![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Mam pytanie, czemu skandowaliśmy "Marcin Baszczyński" który jest w klubie, który na większości meczach śpiewa, że to nasza sąsiadka tu rządzi.. Może jestem niedoinformowany.
|
Bo to piłkarz, który u nas grał i jest o niebo lepszy od Lameya? Przynajmniej był wtedy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Arek Głowacki Arek Głowacki - proszę wróć i graj z Czekajem na stoperze :D
|
Cytat:
BTW: riposta nie do Ciebie, rzecz jasna, tylko do śpiewających. |
Kpina.....
|
Cytat:
Popatrzcie a mnie wydawało się, że było to śpiewane do zarządu, który mógł podpisać w wakacje z Marcinem kontrakt. Ale jak widać wy wiecie lepiej do kogo te słowa były skierowane:) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chociaż to też nie do końca takie prawdziwy kozioł ofiarny, bo może Moskal kierował się tym, że Kirm grał w kadrze ostatnio. Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie Lamey zdecydowanie do odstrzału, jest Jovanović, potrzeba drugiego obrońcy, Nunez - dziś jakoś zagubiony na lewym skrzydle, błędna decyzja wystawiając go na skrzydle. Wstrzymywanie akcji, zbyt dużo strat. Cytat:
----------------------------- Co do samego meczu, w moim odczuciu Wisła miała zagrać tak - na zero z tyłu i może coś z przodu w padnie, zagraliśmy zbyt defensywnie, ja rozumiem że przez 2 tygodnie nie można zdziałać cudów, nie wiadomo czego - ale jeżeli cały plan ''naprawa obrony'' miał polegać na bronieniu się całym zespołem - to nie zdało to egzaminu. Brak pomysłu na rozegranie piłki - Jirsak i Garguła - po raz kolejny pokazali, że ich poziom gry jest mniej więcej o parę stopni niższy niż Meliksona. Biton - druga połowa kompletnie niewidoczny. Boguski - mały plus za chęci do gry, ale nie miał z kim za bardzo. Kończymy tę rundę... |
Wydaje mi się, że najgorsze wcale nie jest to, że tracimy 10 pkt do Śląska.
najgorsze jest to, że jeszcze 3 mecze przed przerwą. Mamy Śląska, Widzew i Polonie - efekt? zero punktów w tych meczach chyba nie będzie zaskoczeniem. Tą dyche dało by się odrobić, ale 19 to już będzie niemożliwe. Proponuje wywiesić białą flagę i się rozejść, a te zaległe zagrać na wiosne - napewno byłoby lepiej niż grać je teraz. Porażki to jeszcze będą normą, ale z taką grą to we Wrocławiu może skończyć sie kompromitacją. |
Nie, no to nie ulega wątpliwości. Czekaj >> Jaliens.
Chodzi o to, czy można z nim wiązać jakieś wielkie nadzieje. Moim zdaniem nie, nie widzę w nim wielkiego potencjału. Ale szansę musi dostać, bo to byłoby nie fair i niewychowawcze, demotywujące dla innych młodych. Dziś zagrał bardzo dobrze. Ma jednak mnóstwo braków, nad którymi musi popracować. Nie mam zamiaru też go skreślać na wstępie. Wszystko w jego głowie i nogach. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie mógł się spodziewać, jak wysoko zawędruje Tomek Hajto, facet o koordynacji ruchowej Pancernika Potiomkin. Niech więc on będzie wzorem dla młodego Czekaja - co można osiągnąć dzięki dyscyplinie i ciężkiej pracy:-D |
Dzisiaj chwalicie Czekaja... OK. Zagrał naprawdę nieźle przede wszystkim w przerywaniu akcji i w destrukcji. I nalezy mu się za to plus.
Jestem ciekawy czy jest w stanie powtórzyć ten poziom przynajmniej w nastepnym meczu. A może da się niemilosiernie objechać i stracimy przez niego bramkę. Wtedy wszyscy będziecie na niego najeżdżać? |
A teraz odejmijcie sobie pare punktow w ktrórych to albo mielismy kupe szczescia ,albo rywal potykał sie w 100% sytuacjii albo sedzia gola nieuznawał.
z tych 21 odejmijcie jakies 7 i wychodzi 14 pkt a wiec praktycznie strefa spadkowa. A tu jescze 3 mecze w tym bardzo ciezki za tydzien ktory moze nas prowadzic do parteru.Oj cos czuje ze gre w LE ktora to dzis traktowano jako kare ,kiedys bedziemy tylko wspominac i wzdychac. |
Dziś bardzo bardzo znacznie ograniczyliśmy swoje szanse na obronę MP. Żeby wrócić do gry trzeba będzie wygrać we Wrocku. Jeśli tam dostaniemy w pałę (tfutfutfu) to już będzie na 80% posprzątane. Śląsk daleko, Legia daleko... Płacimy nadspodziewanie wysoką cenę za awans i udział (gloria victis...) w LE
|
Cytat:
Czy Wisła by dała rade? Cytat:
Amica owszem w tamtym roku świetne występy w LE okupił pozycją w lidze. My gramy taką samą padake w LE , T-mobile i PP. Na pocieszenie pozostaje Ci to , ze za rok mozemy sie pozbyć zbednego balastu. Lige wygramy w cuglach! |
i co pareiko ? co paljic, gargula to zero pilkarskei, dlaczego jaliens jeszcze gral w tym meczu nie rozumiem, tak trudno rozwiazac z nim kontrakt? nie mamy ani jednego pilkarza nadajacego sie do gry Bledne decyzje Kaziu. Pareiko lawa, bo inaczej co mecz bedzie wpuszczal, Jovanovic stoper+ czekaj, bunoza na lewo, bo paljic to pajac a nie pilkarz, diaz paralityk, tyczka nie majaca pojecia o grze w pilke nozna, gargula panienka, boji sie ze dozna kontuzji... Ciesze sie z kontuzji jaliensa oby ja mial juz do konca sezonu i wypad z Wiselki pseudo grajku z holandii, z niego taki holender jak z koziej dupy traba, pewnie pochodzi z jakiejs bananowej republiki. Meleks, Maly wracajcie ratujcie nas Sobol. Wypad z wisły na dzien dzisiejszy; PAREIKO, LAMEY, JALIENS, DIAZ, PALJIC, CHAVEZ, GARGULA, KIRM,.... Moga zostac; JOVANIC, JOVANOVIC, CZEKAJ, BUNOZA, BRUD, JIRSAK, MALY, SOBOL, WILK, BOGUSKI, BITON, GENKOV RESZTA WON PATALACHY JEDNE WYPAD SZROTU NIE CHCEMY!!!!
|
Jedyny pozytyw to Czekaj - na takich zawodników powinno się stawiać.
Minus: postawa drużyny. Z zespołem w przerwie powinien pożegnać się Garguła, Diaz, Jaliens, Lamey - kompletnie nic nie wnoszą do ekipy. Brud również nie nadaje się do I składu Wisły. Wolski, Zyro przerastają go o głowę. |
A ja tak sobie myślę że jakieś ślady ambicji w tych graczach są (chyba że to jest związane z uciekającą premią - zresztą nieważne). Jak tracimy bramkę to zaczyna się pogoń (m.in. Appoel, Fulham, Ruch,Jaga, Górnik) Tylko czemu się pytam, do cholery, nie ma takiego ciśnienia od początku meczu? Na nasze nieszczęście Górnik strzelił w końcówce, ale to nie pierwszy raz taki brak mobilizacji od pierwszych minut. Ktoś powinien im dać niezłego kopa w szatni, ale przed pierwszym gwizdkiem. Albo nie wiem, niech tańczą taniec wojenny jak rugbyści z Nowej Zelandii. Nie obchodzi mnie jak to zrobią, ale mają w następnym spotkaniu gryźć trawę od pierwszych minut. Kazek, nie wiem jak Ty to zrobisz ale chcemy wszyscy w następnym meczu zobaczyć Wisłę walczącą od pierwszego do ostatniego gwizdka.
|
Cytat:
|
Cytat:
- Cracovia - Podbeskidzie - Lechia Gdańsk tu też gonili wynik aż miło, że tak zapytam się przez ile minut :> 5 czy 7 ostatnich... Mobilizacja raz, po drugie nieumiejętność narzucenia rywalowi swojego stylu gry, o tym że tego stylu nie mamy to już wiemy. Ale bez jaj, jeżeli My czekamy na to co zrobi na naszym boisku, w naszej Twierdzy takie Podbeskidzie i przez prawie 20 minut nie możemy wyjść z własnej połowy... Dziś broniliśmy 0-0 o Boże! Sam nie wierzę w to co piszę, Podbeskidzie, Górnik i Lechia - kluby które zabierają nam 3 punkty z R22. |
Cytat:
Cytat:
R22 to nasza twierdza. Mamy jeden z najlepszych rekordow w Europie i znajdujemy się w doborowym towarzystwie (Chelsea). Ale dla naszej gromady to jest fikcja, oni mają juz wkalkulowane porażki na R22. Po meczu i tak jest "nic się nie stało" a z reszta i tak nic nie rozumieć... Skoro trener im mówił ze to tylko przegrany kolejny mecz to nie spodziewajmy się rozdzierania szat. To jest niestety smutne. Ps: Nowe koszulki, nowy stadion nam niestety nie służą. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja tylko zwracam uwage na to, że na tym forum jest taka tendencja: - zagrasz jeden dobry mecz - jesteś wielką nadzieją białych - skiepścisz coś w następnym - trzeba Cię wykopać albo - zdobedziesz mistrzostwo - jesteś Bogiem - przegrasz kilka spotkań, bo ze składu Ci wypadło kilku najistotniejszych piłkarzy (Mały, Maor, Sobol, Genkov, wczesniej Jovanovic, Boguski) - trzeba Cię wykopać. |
Cytat:
Niech gra Jaliens, on kasuje wszystkich doświadczeniem, reprezentant homolandi. Ostoja spokoju i jeszcze świetnie rozgrywa... Reasumując, Czekaja jak ktoś objedzie to może go to czegoś nauczy, drugi raz ustawi się lepiej, zobaczy swój błąd, zajebie, bo że zajebie to jest pewne, ale może coś z tego wyciągnie na przyszłość, ku chwale swojej i Wisły. Cytat:
|
WISŁA - GÓRNIK (VIDEO)
relacja + wywiad z Michałem Czekajem: http://kiks.tv/2011/11/mistrz-znow-na-lopatkach/ zdenerwowany Łukasz Garguła nie chce rozmawiać z dziennikarzem: http://kiks.tv/2011/11/zdenerwowany-...u-z-gornikiem/ doping i oprawa kibiców: http://kiks.tv/2011/11/wisla-krakow-...-na-trybunach/ skrót meczu: http://kiks.tv/2011/11/wisla-krakow-...-zabrze-01-00/ |
Cytat:
|
Czy to jest najwiekszy kryzys w erze Cupiala? Innymi slowy czy w tym okresie kiedykolwiek indziej przytrafily sie 4 porazki z rzedu? Bo nie chce mi sie wertowac wynikow odkad Cupial jest w klubie.
Panowie dna sie siega po to, zeby sie od niego odbic... Jestesmy najlepsza druzyna w ostatnim dziesiecioleciu w Polsce i tego nikt nam juz nigdy nie odbierze. Kiedys powazniejszy kryzys musial w koncu sie przydarzyc, ale tak jak mowie, wyjdziemy z tego tylko mocniejsi. |
Cytat:
|
Tylko czy coś z tego rozgrywania wynika, poklepać piłkę koło środkowej linii to pewnie by i Barca pozowliła. Tak to Górnik spokojnie ustawiał się w obronie, przy próbie zmiany rozegrania od tyłu na rozegranie od przodu przejmował ją piła do Nakoulmy a ten sprint i już zamieszanie przy naszym polu karny. Wymiany piłek środkowi pomocnicy i obrońcy żadnej przewagi nie przynoszą.
|
Cytat:
|
Cytat:
Całe show ukradła jednak ta ładna pani z dyktafonem. |
Wisla gra obecnie z mentalnoscia zblazowanego mistrza. Owszem, z tego zespolu dalo by sie wycisnac nawet i walke o MP, ALE.... Nie z takim nastawieniem. Ktos musi Wislakami wstrzasnac, uswiadomic im, ze sa w obecnym momencie przecietniakiem i musza zaczac grac jak przecietniak. Agresywnie na calym boisku, ustawiac sie do walki nie jak faworyt, tylko jak przecietniak. Gornik po raz trzeci rozwala nas idealna na wisle taktyka. Wysoki pressing i brak bledow w obronie. Wisla przy wysokim pressingu gra jak wspomniany zblazowany mistrz. Zamiast cofnac sie na swoje pole i rozklepac pressing, zostawiaja kilku graczy, ktorzy po prostu sobie nie radza z wyprowadzeniem pilki. Razi to po oczach jak nie wiem. Zeszly sezon wygralismy bledami rywali (taka sama gra jak dzis, ale cos wpadalo). Gdy rywal nie popelni razacych bledow i przycisnie nas pressingiem, my nigdy nie cofniemy sie by temu zaradzic, tylko walimy dluga pile i czekamy na bledy (pamietacie 50 dosrodkowan maskanta?) i mamy takie mecze jak 3 ostatnie.
Najwieksza porazka meczu to niestety trener. Facet ktory od lat siedzi w Wisle i obserwuje pilkarzy, wsytawia taka padaczke, niestety przy calej sympatii dla p.Moskala NIGDY nie widzialem u niego "tego czegos". Jaelins, Brud, Nunez na skrzydle... to jakies nieporozumienie. Przy calym szacunku dla holendra jako gracza Wisly , cale szczescie, ze stalo sie co stalo i wszedl Czekaj. Nie rozumiem. Jak mozna zwalniac trenera nie majac gotowej opcji trenerskiej. |
Po tym co widziałem dzisiaj stwierdzam, chociaż jestem optymistą i sam nie wierzę w to co mówię - jadę w piątek do Wrocławia oglądać porażkę Wisły... Jestem na to nastawiony i przygotowany, ale nadzieja na pozytywne zaskoczenie gdzieś tam się tli...
|
Panowie, ostatnie mecze rundy jesiennej mieliśmy teoretycznie tak łatwe, że piątkowy mecz ze Śląskiem powinien być batalią o mistrza jesieni.
|
Ku***
kolejny wstyd. Kto chce przyjeżdza do Nas i Nas leje. Leje. Dzięki Bogu w kilku meczach pomógł Nam sędzia bo tak to by było grubo w tabeli. Kilka minut na począku II połowy zagrali tak że myślałem że naprawde coś wpadnie i wygramy to, ale ni chuja. Z tej całej zbieraniny która wystąpiła dziś na boisku zostawiłbym tylko Czekaja, który mimo iż jest dlugopisem to jednak daje rade. Bardzo duzo osob sie podnieca Jovanovicem...którego dzisiaj w pierwszej połowie, połknął ,zniszczył zaszachował też kiedyś Wiślak Magiera. A Magiera to dosc sredni piłkarz. W drugiej połowie w końcu Marko sie udało pary razy zejsc na prawo (widac ogladał duzo filmikow Wojtka Ł) i wrzucic, ale w defensywie to nie jest profesor jak ktoś pisał wcześniej.Przy stracie żenującej bramki to Serb wybija aut a potem nie trafia w pilke urywa sie mużin a reszte znamy. Nie wiem tez co robił Pareiko? Paljica dno dno dno. Nie wierze ze w pomocy by coś grał. Nunez w ofensywie zero. Nie no ogolnie tragedia to co oni wyprawiają. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl