![]() |
Śmieszni są Ci co bronią sędziego. Takie błędy a co z atym idzie sędziów należy eliminować. Teraz stało się, że błąd był na naszą korzyść, za tydzień będzie dla rywala i będze płacz. To był jeden z najbardziej kontrowersyjnych gol jaki w życiu widziałem. I jeśli ktoś pisze, że faulu ne było to niech zmieni dlera. Po prostu nie ma co usprawiedliwiać decyzji sędziego tylko ją otępić i tyle. Mecz się skończył, błąd był, wypaczył wynik, zdarza się, ale sędzia musi ponieść konsekwencje.
Gramy totalną padakę, nie ma w naszych akcjach nic zaskakującego. Dopiero gdy nie ma nic do stracenia i 3.4 zespołu idzie do przodu narażając się na kontry tworzymy jakieś akcje. Ja nie widzę światełka w tunelu. |
Cytat:
Co do tego, że zrobili to przez kibiców Wisły, to masz tam przecież uściślenie: Cytat:
|
Ci co czytają weszło powinni się nad sobą zastanowić. To jest chyba największe ścierwo w Polsce zajmujące się piłka nożna. Nie wiem jak mozna się powoływać na to gówno.:-/ Nie jest ono warte nawet jednego posta na tym forum a Wy dyskutujecie o tym czy dobrze czy źle napisali itd.
|
Rudnev niby strzelił w tym sezonie już 6 nieprawidłowych bramek. Ma ktoś potwierdzenie tej informacji? Słyszał ktoś o tym?
|
Tak, chodzi o pozycje spalone. Pomijam że nie musiały to być duże spalone, ale były.
(ŁKS, Śląsk itd) |
Wisła strzeli jedną bramkę nieprawidłowo to afera. Jak Amika strzela nieprzepisowo to cisza. Weszło do roboty! Temat na newsa..
|
Cytat:
|
Fanatyzm polega na "filozofii Kalego" i tego się nie zmieni więc i dyskutować nie warto. Szkoda tylko, że Wisła wygrywa mecz dzięki dwóm błędom sędziego (sam się do nich przyznał) , a nie niezależnie od nich. Gdyby było choćby 4-1 to przy dwóch kompromitacjach sędziego zmiana jest tylko statystyczna. W tym przypadku niestety jest dużo większa -> powinien remis być i podział punktów.
Sięganie do innych meczów, błędów sędziów itp to w tym wypadku demagogia. |
Błąd sędziego w wiadomej sytuacji jak dla mnie jest oczywisty.
Tak samo oczywiste dla mnie jest to żeby pierd.lić g.wniane weszło i ich często tendencyjne wypociny. |
Cytat:
Cytat:
- zdecydowaną sympatię dla Michniewicza, który jest ich kumplem - w przypadku tego meczu nie są do końca obiektywni; - rzucanie bardzo poważnych oskarżeń i chamskie uwagi w stosunku do Lyczmańskiego. Owszem, Lyczmański spartolił mecz, zawalił na całej linii. Ale powiem szczerze: do wczorajszego wieczoru nie kojarzyłem tego arbitra. Ani z dobrej, ani ze złej strony. Owszem, takiego Borskiego kojarzę niestety świetnie, Małka również. Ale Lyczmański? Ergo: był średnim sędzią, który nie podejmował zbyt wiele kontrowersyjnych decyzji. Natomiast sugerowanie zmieniania zawodu gościowi (plus uwaga na gorąco "wypad z futbolu, niech ubiega się o pracę w warzywniaku"), który jednak wziął to na klatę, przyznał się do błędu i w wywiadzie praktycznie domaga się dla siebie kary - jest zwyczajnie niesmaczne. Rozumiem, że facet ma się powiesić, albo przynajmniej ubrać w wór pokutny i ruszyć na klęczkach do Composteli, żeby udobruchać redaktorów portalu. Wreszcie najbardziej bulwersująca sprawa. Pierwszy artykuł nosi tytuł "Liga orżniętych przez sędziów". W tekście nazywa się sędziów "złodziejami". W szyderczym artykule o Maaskancie, który bronił decyzji sędziego fragment "jeśli sędziowie będą jej pomagali". Wreszcie felieton o wiele mówiącym tytule "Czy dzisiaj mecze w polskiej lidze mogą być ustawiane? Oczywiście!". Od słówka do słówka i w zasadzie pojawia się sugestia, że my wczorajszy mecz kupiliśmy. Oczywiście nie ma wprost oskarżenia - bo nie są głupi, ale ewidentnie dają do zrozumienia, że "coś może być na rzeczy". Wyjątkowo niesmaczna zagrywka. Cytat:
|
Cytat:
Nikt nie wie jak ten mecz by się zakończył, gdyby nie błędy sędziego. Faktem jest, że strzeliliśmy dwie prawidłowe bramki, a Jagiellonia od 60-tej minuty grała na czas. A to, że nie wywieźli nawet jednego punktu z Krakowa jest winą przede wszystkim ich samych. Słaba taktyka spowodowała brak sił w końcówce. Do tego - umówmy się - dobry sędzia już w pierwszej połowie by ich wykartkował, bo grali jak drwale. Sędziowie w ekstraklasie są jacy są - raz Ci nie uznają poprawnej bramki, innym razem dadzą karnego z kapelusza. Trzeba wtedy grać dalej. Nas nie raz wydymali: chociażby wtedy, kiedy straciliśmy mistrzostwo na rzecz Amiki. I co? Jakoś nie było żałoby w mediach, rav napisał artykuł z którego wynikało, że sami sobie jesteśmy winni: a przecież to było mistrzostwo! Trener, zawodnicy i kibice niczego nie spieprzyli, więc nie muszą się niczego wstydzić. |
Przez ta cala sytuacje z bramką nikt nawet nie gada o rece Boga Nakoulmy. Chyba pilkarz z Burkina Faso nie bedzie tak sławny jak Maradona :D
|
piłkarze zagrali padlinę nikt nie kwestionuje tego, ale kuźwa pisanie że sędzia wypaczył wynik?? kontrowersja była przy 0-1 a skończyło się 3-1, więc wypaczył 1 z 3 bramek dla Wisły... (choć dla mnie równie ważny był błąd techniczny bramkarza... wyskok pod rękę naszego obrońcy, co było początkiem jego nieszczęścia)...
człowiek jest omylny i tyle... My się użalamy czy było tak czy siak, a na forum Jagi i innych ogólnopolskich kontrowersja stała się dowodem, że Wisła kupiła mecz!!! sic... dla niektórych kubeł zimnej wody bo "pszczółki" piszą o naszym klubie jako sbeckim... o skisłej... teksty niczym z forum pasiastych dam... fora onetów i innych szkoda cytować... nawet jeśli jest to mniejszość to niesmak na maksa... Panowie więcej dystansu bo... Panowie z większym doświaczeniem i lepszym wyszkoleniem w sędziowaniu przebywają we Wrocławiu, dziś na boiskach gwizdają mało doświaczeni gwizdacze. Przez to, że nie mają ugrutowanej pozycji a w każdej chwili może ich pzpn zastapić kimś z zaplecza, są spięci, brak im pewności... widać bojaźń w ich decyzjach. Ktoś powie, że każda praca stresuje... ale czy widział ktoś artykuł pod tytułem "wspaniała postawa sędziego podniosła poziom meczu"?? :-) Piłka jest grą błędów, chyba nie sądzicie że sędzia ratował swój kupon u buka i musieliśmy wygrać?? wiele nie dało się ugrać w tą stronę... jakieś 1:1,5 Byle do czwartku... i go jakoś przezyć ;) |
Strasznie to wczoraj wyglądało - gra, sędziowanie, pomeczowa wypowiedź trenera... eh, nie ma żadnej satysfakcji z takiego zwycięstwa. Na duży plus zasłużył jedynie Garguła, cieszy też to że grali do końca.
Ciężko ogląda się obecną Wisłę, coraz trudniej zrozumieć pomysł Maaskanta na tą drużynę... |
Karnego nie bylo Bunoza lekko tracil pilke podeszwą ,widzialem w lidze + extra ,apropo drugiego bardziej antywiślackiego jak Grzesiek Mielcarski to w CAnal+ nie zjadziesz
|
hola hola mości panowie i inne dzieci neostrady .... czy mam Wam przypomniec pomylki sedzow ??? a gdzie bramka dla Odense ????? a GDZIE PRAWIDLOWA BRAMKA ARKA 9 przypomne interntowym kibicom Arkadiusza Glowackiego ktora dawala Nam mistrzostwo naszej chorej Polski ????? pomylki sdzow sie zdarzaja ityle - to sie nazywa FUKS i tylew Tym temacie ........
|
Kirm-wypad z 11 mimo ze strzelił gola najgorszy gracz na boisku
Kadra powina wygladać tak ---Jovanovic--Chavez-Jalins-Palic --Iliev--Sobolewski(ew.Diaz),Wilk--Boguski(Gorzej od Kirma przeciw Jadze nie zagra) ------------Garguła---------- ----------Biton_------------ |
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ...Pozdro z Białego
|
W tym wszystkim najgorsze jest to, że teraz sędziowie będą wszelkie kontrowersyjne sprawy gwizdali dla rywali a nie dla Wisły, żeby czasem znowu nie podpaść.
|
Jasne , Jage skrzywdzili a najgorsze jest to że na biednej Wiśle się odbije hahaha kpina jakaś .... Panie Moderator , daj pan spokój .
|
zamknijcie ten temat. W Poznaniu czy Warszawie nikt by się nie przejmował takim golem. Wygraliśmy, koniec kropka.
A teraz wszyscy będą gwizdać przeciw nam, więc piłkarze muszą się więcej wysilać na meczach. A my jeszcze podgrzewamy atmosferę filmikami na głównej nieoficjalnej. Czas na Fulham i ŁKS. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo jeśli cos gramy i pokażemy jakośc i styl Maaskanta,to damy rade nawet jeśli sędzia Nam nie będzie pomagał. ;] No chyba że tego nie ma i to wszystko jest jak Nasz stadion, jedna wielka prowizorka. |
Cytat:
|
jan pierd..le :) normalnie nie wierze własnym oczom co czytam :)
|
Oj, biedna Jagiellonia...
Ale za to jak Alexis (chyba) i Cionek kilka razy wycięli równo z murawą Bitona i nawet nie dostali żółtej kartki to nic, Wilk za pierwsze wejście od razu zebrał kartkę. Jak Skerla prawie złamał nogę Bunozie (faul bezczelny, ostry i zawodnik nie miał szans na dojście do piłki, a mimo to bezczelnie wpadł z całym impetem w Buno) to nic... Jak Jaga grała jak banda drwali to też nic, o tym nikt nie napisze, tylko o tym, że to Wisła wygrała dzięki sędziom, jeszcze Weszlo wspomina, że to korupcja... No bójcie się Boga... Takie błędy zdarzają się we wszystkich ligach, u nas co kolejkę jest ich mnóstwo, ale akurat do nas zawsze się muszą przyczepić. No, ale rozumiem, trzeba chronić "polskiego Mourinho"... Edit: Zresztą jak już jesteśmy przy Weszlo to znakomity przykład na ich obiektywność: Cionek łamie kość jarzmową Niedzielanowi - bydlak, od razu 15 meczów dyskwalifikacji, jak można dopuszczać do takiej gry. Niedzielan łamie noc Barcikowi (albo komuś innemu z Polonii Bytom) i.... nic. Jakiś list, w którym przeprasza za swoje zachowanie i że niby nie zauważył i takie tam duperele. No, ale przecież oni są obiektywni. Usuńcie jeden mój post, bo mi się podwójnie kliknęło. |
Oj, biedna Jagiellonia...
Ale za to jak Alexis (chyba) i Cionek kilka razy wycięli równo z murawą Bitona i nawet nie dostali żółtej kartki to nic, Wilk za pierwsze wejście od razu zebrał kartkę. Jak Skerla prawie złamał nogę Bunozie (faul bezczelny, ostry i zawodnik nie miał szans na dojście do piłki, a mimo to bezczelnie wpadł z całym impetem w Buno) to nic... Jak Jaga grała jak banda drwali to też nic, o tym nikt nie napisze, tylko o tym, że to Wisła wygrała dzięki sędziom, jeszcze Weszlo wspomina, że to korupcja... No bójcie się Boga... Takie błędy zdarzają się we wszystkich ligach, u nas co kolejkę jest ich mnóstwo, ale akurat do nas zawsze się muszą przyczepić. No, ale rozumiem, trzeba chronić "polskiego Mourinho"... |
teraz to wyglada tak cała Polska vs Wisła Krakow
w zapomnienie poszła nawet ręka murzyna |
Nie wiecie ze niektÓrym skacze gÓl ze wisŁa jest od 10 lat praktycznie najlepsza druzyna w polsce
|
pamieć kibiców jest bardzo krótka i pamietają dokladnie tylko ostatnie wydarzenia!Dla wyjaśnienia karny byl dla Jagi i pierwsza bramka dla Wisły po ewidetnym faulu na bramkarzu,ale dla przypomnienia ten wielce pokrzywdzony Kupisz w poprzednim sezonie tyle razy symulował faule, a czasem udało mu się w ten sposób zarobić dla drużyny karnego,niech się teraz nie dziwi ,że sądziowie mocno się zastanawiają czy gwizdnąć faul widząc go leżącego.Kolejny wielce oburzony po meczu pan Frankowski, zapomniał że w poprzednim meczu na Reymonta upadł ze strachu przed cieniem nadbiegajacego Kirma i nabrał sędziego,choć potem karnego nie udało się strzelić.Kolejny wniosek Karny to jeszcze nie bramka!!!! Nie którzy się odnąszą sie do wyjaśnień kontrowersji pana Sławka z ligi +,tylko jak można powiedzieć ,że radomski popełnił bład i dał mały powód sędziemu, żeby podyktować karnego, a później mówić że Garguła nie byl faulowany bo to bylo zagranie na alibi!!!panowie z Canal + do tego samego worka co Maaskant widzą to co chcą widzieć!!! Jeśli chodzi o grę naszego zespołu to po raz kolejny była to żenada, nie bylo w tej drużynie widać jakieś wielkiej woli zwycięstwa,jakieś agresji w grze do 75 min gra na stojąco!!! obrona - szkoda słów,pomoc -cienizna,dopiero wprowadzenie Garguły zmieniło trochę naszą gre,ale jak już pisałem wystawienie takich ludzi w środku pomocy sprawia, że mamy taką grę jaką mamy.Dopuki nie wróci Melikson w środku pomocy musimy wychodzić trójka Sobol/Wilk-Jirsak -Garguła bo oni daja przynajmniej nadzieje na sensowne rozegranie piłki.Niewiem czemu Maaskant nie widzi,że Jaliens- Lamey - Nunez bardziej pozorują grę niż faktycznie graja,doliczyl bym jeszcze do nich Kirma ,ale w tym momencie nie mamy na skrzydłach wielkiego manewru.Ostatnia rzecz która mnie rozczarowała to nasze zachowanie na trybunie C po meczu,czemu nie zaśpiewaliśmy jakiegoś tekstu w stylu 'Wiecej ambicji Wisełko więcej ambicji.." ,rozumiem że wygraliśmy ,ale jeśli będziemy dawać przyzwolenia na takie opier***anie, to szczęscie może przestać nam sprzyjać a derby tuż tuż...Poza tym my śpiewmy przez cały mecz a nie tylko od 75 min..
|
Prawda jest taka - jak ktoś do kogoś chce się doj...ć to tak zrobi ... pozdrawiam ... szczególnie z meczu z przed paru sezonów Lechia - Jagiellonia ....... pozdro ;)
|
Cytat:
Zamieńmy drużyny - Jaga wygrywa 3-1 , nam sędzia nie gwizdze ewidentnego karnego, Jadze uznaje bramkę której uznać nie miał prawa, co byśmy pisali? Jebać PZPN nie? Wszyscy kochamy Wisłe, ale smak wygrywanej w takim stylu jest mdły. Zagraliśmy 10 mecz w tym sezonie w lidze, zagraliśmy 1 fajny, we Wronkach, w sobote z Jagą zagraliśmy jak w pozostałych ośmiu - żenująco słabo, bez ładu składu, pomysłu i jakiejkolwiek taktyki. Stojąc na C5 wszyscy czekali czy po fakach na Jaliensa i Lameya poleci pocisk w kierunku Maaskanta - wtedy do akcji wkroczył sedzia, wygrywając nam mecz. |
Cytat:
Tak jak juz pisałem niektórzy nie mogą się pogodzić że to jednak Wisła wygrała i to na forum Wisły... żenada. Cytat:
|
Milosz ja rozumiem mozna byc optymista i wogole podchodzic do zycia w stylu "wcale nie pluja tylko deszc pada".
Ale zrozum, po takiej bramce jaka podarowal sedzia, to im(Jadze) rece opadly. Przyklad z Odense 1:1 my w ataku i prawie juz mamy 2:1 a tu jeb gol z niczego i konczy sie 3:1 w dupe. Moze ja tepy jestem ale powiedz mi skad konkretnie czerpiesz taka doze pozytywow? |
borys to nie optymizm to fakty. Ja widzę wynik 3-1 a niektórzy widać coś innego.
|
Nie wiem czy już ktoś pisał o tym. Lyczmański został zawieszony tymczasowo. Przeczytałem na ekranie w autobusie 152.
|
Takie 3:1 bedzie sie rownalo 1:3 w czwartek.
|
Cytat:
Tyle, że niektórzy potrafią widzieć trochę dalej w przód, niż tylko ostatni mecz. |
Otóż nie każdy. Niektórzy widzą PERMANETNIE jak Cupiał sprzedaje Wisłę i to nie jest myślenie do przodu tylko zwyczajny defetyzm.
Wisła wygrała kolejny mecz i obiektywnie ma łatwy kalendarz rozgrywek, czyli realną pozycje lidera w tabeli. Realna analiza to realny punkt odniesienia. Dla Nas to polska liga , nie angielska i nie hiszpańska tylko polska. Powinniśmy dążyć do poziomu z lig lepszych i od tego aby zobaczyć różnicę są puchary europejskie. Jeśli Stan przeprowadzi ponownie udane transfery to zrobimy kolejny krok do przodu. Na dziś gramy bez najważniejszych piłkarzy (Melikson bo jest najlepszy i Małecki bo to symbol aktualnej Wisły, choć niekoniecznie mi się to podoba). Na tle polskiej ligi wypadamy dobrze, a to że potrzebna jest baza szkoleniowa i właściwe podejście do szkółki piłkarskiej i raczej lepszy trener i więcej „żywej” gotówki na transfery i parę innych rzeczy jak kwestia lepszej frekwencji na R22 (niższe ceny biletów i lepsza promocja obiektu i samej Wisły) to tego nikt nie kwestionuje … Tyle że Ja przychodzę na stadion aby zobaczyć zwycięstwo Wisły (choć czasem oglądam i w TV) …i ono jest …a reszta jest mniej ważna. |
Cytat:
Odrzucam oba ekstrema, bo nijak nie przystają do rzeczywistości. Natomiast nie tylko wynik ostatniego meczu jest ważny, choć wiadomo, że gra się o wynik. Ale dla mnie równie ważne jest to, czy drużyna się rozwija, robi postępy, czy wyciąga wnioski i eliminuje błędy. Bo to jest dla mnie wyznacznikiem, czy w przyszłości będziemy grać równie skutecznie, co ładnie i nie będziemy musieli drżeć o wynik, opierać się na pomyłkach sędziowskich, czy wygrywać na farcie. Ile dobrych meczów Wisła zagrała w tym sezonie? Jak dla mnie jeden. Ciebie to zadowala? Kalkulujesz sobie jakieś terminarze... na tym powinno to polegać? Mamy liczyć na łaskawy terminarz? To kim my w końcu K....a jesteśmy, parafrazując Małego? Jakaś popierdółka, czy Wisła Kraków, Mistrz Polski? I co z naszymi ambicjami grania w Lidze Mistrzów? Nie kolego milosz, nie tylko i wyłącznie wynik ostatniego meczu jest ważny. Na tym nie można bazować, że będziemy na farcie wygrywać mecze... bo od tego już najkrótsza droga to straty tytułu albo kolejnego łomotu w Europie. P.S. Swoją drogą, nie byłbym zdziwiony, że gdyby znalazł się ktoś poważny z dużą kasą, to czy Cupiał by nie sprzedał Wisły... ale to tylko moje gdybanie, nic nie wnoszące do dyskusji |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl