shock:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1224898)
...a kto ci powiedzial ze Stan wogole laetem jeszcze bedzie w Wisle ????

na .... się odzywasz? przeciez wyzej pisalem, ze Stana w Wisle nie bedzie, chocby dlatego, ze:
1) Smuda
2) kontrakt

cfa 28.02.2012 16:54

Po co tutaj gadać o Piechu, gość ma 27 lat i 13 bramek strzelonych w pierwszej lidze. Może jest powolnie spadającym meteorytem jak Piechna czy Matusiak. Już lepszy Jankowski bo młodszy a podobną ilość bramek nastrzelał.

milosz 28.02.2012 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1224944)
na .... się odzywasz? przeciez wyzej pisalem, ze Stana w Wisle nie bedzie, chocby dlatego, ze:
1) Smuda
2) kontrakt

To jednak dobrze że takie decyzje nie zapadają na tym forum :lol:

A czy Stan Valckx będzie za pół roku dalej czy nie, to tego akurat nikt tu nie wie. Jeśli B.C chce mieć profesjonalnego dyr. sp. to Stan zostanie.

JrQ- 28.02.2012 17:54

A nie uważasz, że chęci Cupiała, mogą tu nie mieć znaczenia, skoro kontrakt się skończy, a zjawi się jakiś Panathinaikos? Zresztą, gdyby chcieli kontrakt przedłużyć, to by przedłużyli lub mówiono o tym już. No chyba, że czekają na miejsce w lidze :lol:

Reserve 28.02.2012 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1224960)
To jednak dobrze że takie decyzje nie zapadają na tym forum :lol:

A czy Stan Valckx będzie za pół roku dalej czy nie, to tego akurat nikt tu nie wie. Jeśli B.C chce mieć profesjonalnego dyr. sp. to Stan zostanie.

Cupiał może sobie chcieć, ale po co mu dyro skoro na transfery i tak nie wydaje?

Dla mnie to jest komiczne - mamy pierwszego od dawien dawna PROFESJONALNEGO dyrektora sportowego a akurat teraz Cupiałowi zachciało się ciułać na transferach:haha:
Akurat myślę że mentalność Stana jest nieco inna niż naszych kopaczy i on akurat chce pracować, więc musi dostać jakieś fundusze no ale cóż...

tofik 28.02.2012 18:06

Odnośnie kontraktu Stana podobno nie ma jeszcze żadnej wiążącej decyzji. Co Cupiał zadecyduje tak będzie, na razie nie zadecydował nic, bo on żadnego planu długofalowego nie posiada więc skąd może wiedzieć co zrobi pod koniec sezonu.
Jak mu się wstanie, ewentualnie jak doradzą klakierzy tak uczyni.

Jak Staszek nie dostał żadnego sygnału, że klub jest zainteresowany jego usługami - wątpliwe, żeby naiwnie czekal na skinienie właściciela do ostatniego dnia kontraktu. W lecie będziemy mieli ciekawie i to bardzo. Pytanie czy na plus czy na minus :)

milosz 28.02.2012 18:41

Otóż to, nic nie wiadomo. To informacja do wszystkowiedzących, a zwłaszcza do miłośników złych scenariuszy dla Wisły.

Co do transferów, to akurat wiadomo, że za pół roku będą , a teraz nie będą, bo za pół roku kończą sie kontrakty wielu piłkarzom, tak jak i wypożyczenia, więc będzie ruch w interesie i jak tu wcześniej powiedziano, nie wiadomo czy na minus czy jednak na plus, a Ja tam na pohybel naszym narzekaczom napisze , że na plus, a co ! :)

SlawekS 28.02.2012 19:32

Nie wierzę, że Stan nie pracuje już na pełnych obrotach nad letnimi transferami. On - w odróżnieniu od wielu innych - jest profesjonalistą

dynek.pl 28.02.2012 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1225003)
Nie wierzę, że Stan nie pracuje już na pełnych obrotach nad letnimi transferami. On - w odróżnieniu od wielu innych - jest profesjonalistą

Przecież jemu się kontrakt kończy - nie wierze, żeby ktoś z nim rozmawiał o przedłużeniu i żeby jego cokolwiek obchodziły nasze letnie transfery.

Marcin_fan 28.02.2012 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1225003)

Ale Stan ma kontrakt do lata 2012 więc nie wiem czy tak "pracuje pełną parą" skoro nie wie czy bedzie dla nas pracować...

gizmowisla 28.02.2012 20:12

skoro kontrakt się skończy, a zjawi się jakiś Panathinaikos?

Wystarczy ze zjawi sie Jozek W. i doda ze 100 tys

Reserve 28.02.2012 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1225015)
skoro kontrakt się skończy, a zjawi się jakiś Panathinaikos?

Wystarczy ze zjawi sie Jozek W. i doda ze 100 tys

I wtedy dopiero będzie "Miałeś chamie złoty róg" ^^ Nie żebym coś fantazjował ale z wkładem J. Wojciechowskiego i znajomościami Valckx'a to dla Polonii nic tylko świetlana przyszłość :D

No kiedy się w końcu obudzisz Boguś, że na piłce nożnej też da się zarabiać do ....y nędzy ! Tylko trzeba chcieć, zaryzykować i dobrze to zorganizować :)

szprotson 28.02.2012 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1225018)

No kiedy się w końcu obudzisz Boguś, że na piłce nożnej też da się zarabiać do ....y nędzy ! Tylko trzeba chcieć, zaryzykować i dobrze to zorganizować :)

Już było chciane jakies 8 razy, zaryzykowane 4 razy i chuja wyszło cały czas w dupe. Wieć coś .......isz.

Reserve 28.02.2012 21:10

Podkreślam - Dobrze zorganiozwać, a nie dawać kasę do rozpiedolenia na Bunozy, Paljiće czy inne wynalazki jak Jovanić (jakim ....a cudem po przetestowaniu 266236 bramkarzy wzięliśmy jego z mostu?)

A jak już wcześniej napisałem kiedy teraz ma profesjonalnego Dyrektora sportowego to zachciało mu się ciułać.

szprotson 28.02.2012 21:15

jak to jakim cudem? Co ty sie wczoraj obudziłeś?

Zobacz kto sprowadził Milana, zobacz kto jest jego menadżerem.
Żeby nie odlatywać daleko sprawdź sobie ostatni transfer do ME i zobacz jakiego menago ma tenże podobno słaby piłkarzyna.

HEHE. Dobrze zorganizowac? Co to znaczy ? Weź to wyłóż po profesorsku bo nie zrozumiem.
Przeciez Serża Branco to profesjonalny dyrektor sprowadził. Moze i wzmocnił na chwile walkę o pozycje, moze i dał kibicom troche śmiechu podczas jego cyrkowych występów ...ale to też było roz.......enie kasy.
I biorąc pod uwage ze mogliśny mieć Baszczyńskiego a wybraliśmy droższego Lameya ...to też jest roz.......enie kasy przez tego profesjonalnego dyrektora sportowego.

E: poważna agencja mająca powiązania z tow. niezatapialnym.

Reserve 28.02.2012 21:22

Niestety nie posiadam tej wiedzy kto jest menago Jovanića, jakbyś mógł mi przybliżyć byłbym wdzięczny :)
Przecież Branco był brany do defensywy na szybkiego, żeby załatać dziurę "na już". A wszyscy wiemy jak się u nas kończy łatanie dziur (Choćby Kirm czy Łobo jeden zwód i gleba)
Lamey wg. mnie jest b. solidny, choć brakuje mu szybkości i zwrotności. Strzelił nam też kilka ważnych bramek. Baszczyńskiego przecież zablokowała "góra". Myślę że nie chodziło tyle o atmosfere w szatni jak o to ze bali się powtórki z powrotu Żurawia. Poza tym jestem pewien że Lamey był brany tylko dlatego że nie było kasy na transfer gotówkowy a on przychodził z kartą w ręku.

Bobek90 28.02.2012 21:25

szprotson
Cytat:

HEHE. Dobrze zorganizowac? Co to znaczy ? Weź to wyłóż po profesorsku bo nie zrozumiem.
Baza? Szkolenie? Scauting?
Legia wlasnie na tym zarobila ostatnio 5 mln euro. A pewno za rok-dwa wpadnie kolejna "piatka"... Zyro, Wolski...
W wiekszym wydaniu masz przyklad Standartu (choc gwoli sprawiedliwosci zainwestowal w szkolenie kilka lat przed Legia) ktory zarobil, ale... 30 mln euro. W jednym okienku. I... dalej mial zespol ktory byl nas wstanie wyeliminowac...

-------------------------------------------------------
Ja naprawde nie zdziwie sie jak w czerwcu sie okaze ze Wojciechowski nam Stana podprowadzil. Moze mu zaplacic wiecej niz my. I moze mu dac wiekszy komfort pracy, czyli... koniec z szukaniem pilkarzy za 0 euro.

Reserve 28.02.2012 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1225051)
szprotson

Baza? Szkolenie? Scauting?
Legia wlasnie na tym zarobila ostatnio 5 mln euro. A pewno za rok-dwa wpadnie kolejna "piatka"... Zyro, Wolski...
W wiekszym wydaniu masz przyklad Standartu (choc gwoli sprawiedliwosci zainwestowal w szkolenie kilka lat przed Legia) ktory zarobil, ale... 30 mln euro. W jednym okienku. I... dalej mial zespol ktory byl nas wstanie wyeliminowac...

-------------------------------------------------------
Ja naprawde nie zdziwie sie jak w czerwcu sie okaze ze Wojciechowski nam Stana podprowadzil. Moze mu zaplacic wiecej niz my. I moze mu dac wiekszy komfort pracy, czyli... koniec z szukaniem pilkarzy za 0 euro.

Ja naprawdę nie wierzę że Cupiał kiedykolwiek wyłoży na szkolenie... Bo efekty będą widoczne dopiero za kilka jak nie kilkanaście lat. Poza tym nie trzeba "tylko" wybudować bazy, trzeba zmienić całą KADRĘ TRENERSKĄ I MENTALNOŚĆ W NABORZE PIŁKARZY - powiedzmy szczerze. W młodej Wiśle grają potomkowie starych gwiazd, albo ludzi którzy siedzą w kieszeni i łaskach pana Cupiała. Może nie wszyscy ale przynajmniej 40% :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl